Şimdi Ara

PARLAK EKRAN - MAT EKRAN FARKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
12.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Notebookta parlak ekran ve mat ekran kullanmış arkadaşlar bu ikisi arasındaki farkları yazarmısınız teknik olarak demiyorum kullanırken gördüklerinizi beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yönleri neler

hangisini tavsiye ediyorsunuz yani deneyimlerinizi yazarsanız iyi olur

çünkü bu konuda forumda da yeterli bilgi yok mesajlarınızı bekliyorum laptop alırken birçok kişiye faydası olacağından eminim

• gozu yormaz ve ıyı bı parlak ekransa 180 dereceye yaklasan acılardan bıle cok az kayıpla goruntu gorulebılır...

hocam konuyla alakası yok ama ılker ınsıde yazısı cok hosuma gıttı nasıl yaptın onu ya :) soylermısın ?
  • bu konuda yorum yapacaklar yok mu ya bu dizüstü bölümünde de hangi notebooku alayımdan başka sorulara pek cevap gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 16 Eylül 2006; 10:10:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: daphnisss

gozu yormaz ve ıyı bı parlak ekransa 180 dereceye yaklasan acılardan bıle cok az kayıpla goruntu gorulebılır...

hocam konuyla alakası yok ama ılker ınsıde yazısı cok hosuma gıttı nasıl yaptın onu ya :) soylermısın ?

Hic sanmıyorum 180 derece filan. 10-15 dereceden sonra gözüken şeyin görüntüyle pek alakası olmuyor. Hele dikey olarak son derece kötü hepsi. Ekranınher açıdan gözükmesi için IPS panel olması gerekir o zaman 178 derece yatay açı oluyor.

Parlak ekran bence bir illüzyon olarak daha iyi gözüküyor. Ancak iyi kalibre edilmiş iyi bir mat ekran çizim, foto gibi işlerde daha önemli bence.
  • kaliteli bir ekran olunca her acıdan cok rahat görebilioyorsun parlak yada mat olması önemli değil mesela arkadaşın datron 15'4 ekranıyla benim eski makinam acer 1642 parlsak ekranı yan yana koyunca parlak ekranımdan utandım çünkü onun ekranı daha net ve nerden bakarsan bak görebiliyordun....
  • Çpk ilginç zira bildiğim kadarıyla IPS panel LCD ekranlar sadece ASUS V6Va'da ve IBM (Lenovo) Thinkpad Flexview'larda (mesela T60p) kullanıldı. Asus yok artık zaten. Ve görüş açıları 178 derece. Heryerde bariz olarak TN ve diğer teknolojili ekranların görüş açısı değişince renkleri değiştiği yazıyor. Herhalde kriterlerimiz farklı benim bahsettiğim aynı bir CRT monitör gibi açıya duyarsızlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bittabi

Çpk ilginç zira bildiğim kadarıyla IPS panel LCD ekranlar sadece ASUS V6Va'da ve IBM (Lenovo) Thinkpad Flexview'larda (mesela T60p) kullanıldı. Asus yok artık zaten. Ve görüş açıları 178 derece. Heryerde bariz olarak TN ve diğer teknolojili ekranların görüş açısı değişince renkleri değiştiği yazıyor. Herhalde kriterlerimiz farklı benim bahsettiğim aynı bir CRT monitör gibi açıya duyarsızlık.

işte en önemlisi de bu mat ekran da alt üst değişim sağ sol açılara kaydığınızda görüntü netliği azalıyor yani renk soluklaşıyor veya koyulaşıyor yani crtden çok farklı tam karşısında sorun yok yani problem bu mat ekranda açı değişimde görüntü soluklaşıyor iyi yanı ise yansıma olmaması

parlak ekranı olan arkadaşlarda bu ekran açısını değiştirdiklerinde mat ekranda oluşanın aynısı meydana geliyor mu yoksa crt ye yakın mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İps ekran parlaklık sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker_inside

quote:

Çpk ilginç zira bildiğim kadarıyla IPS panel LCD ekranlar sadece ASUS V6Va'da ve IBM (Lenovo) Thinkpad Flexview'larda (mesela T60p) kullanıldı. Asus yok artık zaten. Ve görüş açıları 178 derece. Heryerde bariz olarak TN ve diğer teknolojili ekranların görüş açısı değişince renkleri değiştiği yazıyor. Herhalde kriterlerimiz farklı benim bahsettiğim aynı bir CRT monitör gibi açıya duyarsızlık.

işte en önemlisi de bu mat ekran da alt üst değişim sağ sol açılara kaydığınızda görüntü netliği azalıyor yani renk soluklaşıyor veya koyulaşıyor yani crtden çok farklı tam karşısında sorun yok yani problem bu mat ekranda açı değişimde görüntü soluklaşıyor iyi yanı ise yansıma olmaması

parlak ekranı olan arkadaşlarda bu ekran açısını değiştirdiklerinde mat ekranda oluşanın aynısı meydana geliyor mu yoksa crt ye yakın mı

• quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

quote:

quote:

cevap nerde bişey yazmamışsın

• bende sordugun sorunun cevabını merak ettigimi ifade etmeye calistim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

bende sordugun sorunun cevabını merak ettigimi ifade etmeye calistim :)

ok

parlak ekran kullananlar cevap verse de öğrensek

birkaç sitede bazı yorumlar yapılmış bazıları memnun bazıları ise çok fazla fark olmadığından bahsetmişler marka ile yazarlarsa daha faydalı olur
  • her açıdan net gözükebilen markalar hangileri, sanirim sony kesindir de..
  • parlak ekran çoğu açıdan daha iyi görme sağlıyor.
    mat ekranlı pc de bakın pc nin sağına soluna geçin pc yi güzel göremezsiniz.
    parlak ekranda böle bi sorun yok.
    biraz da parlak ekranın karizması oluyor pc yi daha güzel gösteriyor.
  • Mat ve parlak arasında açı farkı yoktur.
    Mat ekran grafik işlemler için çok çok daha iyidir. Gözler için daha doğaldır, yorması azdır.
    Parlak havalı durur ama habire güneşe pencereye ışığa göre kendinizi ayarlamanız gerekir.
  • benim dizüstü de parlak ekran ve arkadaşın toshiba mat ekranına göre daha geniş açılardan görüntü veriyor.ve parlak ekran daha şık görünüyor.
  • CRYSTALBRITE TFT özellikleri neler?
  • arkadaşlar merhaba bir sorum olacak.ben bugün, hatta biraz evvel, bi arkadaşımın parlak ekranlı packard bell cihazıyla bende ki inspiron 6000 i karşılaştırdım.sağdan soldan alttan ve üstten ve çeşitli açılardan her ikisine de baktım.ve ikisinde de aynı görüntü (yani film) vardı.ve ilginç olan her ikisin de de çeşitli açılardan bakıldığında görüntü kaybı aynıydı.peki benim anlamadığım bir şey var.o zaman parlak ekran, şık olmasının dışında ne işe yarıyor.benim bilmediğim bir şey mi var?beni aydınlatırsanız sevinirim.hani packard bell markasının ekranı kalitesiz desek bu forumun çeşitli yerlerin de bu ekranı samsung un ürettiği yazıyor.bazı yerlerde de yanlışlık mı yapmışlar bilmiyorum,sony nin ürettiği yazılı.hoşçakalın
  • parlak ekranda ghost olayı kesinlikle daha az açı değiştirdiğinde mat ekranda ghost olayı hemen kendini belli ediyor fakat parlakta bu çok daha az ve kesinlikle parlak görüş açısı vekalitesi mat ekrandan daha fazla veiyi

matın tek iyi tarafı yansıma yapmaması bence

parlak ekran kesinlikle tercih sebebi olmalı film seyrederken farkı nasıl farketmiyorsun anlamadım yani

packard bell mX66, dell 6400 cs11, acer 5584 ,toshiba parlak ekran kullanan ve dell 120L mat ekran kullanan birisi olarak tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 21 Şubat 2007; 10:08:30 >
  • quote:

Notebookta parlak ekran ve mat ekran kullanmış arkadaşlar bu ikisi arasındaki farkları yazarmısınız teknik olarak demiyorum kullanırken gördüklerinizi beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yönleri neler

hangisini tavsiye ediyorsunuz yani deneyimlerinizi yazarsanız iyi olur

çünkü bu konuda forumda da yeterli bilgi yok mesajlarınızı bekliyorum laptop alırken birçok kişiye faydası olacağından eminim

önceki toshiba notbookum mat ekrandı..şimdiki 17 inç parlak ekran bi fijutsu siemens
    kıyaslanmayacak bi görüntü farkı ve görsellik sunuyor parlak ekrantek kelimeyle kıyaslanmaz

• parlak ekranın ve mat ekranın görüntü açısına ekrana etkisi olmaz.
    Bu sadece ekranın daha canlı daha albenili olmasına etki eder..gerçekten bir filmi mat ekranda ve hemen yanında parlak ekranla seyredin inanılmaz farkı oluyor..canlı pırıl bir görüntüsü var..anlatma değil görmek lazım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.