Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • Vatan'dan ST50E serisinden 42"(1497TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) ve 50"(2399TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) NEOPLAZMA(Plazmanın iyileştirilmişi diyorlar artık her nasılsa özelliği neyse?) paneller alarak aranıza katıldım. Sıkı bir sinema sever ve arşivci olmakla birlikte, TV kanalları ve HD yayınlardan da mümkün olan maximum randımanı alabilmek isterim. DigiTürk / Dsmart vb. üyelikler yahut uydu alıcısı tavsiyesinde nokta atış rica ediyorum. Next minix düşünüyordum ancak yine minik olsun uzman tavsiyesi olsun istedim. Miniklerden uzak dur denirse de tavsiyeye uyarım! Cepte internetim sınırsız... TV ye aktarabilirim sanırım. Yine de sormak isterim; Kablosuz modemle internet düşünmeli miyim yoksa ceptelin modem özelliği kâfi midir? Son olarak bu kablosuz aktarımlı uydu alıcıları 2 tv de aynı anda farklı kanal izlemeye imkan tanıyor mu ve görüntü kalitesi açısından ne durumdadırlar?
    (ALBANİ: "VİVİD" diye yetişkinlere özel filmler yapan sanıyorum Kanada'lı bir film şirketi vardı. O Vivid senin kullandığın Vivid midir? Nedir bu Vivid esprisi? Ayrıca Egeli misin? Gari kelimesini kullanıyor olman dikkatimi çekti?
    Receiver konusunda net olmak gerek sanırım. Aşağıdaki ürünler benim rahat erişebileceğim ürünlerdir... Bunlardan en iyileri hangileridir? Beni üzmeyecek, st50 ile uyumlu görüntü kalitesini hangisi sunabilir?
    ATLANTA HD BOX SMART+KLAVYE+WiFi Uydu Alıcısı
    Linx Ne-1090 Linux Full HD USB/PVR HDMI Wifi Dijital Uydu Alıcısı
    Dreambox DM-600PVR Kart Girişli İnternet Paylaşımlı Dijital Uydu Alıcısı
    Sunny 15100 Full Hd Uydu Alıcılı Smart Box
    Goldmaster Pvr-1045 Hd Smart Uydu Alıcı
    Next Twin Diamond Hd Uydu Alıcısı
    Atlanta Diamond HD Box Mini Full HD PVR Uydu Alıcısı
    Atlanta Hd Box NEO (Full Hd + PVR) Dijital Uydu Alıcısı
    NextStar YE-18500 Plus Hd Dijital Uydu Alıcısı
    Goldmaster Ranger Plus Full Hd Uydu Alıcısı
    Linx Ne-1070 Full HD USB/PVR HDMI Ethernet Dijital Uydu Alıcısı
    Hiremco ChipBox HD Dijital Uydu Alıcısı
    Next Minix FULL HD USBMOVIE Uydu Alıcı (Mavi)
    Goldmaster Silver Full Hd Uydu Alıcısı
    NEXT MINIX HD COOL UYDU ALCISI
    Hiremco Galaxy Mini USBMOVIE FULL HD Uydu Alıcısı ve Media Oynatıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayemir18 -- 17 Şubat 2013; 23:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayemir18

Vatan'dan ST50E serisinden 42"(1497TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) ve 50"(2399TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) NEOPLAZMA(Plazmanın iyileştirilmişi diyorlar artık her nasılsa özelliği neyse?) paneller alarak aranıza katıldım. Sıkı bir sinema sever ve arşivci olmakla birlikte, TV kanalları ve HD yayınlardan da mümkün olan maximum randımanı alabilmek isterim. DigiTürk / Dsmart vb. üyelikler yahut uydu alıcısı tavsiyesinde nokta atış rica ediyorum. Next minix düşünüyordum ancak yine minik olsun uzman tavsiyesi olsun istedim. Miniklerden uzak dur denirse de tavsiyeye uyarım! Cepte internetim sınırsız... TV ye aktarabilirim sanırım. Yine de sormak isterim; Kablosuz modemle internet düşünmeli miyim yoksa ceptelin modem özelliği kâfi midir? Son olarak bu kablosuz aktarımlı uydu alıcıları 2 tv de aynı anda farklı kanal izlemeye imkan tanıyor mu ve görüntü kalitesi açısından ne durumdadırlar?
    (ALBANİ: "VİVİD" diye yetişkinlere özel filmler yapan sanıyorum Kanada'lı bir film şirketi vardı. O Vivid senin kullandığın Vivid midir? Nedir bu Vivid esprisi? Ayrıca Egeli misin? Gari kelimesini kullanıyor olman dikkatimi çekti?

albani'nin bahsettiği vivid o değil. :))

Onun dediği türkçe menüde dinamik mod olarak geçen parlaklık-renk-kontrast ayarlarının çok yüksek olduğu,
    insan yüzlerinin karaciğer hastası gibi olduğu renk modudur..
    Bazı insanlar böyle canlı canlı ama doğal olmayan renklerde seviyor yayını..
    İşte onlara vividci diyor... Yani vivid renk modunda ingilizce menüde...

Uydu alıcı tavsiyesine gelince o panele next mini vs.. alma sonra tv kendini balkondan aşağı atar,bu hakareti kaldıramaz.
    Bütçene göre Vu+solo,kathrein receiverlar 800-1000 tl civarı onlardan başlar,
    300-400 dream boxlara,
    sonra da olmadı 150-200 civarı hiremconun yüksek modellerine inersin en aşağı.
    daha aşağıda inme zaten bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: bayemir18

Vatan'dan ST50E serisinden 42"(1497TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) ve 50"(2399TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) NEOPLAZMA(Plazmanın iyileştirilmişi diyorlar artık her nasılsa özelliği neyse?) paneller alarak aranıza katıldım. Sıkı bir sinema sever ve arşivci olmakla birlikte, TV kanalları ve HD yayınlardan da mümkün olan maximum randımanı alabilmek isterim. DigiTürk / Dsmart vb. üyelikler yahut uydu alıcısı tavsiyesinde nokta atış rica ediyorum. Next minix düşünüyordum ancak yine minik olsun uzman tavsiyesi olsun istedim. Miniklerden uzak dur denirse de tavsiyeye uyarım! Cepte internetim sınırsız... TV ye aktarabilirim sanırım. Yine de sormak isterim; Kablosuz modemle internet düşünmeli miyim yoksa ceptelin modem özelliği kâfi midir? Son olarak bu kablosuz aktarımlı uydu alıcıları 2 tv de aynı anda farklı kanal izlemeye imkan tanıyor mu ve görüntü kalitesi açısından ne durumdadırlar?

cebindeki internet mobil siteleri cok hızlı açıp okuyabilir ama aynı sey tv nin web browserinde okadar hızlı olmayabilir çunki bildiğim kadarı ile tv deki browser mobil (sayfaların içeriği basitleştirilmiş) versiyonlu değil standart pc.deki gibidir. deneyip test etmen gerekiyor
    vivid kelimesini ise arkadaşın bahsettiği gibi tv.deki menüde yer alan dinamik modtur. oldukça canlı parlak gerçeğinden sapmış renkler yani. genelde plazmacılar ve vividciler diye albani hoca ayırır bizleri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 17 Şubat 2013; 13:45:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: 34srkn

bende yaklaşık 2,5 ay önce 42st50 almıştım.

1,5 ay normal ayarlarda kullandım, ileride iz sıkıntısı olmasın diye. sonrada sinema moduna geçtim.

ancak dün kaydırma çubuğu ile bir deneme yaptığımda, ekranda atv hd, star tv nin yıldızı ile internet çubuğunun izine rastladım. bu kanalların öyle aman aman uzun bir süre izlendiğini de zannetmiyorum. en fazla 3 saattir.ama yinede iz yapmış

normal yayın izlerken çok çok dikkatli bakmayınca belli olmuyor, göze batmıyor. ama beyaz ve çok açık renklerde, böyle bir iz olduğu zihnime kazındığı için göz de gidip onu buluyor diyebilirim.

benim anlamadığım o kadar dikkat ettim ve de piksel değiştirici açık olmasına rağmen neden böyle bir durumun neden yaşandığını anlamadım. madem görüntünün alıkonmasını engellemek için piksel değiştirici yani titreşim var, ama bu neden ize engel olmuyor?

bugün servisi aradığımda, onların yapacağı iş olarak 12 veya 24 saat kaydırma çubuğunu çalıştırmak olduğunu öğrendim. kendilerinin bu durumda değişim yapmadığını ve servis fişini gönderip Panasonic Türkiye ile irtibata geçmemin gerekeceğini söyledi

şimdi atv ve star da zoom1 ile kullanıyorum ama berbat birşey oluyor tabi.
    gece kaydırma çubuğunu açık bırakacağım. sonra da vakit bulduğumda 2-3 saat karıncalı ekran

bununla ilgili problem yaşamış ve izledikleri yol ile aldıkları sonuçları paylaşırsa sevinirim.
    @albani üstat da bu durumla ilgili yorumu ve tavsiyesini de yorumlarsa ayrıca memnum olurum

Burn-in/Retention konularında,bu başlıkta sayısını unuttuğum kadar msg larım vardır!

-Bu forumda veya başka yerlerde v.s PDP ler hk.zerre kadar teknik bilgisi olmayanlar o kadar yalan-yalnış
    bilgiler veriyorki,inanasım gelmiyor veya bu herifler kasıtlı bunları yapıyor! bunlardna bir tanesi bu forumda arada böyle
    şeyler saçmalayıp durmaktadır,vatandaşın da ciddi şekilde kafasını karıştırmaktadır

-ST Serisi bu tip sorunlara oran olarak çok daha fazla yatkındır,dikkat ederseniz zaten genel olarak da V/G/S olarak
    baktığımız da bu sorunların en çok S de olduğunu görmekteyiz,yine birilerinin dediği daha doğrusu "salladığı" gibi
    bunların FW ile de zerre kadar alakası yoktur,çünkü böyle işler için FW çıkmaz ve de olmaz!! adam işi bilmeyince ne görse
    FW ile düzelir yada bekle FW çıksın der

-Logo ların yoğunluğu ve pixelleri yorması ile alakalıdır bu daha çok belirgin hale gelen Logolar!
    Panelin SW sistemi G ve V de ayrıca farklıdır!!

Retention oluşmasını engelleyecek yapı zaten ne Pany de ne de Samy ve LGE adam gibi vardır!!
    Bu iş sadece Pio ya özgüdür(bu sistemi de zaten bunlar bulmuştu!)

Ancak Pio bile olsa "zorlarsanız" ondan da olur veya olacaktır ama bunu Pany ile mukayese ederseniz o zaman
    olmaz çünkü arada dağlar kadar fark vardır,hem teknik hemde bu sistemin çalışmaıs hem de kalite v.s olarak!

-Yine birileri veya özellikle o "birisi" sürekli olarak şunları yazıyor;bunlar eskindendi,bunlar 10 sene önceydi bunlar
    artık olmuyor,bunlar bilmem ne paneli oldu artık olmaz v.s v.s gibi saçma ve külliyen yalan şeyleri PDP bilgileri
    diye verir,kullanılan Receiver lar içinde başka bir saçmalığı var tam akıllara zarar
    İşin Elektriksel boyutunu ise,yine elektrik den hiç anlamadığı için bizim bazı bilgilerimzden yola çıkarak yine yalan
    yalnış şöyle şöyle olur deyip kestirip atıyor,başka başlıklardan bu şekilde gördüğünüz yalan-sallama bilgileri buraya
    getirin de cevaplarını tek tek vereyim! yaw ayıp ve günahtır be,bilmediğiniz şeyle riçin bir de biliyormuş gibi yazıp da
    vatandaşa bu bilgileri vermeyiniz

-Servisin dediği doğrudur;tek bir işlem vardır basitçe;"white-wash" yapmak ve bunun süreside aynen servisin söylediği gibi
    12/24saat gibi bir süreçte bunu çalıştırmak,bu genelde retention oluşumu yeniyse,ya tamamen ya da bir miktar azaltarak
    geçirilebilir ama işin bu kısmı bundan sonra tamamen "şansa" kalmaktadır! PDP ler her zaman yazdığım gibi ilk olması
    gereken ŞANS faktörüdür,çünkü çeşitli sorunlara PDP leri teknik ve sistem olarak fazla yatkındır!

>veya Analog kanala geç(yayın gelmesin panele)bu da white-wash işlemidir(zaten Servis de bunu yapar)

>izler ve benzeri oluşumlar normalde PDP lerde önce geçici sonra da kalıcı hale gelirler(yüksek oranda teknik olarak
    aynen böyledir)ancak çok az oranda ise direk kalıcı hale geldiği gibi zaman içinde ya hiç eksilmez yada belki biraz azalır!
    ancak sistem bunu her zaman algıladığı için,bir çalışma yapacaktır ama bu hiç bir zaman tam yeterli olmayacaktır!

>izler yine normal olarak zaman içinde azalır ama o hassas bölgede çok fazla logolar üste üste bindiği için bu temizleme işlemi
    hep gecikecek veya bir süre sonrada tamamen kalıcı olacağı gibi bezen de örneğin 2 hatta 3 logo izi üst-üste binecektir!!

>PDP ler de retention aslında her pixel çalıştığı sürece olur,çünkü pixeller kendi kendisinin her türlü güçlerini üretirler(fosfor
    gazı da bu sistemin bir parçasıdır)dolayısıyla pixeller on-off yaparken charge and de-charge işlemi yapacaklardır,sistem
    zaten bunu her an yapmaktadır ama işin asıl en önemli teknik kısmı da tam burasıdır! önce charge olacak sonra de-charge
    olacaktır ve bu da çok fazla hız gerektiren bir çalışmadır,birinsici bu çalışmanın hiç kesintisiz olması gerekiyor;tam stabil
    ve her bir pixeli bağımsız olarak(main-sub-pixel)bu hızda stabil ve hızlı ve tabiki "charging" işleminide kesintisiz olarak
    yapması gerekiyor ve burada en ufak bir sistem gecikmesi size o bölgede yapışma/yanma dediğimiz olayı meydana getirecektir!

Pixeller ayrıca bazı sabit bölgelerde sürekli bu şekilde bir çalışma sonucunda deforme olacağı için o bölge(logo bölgesidir genelde burası)
    artık o bölgede bu işlem sağlıklı olmayacaktır!

Zaten bundan sonrasını ve fazlasını biz değil,Üreticiler bile bilemiyor bunu da aşan yok henüz ve aşılacağı da yok,Pio burada
    ilk ve tek öüncü idi ama gerisi yani diğer Pany/Samy/LGE ise bu konuda hep sınıfta kaldılar!
    Pio da espri ise Modüllerin NEC olmasıydı(işin bu kısmının pio ile de hiç alakası yoktur,bu konuda da o malum tipler millete yalan dolan bilgiler
    veriyorlar,adamlar açmamışlarki panelin içini ne nedir bilsinler sadece "sallıyorlar")

>Pany deki panel-drive/subpixel-drive/on-off timing,charge/de-charge gibi öncelilke HIZ a dayalı konularda bir iyileşme olmadığı
    gibi yerinde sayma veya geriye düşme de var,yani o sallamacıların dediği gibi 10 sene evvel bu sorunlar oran olarak çok daha azdı!!

Ben V5x ler ilk çıktığında geçen sene bu konuda bir geniş detaylı bilgiler vermiştim,ancak daha sonra paneli teknik olarak izlediğimiz
    zaman,çoğu Pany bilgilerinin "kağıt üstünde" kaldığını görmüştük ve aslında anlatılan sistem doğru ama pratik de doğru olmadığını yine zaman
    içinde gözlemledik!

Bu iş öyle kolay değil veya yok Fosfor gazı var yok pixeller bağımsız çalışır yok her pixel kendi kendisinin aydınlanma işlemini yapar demekle
    olmuyor tabiki! ayrıca elektriksel harici kaynaklarla da zerre kadar alakayı oktur!(bunu bilmeyenler böyle sallıyor!)

++
    Sonuç olarak ilk etap da white-wash ki bunu sen de Serviste veya Merkezde herkes sadece bunu yapabilir,başka yolu da yoktur!olsaydı zaten
    bunu size ben değil Pany nin genel kullanım bilgilerin de verirlerdir,ayrıca KKılavuzlarını okursanız orada bunlar yazar ama sadece yazar
    devamı yoktur,çünkü devamın da ne yapılacağını Pany nin kendisi bile bilmiyor

white-wash dışında,harici müdahale ile o bölgeye sinyal gönderip(çeşitli programlar vardır bunun için!)1/2 veya 10 saat gibi çalıştırmak olabilir
    ve bu bahsettiğim işlem 90 ların sonunda bulunmuştu ve "mantık" ile üretilmiş ama tabiki %100 sonucu olan bir şey de değildir,90 larda
    ne ise 2013 de aynen böyledir!

Ben bu programlarını bazılarını vermiştim,sanırım başlığın başında olabilir yoksa yeniden bulup yüklerim veya siz netten arasanız da bulabilirsiniz
    Program lar genel de direk.exe den çalışır ve bağlayın panele PC yi verin görüntüyü+

Sanırım bir tanesi buydu;http://dfiles.eu/files/7eguvn9bo

veya bununla da(pixelfixer) o bölgenin üzerine getirin 3 tane boyutu vardır ama siz kendinizde ayarlayabilirsiniz ve süresi vardır
    0-60 dak.gibi veya 0-12saat gibi çalıştın bir süre;http://dfiles.eu/files/oanxoa4vw

Ancak bu ve benzeri programların hiç birisi alt-üst bar screen-retention veya pixel bozuklukları veya burn-in-image retention sorunlarında
    "kesin çözüm" değildir!!

-Ayrıca bazı kalıcı izler,zaman içinde temizlenir veya azalır veya çok hafif iz bırakır gibi bir durumda söz konusudur!
    -Ancak izler çok uzun süre(örneğin bir kaç ay)kalıcı haldeyse,paneli çamaşır makinesine atsanız bile temizlenmez geçmiş olsun diyoruz o zaman!

-Bir diğer işlem ise her akşam paneli kapatmadan önce 30dk.kadar white-wash yaptırıp paneli temizce yatırmak

-Çok FILM izleniyorsa(cinematic-video format da) alt-üst bar boşlukları bir süre sonra 2 siyah ton farkı yaratacaktır o bölgelerde!(screen-retention)
    yine white wash veya ekranı tamamen karartıp(veya DPB den siyah veya bir şekilde paneli siyah renkle kaplamak gibi) oluşan retention
    bölgesi için temizlik gerekiyor!

++

hocam öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

hastane işlerim olduğu için geri dönüş yapmam gecikti, o yüzden hemen cevap yazamadım.

yaklaşık 1 senedir başlığı takip ediyorum, aşağı yukarı verilecek cevapları ve yapılacak işlemleri biliyorum ama insanoğlu işte; mutlaka bir yerlere yazma gereği duyuyor hocam.

daha öncesinde de Pana plazma kullanıyordum, almamda en büyük etkenlerden biri bu oldu. onda da ilk etapta bu tür şeylere dikkat ettim ve bu tür bir sorunla karşılaşmamıştım. muhtemelen de buna hanımın izlediği gündüz kuşağı programları neden olmuş gibi gözüküyor. aslında 2 saatten fazla aynı kanalda kalma demiştim ama unutmuş olmalı ki bu sorun oluştu.

neyse olan oldu, sağlık olsun. bu saatten sonra çaresine bakacağız olabildiğince.
    dün gece 10-11 saatlik kaydırma çubuğu sonrası bir tek atv hd izi kaldı diyebilirim. ancak kısmetse pazartesi servisi çağıracağım, biraz da onların elinden geçsin. şimdilik atv kanalına kilit vurduk, artık gerisini Müge Anlı, Esra Erol ile birlikte hanım düşünür hafta içi günlerinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34srkn -- 17 Şubat 2013; 14:32:40 >

• Ben de 42gt50E ile aranıza katıldım. Servisi salı gününe çağırmayı planlıyorum. Bakalım şansımıza nasıl çıkacak alet.
  • 2013 model üst segment Panasoniclerde Twin HD tuner olması ile ilgili,
    İki ayrı dvb tuneri ve CI+ destekli iki ayrı modül&kart girişi oldugu anlamına mı geliyor arkadaşlar?
    Harici receiver almak yerine, digiturk ve d-smart gibi platformları bir arada panelin dahili dvb-s tunerlerı izleyebilmek demek herhalde bu.

Panasoniclerin dahili tunerlarının gayet iyi olduğunu, hem kendi tecrübelerimden hem de ustaların yorumlarından biliyorum.
    Eğer yukarıda yazdığım gibiyse bu sistem, iki ayrı dijital platformu tek bir cihazla seyretmek için ayrıca technisat, kathrein gibi receiverlar almak durumunda kalmayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: anestezi1

Evet sevgili arkadaşlar bende bu gün panasonic 50 ST 50 alarak aranıza katılmış. Olarak aranıza katılmış bulunmaktayım çarşamba günü tv yi servis gelip kuracak inşallah nelere dikkat etmeli ve servise ne sormalıyım banada bilgi veriseniz çok sevinirim. (Merak eden olursa elektroworld den 3070 tl ye 2adet 3d gözlük panel + 3yıl garanti uzatma ve 1 yıl kasko ile aldım

hayırlı olsun vatan darty 2300 2500 aralıgında satarken sen sanırım biraz yüksek fiyata almıssın.. gözlük içinde samsung marka 4100gb modellerle %100 uyum saglamakta bunların ciftlisi 120-130 tl ye bulunuyor piyasada..
    ilk 1/2 ay fazla kontrastlara yüklenme sinema modunda izle bi iki derece ayarları aşağıya çek öyle kullan (biraz karanlık gelir ilk başta sonra alışır gözun hoşuna gider) uzun sure tek kanala sabit kalma sık sık kanallar arasında git-gel. aksamları karıncalı ekranda tv yi çalıştır white wash yap öyle kapat. bunları yaparsan tvde fazla sorun yaşamazsın. birde akım korumalı topraklı prizde tv yi kullan bunlar önemli yapman yapmamandan daha faydalı olur :)
    benim bildigim bunlar..

sevgili kardeşim hbasaran82 çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için fiyat konusundada şunu söylemeliyim önce lg 47 lm 660 s led almıştım 1 yıl kasko yaptırmıştım panel kırılınca % 70 parasını elektroworld den ürün çeki olarak aldım tekrar kasko yaptırınca fiyat yükseldi orjinal 3d gözlüğü 170 tl civarı zaten,( üründen de memnun kalmayınca) plazma aldım ama bu sefer araştır dım ve forum daki yazılanları okuyup aldım inşallah beni hayal kırıklığına uğratmaz maç izlerken led panelden hoşlanmadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anestezi1 -- 17 Şubat 2013; 20:20:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

2013 model üst segment Panasoniclerde Twin HD tuner olması ile ilgili,
    İki ayrı dvb tuneri ve CI+ destekli iki ayrı modül&kart girişi oldugu anlamına mı geliyor arkadaşlar?
    Harici receiver almak yerine, digiturk ve d-smart gibi platformları bir arada panelin dahili dvb-s tunerlerı izleyebilmek demek herhalde bu.

Panasoniclerin dahili tunerlarının gayet iyi olduğunu, hem kendi tecrübelerimden hem de ustaların yorumlarından biliyorum.
    Eğer yukarıda yazdığım gibiyse bu sistem, iki ayrı dijital platformu tek bir cihazla seyretmek için ayrıca technisat, kathrein gibi receiverlar almak durumunda kalmayız.

bana göre de sizin dediğiniz gibi çift tuner ve çift modul card girişi olduğunu, hatta digital platformlarla da görüşmelerinin devam ettğini de söyledi.. yani platformlarla anlaşma sağlanırsa hem dsmart hem de digitürk ü harici receiver almadan seyredebilinecek diye anladım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 17 Şubat 2013; 20:51:50 >

• hbasaran82 ve enginem teşekkürler...
    filmin rip i ile alakalı bir sorundanmı kaynaklanıyor. 1080p 3D animasyon bir filmde sorun yaşamamıştım
  • @mfatih85

usb hdd'den tv nin kendi mediaplayerı ile oynatıyorsanız, yüksek bit rateli (10-15 mbps üzeri) filmlerde akıcı olmayabiliyor.
    çok detaylı veya hareketli görüntülerde de, örneğin yüzlerce kuşun aynı anda görüntüye girmesi gibi, takılmalar ve donmalar yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 17 Şubat 2013; 22:40:35 >
  • quote:

@mfatih85

usb hdd'den tv nin kendi mediaplayerı ile oynatıyorsanız, yüksek bit rateli (10-15 mbps üzeri) filmlerde akıcı olmayabiliyor.
    çok detaylı veya hareketli görüntülerde de, örneğin yüzlerce kuşun aynı anda görüntüye girmesi gibi, takılmalar ve donmalar yapabilir.

film okunamıyor uyarısı çıkıyor sürekli, samsung da böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.
    bu arada ET5E modelini kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 17 Şubat 2013; 22:52:47 >
  • samsungların mediaplayer özellikleri daha başarılıdır hocam, panasonic ile karşılatırma hiç.

benim arşivdeki her 10 filmden ancak birinde açamadığı format/codec olabiliyor, kare atlama takılma vb benzeri sorunları ise her 4-5 filmden birinde yaşıyorum.

bunun tek çözümü, ayrı bir media player alıp filmleri ona oynattıracaksın
  • Merhaba arkadaşlar,

Sinema odası için plazma almaya karar verdim. Aklımda Panasonic var. Panasonic 50ST30. Yorumlarınız nedir bu plazma için?

Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler...:)

"Xbox Live GameTag : ATiLA TR"

"PSN GameTag : AtilaDagdelen"

"Xbox One, PS4 Clan : MiT"

Canon EOS 5D Mark II - Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG Macro - Canon EF 50mm f/1.8 II

PANASONİC 55" TX L55ET5E
  • Herkese merhabalar,

panasonic Et5e kullanıcısıyım. Çok pahalı olan alıcılar haricinde deneyimlerinize dayalı önerebileceğiniz bir uydu alıcı varmı. Şuan bende dijitürk ün eski uydu alıcılarından var. Baktım hiremco macrobox plus veya biraz zorlayıp hiremco turbo II almayı düşünüyorum. Bunları panasonic ile kullanan varmı? HD dışındaki kanalların kalitesinde artış olur mu. Şimdiden tecrübelerini paylaşan, cevap veren herkese teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: ati39

quote:

2013 model üst segment Panasoniclerde Twin HD tuner olması ile ilgili,

bana göre de sizin dediğiniz gibi çift tuner ve çift modul card girişi olduğunu, hatta digital platformlarla da görüşmelerinin devam ettğini de söyledi.. yani platformlarla anlaşma sağlanırsa hem dsmart hem de digitürk ü harici receiver almadan seyredebilinecek diye anladım ben

biraz araştırma ile kendi sorumun cevabını buldum, yukarıdaki mantığı da doğruluyor tabi bu;
    iki CI giriş ile bunları besleyen iki SAT/anten girişi mevcut. CI+ destekli olduğunu düşünüyorum
    Twin HD tunerli modellerden WT60 oluyor resimdeki, zaten yazıyor..

• yeniden merhaba arkadaşlar
    geçen seneki 2 korkunç samsung tecrübesinden sonra sizden aldığım cesaretle 2 gün önce mediamarktan 50vt50 almış bulunmaktayım. tv nin eve gelişi kurulması ilk çalıştırılışı filan süper zevkliydi. görüntüsüne işlevlerine sesine varıncaya kadar herşeyiyle bence şu an bana hitap edebilecek en iyi tv.yi aldığımı düşünüyorum. son zamanlarda pek siteye girememiştim. son mesajlara bakınca bu burnin belası yeniden sanki alevlenmiş gibi. bunları tekrar okuyunca inanın bir an pişmanlık yaşadım sanki. kumanda devamlı elimde en boy oranlarını sürekli değiştiriyorum. allahtan bu ikinci tvim. ilk tv oturma odasına gitti. çoluk cocuk hanım kimseye elletmiyorum yenisini.

işi iyi bilenlere iki sorum olacak birincisi
    daha önceden siteden indirmiş olduğum aşağıdaki programlar mevcut elimde bu burnin olayından çok korkuyorum. bunları nasıl çalıştırmam lazım belli bir sırası varmı yoksa kafama göremi oynatayım.

Break-In Images---Break-inbyCAN----TESTPatternsALLbyCAN-----HDTVBurn-In

ikincisi
    ayrı bir media playerdan film oynatırken en boyları değiştirebiliyorum ve thx film modunu açabiliyorum fakat tvnin kendi playerından film seyrederken bazı filmlerde en boy değişmiyor vede görüntü modunda thx seneçeği olmuyor. bunun nedeni nedir acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

• vt 30 un renkayarları yabancı siteden alınmıştır
    Picture preset: Professional1
    Contrast 36
    Brightness +2
    Colour: 30
    Sharpness: 3
    Color Remaster: Off
    Eco Off
    P-NR Off
    Gamma 2.2
    Intelligen Frame Creation On/Off
    Resolution Enhancer Off
    16:9 Overscan Off
    R-Gain -4
    G-Gain -4
    B-Gain +4
    R-Cutoff 0
    G-Cutoff 0
    B-Cutoff +1
  • Filmleri açamıyorum hala ntfs fat32 formatları denedim dizi formatınıda değiştirdim ve bunları farklı boyutlardaki belleklerde denedim fakat nafile sizlerin kullandığı dizi formatları türlerini yazarmısınız?son olarak birebir pana led tvde açılanlarınkilerle aynı şeyleri deneyeceğim oda olmazsa yapcak bişi yok..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.