Şimdi Ara

Park Halindeki Araca Tutanak - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cadde üzerinde park halindeki aracımın camına polis tutanak kağıdı koymuş. TUTANAK'da 2918 sayılı kanuna göre aracınızın plakasına idari para cezası düzenlenmiş olup, aracın parka çekilmesi gerekmektedir diyor.

Daha önce aracımı çekiciler aldığı için bilyiorum, polis önce normal trafik cezası kesiyor. Ardından çekici götürüyor.

Bu tutanak kağıdı ise düz beyaz kağıt üzerine yazılmış ve ne ceza tutarı var ne başka birşey? Aracımı olduğu yerden kaldırdım fakat bu tutanağın ne olduğuna anlam veremedim. Sizlere sormak istedim?

Bazı arkadaşlar çekici geldiğinde görmesi için o tutanağı tutuyorlar dedi fakat ben yinede ceza kesildimi merak ediyorum veya yarın birgün çevirmeye girdiğimde aracımı parka çekerler mi? (tutanakta parka çekilmesi gerekmektedir diyor).

• Fahri trafik müfettişi yazmış olabilir o tutanağı ( notu )

aracınızın yarın öbür gün başka bir yerde, bu ihlal sebebiyle çekilmesi gibi bir durum olamaz

Yakında ceza ihbarnamesi gelir. Başka da birşey olmaz bana sorarsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 30 Ocak 2013; 13:28:27 >
  • Arkadaşlar oyun oynamış olmasın hocam
  • Merhaba,

Cevaplar için teşekkürler :) Ancak arkadaşlar oyun oynayamaz çünkü çevrede hiç arkadaşım yoktu pek sık gitmediğim biryere gittim.

İnternetten ceza sorgulaması yapıyorum aracımın üzerinde ceza ,vergi borcu vs gözükmüyor. Bu tutanaktaki aracın parka çekilmesi gerekmektedir ibaresi şüphelendirdi sadece. Bakalım inşallah birşey çıkmaz. Bu arada arka plakalarım APP fakat mühürlü APP.

Sizce mühürlü APP olduğu halde ceza yazmış olabilir mi? Daha önce 3-4 kez çevirmeye girdiğimde memurlar plaka mühürlümü diye sorup, kontrol ediyorlardı ve mühürlü olduğu için ceza yazmıyorlardı. Acaba bu adam mühürü görmeden cezayımı bastı? Buna nasıl itiraz ediyoruz, gidip mühürlü desem, sonrada mühürü bastın falan demesinler?
  • Benim arkadasim zamaninda park cezasi yemis. Bunu renkli fotokopide cogaltmis. Her parkettiginde on cama disaridan koyardi makbuz fotokopisini. Goren polis de zaten buna ceza yazilmis diyip ceza yazmazdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 30 Ocak 2013; 14:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Benim arkadasim zamaninda park cezasi yemis. Bunu renkli fotokopide cogaltmis. Her parkettiginde on cama disaridan koyardi makbuz fotokopisini. Goren polis de zaten buna ceza yazilmis diyip ceza yazmazdi

ilginç
    yeni bir dolandırıcılık yöntemi bulmuş arkadaşınız.
  • tutanakta mühür var mı? birde imza ve polisin sicili yazması gerekiyor. ama beyaz kagıda tutanak olmaz çünkü kesilen trafik cezaları devletin geliridir öyle beyaz kağıda yazılıp tahsil edilecek cinsten iş olmaz devlette mutlaka özel kağıtları veya form şeklinde olur.

bence ceza gelmeyecek muhtemelen biri kafa buluyor sizinle

ceza tebliğ edilene kadar hiç bir şey yapmayın olurda tebliğ edilirse itiraz edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 30 Ocak 2013; 14:46:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park halindeki araca vurma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

tutanakta mühür var mı? birde imza ve polisin sicili yazması gerekiyor. ama beyaz kagıda tutanak olmaz çünkü kesilen trafik cezaları devletin geliridir öyle beyaz kağıda yazılıp tahsil edilecek cinsten iş olmaz devlette mutlaka özel kağıtları veya form şeklinde olur.

ceza tebliğ edilene kadar hiç bir şey yapmayın olurda tebliğ edilirse itiraz edin.

Merhaba,

Tutanak bildiğimiz yarım a4 kağıdı yani a5 şeklinde. Memur sicil numarasını yazmış ve plakamı elle yazmış. Geri kalan kısımlarıda tutanakda bilgisayardan yazılmış. Bakalım ben tebliğ olmasını bekleyeyim ozaman. Bu tutanağın sizcede geçerliliği olmaz değilmi ? (aracın parka çekilmesi gerekmektedir yazdığı için soruyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

quote:

tutanakta mühür var mı? birde imza ve polisin sicili yazması gerekiyor. ama beyaz kagıda tutanak olmaz çünkü kesilen trafik cezaları devletin geliridir öyle beyaz kağıda yazılıp tahsil edilecek cinsten iş olmaz devlette mutlaka özel kağıtları veya form şeklinde olur.

Merhaba,

Tutanak bildiğimiz yarım a4 kağıdı yani a5 şeklinde. Memur sicil numarasını yazmış ve plakamı elle yazmış. Geri kalan kısımlarıda tutanakda bilgisayardan yazılmış. Bakalım ben tebliğ olmasını bekleyeyim ozaman. Bu tutanağın sizcede geçerliliği olmaz değilmi ? (aracın parka çekilmesi gerekmektedir yazdığı için soruyorum).

ara polisi böyle böyle sicil numarası bırakmış biri ceza tutanağına benzemeyen bir tutanakla tutanak tutmuş diyin bence öyle tutanak olmaz hepsinin özel bir formu var.

• quote:

Merhaba,

Cevaplar için teşekkürler :) Ancak arkadaşlar oyun oynayamaz çünkü çevrede hiç arkadaşım yoktu pek sık gitmediğim biryere gittim.

İnternetten ceza sorgulaması yapıyorum aracımın üzerinde ceza ,vergi borcu vs gözükmüyor. Bu tutanaktaki aracın parka çekilmesi gerekmektedir ibaresi şüphelendirdi sadece. Bakalım inşallah birşey çıkmaz. Bu arada arka plakalarım APP fakat mühürlü APP.

Sizce mühürlü APP olduğu halde ceza yazmış olabilir mi? Daha önce 3-4 kez çevirmeye girdiğimde memurlar plaka mühürlümü diye sorup, kontrol ediyorlardı ve mühürlü olduğu için ceza yazmıyorlardı. Acaba bu adam mühürü görmeden cezayımı bastı? Buna nasıl itiraz ediyoruz, gidip mühürlü desem, sonrada mühürü bastın falan demesinler?

İnternetteki birçok orgulamada geçmişe dönük ceza kaydı çıkmıyor.
    En doğrusu TAŞITLAR VERGİ DAİRESİ ne gidip sorman.

• quote:

quote:

Merhaba,

Sizin imza atmadığınız hiçbirşey, ikametgah adresinize imza karşılığı gelmediği sürece, sizi bağlamaz. Ödemeniz gerekmez. Evinize bu ceza gelirse, o ibraz edilmiş olur. O günden itibaren 15 gün içinde öderseniz indirimli ödersiniz.

O yüzden geçtim tebliği, park cezası şeklinde makbuz kesilmiş ve bırakılmış dahi olsa, ödemenize gerek yoktur. Ne de olsa size tebliğ edilmemiştir. Evinize ve iş yerinize geldiği zamandan itibaren zaman işler.

O yüzden ceza gelmediği sürece mesele yok. Postacı bunu birine imza karşılığı veremez ise, (kapıcı bile olur) muhtarlığa bırakır. O da size ibraz edilmiş sayılır. O yüzden ikametgah adresinizde kimsenin olmadığı zamanlar oluyorsa, arada sırada muhtar kontrol edilmelidir.

Bizde araçlar şirket üzerine, cezalar şirkete geliyor. O yüzden cezayı teslim alan birileri oluyor büroda. Yediğim park cezaları minimum 2 ay gecikmeli geliyor.

• Arkadaşlar teşekkür ederim ilginize. Tutanaktaki 2918 sayılı kanunun 6.maddesine göre aracınıza işlem yapılmıştır yazıyor. (6.madde olduğunu yeni okuyabildim mübarek memurun yazısı çin alfabesi gibi)..

Bu kanunun 6.maddesinde zabıtalardan bahsedilmiş. Sanırım şu motosikletli zabıtalar geldi aracıma tutanak tuttu gıcıklığına.
  • Belirtmis oldugunuz tutanagin aynisindan ben de aracimda buldum. 1-2 dakika sonra cekiciler geldi ve cevremdeki butun araclari cekmeye basladilar. Olayin uzerinden 2 ay gecmesine ragmen herhangi bir ceza makbuzu gelmedi ikametime. Sizin durum nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Benim arkadasim zamaninda park cezasi yemis. Bunu renkli fotokopide cogaltmis. Her parkettiginde on cama disaridan koyardi makbuz fotokopisini. Goren polis de zaten buna ceza yazilmis diyip ceza yazmazdi

Fotokopisi pm lutfen
    Tesekkurler

• hayalci07 H kullanıcısına yanıt
     Park Halindeki Araca Tutanak - Yardım

Hocam bu şekilde miydi tutanak?

Benim araca da çekici yazıp bırakmış çekerken yetiştim de öyle kurtardık.

Ceza geldi mi size?

• Mantık dışı bir düzen var. Araç çekmek geri ülkelerin işidir. Bizde geriyiz işte. Bir de sizin başınıza gelen olay var. Böyle bir şey olur mu canım. Saçma sapan bir ceza bildirgesi.
  •  Park Halindeki Araca Tutanak - Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 3 Şubat 2014; 15:43:57 >
  • Evet resimde göründüğü gibi bir bildirim kağıdı. Ceza geldi ve ödedim. Geç geliyor yanlız...
  • quote:

Evet resimde göründüğü gibi bir bildirim kağıdı. Ceza geldi ve ödedim. Geç geliyor yanlız...

Hocam adrese mi yolluyolar yoksa internetten mi öğrendiniz acaba?

• güler misin ağlar mısın... tutanak tutan müfettiş bile olsa neye göre bu kararı veriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.