Şimdi Ara

Parmağım ve tırnağım :.( Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
8.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üniversitede öğle arası arabadan çıkarken sağ ufak parmağım kapıya sıkıştı.Tırnağım komple kan topladı sonra parmak ucu kan topladı.Zaten hastaydım ve geldim uyudum elimi sıkıştırmayacak şekilde.Kırmızılık şimdi de simsiyah olmuş.Ve sızlama devam ediyor.İlk olduğunda kar vardı yerlerde elimi 1 saat felan karın içinde tuttum dersde.O zaman biraz ağrısını aldı ama şimdi de klavyeyi zor kullanıyorum.Kırmızılık simsiyah oldu.
    Arkadaşlar önerileriniz var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Parmağınız Sıkışırsa ve Kan Toplaması Oluşursa Ne Yapmalısınız?

Parmağınız bir kapıya sıkıştığında veya başka bir şekilde yaralandığında kan toplaması oluşabilir. Kan toplaması, cildin altında kanın birikmesidir ve ağrı, kızarıklık ve şişlik gibi belirtilere neden olabilir.

Parmağınızın Sıkışması Durumunda Yapılması Gerekenler:

1. Parmağınızı Çıkarın: Parmağınızı sıkıştıran nesneyi dikkatlice çıkarın.

2. Basınç Uygulayın: Yaralı bölgeye temiz bir bez veya havluyla baskı uygulayın. Bu, kanamayı durdurmaya yardımcı olacaktır.

3. Soğuk Kompres Uygulayın: Yaralı bölgeye soğuk kompres uygulayın. Bu, ağrıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.

4. Parmağınızı Yüceltin: Parmağınızı kalbinizin seviyesinden yukarıda tutun. Bu, şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

5. Ağrı Kesici İlaçlar Alın: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Kan Toplaması Oluşursa Yapılması Gerekenler:

• Kan toplaması küçük ve ağrısızsa, evde tedavi edilebilir.
    • Kan toplaması büyük veya ağrılıysa veya birkaç gün içinde iyileşmiyorsa, tıbbi yardım almalısınız.
    • Evde tedavi etmek için yaralı bölgeyi temiz tutun ve soğuk kompres uygulayın.
    • Kan toplaması kendi kendine iyileşene kadar baskı uygulamaktan kaçının.

Kapıya Sıkışan Parmak Kangren Olur Mu?

Çok nadir durumlarda, kapıya sıkışan bir parmak kangrene dönüşebilir. Kangren, dokudaki kan akışının kesilmesi sonucu oluşan ciddi bir enfeksiyondur. Kangren belirtileri arasında şiddetli ağrı, şişme, kızarıklık ve doku ölümü bulunur.

Kangren şüphesi varsa derhal tıbbi yardım almak çok önemlidir. Erken tedavi, kangrenin yayılmasını ve ciddi komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.

Önemli Not: Bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Parmağınız sıkıştığında veya kan toplaması oluştuğunda her zaman bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benıdme dun sabah banyoya yüzümü yıkamaya girerken kapının eşigine ayak baş parmagımı vurdum ılk de az agrıdı sonra çorabımı giyerken fark ettım kocaman sivilce şeklinde baş parmagım kan toplamıstı ayakkabıyı gıyınce agrıyı fark ettım çok kötü bişey halen simsiyah
  • Bu da son hali arkadaşlar

Parmağım ve tırnağım :.( Önerileriniz
  • kanamış ama kan tırnağın içinde kalmış o siyahlık kurumuş kan,tırnağın uzadıkça çıkacaktır içinden.Bir kaç güne ağrısı da iyice geçer.. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

kanamış ama kan tırnağın içinde kalmış o siyahlık kurumuş kan,tırnağın uzadıkça çıkacaktır içinden.Bir kaç güne ağrısı da iyice geçer.. geçmiş olsun

En adama koyanıda o ufak yaranın bu denli acı vermesi.Düşün ağrısından sızlamasından uykumdan kalktım :-S Tırnağın üstüne dokunuyorum sanki buz kesmiş.O parmak buz gibi diğerleri ne kadar sıcaksa o parmak buz gibi.
  • kes kurtul diyecem ama yersiz olacak eczane ye git krem gibi birşeyler önerirler herhalde geçmiş olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z21 -- 28 Şubat 2012; 23:25:17 >
  • Kangren olursun keserler parmağı. Üniversiteli adamsın hastaneye gitmeyi akıl edemiyor musun?

EDIT: Parmağın kandan simsiyah oldu sandım, tırnağınmış. Düzelir o zamanla, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim -- 28 Şubat 2012; 23:28:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacaklarım çok mu ince
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu ne ya mutasyona uğramış gibi. ama biraz fake geldi boyanmış gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re5PecT

kes kurtul diyecem ama yersiz olacak eczane ye git krem gibi birşeyler önerirler herhalde geçmiş olsun bu arada

onun sırası olacağını sanmam hocam.kapıya orasını sıkıştıran başlık açmaz
  • o tırnak kopucak yenisi cıkcak
  • kanaması lazım
  • en kötü ihtimal tırnağın kopar yenisi çıkar korkmana gerek yok
  • Kanasa belki bu kadar ağrı ve baskı da olmazdı tırnakta.Snaki tırnağın içinde ufak bir taş varmış gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.