Şimdi Ara

pardus'un sorunlar zinciri....... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Pardus ya da türevi linuxleri ne zaman kurmaya çalışsam mutlaka bazı sorunlar yüzünden vazgeçiyorum. İlk zamanlar soft modemler yüzünden internete giremediğim için daha sonra ekran tarama frekansını 60hz daha yüksek değere çıkaramadığım için vazgeçtim. Yine benzer problemler yaşadığım pardus 2008 i zorda olsa kurdum Zorluk kurulumdan değil pardus kurulum ekranının çok düşük çözünürlükten dolayı tam olarak görünmemesi yüzünden oldu. Belki 20-30 kez cd den açtım çünkü ilk kez denemek için gecenin bir saatinde başlattığımda çözünürlük normaldi. Bir kere düzgün açıldıysa bir daha açılabilir dedim gerçektende açıldı. Atinin driverını kurdum ama bütün uğraşlarıma rağmen tarama frekansını 60 hz fazlasına getiremedim. Daha önceki uğraşlarımdan xconf dosyasından ayar yapılabildiğini görmüştüm fazla araştırmadan biraz karıştırdım ama en büyük hatam gördüğüm 24 lü değerin 24 bit renk derinliği olduğunu düşünüp 32 yapmam oldu. Şimdi komut satırından açılıyor tabii hiç bir şey yapamıyorum. Bu konuda yardım edebilirseniz memnun olurum. Ekran kartı onboard Ati rodeon X1250 niye güldüğümü birazdan anlarsınız.
    Bu süre zarfında moralimin bozulduğu çok zamanlar oldu ama sakin bir şekilde düşündüğümde sorunların bir çoğunun linuxten kaynaklanmadığını görüyordum.
    Soft modemler kırpılmış modenden başka bir şey değildi.
    Microsoft ekran kartı sürücülerini kendisimi yazıyor hayır peki o zaman tepkilerimizi neden ekran kartı
    üreticilerine yapmıyoruz
    Flash te da aynı nedenden zorluklar yaşıyoruz. Ama bence en büyük neden kendim için söylüyorum tembellik alışmışız grafik ekrana, komut yazmak ve öğrenmek zor geliyor. Ben kaç günden beri yaşadığım sorunu biraz araştırma yaparak çözebilir en azından xconf dosyasının yedeğine ulaşabilirdim ama gerek zamansızlıktan gerekse tembellikten bir türlü yapamıyorum.

Ama her şeye rağmen microsoftun bu oyunda tek başına olmadığını bilmesi çok güzel bu yüzden İyiki varsın LİNUX diyorum.

• ama herkes de komut yazamaz ki ben bilmiyorum mesela vede bunu ben değil onlar araştırsın birde dediğin şeyleri üreticiler değil pardus geliştiricilerinin hazırlaması lazım adam şimdi kalkıpta pisi paketimi hazırlıcak sen destek isticen onlar desteği vericek sende toparlıcan programı diye düşünüyorum ama bilmem
    bu arada grub ekranı geldiğinde f3 e basıp tekrar tanı diyip açmayı dene bende düzeliyodu öyle ilk aysrlarına dönüyor...
  • Komut yazmanın hiçte eğlenceli olmadığını biliyorum ama linux kullanmak için birazda bu gibi şeyleri göze almamız gerekebiliyor. Ayrıca insanlar dünyanın parasını verip Windows lisansı alıp(Türkiye içn pek geçerli değil) beklentilerini daha düşük tutabiliyorlar. Tekrar çok daha fazla para verip ofis lisansı alabiliyorlar. Windows işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu driverları donanım üreticisi kendisi sağlıyor. Microsoftan kimse web cam,tarayıcı,ekran kartı vs. driverlarını istemiyor. Nasıl olsa windows a sonsuz destek sağlayan yazılım sektörü var.
    Bu pek çok şey için geçerli İE ve firefoxtada böyle Çok uzun zaman web sitelerini doğru düzgün gösetermediği için firefox suçlandı kimse sitelerin o zamanlar kartel olan IE uygun yapıldığını firefox ile doğru düzgün görünebilmesi için gerekli desteğin verilmediğinden bahsetmedi. Ne gerek vardı canım İnternet tarayıcı pastasının %90 ını elinde tutan Ie varken çok daha iyi özelliklere sahip Firefox yada operaya destek olmanın.
    Linux dediğin işletim sisteminden ofis paketide çıkacak,divx te izlenecek,müzikte dinlenecek,CD,DVD medya yazmak için programlar hazır olacak,her taktığın donanımı anında tanıyacak,tv de izlenecek vs. bu listeyi istediğimiz kadar uzatabiliriz. Zaten bunların hepsi geliştiricilerin görevidir kimsenin desteğine yardımına gerek yoktur. Yanlış anlamayın sizin için söylemiyorum doğru olmasada bizzat benim isteklerimde bu yönde ama bir gün mutlaka Linux e geçeceğim.

• Cassio öyle bir yazmışsınki kardeş , hiç bilmeyen diyecek ki Pardus tamamen sorunlu, öylesine uyduruk ve ciddi bir ekip tarafından değil de amatör ekip tarafından hazırlanmış öylesine bir Sistem !!

Lütfen haksızlık etmeyin, Allah aşkına şu Linux'ü kullanamıyorsanız ya aylarınızı, yıllarınızı verip iyice öğrenin ya da bir daha kullanmayın.Haksızlık oluyor çünki. Uzun süre kullanıp çözüm bulmadıysan ve bahsettiğin sorunları çözmeye uğraşmadıysan bence büyük haksızlık ediyorsun.

Tamamen sorunsuz %100 sorunsuz bir İşletim sistemi gösterir misin ?? Windows ilk çıktığı zamanları ne çabuk unutuyosunuz ? Hatta şu an bile Windows'un ufak da olsa sorunlarıyla boğuştuğumuz olmuyor mu ?

İnan bana, 1 hafta 10 gün uğraşıp tüm ayarlarını kendine göre yaparsan ve güncellemeleri yaparsan, donanım problemlerini de halledersen Linux'ü kulanmaya doyum olmuyor, çok sayıda sistem ayarı mevcut, bu ayarları yaparak daha sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin.

Tüm hatayı ve sorunları tamamen işletim sisteminde aramak büyük yanlış, en başta dikkat edilmesi gereken şey Donanım, lütfen bilgisayar Donanımını kontrol et,bahsettiğin bazı problemleri ben yaşamıyorum. Yetersiz ve sorun çıkarmış, desteklenmeyen donanımlarını gözden geçirip sorunu çözmeye çalışırsan bence daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 11 Temmuz 2008; 22:45:26 >

• ya ben yeni almışım laptopu ne donanımını denetliycem abi böyle saçmalıkmı olur ben eskiklerini yazdım sadece artıları zaten var ona sözüm yok onlar olmasa zaten kullanmazdım pardus u ama işte o ayarları yapmak o kadar kolay olsaydı yapardım pardushata ya mesaj atıyorum cevap yok onların bile yapamadığı seyi ben nası yapıcam madem biliyorsunuz şimdi dükkanda da kurdum pardus u bu via s3 ekran kartı 3b desteği yok diyor napim yeni ekran kartımı alıcam bunun için böyle keyif olmaz bence windows u da övmüyoruz zaten bende vista da var yapamadığım birşey yok ama normal bu pardusla kıyaslamam bir sorun olduğunda microsoft un desteğine mesaj gönderir göndermez 2 saat içinde dönüyolar hemen ama konumuz bu değil pardus un hatalarını tesbit edip katkıda bulunmak
  • Söylediklerinde haklısın , bilgisayar yeniyse birşey diyemem ama biraz sabır derim, birçok güncelleme ve sürücü desteğiyle daha da sorunsuz olur.
    İşyerinde kullanman da iyi bence, örnek olmalı
  • eyv. sağol anlayışın için biraz sitem dolu yazmışım başta ama geçicek sorunlar olduğuna inanıyorum yine pardustan dönmek yok tabi bugün mesela amsn nin yeni sürümü güncellenmiş ses sorunları falan ortadan kaldırılmış iyi bişeyler olacak ya.. buraya bu eksikleri yazmamın sebebi pardusu kullanmak istemem aslında linuxe yabancı olduğum için biraz saçmalamış olabilirim kusuruma bakmayın ama sorunları gerçekten olan şeyler yalanım yoktur=)
  • merhaba

bende pardus 2007 kullanıcısıyım memnunum fakat skype 2.0 kurmam lazım kamera için ALLAH rızası için yardım edin. Nasıl yapcaz

saygılar
  • At sahibine göre kişner.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serrikoc

Bende Pardus ya da türevi linuxleri ne zaman kurmaya çalışsam mutlaka bazı sorunlar yüzünden vazgeçiyorum. İlk zamanlar soft modemler yüzünden internete giremediğim için daha sonra ekran tarama frekansını 60hz daha yüksek değere çıkaramadığım için vazgeçtim. Yine benzer problemler yaşadığım pardus 2008 i zorda olsa kurdum Zorluk kurulumdan değil pardus kurulum ekranının çok düşük çözünürlükten dolayı tam olarak görünmemesi yüzünden oldu. Belki 20-30 kez cd den açtım çünkü ilk kez denemek için gecenin bir saatinde başlattığımda çözünürlük normaldi. Bir kere düzgün açıldıysa bir daha açılabilir dedim gerçektende açıldı. Atinin driverını kurdum ama bütün uğraşlarıma rağmen tarama frekansını 60 hz fazlasına getiremedim. Daha önceki uğraşlarımdan xconf dosyasından ayar yapılabildiğini görmüştüm fazla araştırmadan biraz karıştırdım ama en büyük hatam gördüğüm 24 lü değerin 24 bit renk derinliği olduğunu düşünüp 32 yapmam oldu. Şimdi komut satırından açılıyor tabii hiç bir şey yapamıyorum. Bu konuda yardım edebilirseniz memnun olurum. Ekran kartı onboard Ati rodeon X1250 niye güldüğümü birazdan anlarsınız.
    Bu süre zarfında moralimin bozulduğu çok zamanlar oldu ama sakin bir şekilde düşündüğümde sorunların bir çoğunun linuxten kaynaklanmadığını görüyordum.
    Soft modemler kırpılmış modenden başka bir şey değildi.
    Microsoft ekran kartı sürücülerini kendisimi yazıyor hayır peki o zaman tepkilerimizi neden ekran kartı
    üreticilerine yapmıyoruz
    Flash te da aynı nedenden zorluklar yaşıyoruz. Ama bence en büyük neden kendim için söylüyorum tembellik alışmışız grafik ekrana, komut yazmak ve öğrenmek zor geliyor. Ben kaç günden beri yaşadığım sorunu biraz araştırma yaparak çözebilir en azından xconf dosyasının yedeğine ulaşabilirdim ama gerek zamansızlıktan gerekse tembellikten bir türlü yapamıyorum.

Ama her şeye rağmen microsoftun bu oyunda tek başına olmadığını bilmesi çok güzel bu yüzden İyiki varsın LİNUX diyorum.

su ile root ol
    nano /etc/X11/xorg.conf (sanırım dosya burdaydı :) linux açık değilde)
    Orda
    SubSection "Display"
    Depth depth
    entries
    ...
    EndSubSection
    gibi bir kısım bulacaksın orda depth i 24 yaparsan açılmama sıkıntın gider
    Ayrıca oraya
    Virtual xdim ydim (xdim ydim yerine maksimum ekran çözünürlüğünü 1280 1024 gibi)
    satırı eklersen görünüm probleminde ortadan kalkar.İstersen daha fazlasınıda ekle ve bir dene bakalım neticeyi beğenecekmisin :D
    Aslında Virtual ı eklemeye gerek yok ama pardusla beraber gelen ati sürücüsünde bir arıza var.
    Olurda yine kurcalarken komut ekranına döndersen
    yine nano ile /var/log/Xorg.0.log dosyasını açıp (/var/log içinde işte :) ) X sunucusunun verdiği hataları görüp ona göre müdahele edebilir yada yardım istebilirsin.
    Soft modemlerinde sürücüleri deposunda var.Eskiden para istiyorlardı sanırım artık istemiyorlar.(İsteselerdi bende HCF modemer için eskiden kalma ama iş gören bir beta sürücü vardı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 12 Temmuz 2008; 10:28:38 >

• sse çok teşekkür ederim
    Anlattıklarınızı deneyeceğim. Soft modem adsl geçmeden önceki durumdu şu anda ethernetten bağlandığım için herhangi bir sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

At sahibine göre kişner.

Aynen katılıyorum,bu konu için güzel bir örnek
  • evet güzel bi örnek siz görmezden gelin bu sorunları ama şu gerçeği unutmayın ingiliz atıda var arap atıda var sütçü beygiride var onlarla aynı kişi aynı işi yapsında görelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cassio10

evet güzel bi örnek siz görmezden gelin bu sorunları ama şu gerçeği unutmayın ingiliz atıda var arap atıda var sütçü beygiride var onlarla aynı kişi aynı işi yapsında görelim

Al işte, konu nereye geldi...
  • konuyu onlar oraya çekmeye çalışıyor neden bu sorunları görmezden geliyolar anlayamıyorum size göre sorun yoksa pardus a göre de sorun yok böyle laflar sokmaya gerenk yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: cassio10

konuyu onlar oraya çekmeye çalışıyor neden bu sorunları görmezden geliyolar anlayamıyorum size göre sorun yoksa pardus a göre de sorun yok böyle laflar sokmaya gerenk yok

Böyle laflar sokmaya "gerenk" var, çünkü hak etmişsiniz. "Sorunlar zinciri" diye bahsettiklerinizin bir kısmı sizin kişisel zevklerinizdir, bir kısmının Linux'la uzaktan yakından alakası yoktur, birkaçının çözümleri google'da vardır, geriye kalan varsa oturur efendi gibi çözmeye uğraşırsınız; çünkü Linux budur.

Berber dükkanında usta olsanız, çırağınıza "Olmamış" diyebilirdiniz, ama burası berber dükkanı da değil. Pardus'a yardımcı olmak istiyorsanız, belirlediğiniz sorunları efendi gibi geliştiricilere gönderirsiniz, Windows'unuzu kullanmaya devam edersiniz. Burada ciyak ciyak birilerine laf yetiştirmek, Pardus'a zerre kadar yardımcı olacak değildir.

Pardus projesini ne severim, ne desteklerim, ne de anlamışlığım vardır; ama çamur da attırmam.

• Cassio ne alakası var laf sokmakla , arkadaş At ve binici örneğini verirken güzel bir örnek vermiş, neden üzerine alınıyorsun ki, bu söz'den birşeyler kapmak gerekir.

At binicisine göre oynar, bir insan elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışır,kendi yeteneklerine ve birikimlerine,kişisel tecrübelerine göre kullanır bir cihazı,ondan en iyi şekilde verim almaya çalışmalıdır.

Elindeki imkanlar iyiyse donanımında sorun yoksa ve sistemin de iyiyse gerisi sana kalmış birşey.Defalarca kurcalarsın, ayarlamalar yaparsın, icabında sistemi çökertirsin yeniden yüklersin,yüzlerce deneme ile program yükler kaldırırsın ve ayarlar yaparsın, tüm bunların sonucunda da At binicisine göre oynamaya başlar bunu görürsün.Donanım iyiyse zaten sorun yok dediğim gibi o zaman Pardusu kullanarak bir süre sonra tüm ayarlarını yaparsın, kaymak gibi bir sistem haline kendin getirirsin.

Pardus geliştirilmesi gereken ve bize ihtiyacı olan bir sistem bunu unutmamak gerek.Ancak çok sayıda insan kullanmaya başlayınca hataları düzeltilecek ve güncellemeleri yapılacak, bu sayede de sorunsuz bir hale gelecek.

Donanımların sorunsuz olduğunu varsayarak konuşuyoruz herşeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 13 Temmuz 2008; 18:18:27 >

• ya tumra verdiğin örnekler mütiş açıkladı konuyu senin işin bu zaten edebiyat yapmak şimdi mütiş değil müthiş olmalıydı falan dersin pardus projesini anlamış değilsen hiç yorum yapma bence ben öye kişisel zevklerimi yazdım hiiç google'dan araştırmadan ayrıca yeni bilgisayarlara kurdum doğru düzgün kullanamıyosam bunu belirtmek hakkım pardus geliştiricilerine göndermedim mi sanıyosun bu sorunları ama 2 hafta oldu tıkk yok demek ki zamanla olucak bunlar neyse artık kimseye laf yetiştirmeye uğraşmıcam,, Bağatur söylediklerine katılıyorum kardeşim ama bana göre bu şekilde kullanıcı sayısını artıramaz çünkü windowsa yetişmesi zor windows geliştiğinde ise zaten tek başına gibi bişeydi ama ben pardus u hala kullanmaya devam ediyorum hatalarıda araştırıyorum ama sıradan bi kullanıcıyım ve en son bana gelen haline bakıyorum elimden geleni yaptım ben her sorunu düzeltemiyorum buraya araştırmadan hiç bir sorunumu yazmadım yazmakta zaten saçma olurdu ama zevk dersiniz ama ihtiyaç pek umrumda değil orası...

• Kullanma konusunda samimi iseniz karşı karşıya kaldığınız derdinizi, sorun yardım etmeye çalışan elbet çıkar.
    Bu bölümde düzgün izah edilen ve lüzumsuz olmayan birçok sorunun çözümü için gerekli fikirler yada cevaplar gönüllüler(para talep etmeyen)ler tarafından verilmiştir.

Ama günlük tutar yazılmış bir yazıyla hiç tanımadığız bir platform hakkında yaygara çıkarırsanız bu platformu yıllardır problemsiz kullanan insanlardan tepki gelmesini anormal karşılamayın.Siz gözünüzü Windowsla açmış olabilirsiniz ama Windosun tanımamakta ısrar ettiği donanımlarla ya hiç karşılaşmamışsınız yada hafızanız zayıf (Vaktinde Windowstaki Plug and Play (Tak ve kullan) Plug and Pray(Tak ve dua et) denirdi :) )
  • =)
    tmm o zaman ben hatalıyım ve bu konularda yardım almak istiyorum diyim bunları hep ayrı ayrı öğrenmem lazım
    zaten windosu beğenseydim pardus'a geçmezdim denemezdim daha 5 ay öncesine kadar böyle bişeyi tanımıyordum ama pardus 2007.3 sürümüyle tanıştım hoşumada gitti ben heralde bilmiyorum ayarlarını örn. pardus a via openchrome 9 s3 ekran kartını tanıtamadım,a4 web cam,dvr kamera sürücüsü,sonra evdeki laptopta hp cam tanıdı mikrofon tanıtamadım,bide tv yi bağlayamadım.
    neyse bunlar bi yana bide flash player güzel bir yazılım yapsa linux için çook kral olucakta microsoft un pislği burda devreye giriyo tahminim ,
    neyse bu yazdığım hatalar için özür diliyorum tüm pardus kullanıcılarından bunlar benim beceriksizliğim olabilir bilmiyodum kusuruma bakmayın..
    peki şimdi size bi soru daha bu topiki nası kaldırabiliriz silinsin istersek????
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.