Şimdi Ara

pardus'un sorunlar zinciri.......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.donanım desteği zayıf ; kendi tanımıyosa hayatta tanıtamazsın bi donanımını anca komut yazıcan 2saat günlerce arıcan destek alıcanda....
    2.bütün programları sorunlu her an hatalar verebilcek şekilde beklemekte...
    3.hem bilgisayarı zorluyor hemde fazla bir işlevi yok
    4.tarayıcıların alayı sorunlu mozilla opera konqueror (çökelek diyorum ben artık ona:( çökmediği bi günü hatırlamıyorum)
    5.flash player desteği en kötü şekilde sağlanmış ki Türkçe karakterleri bile yazamıyosunuz onda işte en sevmediğim olay
    6.sürekli bilgisayarda donma ve yavaşlamalar ,, pardus tan en çok soğutan şey de bu zaten
    7.amsn uygulaması çok kullanışsız
    8.ekran kartlarıyla son derece uyumsuz
    9.istediğiniz her uygulamayı kullanamıyosunuz
    10.her şey sınırlı yapabileceği şeyler kısıtlı hep
    11.ses uyumu kötü
    12.tv bağlantısını tanımıyor
    13.yazıtipleri ve değişik ayarları yüzünden firefox ta çok itici olmuş...

bunlar zaten yeter bana daha da bi dünya sorunu var dahada artacak ama bunlar kafi windowsa geri dönmem için elveda pardus....:((

• 1.donanım desteği zayıf ; kendi tanımıyosa hayatta tanıtamazsın bi donanımını anca komut yazıcan 2saat günlerce arıcan destek alıcanda....
    Donanım üreticisi Linux sürücüsü ürettiyse tanıtabilirsin.

2.bütün programları sorunlu her an hatalar verebilcek şekilde beklemekte...
    Örnek alalım? Hangi program, ne yapınca, hangi sorunu çıkarıyor?

3.hem bilgisayarı zorluyor hemde fazla bir işlevi yok
    Evet, çamaşırları yıkayamıyor ve ütü yapamıyor.

4.tarayıcıların alayı sorunlu mozilla opera konqueror (çökelek diyorum ben artık ona:( çökmediği bi günü hatırlamıyorum)
    Örnek alalım, ne gibi sorunlar yaşıyorsun?

5.flash player desteği en kötü şekilde sağlanmış ki Türkçe karakterleri bile yazamıyosunuz onda işte en sevmediğim olay
    Bu sorun Flash player'in sorunu. Linux için adam gibi bir flash player yazamadı Adobe.

6.sürekli bilgisayarda donma ve yavaşlamalar ,, pardus tan en çok soğutan şey de bu zaten
    Ne yaparken oluyor bunlar?

7.amsn uygulaması çok kullanışsız
    O zaman AMSN kullanma, Pidgin kullan, Kopete kullan. Windows Media Player kullanışsız olduğu için Windows kötü demek kadar saçma bu da.

8.ekran kartlarıyla son derece uyumsuz
    Ekran kartın nedir ve ne gibi bir uyumsuzluk yaşıyorsun?

9.istediğiniz her uygulamayı kullanamıyosunuz
    Ne kurmak istedin de kuramadın? Ben Pardus kullanırken kuramadığım bir uygulama hatırlamıyorum.

10.her şey sınırlı yapabileceği şeyler kısıtlı hep
    Ne gibi?

11.ses uyumu kötü
    Ne gibi?

12.tv bağlantısını tanımıyor
    Sürücüsünü kurdun mu?

13.yazıtipleri ve değişik ayarları yüzünden firefox ta çok itici olmuş...
    Farklı şekilde ayarla o zaman. Ben de Windows'taki yazıtiplerini pek sevmiyorum. Zevk meselesi. Ama bu yüzden Windows kötüdür diyemem.

bunlar zaten yeter bana daha da bi dünya sorunu var dahada artacak ama bunlar kafi windowsa geri dönmem için elveda pardus....:((
    Güle güle.

• En azından Firefox'u komut satırından çalıştırıp hata çıktılarına bakabilirdin, hata çıktılarını buraya yazabilirdin...

Seslerin uyumsuz olmasının "tamamen kişisel" bir "sorun" olduğunun farkındasındır, hiç değinmiyorum bile...

"Bütün programları kötü" ne demek? O programları Pardus geliştiricileri yazmadı ki? O programları tüm Linux kullanıcıları kullanıyor, başka bir dağıtım kullanıyor olsan o programlarla orada da karşılaşacaksın...

Flash player sorunu da, farkında olmalısın, Adobe'nin sorunu; Pardus geliştiricilerinin ya da herhangi bir Linux dağıtımını çıkaran/destekleyen topluluğun değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Flash player sorunu da, farkında olmalısın, Adobe'nin sorunu; Pardus geliştiricilerinin ya da herhangi bir Linux dağıtımını çıkaran/destekleyen topluluğun değil...

Evet bu Linux'un sorunu değil, ama son kullanıcı Windows'ta bu tarz hatalarla karşılaşmıyorken Linux'ta karşılaşınca ister istemez Linux'tan soğuyor. Aynı donanım desteğinde olduğu gibi. Üreticinin Linux için kod yazmaması son kullanıcı için yeterli bir sebep değil ki. Sonuçta doğru dürüst kullanamıyorsun Linux'u, o zaman çoğu kimse uğraşmak istemiyor. Bu Linux'un sorunu değil diyerek, sorunun başkalarından kaynaklandığını göstererek sorunu çözüme kavuşturmuş olmuyoruz değil mi? Bu durumda bu tarz cevap vermek yalnızca hayal kırıcı oluyor. Mesela örnek olsun diye farklı bir alanda yaşanan problemleri anlatayım. Forumun ilgili bölümüne girerek de bakabilirsin bu tarz olaylara, arıza yapan cep telefonlarının yeni telefonlarla değiştirilmesi işi markanın distribütörlüğünü yapan firmanın sorumluluğunda olsa da insanlar yetkili servis kuruluşlara demediklerini bırakmıyorlar ve haklılar da. Suçu başkasına atan servislere haklı demek ne kadar mantıksızsa ve iticiyse flash konusunda suçu Adobe'a atıp Linux'un suçu yok demek de o kadar itici oluyor. En azından daha fazla gerekçe vererek, hatta sizin bulduğunuz bazı çözümleri paylaşarak cevap vermelisiniz. Yok bunu yapmıyorsanız cevap vermeyin daha iyi. Yaptığınız şey insanları Linux dünyasından soğutuyor. Sizin benim değil kimsenin topluluğa mal olmuş böyle şeyler hakkında itici şekilde konuşup, insanları küstürmeye hakkı yoktur.

• Artık bu tip şeyleri duymaktan tiksinti geldi. Anlamıyorum, insanlar ne bekliyor Linux'tan. Windowsun aynısı olmasını mı? Yani linux kurayım herşey windeki gibi olsun. Yabancılık çekmeyeyim mi diyorlar? Ne bekliyorlar ki, hiçbir şey okumadan araştırmadan apayrı bir ortamda deneme yanılmayla halledebileceklerini mi? Posta baktığımda bir sürü sorundan şikayet eden ama aslında neden şikayet ettiği belli olmayan birini görüyorum. Kalıbımı basarım, arkadaş Pardusu çok duyduğu için hemen bulup kurmuş, ama sistemin temel taşlarını bilmediği için kurcalayıp beceremeyip şikayet eden tiplerden.

Söyledikleri içinde gerçekten sorun olan bir tek Flash Player var. Anlamıyorum insanlar tanımıyor dedikleri donanımları uzaydan mı getiriyor? Kendi masaüstü bilgisayarımda elle hiçbir sürücü kurmadım. nvidia sürücüleri depolarda hazır. Ne ağ sürücüsü ne modem ne ses kartı ne anakart çipseti. Winde klavyenin multimedia tuşları için bile sürücü gerekirken linux çin malı usb bluetooth u takar takmaz tanıdı. Motorola telefonumun modemi üzerinden hiç sürücü kurmadan internete girebildim. Yani sizin bilgisayarlarınızda çok garip parçalar var demek.

Arkadaşım sistem sürekli takılıp göçüyorsa yanlış birşeyler yapmışsın demek ki. Tercih senin tabi, ya gerçekten öğrenmek istiyorsundur ki ozaman sorunlarını açıkça söyler ve cevap ararsın, ya da dediğim tembel taifedensin ve hevesinin peşinde koşuyorsun ki o zaman hiç uğraşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahjman -- 6 Temmuz 2008; 22:14:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rahjman

Artık bu tip şeyleri duymaktan tiksinti geldi. Anlamıyorum, insanlar ne bekliyor Linux'tan. Windowsun aynısı olmasını mı? Yani linux kurayım herşey windeki gibi olsun. Yabancılık çekmeyeyim mi diyorlar? Ne bekliyorlar ki, hiçbir şey okumadan araştırmadan apayrı bir ortamda deneme yanılmayla halledebileceklerini mi? Posta baktığımda bir sürü sorundan şikayet eden ama aslında neden şikayet ettiği belli olmayan birini görüyorum. Kalıbımı basarım, arkadaş Pardusu çok duyduğu için hemen bulup kurmuş, ama sistemin temel taşlarını bilmediği için kurcalayıp beceremeyip şikayet eden tiplerden.

Söyledikleri içinde gerçekten sorun olan bir tek Flash Player var. Anlamıyorum insanlar tanımıyor dedikleri donanımları uzaydan mı getiriyor? Kendi masaüstü bilgisayarımda elle hiçbir sürücü kurmadım. nvidia sürücüleri depolarda hazır. Ne ağ sürücüsü ne modem ne ses kartı ne anakart çipseti. Winde klavyenin multimedia tuşları için bile sürücü gerekirken linux çin malı usb bluetooth u takar takmaz tanıdı. Motorola telefonumun modemi üzerinden hiç sürücü kurmadan internete girebildim. Yani sizin bilgisayarlarınızda çok garip parçalar var demek.

Arkadaşım sistem sürekli takılıp göçüyorsa yanlış birşeyler yapmışsın demek ki. Tercih senin tabi, ya gerçekten öğrenmek istiyorsundur ki ozaman sorunlarını açıkça söyler ve cevap ararsın, ya da dediğim tembel taifedensin ve hevesinin peşinde koşuyorsun ki o zaman hiç uğraşma.

Nokta (.)

• @ Challenger

En son yazdığın için

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu ve Türevleri Ana Konu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Flash player ile ilgili ben de sorun yaşamıştım. Bana denilenin aynısın burada dedim. Ha, bana bu denildiğinde ben ne yapmıştım? "Sağlık olsun, flaş olmadan da hayat devam eder..." diyerek işime gücüme bakmıştım... Bu yüzden de dediğin gibi bir soğumaya yol açacağını düşünmedim. Peki, madem öyle oluyormuş, ben bunun üzerinde biraz düşüneyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: optimarax
    Donanımı full kullanmak isteyenler Linux kullanmamalı.

8 senedir çatır çatır Linux kullanıyorum, ama hiçbir zaman donanımımı eksik kullanmadım.

quote:

Orjinalden alıntı: maxiyavuz
    Evet bu Linux'un sorunu değil, ama son kullanıcı Windows'ta bu tarz hatalarla karşılaşmıyorken Linux'ta karşılaşınca ister istemez Linux'tan soğuyor. Aynı donanım desteğinde olduğu gibi. Üreticinin Linux için kod yazmaması son kullanıcı için yeterli bir sebep değil ki. Sonuçta doğru dürüst kullanamıyorsun Linux'u, o zaman çoğu kimse uğraşmak istemiyor. Bu Linux'un sorunu değil diyerek, sorunun başkalarından kaynaklandığını göstererek sorunu çözüme kavuşturmuş olmuyoruz değil mi?Bu durumda bu tarz cevap vermek yalnızca hayal kırıcı oluyor.

Haklısın, sonuçta olan son kullanıcıya oluyor. Ama üreticinin Linux için düzgün sürücü üretememe beceriksizliği (çok bariz örnek: ATI) Linux'un suçu değil. Bakın NVidia nasıl kaliteli sürücü üretebiliyor.

Gönüllü geliştirciler bu sorunu çözmek için uğraşıyor zaten. Keza Red Hat, SuSE gibi şirketlerin geliştiricileri de öyle. Ama bir donanımın dört dörtlük çalışması için üreticisinin adam gibi sürücü yazmayı başarması gerek. Peki Linux kullanıcısının yapması gereken ne? Linux için adam gibi sürücüsü olmayan donanımı almamak.

quote:

Mesela örnek olsun diye farklı bir alanda yaşanan problemleri anlatayım. Forumun ilgili bölümüne girerek de bakabilirsin bu tarz olaylara, arıza yapan cep telefonlarının yeni telefonlarla değiştirilmesi işi markanın distribütörlüğünü yapan firmanın sorumluluğunda olsa da insanlar yetkili servis kuruluşlara demediklerini bırakmıyorlar ve haklılar da. Suçu başkasına atan servislere haklı demek ne kadar mantıksızsa ve iticiyse flash konusunda suçu Adobe'a atıp Linux'un suçu yok demek de o kadar itici oluyor. En azından daha fazla gerekçe vererek, hatta sizin bulduğunuz bazı çözümleri paylaşarak cevap vermelisiniz.

Niye? Burada servis Linux değil, dağıtıcı da Linux değil, niye Linux suçlu olsun? Flash dosya biçimi daha düne kadar kapalı kodluydu. Flash Player' in kaynak kodu hala kapalı. Bir yazılımın tüm kontrolü tek bir üreticide ve o üretici adam gibi bir sürüm üretemedikten sonra diğerleri ne yapsın? Kaldı ki gönüllü geliştiriciler Gnash gibi Flash oynatıcıları yapmaya çalışıyor, ama bu yazılımın tüm kontrolü başkasında olduğu müddetçe nasıl daha iyisi olabilir? Özgür Yazılım camiası boşuna "özgür yazılım, açık kaynak kod" diye bağırmıyor. Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için ya üretici düzgün bir ürün çıkaracak ya da kendisi beceremiyorsa kaynağı açacak.

quote:

Yok bunu yapmıyorsanız cevap vermeyin daha iyi. Yaptığınız şey insanları Linux dünyasından soğutuyor. Sizin benim değil kimsenin topluluğa mal olmuş böyle şeyler hakkında itici şekilde konuşup, insanları küstürmeye hakkı yoktur.

Bu cevapların sorunun üslubuyla da alakası var.

• Arkadaşlar Merhaba. İlk defa linux kullanmaya çalışan biri olarak bir sorum olacak.

BackTrack 3 isimli programı bir canlı CD olarak oluşturdum ve bilgisayarımda açmaya çalıçıyorum. Önyükleme yapıyor herşey normal. Kullanıcı adını ve şifresini giriyorum. Ama startx diye yazdığımda aynen şöyle bir hata veriyor.

Fatal Server Error
    Cannot run in framebuffer mode.Please specify bus IDs for all framebuffer devices

giving up.
    xinit: connection reset by peer (erro 104) : unable to connet to X server
    xinit: no such process (erro 3) : server error.

Bu ne demektir bi yardımcı olsanız.
  • ya şimdi bu pardus un windows tan farklı olmasını söylemiyorum ki ben yaşadığım sorunları yazdım yok pardus tan ne bekliyomuşum ütümü yapacakmış gibi şeyler yazmışsınız ekran kartı via s3 sorun yaşıyorum 3 b desteği yok en az 5 defa yazdım her yerde bunun çözümünü bilen yok
    ayrıca amarok ta müzik dinleyipte internetten flash video izlerken bilgisayar dondu
    genelde de firefox veya opera zaten hep donuyo firefox kullanırken yavaş yavaş ağırlaşıyo ve sonra donuyo bilgisayar
    sistem özellikleri yeterli 512 ddr2 3 gHz işlemci vs.. yani sorun bizde değil gerçekleri niye görmezden geliyosunuz ben pardus a özel bişey olup olmadığını zaten bilmiyorum linux u ilk defa kullanıyorum ve hepsinde aynı olup olmadığını bilemem
    sonuçta windows ta yaşamadığım sorunları yaşamaktansa hiç kullanmam dedim ama hala bi umut sorunların çözümü olur diye kullanıyorum...........
  • konstruksiyon1, aynı soruyu on kere yazmanın gereği ne? Bir kere yazmışsın ve aynı sorunu yaşayan birisi cevap verecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cassio10
    kran kartı via s3 sorun yaşıyorum 3 b desteği yok en az 5 defa yazdım her yerde bunun çözümünü bilen yok

Sanıyorum bu yaşadığın sürücü probleminden ileri geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: cassio10
    ayrıca amarok ta müzik dinleyipte internetten flash video izlerken bilgisayar dondu
    genelde de firefox veya opera zaten hep donuyo firefox kullanırken yavaş yavaş ağırlaşıyo ve sonra donuyo bilgisayar
    sistem özellikleri yeterli 512 ddr2 3 gHz işlemci vs.. yani sorun bizde değil gerçekleri niye görmezden geliyosunuz ben pardus a özel bişey olup olmadığını zaten bilmiyorum linux u ilk defa kullanıyorum ve hepsinde aynı olup olmadığını bilemem
    sonuçta windows ta yaşamadığım sorunları yaşamaktansa hiç kullanmam dedim ama hala bi umut sorunların çözümü olur diye kullanıyorum...........

Sorunun sende olduğunu söyleyen yok zaten. Ama sen "bu sorunlu o kadar" tarzında yazıp, sorunun hakkında hiçbir bilgi vermezsen böyle cevapların gelmesi normal.

Sorun şimdi anlaşıldı: Flash Player.

Maalesef yukarıda da belirtildiği gibi Adobe Linux için adam gibi bir flash player yazamadı. Bu dertten ben de muzdaripim ve fazla flash player sorunu yaşamamak için Firefox'ta AdBlock Plus ile tüm Flash içeriklerini engelliyorum. Sonra Flash videosu olan sayılı sitelere izin veriyorum. Böylelikle Firefox'un kilitlenme sorununu aşıyorum.

• Ben, her sayfada başkalarının olabileceğini düşünerek herkes görebilsin diye 10 kere yazdım.
    Bir yere yazınca herkes görebiliyor mu?
  • tşkr ederim kardeşim bende ondan olduğu düşünüyorum zaten flash player sorunu beni sinir ediyo ayrıca fazla iyi bilmiyorum bildiğimi yazıyorum kusura bakmayın ama bu sorunları az çok biliyorum ve via s3 ü mümkün değil doğru düzgün tanıtamıyorum ki zaten ekran kartı düzgün çalışmadığında hiçbir çekicilği olmuyor 3boyut desteğide olmuyor birde adobenin linux için doğru düzgün bişey yapmasını beklemek zorundayız ben bunları sorun olarak görüyorum...
  • öğrenip sorunlarinizi çözmek istiyormuş gibi bir usluba sahip olsanız ve sorunlarinizi ayrintili tasvir etseniz insanlar çok daha hevesle yardimci olmaya çalişirlar eminim.

şu halde linux kullanmayin o zaman demekten başka hiç çare yok. sizin hatanizdan veya şanssizliğinizdan veya pardus'un veya donanim üreticilerinin eksikliklerinden kaynakli binlerce sorun oluşabilir, bilgisayar donanimi ve yazilimi ile çalişmasi mucize çok kompleks bir aygıttır. bunun da ötesinde gerçekten ortalama bilgisayar kullanicisinin kullanimi için, yani okumayayim öğrenmeyeyim, windows gibi olsun vb diyen bilgisayar kullanicisi için linux maalesef pek uygun değil. yani yapici olarak araştirarak, bu kullandiğiniz yazilimi, büyük ölçüde bu işi gönüllü bir felsefe ve insanlik yararina yapan insanlarin geliştirmiş olduğunu unutmadan, sürekli talep ederek değil siz de birşeyler katarak kullanacaksaniz buyrun daha detaylandirin sorularinizi, bilgisi olanlar cevaplasin veya kaynak önersin, yoksa yukarida yazilanlar az bile olmuş.

ben pardus 2008'i sorunsuzca laptop'ımda kullaniyorum. windows xp yüklü iken firefox kilitlenme sorunu yaratiyordu çok tab açikken sanirim ram düşüklüğünden, pardus'ta da hala yaratiyor ama ben indirmeye bile zahmet etmeden kurulu gelen Konqueror bu sorunu yaratmiyor, o yaratsa başka açik kodlu yazilimlar var. bunun dişinda tüm donanimlarim eksiksiz tanındı, iki tık ile windows bilgisyarima bağli yazicimdan çıktı alabiliyorum pardus yüklü laptop'imdan. içinde hazirda gelen 2 tane ofis programi var, herşey için sayisiz alternatifte çok güzel programlar barindiriyor. bunlarin hepsini ise bedavaya sunuyor, birileri de çıkıp yok efendim şu sorunmuş bu sorunmuş öğrenme çözme gayreti olmadan konuşuyor.

• Arkadaşlar bu STARTX yazdıktan sonra çıkan hata mesajını çözebilecek biri yok mu? 1 Haftadır uğraşıyorum, yüzdüm yüzdüm,....... bi açamadım programı.
  • ya varya al parduşunu hayrını gör diyorum artık ya ben yaşadığım sorunları yazdım çözümünü de araştırdım yok oğlu yok kardeşim napıcam senin sorunsuz laptopundanmı alayım şimdi bumu çözüm anlayışınız konqueroru kullanıyosun vede sorun yok olmaz zaten ama flash desteğide yok onun, pardus u savunarak ne kazanabilirsin ki şimdi ama eksik yanlarını araştırarak gelişmesine katkıda bulunursun bu sorunları bilmeleri geliştiriciler için de önemli her şeyi onlar bulamaz sonuçta ben gördüklerimi yazdım pardus u windows laştırmaya çalışmıyorum kıyaslamıyorumda sadece ihtiyaç duyulan eksikliklerimi yazdım artıları yokmu var hemde daha fazla var ama bunları yazmak bana hiç bişey kazandırmaz
  • Allah Allah? Adobe bilmiyor mu acaba Flash Player'ın Linux'da sorunlu olduğunu? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Allah Allah? Adobe bilmiyor mu acaba Flash Player'ın Linux'da sorunlu olduğunu? :)

Biliyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.