sistemde sorun olsa, NVİVİDA tarafında da olurdu. dediğim gibi bir önceki update tarafında da benzer sorunu vermiş, bu sefer amd sitesinden driver'ı manuel kurmuştum. geçenlerde update yaptı. hatta aklımdan bile geçmişti ki lanet olsun işim düştüğünde bu sorunları yine almaya başladım. lakin bu sefer ekran görüntüsü de alamıyorum. gidip geliyor ekran. |
Parası olan gpu kısmında AMD çöpünden uzak dursun. Bütçesi olmayan katlanacak! (3. sayfa)

-
-
pardon cl36 olması lazımdı. kafa karışıklığı... konuyu attım orada duruyor. düşük lat. olarak sipariş vermiştim.
-
Adam haklı beyler bu işin fanboylukla alakası yok dünya kadar para veriyorsun amd beyin driver hatası oyundan atması oyunun donması vs gibi problemler çıkartması insanın canını çok sıkıyor, paran varsa alırsın bi 4080 keyfine bakarsın, şunun şurasında işten cektikten sonra max 2 3 saat oyun oynuyorum amdnin saçma sapan problemleriyle hiç uğraşılmaz 7900xt iade ettim 1 ay bile kullanmadan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
amd tü kaka(!)
-
bende 4070 var bende sürekli sorun yaşıyorum ne olacak...
-
Bende rx7600 var.Dengesiz vram kullanımı hariç bir sorun yok.
-
Sen daha portakalda vitaminken ben 8086 CPU'lu sistemlere taklalar attırıyordum...
Yıllarca her iki markayı da kullandım, ufak tefek sorun hepsinde oluyor ki çözüm üretmekten acizseniz gidin konsol alın. Görünen o ki yazılımdı, sürücüydü bunlar ağır geliyor sizlere...
-
Benzer şekilde hocam 286'dan beridir sistem kullanırım.Duron da kullandım slot işlemci de, celeron da C2Q'da
P3'den sonra ben bi extreme sorun sıkıntı görmedim.Ya bios update yapılmamıştır, çift driver vardır, psu yeterli değildir yada windows sürümünde problem vardır.Yok şunda sorun var, yok bunda sorun var diyen de yalan söylüyor yada pc'yi bilmiyordur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepestSea -- 8 Ocak 2024; 18:27:40 > -
Paranız neye yetiyorsa onu alın bence. Ben 1 yıl önce 4070ti alabildim param yetse 4900xtx alırdım. Şimdi olsa 4090ti alırdım o ayrı konu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sallıyorsun gibi geldi. benim zamanımda bile 8086'lar x86 mimarisi diye derslerde okutuluyordu. yaşın herhalde 60 civarı olmalı.
-
oho ben yaşlıyıma da dönmüş muhabbet. süpersiniz valla. sizin reeldeki halinizi görmek isterdim. gerçekten abi o kadar eskisiniz madem. neden hala eski tür saçma kavgalardasınız ki? sürücü sorunu yaşamak istemyen cidden gitsin konsol alsın.
yani o kadar sürücü sorunu varsa bu amd neden tüm konsolları örümcek gibi sardı? hem de bunu ilk seferinde en çok linç yemiş mimarilerinden biri olan fx le nasıl başardı?
bu arada konuya baktınız mı hiç bilmiyorum. çoğunuz konuyu okumamış bile. arkadaşın kullanmak istediği gpu vega 2. bakalım amd nin resmi sürücüsünü kurdu mu? bakalım biostan nasıl ayar yaptı da 2. kart olarak gösterebildi? dahası, biostan ne kadar ram ayırdı gpu ya? zaten çok düşük bir gpu bu. vega 3 bile olsa iyi. vega 2.
neden soruyorum? çünkü bu mimari nerde ise 5 yıllık.yaw 5 yıldır kullanılan bir gpu sistemi o kadar kişide problemleri çözecek de tek kişide mi çözmeyecek? bunu siz nası kabullendiniz de hemen suçlu amd ya da suçsuz amd ye girebildiniz? biraz insaf gözünüzü seveyim ya. sorunn çözümünü arayacak yerde yok amd tü kaka yok amd en iyisi hem ucuz kavgası başlamış. bi de yaşa girmişsiniz :D helal olsun.gençlere böyle örnek olun.
-
Benim AMD kart fan ayarını %50 den %49 a çeksem çöküyor :) keskinlik ayarını arttirsam bilgisayar baştan başladığında ayarlar sıfırlanıyor. AMD ucuz yollu güçlü ama çilekeş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 8 Ocak 2024; 21:27:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7900 xtx kullanıyorum zerre sorun yaşamadım. Öncesinde sistemde 3090 vardı söküp 7900 xtx taktım. Bu aşamaları nasıl yapıyorsunuz bu bahsettiklerinizi nasıl yaşıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Bır kere sistemde discrete bir ekran kartı var ise on board ile ne işiniz var ??
Windows da event viewer diye bişi var hiç girip baktınız mı detaylara nedir sorun neyden kaynaklanıyor diye ? Dxdiag yaptınız mı ? Vs vs bu konu windows kullandığınız için uzar gider
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 8 Ocak 2024; 21:32:42 >
-
Donanım Arşiviyoutube
Ekran kartı fiyatlarının artması ile özellikle fiyat performans hazır sistemler ve kampanyalı ekran kartı indirimlerine yöneliş iyice artmış durumda, bu içeriğimde ise hakkının çok fazla yendiği RX 7700 XT 'nin sürekli karşılaştırılan RTX 4060 Ti 16GB'dan ne denli üstün olduğunu güncel driverlar ile sizlere gösterdim. 00:00 Hakkını Yemeyin Bu Kartın 00:26 RX 7700 XT Fiyatı 01:07 RTX 4060 Ti 16GB Fiyatı 02:08 AMD FSR3 + Frame Generation 03:14 AMD Driver Sorunları Çözüldü Mü? 04:03 Shadow Tomb Raider 04:20 Warzone 04:58 RayTracing Testi 05:28 Cyberpunk 2077 05:49 Callisto Protocol 05:56 Bannerlord 06:04 God Of War 06:11 Apex Legends 06:43 Forza Horizon 5 06:48 Dying Light 2 06:58 Valorant 07:25 RDR2 07:37 Firestrake Extreme 08:28 11 Oyunun Ortalaması 09:25 DLSS3 vs FSR3 Durumları Web: https://donanimarsivi.com/ Forum: https://forum.donanimarsivi.com/ Instagram: https://www.instagram.com/donanimarsivi Facebook: https://www.facebook.com/donanimarsivihttps://www.youtube.com/watch?si=MZrIfDrqLSUhUOHS&v=_kQBHmphJrE&feature=youtu.be -
AMD ısınıyor, sürücüleri çöp, devamlı oyundan atıyor, çöküyor vb diye diye NVidia gibi bir firmayı başımıza tekel yaptınız. Onlar da son 10 senede kart fiyatlarını ve kârlarını resmen ikiye üçe katladılar, sonra da kartlar neden bu kadar pahalı diye ağlıyorsunuz. Eskiden tepe kart dendiği zaman piyasa 600$ civarıydı en fazla, şimdi nette elin Amerikalısı bile 2000$'a ekran kartı mı olur diye hesap sorar hale geldi. Hayır NVidia da kullanmamış olsak yiyeceğiz bu yönlendirmeleri. İnanmayan gitsin yerli veya yabancı herhangi bir forumda AMD'nin yanında NVidia sürücü başlıklarına da göz atsın, alayı yeni çıkan sürücüyü kurmaya çekinen ve "sağlam mı, kurabilir miyiz?" diye soran üyelerle dolu...
-
Nvidia daha sorunlu ama kimse farkına varmıyor. Bir Nvidia kullanan arkadaş bana steamden ulaştı ve Baldur's Gate 3 de 60 fps bile olmuyor diye bana yazdı. Bende Nvidia driverını ve Windows da ayarlarını yaptıktan sonra fps 130lara çıktı. Nvidia driver yaparken en çok kullanılan temel şeyleri iyi yapıp ama aslında daha derinlerde sorunları kenara itiyor. Kendinize şunu sorun Shadow play diye video kaydedici çıkarıyorsun sonra h265 ve av1 video codeclerini tanıtıyorsun reklam yapıyorsun ama nedense bu çıkardığın Shadow play arkadaş hala tarihi eser olmuş avc1 codec ile video kaydediyor. AMD ise tam tersi av1 ile kaydediyor. Nvidia kullanıp da fps drop yaşamayan adam çok az çıkar. Bir ara Forza Horizon 5 açılmıyordu. Şuan hala hem AMD de hem de Nvidia Browser göz kırpma sorunları devam ediyor. NVIDIA Broadcast diye bir şey çıkarıyorsun ama bilmiyorlar ki 1-2gb vram tüketiyor. AMD kullanan çok arkadaşım var. Bana genelde sorun oldu diye yazanlar hep Nvidia kullananlar. AMD kullanan arkadaşlarımda daha sorun oluyor diyeni duymadım. AMD driver sorunlarını büyük oranda çözdü bir sorun oluyorsa sorunu kendinizde aramalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 10 Ocak 2024; 13:39:37 >
-
-
Ahh guzumm kışın ortasında hotspot 84 derece diye seviniyor guzummm
Gözüm odam en az 25 derece. 1995 ten bu yana bilgisayar kullanıyorum yiğidim, aslanım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 10 Ocak 2024; 18:21:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X