Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (691. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.762.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 689690691692693
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ULYSES

Benim 46u20 tam 156 saat olmuş. Dün ilk defa bu image retention olayını gördüm. Aslında görmem için burnum ekrana yapışacak kadar yaklaşmam gerekti ve baya dikkat edince kanal d de izlediğim dizinin yeni bölüm yazısını görebildim. Ama sonra kayboldu. Ps3 de oynuyorum ve bir şikayetim yok. Bence çok abartmamak lazım bu retention olayını. Ayarları da gözümün beğendiği şekilde yapıyorum artık.

abartmamak kısmına katılıyorum, benim 200 saati geçti,
    ancak zaten thx ve sinema modundaki mat ve parlak olmayan görüntüyü çok sevdiğim için ayarları değiştirmiyorum
    maç vs dahil aynı modda izliyorum, işte sadece alt ve üstte siyah bant oluyor bazı seyrettiğim filmlerde...
    bu biraz şans işi, en kötü ihtimal bir iz kalsa da zaten çok az belli oluyormuş...
    yakında ps3 alacağız, onda da ara vererek oynarım en fazla...

• Sakınan göze çöp batar diyorum, bu kadar da irdelememek lazım, tabi azda olsa tedbiri de elden bırakmamak gerekli.

Birde bu v20 serisinin 55 ınc olanı varmıdır arkadaşlar? Panasonicte 50 ınc den birden 65 ınc lere fırlıyor boyut, bakındım ama bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 24 Kasım 2010; 16:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvadorjudges

quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Yeni plazma alan arkadaşlara hayırlı olsun...

İlk bir kaç hafta dikkat edeceğiniz konular;
    - Parlaklık, kontrast, renk gibi değerleri orta seviyenin altında tutun. İyice sıfırlamanıza gerek yok ama %40 lar civarında tutmanız iyi olur.
    - Ekranda sabit logolu, sabit görüntüleri (bilgisayar ekranı, PS3, vs.) tutmayın, bu konuda en iyi yöntem zapping dir...
    - Bilgisayara bağladığınızda kenarlarda boşluk kalmasın, bu ayarı bilgisayarın ekran kartı ayarlarından kolayca yapabilirsiniz. Hatta bir miktar taşsın ama boşluk kalmasın.
    - Üstte ve altta boşluk bırakan (sinemaskop) filmleri izlemeyin, çok izlemek isterseniz ara verip bir TV kanalı açın, 3-5 dakika zapping yapın, sonra filminize geri dönün (sinemalardaki ihtiyaç molası gibi düşünün ).
    - Eco mode kapalı olursa daha iyi olur, ince ayarlar ile sakın oynamayın, film izlerken sinema mode a alın.
    - Uzun saatler açık tutmaya çalışın, elbette sabit görüntüde değil...

Rodaj süreniz bittikten sonra dilediğiniz gibi, zevkinize göre ayarlayıp kullanabilirsiniz...

Üstad ince ayarlarla sakın oynamayın yazmışsınız, burdan kastınız tam olarak nedir, açmanız mümkün mü ?

İnce ayarlardan kastım, ince renk ayarları ve gamma ayarlarıdır. Ayarlar menüsünün 2. sayfasında bulunan yer.

• Selamlar,
    3 yıldır panasonic plazma kullanıyorum 13 yıldır kullanan arkadaşımda var,
    başta biraz dikkat edilirse logo yanığı filan olmuyor.
    Yeni bir teknoloji çıksada Plazma TV lerle karşılaştırsak:)
  • Valla forumlarda pek yazmam ama çok okurum ,bu forumda yazan bilgili arkadaşlara güvenerek 2,5 yıl önce Panasonic PX80 (HD Ready)almıştım iyikide almışım t.v hala rakipsiz ,ayrıca bir ay öncede desktop pc'ye bağlamak için samsung 42 full hd lcd aldım .Denemek için plasmanın yerine t.v yayınına bağladım ancak 1 saat dayanabildik görüntü resmen kareXçamur(bütün ayarları yapmam rağmen) gibiydi hemen plasmayı eski yerine bağladım,kısacası benim deneyimim SD(digitürk+mkv+ps3) yayın için plasma, PC(durağan görüntüler) için LCD .
    Bu forumdaki doğru yönlendirme yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...iyi akşamlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: salvadorjudges

quote:

Yeni plazma alan arkadaşlara hayırlı olsun...

İlk bir kaç hafta dikkat edeceğiniz konular;
    - Parlaklık, kontrast, renk gibi değerleri orta seviyenin altında tutun. İyice sıfırlamanıza gerek yok ama %40 lar civarında tutmanız iyi olur.
    - Ekranda sabit logolu, sabit görüntüleri (bilgisayar ekranı, PS3, vs.) tutmayın, bu konuda en iyi yöntem zapping dir...
    - Bilgisayara bağladığınızda kenarlarda boşluk kalmasın, bu ayarı bilgisayarın ekran kartı ayarlarından kolayca yapabilirsiniz. Hatta bir miktar taşsın ama boşluk kalmasın.
    - Üstte ve altta boşluk bırakan (sinemaskop) filmleri izlemeyin, çok izlemek isterseniz ara verip bir TV kanalı açın, 3-5 dakika zapping yapın, sonra filminize geri dönün (sinemalardaki ihtiyaç molası gibi düşünün ).
    - Eco mode kapalı olursa daha iyi olur, ince ayarlar ile sakın oynamayın, film izlerken sinema mode a alın.
    - Uzun saatler açık tutmaya çalışın, elbette sabit görüntüde değil...

Rodaj süreniz bittikten sonra dilediğiniz gibi, zevkinize göre ayarlayıp kullanabilirsiniz...

Üstad ince ayarlarla sakın oynamayın yazmışsınız, burdan kastınız tam olarak nedir, açmanız mümkün mü ?

İnce ayarlardan kastım, ince renk ayarları ve gamma ayarlarıdır. Ayarlar menüsünün 2. sayfasında bulunan yer.

Bende böyle ayrıntılı ayarların bulunduğu bir ikinci sayfa yok. Renklerde sadece sıcaklık, parlaklık ve kontrast değerleri değiştirilebiliyor. Hdmi dan bağladığım için olabilir mi? Bir de uydu cihazını da bağlasam, western digital player da bağlasam, ps3 de bağlasam 60hz olarak tanıyor tv. 100hz ayarı hdmi için yokmudur? Scarttan bağlayınca 100hz ayarı var ama hdmi bağlıyken görünmüyor.

• o gamma ayarlarını daha öncede duymuştum ama bende de yok,
    hdmi, dturk, kablo, media player... hiçbirinde yok...

bu arada, o bahsettiğiniz 60 hz- 100 hz nereden ayarlanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Sakınan göze çöp batar diyorum, bu kadar da irdelememek lazım, tabi azda olsa tedbiri de elden bırakmamak gerekli.

Birde bu v20 serisinin 55 ınc olanı varmıdır arkadaşlar? Panasonicte 50 ınc den birden 65 ınc lere fırlıyor boyut, bakındım ama bulamadım.

Panasonic'te Plazma TV boyutları 50-54-58 ve 65 inch olarak gider.

Ne yazık ki, ülkemize 54 ve 58" ler gelmiyor. Oysa US marketlerde en çok satılan boyutlar bunlar.

Hatta sadece bizde değil, EU nun neredeyse tamamında 54 ve 58" bulmak çok zordur.

• Panasonic L42s20e 1368 TL fiyatı uygun mudur acaba ?
  • L42S20 plazma değil, LCD dir.

Panasonic LCD de de çok iyidir, ama 32 ve 37" lerde. Çünkü bunlarda Japon IPS panel bulunur.
    42" ler Fiyatına göre iyi bir LCD dir, ama çok fazla bir beklentiniz olmasın.
    42" Panasonic LCD yerine 42" Panasonic Plazma bakabilirsiniz, G veya V serilerinden...
  • plasmalarda ekran yanığı v.b. sorunlar halen devam ediyor mu?
    ben de almak istiyorum ama korkuyorum..
    quote:

L42S20 plazma değil, LCD dir.

Panasonic LCD de de çok iyidir, ama 32 ve 37" lerde. Çünkü bunlarda Japon IPS panel bulunur.
    42" ler Fiyatına göre iyi bir LCD dir, ama çok fazla bir beklentiniz olmasın.
    42" Panasonic LCD yerine 42" Panasonic Plazma bakabilirsiniz, G veya V serilerinden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicwashere

quote:

Orijinalden alıntı: BoSS_228

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

panasonic plasma kullananlar bir soru doğru cevap verirlerse sevinirim , kullandığınız plasma ekranlarda az da olsa iz sorunu oldumu ? veya oluyor kendiliğinden geçiyormu

Bir önceki sayfanın sonlarına da yazmıştım.V20 de toplamda 2 - 2,5 saat süreli futbol oyunu oynanması sonucu skor tablosunun izi kaldı.Bilginiz olsun.Zor gözüküyor , uzaktan farketmek güç.Ama açık renklerde yakından bakınca belirgin.Aynı zamanda o kadar süre boyunca skor tablosu aynı yerde kalmış değil.Maç aralarında 3-4 dk başka görüntüler vardı.Sonuçta 15 dk skor tablosu , 3-4 dk da başka görüntüler vardı.Bu yüzden sadece statik görüntü olarak düşünmeyin.Yenilenme süresinin olabildiğince uzun olmasını öneririm.

sn boss-228, konuyla ilgili merak ettiğim şeyler var, vaktiniz olur da cevaplayabilirseniz sevinirim...

bu oyunu oynadığınızda yenimiydi tv'niz, 200 saati doldurmuş muydu?
    oynadığınızdan beri kaç gün geçti, bu arada aynı oyunu tekrar oynadınız mı?
    oyunu "oyun" modunda mı yoksa sinema vs modda mı oynadınız?
    ilk farkedişinize göre oluşan iz'de azalma oldu mu?

Merhablar ,
    Tv yeniydi ama 1 aydan fazla zaman geçtikten sonra iz kaldı.Oyun modunda 30 civarlarında kontrastta diye hatırlıyorum.V20 nin bünyesinde sanırım "burn-in slide" denen bir yazılım var onu arada bir çalıştırıyorum.Servisteki arkadaş merak etmeyin geçer dedi ama yaklaşık 3-4 hafta oldu.Farkedilebiliyor ama ilk anına göre çok daha zor.Az bir iz var ama var ne yazık ki.Umarım geçer.Yabancı forumlarda da okumuştum "burn-in slide" ı 48 saat çalıştırmış bir kullanıcı ancak ondan sonra iz geçti yazmış.Burn-in slide dediğim arka plan siyah üzerinden beyaz şerit geçiyor , tarıyor sürekli.Ben de bilen arkadaşlara sorayım bu kayan özel program yıkama diye tabir edilen program mı acaba?

Aynı zamanda dip not : Oyun modu panasonic in ingilizce sitesinde özellikle "anti image-retention" sağlar denmiş.Ama işte durum ortada hepsi hikaye gibi.Bir de paneli kurmaya gelen arkadaş dahi istediğiniz ayarlarda kullanın demişti.İz kalma sorunu yok denmişti bana hem mağazadaki satış danışmanı arkadaşlardan hem de servisci arkadaşlardan.Onları suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın.Sonuçta plazmalarda bu sorun var ve dikkatli olmak gerekiyor bana kalırsa.Gerisini siz düşünün artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSS_228 -- 26 Kasım 2010; 9:48:25 >

• kuruluma gelen elemanlar bence fazla anlamıyorlar bu işten herşey garanti kapsamında diyip gidiyorlar !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicwashere

o gamma ayarlarını daha öncede duymuştum ama bende de yok,
    hdmi, dturk, kablo, media player... hiçbirinde yok...

bu arada, o bahsettiğiniz 60 hz- 100 hz nereden ayarlanıyor?

50hz/100hz ayarı scarttan bağlanınca çıkıyor. Kurulum ayarları içinde bir yerdeydi. Hdmi da bu ayar görünmüyor. Kaynağa göre otomatik ayarlıyor zannedersem.
  • 4 ay önce Kardeşime Bdüzü MM dan Pana P42 S20E almıştık geçen haftasonu panelin sağ tarafında dikine yaklaşık 10 cm genişliğinde bir renkli bar oluştu.
    arka tarafta görüntü var fakat ekranda sahne değiştikçe bu bar çubuğuda kafasına göre renk değiştiriyordu.Panel ısındıkça da yavaş yavaş
    kayboluyordu.Servis salı günü aldı halen bakmamışlar.Aranızda benzer sorun yaşayanınız oldu mu?
  • arkadaşlar dün P42U20E tv'im kuruldu. biraz canım sıkkın cam gibi görüntü denen şey yok!! HD kablo ile bağlıyım, altın kaplama, 1,4... dikkatli bakınca kumlanma var ve standart yayın seyredince sanki 90'lı yılların filmlerini seyrediyor gibiyim... normal kendi menüsünü bile açtığımda kumlanma var. arka fonda kalan görüntüler hafif fulu gibi... en iyi yayını yapan NTV, CNBC-E bile 90lı yıllarda seyrediyor hissi veriyor... HD yayın iyi dikatli bakınca kumlanma az da olsa var... ayarlarım normal ayarda. dinamiğe aldığımda çok parlak ve hoş olmayan göz yoraran bir görüntü mevcut. şunu açık söyleyebilirim memnun değilim. tüplü tvimde bile daha iyi görüntü vardı kumlanma yoktu!!! ne yapabilirim ? aldığım yerle mi ( teknosa ) yoksa servisi mi aramalıyım. değişim istesem P4220UE'nin lcd si var onu düşünürüm. değişim yaparlar mı? böyle bi hakkım var mı daha bir gün oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: seyrusefer

arkadaşlar dün P42U20E tv'im kuruldu. biraz canım sıkkın cam gibi görüntü denen şey yok!! HD kablo ile bağlıyım, altın kaplama, 1,4... dikkatli bakınca kumlanma var ve standart yayın seyredince sanki 90'lı yılların filmlerini seyrediyor gibiyim... normal kendi menüsünü bile açtığımda kumlanma var. arka fonda kalan görüntüler hafif fulu gibi... en iyi yayını yapan NTV, CNBC-E bile 90lı yıllarda seyrediyor hissi veriyor... HD yayın iyi dikatli bakınca kumlanma az da olsa var... ayarlarım normal ayarda. dinamiğe aldığımda çok parlak ve hoş olmayan göz yoraran bir görüntü mevcut. şunu açık söyleyebilirim memnun değilim. tüplü tvimde bile daha iyi görüntü vardı kumlanma yoktu!!! ne yapabilirim ? aldığım yerle mi ( teknosa ) yoksa servisi mi aramalıyım. değişim istesem P4220UE'nin lcd si var onu düşünürüm. değişim yaparlar mı? böyle bi hakkım var mı daha bir gün oldu...

aynı hayal kırıklıgını bende yaşamıştım alırken cam gibi görüntüsü vardı eve geldiğinde eser yoktu o görüntüden ayrıca çok yakından bakınca kumlanma gibi görüntü bendede var

• Burdan defalarca soyledık arkadaslar ''G'' ve ''V'' serılerı dışında hıç bulasmayın dıye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasim33

quote:

arkadaşlar dün P42U20E tv'im kuruldu. biraz canım sıkkın cam gibi görüntü denen şey yok!! HD kablo ile bağlıyım, altın kaplama, 1,4... dikkatli bakınca kumlanma var ve standart yayın seyredince sanki 90'lı yılların filmlerini seyrediyor gibiyim... normal kendi menüsünü bile açtığımda kumlanma var. arka fonda kalan görüntüler hafif fulu gibi... en iyi yayını yapan NTV, CNBC-E bile 90lı yıllarda seyrediyor hissi veriyor... HD yayın iyi dikatli bakınca kumlanma az da olsa var... ayarlarım normal ayarda. dinamiğe aldığımda çok parlak ve hoş olmayan göz yoraran bir görüntü mevcut. şunu açık söyleyebilirim memnun değilim. tüplü tvimde bile daha iyi görüntü vardı kumlanma yoktu!!! ne yapabilirim ? aldığım yerle mi ( teknosa ) yoksa servisi mi aramalıyım. değişim istesem P4220UE'nin lcd si var onu düşünürüm. değişim yaparlar mı? böyle bi hakkım var mı daha bir gün oldu...

aynı hayal kırıklıgını bende yaşamıştım alırken cam gibi görüntüsü vardı eve geldiğinde eser yoktu o görüntüden ayrıca çok yakından bakınca kumlanma gibi görüntü bendede var

malesef öyle servisi aradım. p.tesi gelecekler... yalnız servis demeye bin şahit getirsem, beni bin kişi döver. bize gerek yok bayağı servis değil diye :) telefona evet diye bakıyorlar. bende hayır deyip ne hayır dedi teledeki adam :) ne evetse o hayır dedim bende :) komedi.... ilgi alaka yok!!! başından savma telaşındalar... panasonic gibi bir firmanın yüzü olmaz böyle bir yer... yazık!!! adamlar geliriz bakaır birşey yoksa 25 tl alırız dediler! niye garantili ürün bu ; birşey yoksa boşuna gelmiş oluruz yol masrafı dendi!!! güldüm, birşey yoksa niye sizi çağırayım ki; gelecekler bakacaklar sonuç ne olur bilmiyorum ama umarım sorun hal olur... siz birşey yaptınız mı bu konuda peki?? yaptıysanız sonuçları ne oldu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kasim33

quote:

malesef öyle servisi aradım. p.tesi gelecekler... yalnız servis demeye bin şahit getirsem, beni bin kişi döver. bize gerek yok bayağı servis değil diye :) telefona evet diye bakıyorlar. bende hayır deyip ne hayır dedi teledeki adam :) ne evetse o hayır dedim bende :) komedi.... ilgi alaka yok!!! başından savma telaşındalar... panasonic gibi bir firmanın yüzü olmaz böyle bir yer... yazık!!! adamlar geliriz bakaır birşey yoksa 25 tl alırız dediler! niye garantili ürün bu ; birşey yoksa boşuna gelmiş oluruz yol masrafı dendi!!! güldüm, birşey yoksa niye sizi çağırayım ki; gelecekler bakacaklar sonuç ne olur bilmiyorum ama umarım sorun hal olur... siz birşey yaptınız mı bu konuda peki?? yaptıysanız sonuçları ne oldu?

geçmiş olsun ne diyim benide geçen servisten aradılar durduk yere üründen memnunmusunuz diye sordular :))

• 
Sayfa: önceki 689690691692693
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.