Şimdi Ara

Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senelerdir amd kullanıyorum harbiden doğru ya bıktım artık. yaş 35 oldu 6700xt var hala sorunlu

• Geçen Ağustos ayından beri Msi x670E Carbon, 7900XTX ve 7950X3D temelli bir bilgisayar kullanıyorum, son dönem çıkan oyunların çoğunu yükledim ve oynadım, güncel sürücüleri de yüklüyorum dediğiniz türden sorun yaşamadım. Bilgisayar hafta içi günde 6-7 saat açık kalıyor, hafta sonları hiç kapatmıyorum.

Her zaman yazdığımı tekrar edeyim;pc için en önemli bileşen PSU'dur, kalitesiz veya yetersiz PSU kullanılırsa sorun yaşamak kaçınılmaz. Sonrasında, uygun anakart ve ram geliyor. Kararlı bir sistem için uyumlu bileşenler seçmek lazım.

• Yahu hangisi iyi pazar payından belli oluyor zaten. 🤣

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt
    Bende duymadim 6200mhz ram 🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2022 kasım ayında rtx3070 aldım 8 GB vs demeden gözüm kapalı.
    12 gb 6700xt de vardı uzak durdum hatta 6800 bile alabilirdimde sırf bu buglar hatalar yüzünden düşünmedim.
    12-16 GB rami varmış eee oyun oynayamadıktan sonra ne yapayım ben onu.
    Yok sıfırdan driver kur yok format at dene yok onu yap bunu yap
    Yazılımcı olup driver kodu mu yazacağız oynamak için ?
    Miss gibi aldım Nvidia kafam rahat.
    Kasadan çıkan 2014 model GTX 970 4GB kartıda kardeşime verdim çocuk halen çatır çatır oyun oynuyor o kart ile sıfır sorun 10 yıllık kart.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Valla tek çiplet yapısı olduğundan dolayı 7800x3d kovalıyorum.

Eldeki 12600kf sistemlerden birini elden çıkartır çıkartma nasipse geçme planım var.

• bu sorunlar neden benim başıma gelmiyor? anlamıyorum abi. anlamıyorum.

benim amd de yaşadığım tek problem msi aldığımda yaşadığım hariç, çok fazla çekirdek nedeni ile açılamayan eski programlar oluyor.

Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak!yolgezer74youtube
    (not: bu benim kendi bulduğum bi şey. belki de dünyada ilk defa ben farkettim :D)ARKADAŞLAR MSİ SAHİPLERİ MUHAKKAK İZLESİN DENESİN. VE RİCAM PAYLAŞIP BEĞENİN. VİDEO ÖNE ÇIKSIN. ÖNEMLİ Bİ SIKINTI. VE AYNI İŞLEMLERİ TEKRARLAYARAK KENDİ SİSTEMİNİZDE AYNISI OLUYOR MU OLMUYOR MU? SİSTEM ÖZELLİKLERİ VE YAZILIM SÜRÜMLERİ İLE YORUMLAYIN Kİ KİMİN ANAKARTINDA BU SORUN ÇIKIYIOR KİMDE YOK ANLAYALIM. NOT: SORUN SADECE X470 G P MODELİNE HAS DA OLABİLİR. TÜM MSİ LARA DA. YORUMLARLA GÖRÜCEZ BUNU. NOT 2 : MSİ OLMADI BU
    https://www.youtube.com/watch?v=2n1h_RYcQhI&t=1s

bu nalet anakartta kullandığım 1200 bu gün bile ağır aksak gidiyor. daha sonra 1800x aldım. gene aynı abi.

sonra bu anakart kendi kendini mort edince gittim x470 gigabyte aldım. ve şu an hiçbir problem yok. en son yaptığımız denemede 2 adet r7 260x i anakart üzerinden cf ettik köprüsüz. onda da problem çıkmadı.

yine sürücü sorunlu denen rx570 580 i kullandım onlarda da sorun yok.

sizin sorunsuz dediğiniz nvidialarda ise özellikle kayıt açarken sinirden ağlama noktasına geldiğim nadir de değil yani. aha bu kayıt olmayacak aha şunda ses kayıcak kaygısı bitmedi bi türlü.

sisteminizi düzgün kuramıyorsunuz demek ki siz. ne diyeyim şimdi? biri demiş tarayıcıda sorun yaşıyorum. öbürü demiş şunda sorun yaşıyorum.

hele gtx970 de sorun yaşamıyorum diyene ayrı bittim. yaw o kart kronik sorunlu bi kart zaten. kart vram i doldu mu gpu yükten düşüyor. o yüzden bozulabilecek kadar ısınamıyan bi kart. o kartı al sen 20 sene kullan. 3.5 e sen cs açsan gelirsin bu gün. o yüzden bozulmuyor. kartın hatası ömrünü uzatıyor. ama verimi de düşük. burda son hız çalışabilen ama senin bakımını yapmadığın, hor kullandığın allah bilir mining çıkması rx den daha uzun süre kullanabildin diye gtx970 çok mu iyi oluyor?

Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak!

msi ile 95 wattı göremiyen deli gibiişlemci gigabyte anakartla çok daha fazla güç tüketebiliyor, daha az ısı atlaması yapıyor, fps yi daha stabil veriyorsa burda suç amd nin mi yoksa nuvoton adında bu gün turbox un bile kullanmadığı adi sys io çipi, kötü bios kodlaması ve en düşük vrm modülleri ile yaptığı anakartı sakat yapan msi mı suçlu?

bakın tekrar ediyorum. intel nvidia amd işlemci üretir. ama bu işlemciyi taktığınız anakart inanılmaz etki eder. hele ki ryzende inaılmaz etki ediyor.. çünkü özellikle msi gerçekten iğrenç vrm ve bios kodlamalı anakartlar üretti. bi de bakın abi gigabyte 70 derecede benim anakartımın vrm si 45 derece diye reklamize etti. ulan düzgün çalışamadıktan sonra ben napayım 30 derece farkı?

ha bi de driver booster gibi abidik gubidik yollarla sürücü güncelliyenler var ki tam sopalık. şu pc leri düzgün alın düzgün kullanın abi.

• son 10 yıldır ekran kartlarım hep amd arada 1 tane nvidia vardı gtx 1650 tek sorun yaşadığım kart o :D millet anlatıyo amd alma felan daha ucuza daha iyisi varken ne yapayım nvdiayı

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

Aman diyim uzak dur %1 low fpslerini seviyorsan hocam. Abudik gubidik şeylerle uğraşmayı seviyorsan elbette al. Yok çipseti elle kur, biostan şunu kapat, gamebar aç, cs2 de sorun, orda sorun burda sorun cart curt. Macera seven alsın. Intel+NV şaşmamak lazım çok mecbur kalmadıkça. Yoksa Redditte AMDHelp subredditinde gezinirken bulursunuz kendinizi. Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Tamam Sen Alma Hocam Biz alırız.

• Bilgisayardan anlamayan bilgisayar toplamasın, gitsin PS, XBOX, vb. alsın ki biz de kurtulalım şu tiplerden... Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

Yıllardır hangisi bana göre başarılı olduysa onu aldım ve hiçbirinde de sorun yaşamadım.

En ufak bir sorunla karşılaşınca çözüm üretemeyenler yallah konsollara... Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! 

• valla zamında 6600 ı satıp 3060 12gb lık modele geçmiştim iyiki yapmışım diyorum

• sorun sisteminizde gibi. amd anakart amd ekran kartı amd işlemci 2 sistemim var. sorunsuz sıkıntısız kullanmaktayım.

asus x670e-e rog strix + 7800x3d + asrock 6900xt

asıs b650 plus + 7600x + asrock 6800

önceki sistemlerim de b550 + 5700x di. daha öncekilere gitmiyorum.

• Bence gençler kafayi yemiş fanboylukta 🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 13600kf ile rtx4070 sistem topladim. Win10 64 bit yukleyerek Sistemi kurdum, driver, ufak tefek ayarlar vs bitti. Birkaç oyun yukledim ve hersey yag gibi akiyor. Sifir hata ile bitti ve mutlu mesut kullaniyorum. Genelde windows update leri yapan biriyim. Update yaptim makinenin tum dengesi alt ust oldu. Oyunlarda drop, min fpsler yerlerde, masaustunde takilma, videolarda takilmalar basladi. Canavar gibi pc pentium 4 taklidi yapmaya basladi.

Ayni sistemi formatladim. Guncel bir iso ile win10 64 bit kurdum. Kurulum biter bitmez updateleri kapattim ve hic yapmasina izin vermedim. Halen sorunsuz. Sanirim 25 gun kadar oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gOkO kullanıcısına yanıt

2020 yılı i7 10700kf + 6900xt var. halen 100fps ortalama diablo4 cyberpunk vs akıyor oyunlar. hatta monitör 165 diye fps max 165 yap daha fazla yapma diye ayarladım. ne takılma ne birşey. geçen ay 4080 4070ti baktım ray tracing için, vazgeçtim. monitörü filim moduna vs alıyorum görüntü güzelleşiyor zaten online oyunlarda monitör ayarları en açık renk en parlak yapacaksın mecbur. 5000 leri bekleyecem yada 8000 leri. amd tam oyuncu dostu ısınmaz elektrik tüketmez, stabil fps oyunun başında fps kaç ise oyunun sonunda da aynı fps. 3 yıldır.

kartın fan ayarını ben yapıyorum 55 derecede oynuyorum sıvı soğutma kart gibi. kasayı iyi havalandır diğer parçalarda ısınmasın geçti gitti. kimisi ekran kartını öyle bir koymuş m2 ssd ye üflüyor sıcak havayı ekran kartı 60 derece m2 ssd 65 derecede oynuyordur. oyundan çıkınca hemen kapatma bilgisayarı 1dk çalışsın soğusun. yani kullanıcıdan kullanıcıya çok değişir. adam kartı normal fan ayarı ile kullanmış 60-65 derecede iken çat oyuncan çıkıp kapatmış bilgisayarı 3-5-50-100 defa o kartı bırak o bilgisayarın diğer parçalar??? displayport hdmi kablosu, akım koruyucu prizi, güç kaynağı, ekran kartının m2 ssd ye yakın uzak montajı yada cpu sıvı soğutmalı ise ramlere hava üfleme başka yerden var mı yok mu? özellikle i7 10700 e fanlı soğutma taktımki ram anakarta hava üflesin sirkülasyon olsun. ekran kartı zurnanın son deliği ona gelene kadar dikkat edilmesi gereken çok şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 8 Ocak 2024; 10:56:59 >

• selmand kullanıcısına yanıt

bitcoin olmasa nvidia pazarı ne olurdu? goy goy ları boşver gerçeğe bak. tamam nvidia daha teknolojik ama her sene değişecek paran varsa. en güçlü nvidia yı alacaksın ki 4090 4080 gibi birkaç yıl götürsün. öbür türlü senelik abone oluyorsun nvida ya her sene kart değiş. dünyada gelir bizdeki gibi değil adam 4090 4080 takıyor avrupalı abd li seneye yarı fiyatına satıp 5090 alıyor. adama koymuyor. bütün dünyayı türkiyeye doldur amd satışları nvidia yı geçer.

herkesi kendinden sayma kardeş.

https://forum.donanimhaber.com/7700x-islemci-icin-seceneklerden-ana-kart-tavsiyesi-ariyorum--155359249

boşa yaşıyorsun sen ve yancıların bu hayatı. ne diyim. Allah sabır versin, sizin iş de zor tabi.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Cl16 ram olayına açıklık getirsene ne olur gösterdiği kanıta bak

• ßekir kullanıcısına yanıt

muhtemelen ben staj yaparken, sen kısa eşorfmanla sokakta koşuyordun.

bu yaştan sonra da çözüm vs aramakla uğraşmam. dünya kadar para veriyorum. 1800 euro para saydım. hala saçma sapan yazılımsal sorunlarla mı uğraşıcam? Nvida'da olmuyor da neden amd ekranda oluyor? mantığın da mı yok?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.