Şimdi Ara

Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bıktım bu amdnin driver sorunlarından. geçenlerde yazmıştım. yine bir update geldi ve yine sürekli twitter izlerken, film izlerken yeşillenen player ekrankarı, kasan kitlenen browser. ne zaman board yani chip üzerinde amd'den çıkan hdmi ana ekran yapsam bunlar oluyor.

bu sefer ekran videosu çekmek istedim, buna da izin vermedi! bıktım vallahi bıktım. 4070ti olan ekrana geçirince hiç bir sorun olmuyor. ama ne zaman bu board ana karttan gelen hdmi takılı olan monitörü ana ekran yapıyorum, bunlar patlıyor.

parası olan almaısn kardeşim. amd işini düzgün yapsın. daha düşük modelini alın kafanız rahat eder. cidden amd'nin şu yazılım işini düzeltmesi gerekli. işlemcileri harika, ama ekran kartları çok kötü.

7900x işlemci kitlenir mi ya bir tane browserdan ötürü? 32 gb cl16 6200 ram de takılı dual olarak. ama işte amd sağ olsun kitliyor makinayı!

amacım ürünü karalamak değil, bu zamana kadar ekran kartlarında hep amd seçmişimdir ama artık şu 10 yıldır software işini çözemiyorsan, bırak ekran kartı satma be kardeşim!

• AMD ısınıyor, sürücüleri çöp, devamlı oyundan atıyor, çöküyor vb diye diye NVidia gibi bir firmayı başımıza tekel yaptınız. Onlar da son 10 senede kart fiyatlarını ve kârlarını resmen ikiye üçe katladılar, sonra da kartlar neden bu kadar pahalı diye ağlıyorsunuz. Eskiden tepe kart dendiği zaman piyasa 600$ civarıydı en fazla, şimdi nette elin Amerikalısı bile 2000$'a ekran kartı mı olur diye hesap sorar hale geldi. Hayır NVidia da kullanmamış olsak yiyeceğiz bu yönlendirmeleri. İnanmayan gitsin yerli veya yabancı herhangi bir forumda AMD'nin yanında NVidia sürücü başlıklarına da göz atsın, alayı yeni çıkan sürücüyü kurmaya çekinen ve "sağlam mı, kurabilir miyiz?" diye soran üyelerle dolu...

• Bu seride elim çok gitti amd tarafına ama forumları okurken hep karşıma sizin olaylar çıktı. Eski muhabbet dediler artık yapmıyor dediler felan ama gene kandıramamıştım kendimi. Geçmiş olsunParası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
  • Benim sistem full amd dediklerinizi bir defa yaşamadim şans herhalde 😃

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ryzen 1600AF 4.2 / Gigabyte B450 Gaming X ATX / Crucial Cl14 /14/18/14 3466 2x8 / RX5700XT Gaming X / Samsung Evo 860 500GB / Dark Guardian Kasa / Sharkoon 650w80Plus / AOC 24G2U / K55 Corsair Klavye / Logitech G402 Hyperion fury / Arctic Freezer 33 Esports Edition
  • bu ay 2 am5 sistem kurdum. 7700, 7700x ve 7600x

geçen ay 2 adet 7600 1 adet 7500f kurdum hiç hata bela görmedim. 7500f hariç işlemcilerin dahili gpularını da epey zorlayıp kullandım. yeşil ekran v.s. sorunlar sistemdeki ramden kaynaklanıyor olabilir. doğru anakart ve uyumlu ram ile şuan am5 platformu gayet hatasız.

hatta 7600 ün gpu ise 1 hafta boyunca bir sürü oyun test etme şansım oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca 2012 yılından beri Amd Radeon R9 270x Toxic model 2 GB 256 bit ekran kartını kullandım sürekli artifact sorunları sürücü problemleri vs vs bıktım bende arkadaşın birinden evga rtx 1060 superclocked 6 GB 192 bit ekran kartı aldım tek fanlı abi bilgisayar gitti yerine canavar geldi bu kadar mı fark eder arkadaş ??

Harika görüntüler ultra akıcı oyunlar daha neler neler. !!!

Amd ekran kartlarında gerçekten çöp

• bütçemiz yetmedi bunu aldık.Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

TCMB Kurlar Sayfası

4 temmuz'da dolar 26 yani 1500 dolar yapıyor.

PowerColor Red Devil RX 7900 XTX 24GB GDDR6 Limited Edition - Game Garaj

yürrü anca gidersin.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amd ben dahil bir çok arkadaşa gpu kanadında tövbe ettirmiştir. Ben cpu kısmını da almam o ayrı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    ASUS Prime Z790-P Wifi D4 / i7 14700F / Msi Ventus 2X 4070 Super / 2x16 3000 Mhz Ram / iPhone 15 Plus / iPad 10 / Xbox Series X / Playstation 5 / Dell AW2724DM / LG 32Gn600B / Asus VA27EHE / Razer Kaira For Xbox / SteelSeries Arctis 1 Wireless PS Edition / Razer Wolverine V2 Xbox / Cordsair Hs75 Xbox / Razer Sphex Mouse Pad / Logitech G410 Atlas Spectrum / Logitech G402 Hyperion Fury / Logitech G502 / Lenovo K500 Legion
  • Sıktı bu muhabbetler Ryzen 7700 ile de XFX 6700XT kullanıyorum İ5 13500 ile de bir sorun da olmuyor.

geçenlerde de aynı problemi yine bir update sonrası yaşamıştım. gidip kendi sitesinden driverı indirip kurunca düzelmişti. önceki günlerde yine birşeyler yaptı, güncelledi vs. hopp yine aynı saçma hataları almaya başladım. isteyen edge browerser üzerinde twitter açmayı denesin.

• Ben senelerce intel kullandım. Sıkı bir intel ve nvidia kullanıcısıydım. Ta ki forumdan takasla r7 7700+x670anakart+2x16gb 6000mhz ddr5 parçaları alana kadar. Hazır dedim parçalar sıfır, kasa masa herşeyi sıfırdan topladım. İlk başlarda geç açılma sorunu vardı şimdi o da halloldu. İşlemci kısmında amd den şu an çok memnunum. Diğer pc de de r5 5600 var ama o işlemci kesinlikle çok zayıf, bakmayın popüler olduğuna. Önceki işlemcim de i7 10700k+x470 gibi tepe modelleriydi zamanının. Gelelim konuya; ben ddr5 sisteme heveslendim ama intel cidden çok pahalıydı ve yaklaşamadım bile amd ile geçtik, kesin pişman olurum bana inteli aratır dediğim yerde tam tersi çok güzel bir performans ve stabiliteye sahip olduğunu yaklaşık 6 aydır gözlemliyorum. am5 platformundan kimse korkmasın, kesinlikle pişman olmazsınız.

Gelelim gpu konusuna. Ben hobi gereği param oldukça ekran kartı alır 1 ay v.s. kullanır deneyimlerim. Şu an Aorus master 3080 ti kullanıyorum ve 400 wattlık tüketimi hariç muhteşem bir kart olduğunu söyleyebilirim. Gel gelelim diğer bilgisayarda 6800xt var ve ondan da çok memnunum. 1 hafta önce 6900xt xtrio sattım rtx hariç çok hızlı kartlar. Bunun dışında 3070ti, 3080, 4060ti gibi bir çok nvidia kartta kullandım. Halen elimde 6700xt ve 6600 gibi kartlar var ve neredeyse hiç hata mata almadım. Şans diyenler olabilir ama bir çok younda deniyorum kartları ve amd kartların hiç birisi beni mahçup etmedi. Bende cesaretimi toplayıp 7900 xtx aldım forumdan. Bakalım hafta içi gelince deneyimleyeceğim.

İşin özü şu saatten sonra ne amd tanırım ne intel, cebime uygun olan, performans/fiyat oranı iyi olan her işlemci ve ekran kartı benim canımdır, ciğerimdir :D

• 1998 yılından beri bilgisayar toplar kullanırım. ATI/Amd ve nvidia pek çok kartını kullandım. ATI dönemlerinde driver sorunları vardı baya. Son 10 yıldır özellikle nvidia ağırlıklı ekran kartlarım oldu. Gtx1070ti, gtx1080ti, rtx2060, rtx2070, rtx2080, rtx3070ti falan. Arada. Bi tek rx vega64 almıştım. Bir tek o driver olarak sorunlu çıkmıştı. Sorunluydu o model feci ısınıyor ve yüksek watt çekiyordu.

Uzun bi zamandan sonra RX7800XT'ye geçtim. Hiç bir sorunlar karşılaşmadım. Gayet canavar gibi çalışıyor kart. Üstelik bu kartla render da alıyorum oyundan çok. Sorun yaşayan arkadaşlar şanssız bence. Amd driverla ilgili sorunları çözmüş gibi duruyor. En azından ben karşılaşmadım şu ana kadar 7800xt ile.

AMD RYZEN 9 9950X | PNY GeForce RTX™ 5080 ARGB EPIC-X RGB™ OC | ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO | ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB | G.SKILL TridentZ5 NEO RGB 2X24GB 6400Mhz CL32 RAM | Asus ROG Strix SCOPE | Asus ROG STRIX Impact III | XPG SX8100 5x2TB nVME | Seagate Barracuda 2x5TB HDD | Corsair RM1000X Shift 80+ Gold | Asus ProArt PA602 Case
  • İşlemcide amd ekran kartında nvidia

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Amd cpu tarafında baya iyi durumda. Intel e kıyasla her türlü amd cpu tercih ederim. Zen 5 leri bekliyorum geldiğinde bakacağım. Intel 15. nesilde atak yapamazsa amd den devam. Amd nin cpu tarafında en büyük sorunu anlık peak ler yapıp sıcaklıkları gereksiz yükseltmesi. Onun dışında intel e kıyasla oyunlarda 7800x3d cpu su 2.5 kat daha iyi bir p/w veriyor ki bu farkın ne kadar büyük olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.

Gpu tarafında son zamanda rx6800xt kullandım orada yaşadığım en büyük sıkıntı game ready driver larının beta olmasıydı. Beta olduklarından her gelen driver ı gözünüz kapalı kuramıyorsunuz. Kullandığınız gpu ya bağlı olarak sorunlar çıkabiliyor. En sorunsuz kullanım için whql olanlarda kalmanız gerekiyor amd de. Bu sebeple nvidia tarafına tekrar döndüm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Ocak 2024; 12:4:16 >
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt
    Am5 soket işlemciler Ddr5 platformunda EXPO ile 7000mhz çıkabiliyormuydu ki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Mesele mhz değil cl16 ram demiş arkadaş, ddr5 tarafında cl16 mümkün değil en azından şu an. Ben 7600x işlemci ile 7200mhz'de kullanıyorum hynix çipli ramlerimi.

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Aynen. Bu yazıyı 17 yıllık Ati Radeon HD 2900 XT takılı makineden yazıyorumParası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Sende amd tü kaka diyen bir yandaş bekliyordun herhalde :)) sanada kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahya Yahya -- 7 Ocak 2024; 13:35:58 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.