Bıktım bu amdnin driver sorunlarından. geçenlerde yazmıştım. yine bir update geldi ve yine sürekli twitter izlerken, film izlerken yeşillenen player ekrankarı, kasan kitlenen browser. ne zaman board yani chip üzerinde amd'den çıkan hdmi ana ekran yapsam bunlar oluyor. bu sefer ekran videosu çekmek istedim, buna da izin vermedi! bıktım vallahi bıktım. 4070ti olan ekrana geçirince hiç bir sorun olmuyor. ama ne zaman bu board ana karttan gelen hdmi takılı olan monitörü ana ekran yapıyorum, bunlar patlıyor. parası olan almaısn kardeşim. amd işini düzgün yapsın. daha düşük modelini alın kafanız rahat eder. cidden amd'nin şu yazılım işini düzeltmesi gerekli. işlemcileri harika, ama ekran kartları çok kötü. 7900x işlemci kitlenir mi ya bir tane browserdan ötürü? 32 gb cl16 6200 ram de takılı dual olarak. ama işte amd sağ olsun kitliyor makinayı! amacım ürünü karalamak değil, bu zamana kadar ekran kartlarında hep amd seçmişimdir ama artık şu 10 yıldır software işini çözemiyorsan, bırak ekran kartı satma be kardeşim! |
Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak!

-
-
Bu seride elim çok gitti amd tarafına ama forumları okurken hep karşıma sizin olaylar çıktı. Eski muhabbet dediler artık yapmıyor dediler felan ama gene kandıramamıştım kendimi. Geçmiş olsun
-
Benim sistem full amd dediklerinizi bir defa yaşamadim şans herhalde 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu ay 2 am5 sistem kurdum. 7700, 7700x ve 7600x
geçen ay 2 adet 7600 1 adet 7500f kurdum hiç hata bela görmedim. 7500f hariç işlemcilerin dahili gpularını da epey zorlayıp kullandım. yeşil ekran v.s. sorunlar sistemdeki ramden kaynaklanıyor olabilir. doğru anakart ve uyumlu ram ile şuan am5 platformu gayet hatasız.
hatta 7600 ün gpu ise 1 hafta boyunca bir sürü oyun test etme şansım oldu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanki Ati iken böyle sıkıntılar olmuyordu. Ne zaman amd, ati yi satın aldı, bir sürü şikayet duymaya başladık. Keşke Ati olarak kalsaydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bütçemiz yetmedi bunu aldık.
4 temmuz'da dolar 26 yani 1500 dolar yapıyor.
PowerColor Red Devil RX 7900 XTX 24GB GDDR6 Limited Edition - Game Garaj
yürrü anca gidersin.
-
Amd ben dahil bir çok arkadaşa gpu kanadında tövbe ettirmiştir. Ben cpu kısmını da almam o ayrı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıktı bu muhabbetler Ryzen 7700 ile de XFX 6700XT kullanıyorum İ5 13500 ile de bir sorun da olmuyor.
-
geçenlerde de aynı problemi yine bir update sonrası yaşamıştım. gidip kendi sitesinden driverı indirip kurunca düzelmişti. önceki günlerde yine birşeyler yaptı, güncelledi vs. hopp yine aynı saçma hataları almaya başladım. isteyen edge browerser üzerinde twitter açmayı denesin.
-
Ben senelerce intel kullandım. Sıkı bir intel ve nvidia kullanıcısıydım. Ta ki forumdan takasla r7 7700+x670anakart+2x16gb 6000mhz ddr5 parçaları alana kadar. Hazır dedim parçalar sıfır, kasa masa herşeyi sıfırdan topladım. İlk başlarda geç açılma sorunu vardı şimdi o da halloldu. İşlemci kısmında amd den şu an çok memnunum. Diğer pc de de r5 5600 var ama o işlemci kesinlikle çok zayıf, bakmayın popüler olduğuna. Önceki işlemcim de i7 10700k+x470 gibi tepe modelleriydi zamanının. Gelelim konuya; ben ddr5 sisteme heveslendim ama intel cidden çok pahalıydı ve yaklaşamadım bile amd ile geçtik, kesin pişman olurum bana inteli aratır dediğim yerde tam tersi çok güzel bir performans ve stabiliteye sahip olduğunu yaklaşık 6 aydır gözlemliyorum. am5 platformundan kimse korkmasın, kesinlikle pişman olmazsınız.
Gelelim gpu konusuna. Ben hobi gereği param oldukça ekran kartı alır 1 ay v.s. kullanır deneyimlerim. Şu an Aorus master 3080 ti kullanıyorum ve 400 wattlık tüketimi hariç muhteşem bir kart olduğunu söyleyebilirim. Gel gelelim diğer bilgisayarda 6800xt var ve ondan da çok memnunum. 1 hafta önce 6900xt xtrio sattım rtx hariç çok hızlı kartlar. Bunun dışında 3070ti, 3080, 4060ti gibi bir çok nvidia kartta kullandım. Halen elimde 6700xt ve 6600 gibi kartlar var ve neredeyse hiç hata mata almadım. Şans diyenler olabilir ama bir çok younda deniyorum kartları ve amd kartların hiç birisi beni mahçup etmedi. Bende cesaretimi toplayıp 7900 xtx aldım forumdan. Bakalım hafta içi gelince deneyimleyeceğim.
İşin özü şu saatten sonra ne amd tanırım ne intel, cebime uygun olan, performans/fiyat oranı iyi olan her işlemci ve ekran kartı benim canımdır, ciğerimdir :D
-
1998 yılından beri bilgisayar toplar kullanırım. ATI/Amd ve nvidia pek çok kartını kullandım. ATI dönemlerinde driver sorunları vardı baya. Son 10 yıldır özellikle nvidia ağırlıklı ekran kartlarım oldu. Gtx1070ti, gtx1080ti, rtx2060, rtx2070, rtx2080, rtx3070ti falan. Arada. Bi tek rx vega64 almıştım. Bir tek o driver olarak sorunlu çıkmıştı. Sorunluydu o model feci ısınıyor ve yüksek watt çekiyordu.
Uzun bi zamandan sonra RX7800XT'ye geçtim. Hiç bir sorunlar karşılaşmadım. Gayet canavar gibi çalışıyor kart. Üstelik bu kartla render da alıyorum oyundan çok. Sorun yaşayan arkadaşlar şanssız bence. Amd driverla ilgili sorunları çözmüş gibi duruyor. En azından ben karşılaşmadım şu ana kadar 7800xt ile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemcide amd ekran kartında nvidia
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7900x işlemci ve yanında cl16 6200mhz ram öylemi? Bu nasıl bir sistemmiş yalanını seveyim senin :)
-
Amd cpu tarafında baya iyi durumda. Intel e kıyasla her türlü amd cpu tercih ederim. Zen 5 leri bekliyorum geldiğinde bakacağım. Intel 15. nesilde atak yapamazsa amd den devam. Amd nin cpu tarafında en büyük sorunu anlık peak ler yapıp sıcaklıkları gereksiz yükseltmesi. Onun dışında intel e kıyasla oyunlarda 7800x3d cpu su 2.5 kat daha iyi bir p/w veriyor ki bu farkın ne kadar büyük olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.
Gpu tarafında son zamanda rx6800xt kullandım orada yaşadığım en büyük sıkıntı game ready driver larının beta olmasıydı. Beta olduklarından her gelen driver ı gözünüz kapalı kuramıyorsunuz. Kullandığınız gpu ya bağlı olarak sorunlar çıkabiliyor. En sorunsuz kullanım için whql olanlarda kalmanız gerekiyor amd de. Bu sebeple nvidia tarafına tekrar döndüm ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Ocak 2024; 12:4:16 > -
Am5 soket işlemciler Ddr5 platformunda EXPO ile 7000mhz çıkabiliyormuydu ki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mesele mhz değil cl16 ram demiş arkadaş, ddr5 tarafında cl16 mümkün değil en azından şu an. Ben 7600x işlemci ile 7200mhz'de kullanıyorum hynix çipli ramlerimi.
Aynen. Bu yazıyı 17 yıllık Ati Radeon HD 2900 XT takılı makineden yazıyorum
-
Şimdi tamam, siz yaşnılan deneyimin ifşaası yüzünden açık arıyormuşsunuz.
Kolay gelsin size.
Sende amd tü kaka diyen bir yandaş bekliyordun herhalde :)) sanada kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 7 Ocak 2024; 13:35:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benim sistem full amd dediklerinizi bir defa yaşamadim şans herhalde 😃
|
Amd ben dahil bir çok arkadaşa gpu kanadında tövbe ettirmiştir. Ben cpu kısmını da almam o ayrı
|
Sanki Ati iken böyle sıkıntılar olmuyordu. Ne zaman amd, ati yi satın aldı, bir sürü şikayet duymaya başladık. Keşke Ati olarak kalsaydı.
|
AMD ısınıyor, sürücüleri çöp, devamlı oyundan atıyor, çöküyor vb diye diye NVidia gibi bir firmayı başımıza tekel yaptınız. Onlar da son 10 senede kart fiyatlarını ve kârlarını resmen ikiye üçe katladılar, sonra da kartlar neden bu kadar pahalı diye ağlıyorsunuz. Eskiden tepe kart dendiği zaman piyasa 600$ civarıydı en fazla, şimdi nette elin Amerikalısı bile 2000$'a ekran kartı mı olur diye hesap sorar hale geldi. Hayır NVidia da kullanmamış olsak yiyeceğiz bu yönlendirmeleri. İnanmayan gitsin yerli veya yabancı herhangi bir forumda AMD'nin yanında NVidia sürücü başlıklarına da göz atsın, alayı yeni çıkan sürücüyü kurmaya çekinen ve "sağlam mı, kurabilir miyiz?" diye soran üyelerle dolu... |
Sende amd tü kaka diyen bir yandaş bekliyordun herhalde :)) sanada kolay gelsin...
|
Benzer içerikler
- üçlü ara bellekleme nedir
- geforce 940mx
- amd radeon r7 200
- nvidia txaa nedir
- gddr6 nedir
- rx 8800 xt
- dikey senkronizasyon nedir
- rtx 50 serisi ne zaman çıkacak
- en iyi ekran kartı
- intel arc b580
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X