Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (689. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.764.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bucoskun

50C2 de böyle bir şey gözlemledim. Ancak G20 de göremedim.
    Enteresandır ki dün gece film izlerken elektrikler kesildi her yer zifiri karanlık olduğundan panele bi baktım, halüsünasyon gibi bir görüntü kalmıştı filmden.. :)
    Uzun bir süre de kaybolmadı :p
    Ama ben bunun negatif bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Teknolojisinden kaynaklı bir durum olabilir..
    Saygılar...

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

panasonic plasma kullananlar bir soru doğru cevap verirlerse sevinirim , kullandığınız plasma ekranlarda az da olsa iz sorunu oldumu ? veya oluyor kendiliğinden geçiyormu

42v10 de özellikle Kırmızı ve Renk tonlarındaki logolarda hafif gölgeler oluşuyor. Ama kalıcı bir iz bırakmıyor. En dikkat çeken nokta ise resmi bayramlarda köşelere konan bayraklarda bu sorun daha da dikkat çekici hal alıyor ki düşük reknk ayarları ile kullanıyorum.

• Evet, güncelleme yapmayı düşünüyorum...
    AVR'ye diyecek hiç bir lafım yok. Ben de uzun bir araştırmadan sonra almıştım ve çok memnun kaldım...

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Cevaplar için teşekkürler, sorularıma çok net cevaplar aldım.

Satma sebebiniz nedir? Sistemi update etmekmi yoksa üründen verim alamama mı?

• L42D25 icin update tarzi bisi varmi?bu firmware falan panasonic icin takip edebilcegimiz bi site varmidir acaba?yoksa televizyona bi wireless adaptor falan baglayinca otomatik falan yapma ozelligi varmidir?bu konularda bilgisi olan varmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicwashere

mkv ya da dvd.rip filmler genellikle 2:35 aspect ratioda oluyor, yani 16:9 ekranda üst ve altlarda siyah şeritler kalıyor,
    bunu gidermek için zoom modlarından birine alsanız bu kez film kenarlardan kesiliyor ve bazı ayrıntıları kaçırıyorsunuz...

image retention hatta burn in durumlarının bu alt ve üstte kalan siyah bant kısımlarında da olabildiği konuşulmuştu burada,
    konu açıldı madem sorayım: bu siyah bantlar yüzünden o bölgelerde şerit halinde image retention yaşayan var mı?

kimse cevap vermediğine göre bu sebeple bir retention olayı kimse yaşamamış herhalde...
    iyi, devam o zaman izlemeye... :)
  • quote:

quote:

mkv ya da dvd.rip filmler genellikle 2:35 aspect ratioda oluyor, yani 16:9 ekranda üst ve altlarda siyah şeritler kalıyor,
    bunu gidermek için zoom modlarından birine alsanız bu kez film kenarlardan kesiliyor ve bazı ayrıntıları kaçırıyorsunuz...

image retention hatta burn in durumlarının bu alt ve üstte kalan siyah bant kısımlarında da olabildiği konuşulmuştu burada,
    konu açıldı madem sorayım: bu siyah bantlar yüzünden o bölgelerde şerit halinde image retention yaşayan var mı?

kimse cevap vermediğine göre bu sebeple bir retention olayı kimse yaşamamış herhalde...
    iyi, devam o zaman izlemeye... :)

hiç olmadı ama yine de filmden sonra bir müddet tam ekran tv izlemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

panasonic plasma kullananlar bir soru doğru cevap verirlerse sevinirim , kullandığınız plasma ekranlarda az da olsa iz sorunu oldumu ? veya oluyor kendiliğinden geçiyormu

Bir önceki sayfanın sonlarına da yazmıştım.V20 de toplamda 2 - 2,5 saat süreli futbol oyunu oynanması sonucu skor tablosunun izi kaldı.Bilginiz olsun.Zor gözüküyor , uzaktan farketmek güç.Ama açık renklerde yakından bakınca belirgin.Aynı zamanda o kadar süre boyunca skor tablosu aynı yerde kalmış değil.Maç aralarında 3-4 dk başka görüntüler vardı.Sonuçta 15 dk skor tablosu , 3-4 dk da başka görüntüler vardı.Bu yüzden sadece statik görüntü olarak düşünmeyin.Yenilenme süresinin olabildiğince uzun olmasını öneririm.

• http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/112335/panasonic-tx-p46u20e-117-ekran-plazma-tv.aspx 1700 lira bu ürün bimeksde. Aslında 50" tv istiyorum ama bütçe kısıtlı. Yukarıdaki ürün nasıl. Fiyat ve kalite olarak. Başka yerden daha uygun bulabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram1599

http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/112335/panasonic-tx-p46u20e-117-ekran-plazma-tv.aspx 1700 lira bu ürün bimeksde. Aslında 50" tv istiyorum ama bütçe kısıtlı. Yukarıdaki ürün nasıl. Fiyat ve kalite olarak. Başka yerden daha uygun bulabilirmiyim.

ben aldıgımda 2360 tl ydi 5 yıl garantili ama :) aynı fiyata 140 cm sony lcd vardı ben bunu tercih ettim kalitesi bana göre mükemmel size göre bilemem tabiki ama 600hz olması bence bi avantaj diğerlerine göre

• 140 cm sony lcd..varmı hala böyle bir tv...sony lere baktım...50" ler 3000 lira civarında
  • bilemeyecem ben media marketten aldım ayrıca sizin linkteki model benimkini daha düşük versiyıonu bendeki 600hz ve 5000000:1 kontras tı sanırım yalnış hatırlamıyorsam
  • burada konuşulunca şu retention işine ben de baktım, herhangi bir programı bir süre ekranda tutup sonra boş bir kanala
    mesela hdmi4'e geçince, zifiri karanlıkta bir süre boyunca bir önceki kanalın yazıları vs gözüküyor, sonra kendiliğinden kayboluyor
    hatta tv'nin kendi menüsünün hayalet görüntüsünü bile bir süre gözüküyor...
    bu kullanılan teknolojiden kaynaklanan bir durum ve kalıcı olmadıkça bir sorun diye nitelemek doğru olmaz...

kalıcı diye nitelenebilecek şey bence aynı görüntü 3-4 hafta tekrar aynı yere denk gelmediği halde geçmeyen bir iz olursa ancak ona denebilir...
  • quote:

burada konuşulunca şu retention işine ben de baktım, herhangi bir programı bir süre ekranda tutup sonra boş bir kanala
    mesela hdmi4'e geçince, zifiri karanlıkta bir süre boyunca bir önceki kanalın yazıları vs gözüküyor, sonra kendiliğinden kayboluyor
    hatta tv'nin kendi menüsünün hayalet görüntüsünü bile bir süre gözüküyor...
    bu kullanılan teknolojiden kaynaklanan bir durum ve kalıcı olmadıkça bir sorun diye nitelemek doğru olmaz...

kalıcı diye nitelenebilecek şey bence aynı görüntü 3-4 hafta tekrar aynı yere denk gelmediği halde geçmeyen bir iz olursa ancak ona denebilir...

magicwashere cidden doğrumu diye denedim ve dediklerini aynen yaşadım. Uzun süre seyrettiğim (ortalama 1- 1.5 saat) kanalı odanın ışıklarını kapatarak hdmı 1 e geçirdikten sonra bir süre orada kaldığına şahit oldum panelimde (v20). Dikkatli bakınca belli oluyor aslında ama yinede cansıkıcı bir durum, yapacak pek bir şeyde yok. İnşallah ilerde kalıcı bir iz olmaz.

Ben panel alana kadar her seferinde bu sayfayı kontrol ettim image retention yaşayan var mı diye ama kimse bir şey yazmamıştı, eğer yaşayan olmuş olsaydı kesin almazdım bu paneli, çok takıntılıyım ve korkunun ecele faydası olmaz kanunu!

İnşallah kötü bir durum yaşamayız, paraya kıydık bunu aldık ama kafamız rahatdeğil!

• Eklemek istedim, bu geçici retention olayı sadece beyaz ve çok açık reklerde yaşanıyor şu anki gördüklerim doğrultusunda. 10 dak. starda komedi dükkanına bakıp tekrar denedim ve panelin yanına gidip baktığımda ortadaki komedi dükkanı yazısını okuyabiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 16 Kasım 2010; 0:25:52 >
  • 6 aylık Pana 42V10 sahibiyim panelin maşallahı var
    retention olayını hiç yaşamadım,kızım sabahtan akşama kadar disney kanalını izliyor hatta
    tv izlerken yaklaşık 4 saat kadar uyuduğum oldu buna rağmen problem yok
    şimdi artık üretilmiyor ama müzik setlerinde tercihim Technics olmuştu
    arıza yaptığına tanık olmadım bu güvence ile panelde tercihimi Panasonicten yana kullandım,yanılmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSwaH

Eklemek istedim, bu geçici retention olayı sadece beyaz ve çok açık reklerde yaşanıyor şu anki gördüklerim doğrultusunda. 10 dak. starda komedi dükkanına bakıp tekrar denedim ve panelin yanına gidip baktığımda ortadaki komedi dükkanı yazısını okuyabiliyordum.

Sadece image retention değil burn-in de beyaz ve açık renklerde belli oluyor diye biliyorum.Aynı zamanda ben de hiç tahmin etmiyordum iz kalmasının bu kadar kolay olabileceğini.Ama oluyor işte dikkatli kullanmak gerek.O kadar özen gösterdim , kontrastı da düşük seviyelerde tuttum diğer ayarlara da dikkat ettim halbuki.İşin ilginci bu durum böyleyken oyun oynamak ya da 4:3 film izlemek isteyenlerin içi hiç rahat etmez gibi geliyor bana.
  • günde 3-4 saat oyun oynuyorum herşey full açık tvde şu ana kadar bişey olmadı işallah olmazda
  • Öncelikle iyi bayramlar;

Arkadaşlar pana-TX-P50U20E modelini almayı ciddi şekilde düşünüyorum. Maddi sebepler taksitli olarak 2200 civarının üstünü görmeyi zorlaştırıyor.

Olmazsa olmazlarım:

- 50" ve üstü

- full hd

Kullanım amacı:

- Çoğunlukla Tv-Divx ve HD filmler vs

- Ara sıra PS3 move oyunları (daha PS3 de alacağız tabi :) )

Bu fiyata yakın önerebileceğiniz hangi ürünler var? V serisi mutlaka daha iyidir ama fiyatları beni aşıyor bahsettiğim ekran boyutlarında. Yorumlarınızı bunları dikkate alarak yaparsanız sevinirim.
  • arkadaşlar bende panasonic ci oldum artık 42u2e modelini aldım varmı her hangi bir tavsiyeniz güncelleme gibi yada ayarlar gibi
  • arkadaşlar 1500 ile max 2000 tl arasında olabilicek bir panasonic plazma önerirmisiniz?
  • 
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.