Şimdi Ara

Superonline Fiber Çözülemeyen Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SOL 200 Mbit tarifesindeydim 31'inde yeni duyurulan 1000 mbit paketine geçiş yaptım ancak hız testi yaptığımda 100-200 arası down 100 upload sonuçları alıyorum sürekli. Bugün teknik ekip geldi fiber kablonun ucunu yenilediler, modemi değiştirdiler, kutudaki portu değiştirdiler fakat yine de sorun çözülmedi. Bıraktım 1000'i 300 mbit bile hız alamıyorum. Şimdi üst ekibe ilettiler sorunu bekliyorum yine çözülmezse ücret ödemeden aboneliği iptal ettirebilir miyim sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgrbz -- 2 Haziran 2022; 14:36:15 >



  • Fiberde paket hizinizin %80 miktarını almazsanız cezasız iptal edebilirsiniz diye biliyorum en son bu sekildeydi
  • Benzer bir problem var bende de. Dun yeni abonelik ile 1000 Mbps baglattim, stabil bir sekilde kablosuz/kablolu farketmeksizin 100 download, 20 upload aliyorum. Birseyler yaptilar, duzelmedi. 50 kere restart attim, duzelmedi. Bugun birazdan teknik ekip gelecek sanirim, hala bekliyorum. Ping sureleri de suanda berbat. Frankfurt'a bile 65ms aliyorum. VDSL kullananlar bile cok daha iyi bir performans aliyor.

  • xDeathwing kullanıcısına yanıt

    Modemin portları gigabit desteklemiyor olabilir mi?

  • Bugün ikinci teknik ekip geldi onlar da çözemedi şimdi genel merkeze gönderdiler sorunu. Binadaki kutuya ve ont ye gelen sinyalleri birde fast.com daki hız testi sonuçlarını eklediler kayda. Bakalım ne zaman çözülecek çok ilginç
  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    Benim dusuncem de ya bu ya da ONT > Router arasinda CAT5 falan mi var diye gidiyordu fakat arkadaslar geldikten sonra farkettim ki ev FTTH olmasina ragmen FTTB gibi bir mantik yapmislar. MDU yerine apartmanin altinda kutu var icinde her dairenin ONT'si var, oradan itibaren ise evlere CAT6 gidiyor, tabi en ust katlarda oturunca dev gibi bir sinyal kaybi var.


    Denemek icin routeri asagi indirip direkt yeni kablo ile bagladik ONT'ye, dibinde olacak sekilde, 940/20 geldi, pingler Frankfurt'a 43-44ms'e dustu bir anda.


    Iyi sovduk birlikte burayi yapan projecilere Superonline'in calisanlariyla, suanda randevu almayi bekliyorum, ekipmanlari geldiginde gelip fiber kablosunu direkt ust kata daireye kadar alacaklar, ONT'yi de daireye takacaklar.

  • xDeathwing kullanıcısına yanıt

    Hocam steam vb. servislerde tam hızınızı kullanabiliyor musunuz ?

  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Hayir, hic bir yerde kullanilamiyor suanda. Pazartesi ekip gelip hatti tekrar cekecekler. Kablo arizali.

  • 4 farklı teknik ekip geldikten sonra nihayet çözüm merkezinden arandım ve sorunun network ekibine aktarılacağını öğrendim. yarın tekrar gelip kendi cihazlarıyla hız testi yaparak ekran görüntüsü alıp gönderecekler ekibe. güncellemelerden haberdar edeceğim burayı da. benim gibi sorun yaşayan olursa yararlanır.

  • mgrbz M kullanıcısına yanıt

    Benim de Fttb sistem 1 gb hıza geçtim ama 500 600 veriyor max bende de Network ekibi bakacak

  • bilgisayarınızda kullandiginiz disk turu nedir?


    sata hdd? sata ssd? m2 nvme?


    disk darbogaz olusturuyordur.


    bende 1000 mbit kullanıyorum. masaustum pc de sata ssd var 600 mbit'i gecmiyor hiz. laptopta m2 nvme var aynı kabloyu takıyorum ve 950 mbit aliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahazad -- 9 Haziran 2022; 10:5:56 >
  • abdullahazad kullanıcısına yanıt

    nvme hocam donanımsal bir sıkıntı yok. network ekibinden ses yok bakalım bekliyorum hala.

  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Geçen hafta 500 mb olan bağlantımı az önce 1000mb yaptım ama max hız 150-200mb olarak ölçülüyor. 500 mb olan paket varken 400mb altına düşmüyordum
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    merhaba. bende de fttb sistem var, gpon yok. müşteri temsilcisi bu şekilde açıklama yaptı. bu nedenle de max 200 verebileceklerini, sistemden 1000 için onay çıkmadığını söyledi. sizde de en azından ilk talepte olumsuz falan dediler mi?

  • stubburn S kullanıcısına yanıt
    Bende dediler ben talep oluşturdum. Uplink ve Swiç değişimi için...
    Değişmeden (swiçim var 10 gbbit) 1000 e geçirdi bayi teknik müdürü evime gelip elinde telefonla yerel bayisini arayıp geçişi sağladı...
    Ama hızım 500/600.. Ben bugün baya baya araştırdım ve Swiçe giren Sfp soketi ve uplink değişimi çözümünün olmasına karar kıldım.. Bana altyapı uzmanı bir arkadaşım söyledi ve şimdi süperonline kendi Altyapı ekibi gelicek...
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    ben de bu şekilde bir talepte bulunabilir miyim? püf noktası var mıdır acaba bu işin? çünkü konuşmamızda talep oluşturulsa bile bunun değerlendirilme aşaması olduğunu, uzunca bir zaman sonunda ancak değişimlerin gerçekleşebileceği söylendi. sizin anlattıklarınız heyecan yarattı bir anda :)

  • stubburn S kullanıcısına yanıt

    Süperonline sitesine girip en altta şikayet iletişim kısmından talep oluştur var. Ordan 1000 mbite geçiş için gerekli aksiyonun alınması için başvuru yapman lazım 1. Adım bu

    Sonra süreç hızlı/yavaş ilerliycek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zooe

    Süperonline sitesine girip en altta şikayet iletişim kısmından talep oluştur var. Ordan 1000 mbite geçiş için gerekli aksiyonun alınması için başvuru yapman lazım 1. Adım bu

    Sonra süreç hızlı/yavaş ilerliycek

    çok teşekkürler yardımların için.

  • Zooe kullanıcısına yanıt

    1000 mb tarifede olmama rağmen hızım 500-600 geçemiyor benim de. Bu durumda be yapmamız lazım

  • alphi3458 kullanıcısına yanıt
    Bende daha çözemedim 😁😁
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.