Merhaba arkadaşlar AIRTIES RT-211 MODEM KULLANMAKTAYIM Dubleks bir eve taşındım modemim alt katta duruyor evin hemen hemen heryerinde telefon bağlantısı için giriş var ve modemim alt katta bağlı üst katta masaüstü pc duruyor (WUS-300 internet adapter ile rt-211 modemin wireless sinyalini alarak çalışıyor) alt katta da genelde notebook kullanıyorum
Fakat çözülemeyen acaip bir sorunla karşı karşıyayım. Airties rt 211 modemi yukarıdaki masaüstü pc'nin bulunduğu odadaki telefon hattına bağlıyorum (normalde bu hatta üst katta kullandığım telsiz telefon takılı ama onu söküp yerine airties rt 211 modemi bağladım) daha önce aşağıda duran rt 211 modemimle beraber aynı girişte bir de telsiz telefon duruyor(kafanız karışmasın aşağıdaki modemi yukarıya çıkarttım yani)
Sorunum: aşağıdaki telsiz telefonla görüşme yapılırken yukarıdaki rt-211 modemimde internet kesiliyor ve görüşme bitince internet tekrar geliyor fakat modemi aşağıda kullandığımda hiçbir sorun olmuyor WUS-300 aparatı olmadan modemimi masaüstü pc ye bağlayarak kullanmam gerek
inşallah bu sorun buradan çözülebilir. Yardımlarınızı bekliyorum...
dostum şimdi bu paralel hatlar nerden ayrılıyor Önemli olan o. Direk hat üzerinden mi yoksa Spliter dan hemen sonra mı?
Denem yanılma yöntemlerine başvurmadan ben sizin ne yapmanız gerektiğini özetliyeyim:
1) Modemi nerede kullanacaksanız oradaki telefon prizine doğrudan bağlayınız. (Modemle birlikte gelen iki ucunda RJ-11 jack bulunan kabloyu kullanıp bunun bir ucunu duvardaki telefon prizine, diğer ucunu da modemin arkasında ADSL yazan girişe takacaksınız...)
2) Eğer bu prizde bir de telefon kullanmayı düşünüyorsanız, o zaman bir splitter kullanmak durumdasınız. Bu halde, splitter'in LINE girişi mümkün olduğu kadar kısa bir RJ-11/RJ-11 kablosuyla duvardaki prize bağlanacaktır. (Bazı splitter'le böyle 10 cm'lik bir kablo gelebiliyor... ama herzaman değil!...) Splitter'in PHONE (TEL) çıkışı kullanılacak telefona, ADSL (MODEM) çıkışı da modemin ADSL girişine bağlanacaktır.
3) Şimdi eğer başka odalardaki/katlardaki telefon prizlerine de telefon takmak istiyorsanız, o zaman ek splitter(ler) alacaksınız... Bu splitter(ler) yukarıda (2)'de anlattığım gibi kullanılacak ama ADSL (MODEM) çıkışları boş kalacak -- hatta hatalı bir bağlantı yapmayı önlemek adına bir bantla bunları kapatmak doğru olacaktır...
Ancak telsiz telefonlar (DECT phone) kullandığınız için ve bun lar da temelde 2.4 GHz frekansında (yani kablosuz modemle aynı temel frekansta) yayın yaptıklarından bazen modem-telefon frekans çatışması da oluşabilir... Bu nedenle, modem'in kablosuz kanallarını yeniden ayarlamanız gerekebilecektir...
selam arkadaşlar perşembe biri adsl internetim bağlandı. evde telefonum olmadığından dolayı alt kattaki dükkanımdan evime modemi bağladım internet bağlantısında sorun yok bağlanıyorum ancak telefon çalışmıyor ses seda yok arama yapılınca çalma sesi geliyor ancak çalmıyor. sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. modemim Airties wav 140. dükkandan çektiğim tel hattını siplitter ın line girişine modemi adsl girişine bağladım siplitter ın phone girişinede telefona gidecek kabloyu bağladım bağlantılarım böyle telefonun çalışmamasının nedeni ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: chatter
selam arkadaşlar perşembe biri adsl internetim bağlandı. evde telefonum olmadığından dolayı alt kattaki dükkanımdan evime modemi bağladım internet bağlantısında sorun yok bağlanıyorum ancak telefon çalışmıyor ses seda yok arama yapılınca çalma sesi geliyor ancak çalmıyor. sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. modemim Airties wav 140. dükkandan çektiğim tel hattını siplitter ın line girişine modemi adsl girişine bağladım splitter ın phone girişinede telefona gidecek kabloyu bağladım bağlantılarım böyle telefonun çalışmamasının nedeni ne olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Eğer kablolamada bir hata veya kablolarda bir kopukluk yoksa, bağlantı şekliniz doğru. Ancak akla bir de splitterin bozuk olma olasılığı geliyor. Şöyle izah edeyim: Splitter'in LINE girişi ve MODEM/ADSL çıkışı aslında birbirleriyle doğrudan bağlantılıdır (yani kısa devredir...). LINE girişi ile PHONE/TEL çıkışı arasında da bir filtre devresi vardır. Bir şekilde bu filtre devresi bozuksa, modeme sinyal gider ama telefona gidemez.