Şimdi Ara

Passat 1.6 TDI Vs Octavia Tercih Sebepleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim konuda fikirlerinize ihtiyacım var. İkinci el 170-200bin TL bandında bir araç arıyoruz, tek çocuklu aileyiz. İki araç arasında kaldım. 2017-2018 Octavia 1.4 tsi dsg sport donanım, 20-30 bin km temiz olanları 170-180bin TL civarında. Diğer araç ise Passat 1.6 TDI dsg comfortline. 2016 50-60bin km olanları 180-200 bin TL bandında.

Octaviada cam tavan olması, model yılı yeni olmasından dolayı dsg riskinin daha az olması, bunun yanında yeni kasasının gelecek olması aklımızı çeliyor. Diğer taraftan passat 2016 ama D sınıfı bir araç olmasında dolayı 20-25 bin TL daha verip almak mantıklı olur mu? Görüşlerinizi alabilir miyim

• TDI çok elzem değilse passatta 1.4 TSI motor da tercih edebilirsiniz yakıt yönünden çok pişman etmez. Passat piyasasında dizelde o paraya yine comfortline TSI bakabilirsiniz daha düşük km'li olarak. DSG konusunda ise yetkili servisli araç alın iyi niyetten faydalanma imkanınız olur yetkili servis her zaman iyidir ve garantildir her konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 10 Mart 2020; 9:58:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 TDI DSG Octavia ve Passat . Biri benim , diğeri arkadaşın aracı. Aradaki para verilir mi ? Krediyle alacaksanız vermeyin ama peşin paranız varsa verin derim.
    Sürüş karakterleri çok benzer ancak passat daha konforlu ve kaliteli. Donanım olarak comfort öldürmez de güldürmez de ama sport(style + sport donanım) iyidir. Comforttan artıları var. Ancak Passatta olan elektrikli el freni, 3. bölge klima, auto hold gibi özellikler octaviada bulunmuyor. Ayrıca aynaları da elle kapatıyorsunuz :)
  • Yetkili servis bakımlı ve model yılı en yeni olanı tercih edin ki dsg patlarsa aoeun olmasın, hayırlı olsun hocam, umarım kazasız belasız binersiniz.

• Teşekkürler hocam. Gerçekten de net bir cevabı yok gibi. Octavia da auto hold olsa biraz daha net karar verebilirdim. Bir de sport donanım çok araç olmadığı için ikinci eli biraz yavaş gibi
  • 2016 superb style paket 1.4 tsi o fiyata en iyi seçim olur bence. Bende de tek çocuk var, superb ve passat arasında kalmıştım. İyiki superb tercih etmişim.

• civic rs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 6 vs Egea
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Octavia ile Passat arasında kalınmaz, şahsen Passat alır geçerim, illa kıyaslanacaksa Octavia değil Superb ile kıyaslarım,
  • Mojaverok kullanıcısına yanıt
    Yakıt nasıl hocam şehiriçi
  • Şahsen comfort passat bakıcağıma tsi style superb bakarım.

• Comfort passatlara da 190 istiyorlar anlamadım ki hocam. 5 bin daha koysan dizeli var. Gerçi onu koysan bunu koysan diye diye geldik buralara o da ayrı mesele. Jetta diye çıktık yola :)
  • Güncel fiyatlardan çok anlamıyorum ama kafanızı karıştıracak başka bir açıdan kıyaslamanıza ilave yapayım; 150hp Tsi çok çok keyifli bir motor bunu belirtmek isterim... 1,4 150hp motora sahip jetta kullanıyorum. 0-100 hızlanması 8,6 saniye...

Baktığınız 1,4 tsi 150hp Dsg Octavia' nın0-100 hızlanması 8,2 saniye.

120hp tdi dsg passatın 0-100 hızlanması C sınıfı araçların genel ortalamasında ve 10,8 saniye...

Bu fark belki de sizin için tamamen önemsizdir.. Ama fırsat varsa iki araçla da test sürüşü yaparak biraz gazlamanızı tavsiye ederim belki bu fark size anlamlı gelebilir...

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o fark benim için önemli. Tercih sebeplerinden biridir
  • Tavsiye etmem o kadar paraya değmez

• quote:

Orijinalden alıntı: iyiniyetlikisi

Yakıt nasıl hocam şehiriçi
    Yakıt Aşağıdaki gibi

https://i.hizliresim.com/37JX9A.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.