Şimdi Ara

Engelli icin özel araç park yeri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Bugün mahallemizde bir evin önüne bir araba girecek kadar arkalı önlü duba koyulmus. Birde tabela asılmış, engelli park yeri diye.

    Bu yasal birşey midir?

    Bir yakinimiz engelli ve aracı var hastaneye gitmesi için aile fertleri aracı kullanıyor. O da gormus bu durumu bende bahsedince bi araştıralım dedi.

    O yüzden sizlere soruyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl bir yol izlenmeli?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • esasında gelişmiş medeni toplumlarda olması gerekendir.
  • bizim mahaledede var birini evi önünü dubalarla kapamış duvardada engeli park yeri tabalesi astırmış ailedi engelli yaşan biri var araçta engelli plakesıda yok bu yasalmı hakketen
  • hocam artik arac sahibi engelli bile olsa, plakada engelli isareti zorunlulugu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazir yeri gelmisken.. Otoparklarda engelli park yerine kesinlikle bırakmıyorum arabayi. Bazi ............... ler tabelaya bakmadan bırakıyorlar arabalarini. Umarim o tipler ileride aynen o tabeladaki gibi olurlar

    Bugun hastaneye gittim. Okuzun biri engelli yerine bırakmış arabayi. Ustelik 2 arabalik yere capraz girmis. Silecegini camini indiresim geliyor bazen bunlarin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstismar edenler de var, geçen bir yere park ettim asfalta engelli işareti çizilmiş ama ne duba var ne de zincir filan çekilmiş, ben de 1 saat filan kalacam diye çektim, hemen sileceği kaldırmışlar. Büyük ihtimalle kafasına göre çizmiş işareti ama yapacak bir şey yok.
  • Bildiğimiz normal sokak değil mi? Öyleyse yasal birsey değildir. Duyarlılık için koymuştur, aracı gerçekten engelli birisi kullanıyorsa ses c ikarmazdim, aksi halde sokagimda müsaade etmem. Kaldiririm dubayi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim burdaki rehabilitasyon merkezi de aynı numarayı yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neilblack

    Bildiğimiz normal sokak değil mi? Öyleyse yasal birsey değildir. Duyarlılık için koymuştur, aracı gerçekten engelli birisi kullanıyorsa ses c ikarmazdim, aksi halde sokagimda müsaade etmem. Kaldiririm dubayi

    Evet evet normal sokak.

    Simdi yan sokaktada gördüm ayni sekilde.



    1 araba girecek kadar yer arkali onlu dubalar ve engelli arac park yeri diye tabela.



    Ben anlamadim olayi.

    Bunlar kendileri kafasina goremi yapmis yada gerçekten belediye mi yapiyor bunlari?



    Herkes boyle yer isterse mahallede park edecek yer kalmaz diye dusunuyorum. Ziraa bizim yan apartmanda 3 tane engelli araci var...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engellilerin evlerinin önüne park yeri ayrılması yasal hakları.Park yerini belediyeler ayırıyor.Park ederseniz aracınızı çektirebilir.Biraz anlayışlı olun uzağa park etmek zorunda kalırlarsa onlar için çok zor olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conquerx

    Engellilerin evlerinin önüne park yeri ayrılması yasal hakları.Park yerini belediyeler ayırıyor.Park ederseniz aracınızı çektirebilir.Biraz anlayışlı olun uzağa park etmek zorunda kalırlarsa onlar için çok zor olur.

    Kendi acimdan bi rahatsızlık duymadim ben. İlk mesajı okursaniz anlarsınız boyle bir yer icin nereye başvuracağız dedim. Siz biliyor musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hakları var ,normal sokakta o şekilde uyarı ve işaretle belirtebilirler yerlerini,bizim sokaktada var ,hatta etraftaki esnaf özen gösteriyor kimse park etmesin diye ,engelli vatandaşlarımız için bu tip uygulamalar birazda olsa onların yaşamını kolaylaştırıyor,umarım daha fazla pozitif ayrımcılık ile hayatları kolaylaştırılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Belediyede fen işleri bölümüne gidip durumunuzu anlatın ,onlar yardımcı olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal hak olmasa,oraya o dubayı koyduğu için ceza alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim mahallede önceleri "Bu park yeri xx.xx.xx plakalı araca aittir,lütfen park etmeyiniz" yazılı iki adet duba koymuşlardı.Araç sahibiyle tamda bu yerde aracını park ederken karşılaştım.Böyle bir hakka sahip olmadığını,sokaktaki park yerlerinin her vatandaşın hakkı olduğunu belirttim.Adam bana kendi işime bakmamı söyleyip tersledi,baya bi tartıştık.Bende belediyeye şikayet ettim.Zabıta geldi,kaldırdılar,zabıta gitti gene koydular.Ben tekrar şikayet ettim,kafaya taktım ya.Bu şekilde 4-5 kere tekrar edildi.En sonunda belediyedeki şikayetleri alan görevliye,zabıta ile şikayet ettiğim şahıs arasında yakınlık ya da rüşvet olduğundan şüphelerim olduğunu,olayın bir türlü sonuçlandırılmadığını,şikayetimi daha üst makamlara taşıyacağımı belirtince dubalar kaldırıldı.
    Yaklaşık 4-5 ay geçti,şimdi aynı yere park yerinin özürlüye ait olduğunu belirten iki adet yeni duba koymuşlar.Sanırım şikayetçi olduğum şahısda kafaya takmış,illaki arabasını oraya park edecek,illaki oraya duba dikecek.
    Eğer ki gerçekten bir özürlü varsa,işin içinde kandırmaca yoksa,tamam,başım üstüne kabul ederim.Ama özürlü biri yoksa,yada varsa bile bu park yerini kendisi kullanmayıp,kendini başkalarından daha akıllı zanneden bir kişi kullanıyorsa,peşini bırakmıyacağım,bu işin takipçisi olacağım.Özürlülerin böyle hakları olmalı ama bu hakları suistimal ederek diğer vatandaşların hakkını yiyenlere de izin verilmemeli.Saygılar.




  • cam_erol kullanıcısına yanıt
    Bizim burada da var 1 tane yeni bir uygulama mı? Nasıl belirleniyor? O evde yaşayan bir engelli varsa gerçekten sorun yok acil bir durumda araba yakında olsun rahat etsinler. Yok her engelli araç alana hak varsa yandık köydeki babasına bile alan var. Sağlıklı bir kontrol yapacaklarına inanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragen

    Bizim burada da var 1 tane yeni bir uygulama mı? Nasıl belirleniyor? O evde yaşayan bir engelli varsa gerçekten sorun yok acil bir durumda araba yakında olsun rahat etsinler. Yok her engelli araç alana hak varsa yandık köydeki babasına bile alan var. Sağlıklı bir kontrol yapacaklarına inanmıyorum.

    Öncesinde var olan ama pek bilinmeyip yasal düzenlemeden yeni haberi olmaya başlayan belediyelerin uygulamaya başladığı bir mevzuat diyebiliriz. Bulunduğunuz belediyenin fen işlerine engelli raporu (kullanan kişi engelliyse ehliyeti) ve aracın engelli plakalı olduğunu kanıtlar belgeler ile gidip durumu aktardığınızda önce gelip keşif yapılıyor ve en uygun yere engelli park işareti tabelası konulup yeri ayrılıyor. "İstediğim yeri kendime ayırırım" şeklinde park yeri ayrılması zaten ceza ile sonuçlanıyor. Belediye tarafından getirilen tabelanın olması şart

    Şu linkte de mevzuat;http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.4886&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=otopark%20y%C3%B6netmeli%C4%9Fi




  • Engelli araç dışında herşey çekerler oraya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar evinizin önüne engelli park yeri talebinde bulunabilirsiniz ben yaptım inanılmaz hızlı gerçekleşti olay yapmanız gereken oturduğunuz semt belediyesine dilekçe göndermek/götürmek ben belediye girişinde HALK MASASI diye evrak kabul bölümüne bıraktım ertesi gün aradılar geldiler okadar çabuk seçim üstü diye herhalde
    dilekçe örneği

    ...........................Belediyesi Başkanlığına Tarih:../../....

    01.07.1993 tarih ve 21624 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik de “Umumi bina ve bölge otoparkları ile genel otoparkların giriş-çıkış ve asansörlerine en yakın yerlerinde birden az olmamak şartıyla, her 20 park yerinden birinin özürlü işareti konularak özürlüler için ayrılması zorunludur.” İbaresi yer almaktadır. (EK 1)
    Sakatlık oranı %..... olan biri (EK2) olarak özürlü plakalı aracımı (EK3) park etmekte sıkıntı yaşamaktayım. Bu konuyla ilgili mağduriyetimin bir an önce giderilmesini arz ve talep ederim.

    Ad Soyad :.............................. İmza:....................
    TC Kimlik No :.........................
    Adres: ..............................................................................
    .........................................................................................
    Telefon :.................................
    :.................................

    EK1: Otopark Yönetmeliği
    EK2: Sağlık raporu fotokopisi
    EK3: Özürlü aracı ruhsatı fotokopisi
    Engelli icin özel araç park yeri?

    Engelli icin özel araç park yeri?

    Engelli icin özel araç park yeri?

    Engelli icin özel araç park yeri?

    Engelli icin özel araç park yeri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizildereumut -- 17 Şubat 2019; 18:31:19 >




  • Merhabalar, bizim en alt komşu yaşlı huysuz bir amca. Oğlu da makam şoförü. Sürekli apartmanın önüne duba koyup işkal ediyorlar. Oğlu gelince de çekiyorlar. Gün içinde araç gelirse yaşlı amca ve diğer çocukları kavga çıkartıyor kovuyorlar.


    Birkaç kere zabıta geldi dubaları birkaç kere kaldırdılar. Olmayınca en sonunda ceza kestiler. Sonra pes edip bir süre duruldular.


    Şimdi yaşlı adamın engelli kartı var diye belediyeye dilekçe yazdığını ve apartmanın önünün engelli park yeri yapılması talebinde bulunduğunu öğrendik.


    Yapılsın iyi hoş da. Oraya kendi araçlarını koymayacaklar yine. Bu durumda ne yapılabilir? Tüm apartman ile inatlaşıyorlar. Adamlar toprak sahipleri. Çingenelermiş. Resmen buralar bizim biz koyarız sadece kafasındalar. Ayda bir kaç kere yumruklu kavga çıkıyor.


    Bunları nasıl durdurabiliriz? Adamın raporu var ama gayet sağlam. Arabalık da bir durumu olmuyor. Zaten kendi araçlarını koymuyorlar dediğim gibi. Akşamları oğlu pahalı sayılabilecek bir araç çekip bırakıyor. Şimdi engelli yeri yapıldıktan sonra o aracı koyarlarsa, şikayet edebilir miyiz burası engelli kişiler dışında kullanılıyor diye?





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.