Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (687. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.764.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar filickering problemi varmış bu panellerde de ? dikkatli bakınca özellikle beyaz parlak alanlarlarda ti,treme oluyurmuş ekranda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceffry

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

pc bağlıyken görüntüyü ekrana tam oturtamama tv ile değil ekran kartı ayarları ile ilgilidir.Çok basit birkaç ayar var,ati kullanan arkadaşlar için akşam eve geçince ayarları yazarım isteyen olursa.

ustad ayarları yazarsan bır bakalım sorunu nedır....bır baska durum ıse pardus kullandıgımda ekran tam oturuyor hıcbır seyı sorun etmıyor sorun wındows 7 den kaynaklanıyor gıbı parduste sorun yok....

Mesajı şimdi gördüm, akşam eve geçince yazacağım ati için ayarları...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

Bu ilk 200 saat şöyle kullanın ilk 500 saat böyle kullanın muhabbetlerini, usbden resim falan göstererek devamlı şekilde, tv başında olmadığımız zamanlarda aşamazmıyız?

Öyle de olur yada dizüstü ile hdmi dan vericeksin bir filmi gece yatmadan önce düşük ayarlarda tam ekran şeklinde logosuz falan dönsün dursun yada bir clip olabilir tam ekran olmak şartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 4 Kasım 2010; 10:56:26 >
  • arkadaşlar Panasonic 46G20 ile 3D görüntü izleyeniniz oldumu yorumlarınızı alabilirmiyim ? ben alalı 3 ay oldu ama yeni ev için almiştim daha kutusunu açmadim bile :) merak ediyorum....
  • Merhaba,
    elinde PANASONIC 42" plazma TV masaüstü ayağı ihtiyaç fazlası olup da satmak isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir.
    Resimdekinin aynısını olmalıdır. model: TY-ST42P60W

• arkadaşlar filickering problemi varmış bu panellerde de ? dikkatli bakınca özellikle beyaz parlak alanlarlarda titreme oluyurmuş ekranda

evet bugün mediamarkta gittim 42vt20e 'yi inceledim evet görüntü doğal ,keskin ve net ama beyaz görüntülerde titreşim var lcd gibi değil arkasında fan filan var ses yapar gibi geldi alırsam pc'ye bağlayıp kullananmam , ekranda iz kalır , lcd lerede baktım adam gibi panel yok phil 9705 alacaktım sorunlu oda ne yapacağımı şaşırdım
  • malesef bugun ufak bir burn in deneyimi yasamis bulunmaktayim:(
    2 saat gibi kisa bir sürede oldu, hemen olayi fark edip, full ekran sürekli degisen bisey dayadim. Baya bi temizlendi ama cok yakindan bakinca fark ediliyor.
    O burn in olan bölüme ayni görüntüyü tekrar koydugum anda, 10 dk sonra yine belirgenlesmeye basliyor.

Plazmalar iyi hosta, bu sorun cok sinir bozucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

arkadaşlar filickering problemi varmış bu panellerde de ? dikkatli bakınca özellikle beyaz parlak alanlarlarda titreme oluyurmuş ekranda

evet bugün mediamarkta gittim 42vt20e 'yi inceledim evet görüntü doğal ,keskin ve net ama beyaz görüntülerde titreşim var lcd gibi değil arkasında fan filan var ses yapar gibi geldi alırsam pc'ye bağlayıp kullananmam , ekranda iz kalır , lcd lerede baktım adam gibi panel yok phil 9705 alacaktım sorunlu oda ne yapacağımı şaşırdım

bu problem normalde bütün plasmalarda oluyor,ben 2 sene önce o zamanın en üst segment modeli olan pz800 kullanmıştım ondada vardı,bu yeni panalarda yine oluyor
    pio kullanıyorum bunda yok ama bazı durumlarda azda olsa oluyor,plasmalar pio ise süper ama bana göre hepsinde çeşitli sorunlar olabiliyor ondan dolayı ben artık
    lcd ye terfi ettim ve Albanez üstadın SV sinden aldım ve pio yu diğer salona geçirdimplasma alacaklar bu sıkıntılarını bilerek alsın,örneğin bir arkadaşta burnnin olmuş
    şimdi görüoyurum,geçmiş olsun umarım kalıcı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: loomy

malesef bugun ufak bir burn in deneyimi yasamis bulunmaktayim:(
    2 saat gibi kisa bir sürede oldu, hemen olayi fark edip, full ekran sürekli degisen bisey dayadim. Baya bi temizlendi ama cok yakindan bakinca fark ediliyor.
    O burn in olan bölüme ayni görüntüyü tekrar koydugum anda, 10 dk sonra yine belirgenlesmeye basliyor.

Geçmiş olsun , benim panelde de malesef oluştu.Sizinki gibi yaklaşık iki üç saat arası bir sürede.Sürekli ekranda kalmamasına rağmen.Bu burn-in zamanla geçebilir mi acaba?Servise danıştığımda geçeceğini söylediler ancak yaklaşık 3 hafta oldu.
  • hic bir bilgim yok valla,
    Ama o burn in olan görüntüyü bi süre oraya getirmemeye calis,
    Bende su anda baya bi azaldi, ama o görüntü yine oraya gelirse, belirginlesmeye basliyor hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loomy

malesef bugun ufak bir burn in deneyimi yasamis bulunmaktayim:(

Arkadasimizin dediği gibi, "Öyle de olur yada dizüstü ile hdmi dan vericeksin bir filmi gece yatmadan önce düşük ayarlarda tam ekran şeklinde logosuz falan dönsün dursun yada bir clip olabilir tam ekran olmak şartıyla." yapmadınız mı acaba?

Kaç saatlik bir kullanımda oldu burn in,yeni iken mi yaklaşık bir saat verebilir misiniz? Ve de ne izlerken?

Bende almak üzereyim bir panasonic ,hatta bugün darty ve media markt a gittim.Fakat ölü pixel de değişimi biz yapmıyoruz servise siz götürüyorsunuz dedi her ikiside ,benimde midem bulandı açıkcası..
    Umarım izlerden kurtulursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: bariscevik

Kanal taramadan frekans: Show TV 11965 Horizontal 5925 3/4
    Kolay gelsin.

teşekkürler ilginiz için.

hayırlı günler.
  • Cihazında Burn-in olayı yaşayan arkadaşlar, hangi modelde yaşadınız bu problemi acaba?

Birde görüntü ayarlarınız nasıldı? kontras netlik renk vs.. paylaşabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 8 Kasım 2010; 17:47:27 >
  • Bu arada bir düzeltme yapalım " image retention " zamanla düzeltilebilir olan görüntü izi kalmasıdır. Eğer var ise beyaz yıkama yada bahsettiğiniz gibi farklı tam ekran görüntülerin belirli sürelerde devamlı gösterilmesi vb gibi işlemlerle temizlenebilir.
    " Burn-in " kalıcı, düzeltilemez görüntü kalmasıdır.Ve ne yazık ki meydana geldikten sonra düzeltilmesi mümkün değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Bu arada bir düzeltme yapalım " image retention " zamanla düzeltilebilir olan görüntü izi kalmasıdır. Eğer var ise beyaz yıkama yada bahsettiğiniz gibi farklı tam ekran görüntülerin belirli sürelerde devamlı gösterilmesi vb gibi işlemlerle temizlenebilir.
    " Burn-in " kalıcı, düzeltilemez görüntü kalmasıdır.Ve ne yazık ki meydana geldikten sonra düzeltilmesi mümkün değildir.

Bende bolca image retention oluyor o halde. Panasonic 46G20.
    Kalıcı olmaz inşallah. Ayarlar en düşükte nerdeyse, 120 saat kadar olmuş henüz.
  • Alinti yapmadan genel bir cevap yazayim.

Arkadaslar Tv izlerken buna yakalanma olasiligi bence cok az. Cünkü sürekli reklama giriyor felan fistan ordaki logo bir sekilde gidiyor. Yada kanal degisiyor felan bir skeilde gidiyor. Sayfanin baslarindaki mesajlari okursaniz ben aleti baya bi har vurup harman savurdum.
    Bu burn in dedigim, sanirim image retention mis. Bende Ekran pc ye bagliyken oldu. Oyun oynuyordum. Bi ara dalginliga gelmis 2 3 saat boyunca hic degistirmeden kaldi orda görüntü. Ama bu görüntü sifir kimildiyor sani ve ordaki renkte diyer yerlere göre baya bi sert. 3 saat sonunda kafa dank etti, görüntüyü ordan bi cektim. Arka planda izler kalmis.
    Hemen bitane hd kanal actim 2 saat felan onu koydum oraya. Simdi yok denilebilecek kadar gitti. SAnirim ilerleyen günlerde sifira inecek bu iz.
    Ama yukarda dedigim gibi eger böyle bir olayla karsilasirsaniz, o kalan resmi oraya bir süre getirmemeye calisin. Geldigi anda belirginlesmeye basliyor cünkü. Simdi bende sorun baya bi azaldi.

Yani oyun felan oynuyorsaniz plazmadan dikkat etmek gerekiyor. Ama Tv yi normal kullanirken kalmasi cok zor bence. Hele Almanyada kanal logosu kalmasi cok cok zor. Cünkü cogu kanal plazmalarida düsünerek kanal logolarini seffaf beyaz renkte yapiyor. Mesela film reklama girdigi zaman kanal logosu reklamda yerini felan degistiriyor.

Benim tahmini bu olaya yakalanma saatim 400 500 saat kullanim süresi felanmistir muhtelemen.

• yerel kanallar logolarının bir kısmını reklamlarda bile kaldırmıyorlar, mutlaka bir parçasını bırakıyorlar...
    almanya'daki kanalların bu konudaki hassasiyetlerine bizimkiler de uymalı en kısa zamanda...

mkv ya da dvd.rip filmler genellikle 2:35 aspect ratioda oluyor, yani 16:9 ekranda üst ve altlarda siyah şeritler kalıyor,
    bunu gidermek için zoom modlarından birine alsanız bu kez film kenarlardan kesiliyor ve bazı ayrıntıları kaçırıyorsunuz...

image retention hatta burn in durumlarının bu alt ve üstte kalan siyah bant kısımlarında da olabildiği konuşulmuştu burada,
    konu açıldı madem sorayım: bu siyah bantlar yüzünden o bölgelerde şerit halinde image retention yaşayan var mı?
  • Burn-in olayı yaşayan arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun.
  • Herkese merhabalar, yaklasik 1 ay once PANASONIC LED 42D25E serisi televizyon aldim.Sizlere birkac sorum olacak umarim bilenleriniz cikar ve bana yardimci olabilirler..yaklasik 275 sayfa olmus genel bir goz gezdirdim fakat hepsinide okuyamadigim icin belkide vardir cevap simdiden affola..
    Sorularim sunlar, evimde teledunya nin hd kutusundan var, sanirim kayit yapamiyorum onun uzerinden.cunku kayit tusuna bastigimda bu ozellik mevcut degil yaziyor..bunun baska nedeni varsada nedir?ben hangi goruntu girislerinden kayit yapabiliyorum?
    Ikinci sorumda su, tv ye digiturk yada dsmart almak istiyorum bu televizyonun icinde kendi uydu alicisinin oldugunu biliyorum ben bu televizyona direk dsmart HD olani baglayabilirmiyim hic kutu falan almadan?direk tek kumanda kontroluyle islemleri yapmak istiyorum?
    Son olarakta, HDD den nasil film izleyebilirim HDD bagladim ama bulamadim nasil ulasacagimi?altyazida sorun yasaniyormu?
    Yardimlarinizi bekliyorum cunku bu televizyonu tam anlamiyla kullanmak istiyorum, internet falanda var sanirim bu konudada bilgisi olanlar varsa ve paylasirlarsa, cok memnun olurum,herkese iyi gunler..

• DLNA özelliğini kullanan oldumu landan bağlanıp windows mediacenter w7 ile deneyen ? birebir windows media centerin görüntüsünü aktariyormu ?
  • 
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.