Şimdi Ara

pardus'un sorunlar zinciri....... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O değil de microsoft'un silverlight'ı yaygınlaşırsa flash'ın bu halini bile arayabiliriz. Euro2008'de - tam hatırlamıyorum ama resmi sitesi olabilir- maçları canlı yayınlayan bir site bunu kullanıyordu ve çok tepki almıştı. Microsoftun linuxa port etme ihtimali sıfır değilse bile sıfıra yakındır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahjman

O değil de microsoft'un silverlight'ı yaygınlaşırsa flash'ın bu halini bile arayabiliriz. Euro2008'de - tam hatırlamıyorum ama resmi sitesi olabilir- maçları canlı yayınlayan bir site bunu kullanıyordu ve çok tepki almıştı. Microsoftun linuxa port etme ihtimali sıfır değilse bile sıfıra yakındır.

http://www.mono-project.com/Moonlight

microsoft köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeye hazır, köprüyü geçtikten sonrası allah kerim

• quote:

Orjinalden alıntı: kef_kfb_

quote:

O değil de microsoft'un silverlight'ı yaygınlaşırsa flash'ın bu halini bile arayabiliriz. Euro2008'de - tam hatırlamıyorum ama resmi sitesi olabilir- maçları canlı yayınlayan bir site bunu kullanıyordu ve çok tepki almıştı. Microsoftun linuxa port etme ihtimali sıfır değilse bile sıfıra yakındır.

http://www.mono-project.com/Moonlight

microsoft köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeye hazır, köprüyü geçtikten sonrası allah kerim

Hatırlatmak isterim mono/ .net portu daha .net 2.0'ı bile 100% desteklemiyor. Hala yazılmamış ve eksik kısımlar var. Oysa şuanda .net 3.5 var değil mi? Microsoft mono'ya da bilgi sağlıyor ama iş gücü novell çalışanlarına ait, Icaza ve ekibi. Moonlight'tan da zerre kadar fazlasını beklemiyorum. Microsoft buna da bilgi sağlayacak ve en iyi ihtimalle 1 kuşak eski ve tam uyumlu olmayan bir ürün ortaya çıkacak.

• bence pardus linux'un en iyi sürümlerinden biri. yakında 2008'ini de deneyeceğim inşallah. saygılar...
  • pardus 2008 i laptopuma kurdum (MSI s430).. fakat malesef bende peş peşe birkaç sorunla karşılaştım (sistemin açılır açılmaz kilitlenmesi , ses çıkışının olmaması gibi).. çözümlerini buldum fakat malesef sistem bu haliyle vista gibi akıcı çalışmadı.. şimdi pardusu kaldırıp ubuntu yada linux mint deneyeceğim.. keşke 2008 sürümü üzerinde biraz daha çalışıp piyasaya çıkarsalardı..
  • quote:

Microsoft önce kendi sitesinde Flash kullanmayı bıraksın, gerisini düşünürüz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Microsoft önce kendi sitesinde Flash kullanmayı bıraksın, gerisini düşünürüz.

artık yavaş yavaş başlıyorlar, tutmayacağına inanmak istiyorum bu standartın ama, milyonlarca insanın ie kullanmasının sebebinin windowsla birlikte gelmesi olduğunu düşündükçe o kadar zor değil gibime geliyor.
     pardus'un sorunlar zinciri.......
  • Dün yazdığım mesaja hala yanıt yok mu?
    İlk defa linux yüklemeye çalışan biri olarak söylüyorum. Ne biçim bi programmış ya, açılmıyo bile. Merak edipte kullanayım diyenlerede yardım olmayınca, bilgisayar sektörü böyle tekel olarak microsoftta kalır tabi.
    Gözünü seviyim şu microsoftun,..... İYİKİ VARSIN WINDOWS...
  • ALLAH kimseye muhtaç etmesin... (iç geçirmeden de edemicem)
  • quote:

Orjinalden alıntı: konstruksiyon1

ALLAH kimseye muhtaç etmesin... (iç geçirmeden de edemicem)

Amin.

Buradan kimse kalkıp evine gelmeyecğine göre bir şeyler okuyarak nasıl linux yükleyeceğini öğreneceksin demektir. Bu durumda internette halihazıda bir sürü kurulum kılavuzu var. Uygun bir linux dağıtımı seçmene yetecek makalelerde mevcut. Hatta bu konuda bir çok konu bu forumda bile açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 8 Temmuz 2008; 8:17:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

ALLAH kimseye muhtaç etmesin... (iç geçirmeden de edemicem)

Amin.

Buradan kimse kalkıp evine gelmeyecğine göre bir şeyler okuyarak nasıl linux yükleyeceğini öğreneceksin demektir. Bu durumda internette halihazıda bir sürü kurulum kılavuzu var. Uygun bir linux dağıtımı seçmene yetecek makalelerde mevcut. Hatta bu konuda bir çok konu bu forumda bile açıldı.

olmuyorsa da ver mikrosoft vergisini, kullan windowsu. herkes linux kullanacak diye bir kaide yok.
  • quote:

Dün yazdığım mesaja hala yanıt yok mu?
    İlk defa linux yüklemeye çalışan biri olarak söylüyorum. Ne biçim bi programmış ya, açılmıyo bile. Merak edipte kullanayım diyenlerede yardım olmayınca, bilgisayar sektörü böyle tekel olarak microsoftta kalır tabi.
    Gözünü seviyim şu microsoftun,..... İYİKİ VARSIN WINDOWS...

arkadaşim millet senin parali çalişanin mi buraya yazdiğin an yardim görmeyi "hak" sayiyorsun kendine. ingilizce biliyorsan daha hiçbirşey demeye gerek yok ama türkçe olarak bile bir ton linux kaynaği mevcut internette. araştirip okuyup öğren bir zahmet hayatta oyle armut piş ağzıma düş yaklaşimi ile güzel işler yapilmaz, sen boşver kur sahte windows'unu takil güzel güzel linux neymiş, açik kaynak kodu, özgür yazilim neymiş baksana çalişmiyor, millet baksana cevap bile vermiyor.

• yok aga o kadar da değil yani ben bile bilmeyen biri olarak çok rahatça diskimi böldüm vistadan ve yükledim rahat yani LİNUX u yüklemesi hiçte zor değil aksine çok kolay windowsu onarmak bile saatler sürerken pardusu 20dkkda kuruyorum,,,,, sadece dükkanda kullandığım bilgisayarın via s3 ekran kartı bir türlü 3b desteğini ayarlayamadım o biraz canımı sıkıyo birde anlattığım sorunların çoğunun flash playerden kaynaklı olduğunu gördüm bunlar aşılmayacak şeyler değil inşallah kısa sürede düzeltebilirler...
  • Sorunu, en zor yolla da olsa çözdüm. İki günde 4 adet şifresiz olduğunu öne siren BackTrack3 yükledim.
    Allahtan bi tanesi doğru çıktı. 700MB x 4 = Yüklü bir telefon faturası.
    Direk olarak windows a benzeyen pencere çıkıyor şimdi.
    Yani pencereler arasında gezinip, geçişler yapabiliyorum. Artık Linux denen şeyi keşfe başlayabilirim.

Bu arada ""mithrelios"" arkadaşıma bu ince yorumundan dolayı teşekkür ederim. Demek armut piş ağzıma düş. Saolasın..
    Ben size soru sormadan önce bu donanim haberin en az 40 forum sayfasını okudum, sonra sordum.
    Yani bu suçlamayı kabul etmiyorum.
  • pardus ıle ılgılı 1 kac lafım olacak
    2008 cok kotu olmus dogrusu
    oncelıkle ses uyumsuzlugu var ozellıkle oyunlarda
    ıstedıgın programı yukleyemıyorsun
    mesela lm-sensors daha once yuklenıyordu. program lıstesınde bıle yoq :P
    pisibul sımdı yuklenmıyor. daha once yuklenıyordu. :(
    agdakı samba pc lerle ıletısımı yavas ve sorunlu.
    sırf yukarıdakı sebeblerden pardusu bıraktım
    ubuntu ya dewam
    ozgur ısletım sıstemınde ozgurce program kullanılması gerekmıyor mu ? ey pardus gelıstırıcılerı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 9 Temmuz 2008; 22:28:12 >
  • valla bu pardus geliştiricileri bu temel sorunları görmüyor olamaz heralde ayıp ya Tübitak sana yakışmaz bi farkın olsun bu zamana kadar linux kullanmadım pardusla sevdim linuxu ama hata adresine bir mesaj atıyoruz ne zaman cevap gelecek allah bilir ayrıca bu flash ve ekran kartı vede ses sorunları en kısa sürede halledilmeli bence bunlar en temel şeyler bu konuda kimse savunmasın pardus u
  • quote:

Orjinalden alıntı: cassio10

valla bu pardus geliştiricileri bu temel sorunları görmüyor olamaz heralde ayıp ya Tübitak sana yakışmaz bi farkın olsun bu zamana kadar linux kullanmadım pardusla sevdim linuxu ama hata adresine bir mesaj atıyoruz ne zaman cevap gelecek allah bilir ayrıca bu flash ve ekran kartı vede ses sorunları en kısa sürede halledilmeli bence bunlar en temel şeyler bu konuda kimse savunmasın pardus u

Halledin bunları Tübitak.. Haaaa.. Adamın asabını bozmayın... O kadar... ***

• lanet olsun ya içimdeki parduş sevgisine
  • Bu problemleri Pardus 2008'de mi yaşadınız? Ben 2007.3 kullanıyorum ve sadece bluetooth konusunda sorun yaşadım.
    İşin ilginç tarafı kimi 2008'i yerden yere vururken kimisi de yere göğe sığdıramıyor. Açıkçası 2008'i kursam mı karar veremedim.
  • evet aynen, ekran kartı diğer bilgisayarda via s3 kart onda sorunlu diğer sorunların çoğu pardus 2008de mevcut donanımsal şeyler hariç çünkü benim bilgisayarın donanımını tanımadı diye diğer bilgisayarlarda tanımıcak değil ama diğer flash problemi falan 2007.3 sürümünde eski flash player da yani 7de böyle sorunlar yoktu kurulmaya değer ama bu hataları göze alıyosanız daha çok donanım tanıyor artık yeni sürümü 3 b desteği dahada iyi daha hızlı programlar bunlar artıları donma çökme problemleri azaltılmış sayılabilir.....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.