Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: vieraconnect

quote:

Orijinalden alıntı: oprema

çok teşekkür ederim..

Dinamik zaten pek hoşuma gitmemişti,..bende "normal"de seyrediyorum..böyle devam ederim..
    kaydırma olayını TV nin başına geçince yapmaya çalışırım..

ilgin için saol..

Merhaba ,

Hangi servis ile çalışıyorsunuz buda çok önemi eger kurulum yapılalı cok olmadıysa yada sen kurduysan ve servis gelmediyse servisi cagırırsın kurulum esnasında cizik cıktı der raporu tutar fakat faturanda teşhir kaşesi varsa kimse birşey yapamaz kardeşim . Tek çözüm var senin için istersen bakarız ekrandaki cizikleri bir nebze olsun gideren bir teknoloji var sprey tarzında bunu konuşabiliriz.

Satıcımısın yoksa Kullanıcımısın ???

Ekrana sakın ne Kimyasal ne de çeşitli Solüsyonlar ve hatta Su dahil bu şekilde müdahale etmeyin!

Çizik varsa öyle kalır!

Gerek Katman gereksede bu filtreler v.s kimyasal yapıları çok ama çok farklıdır(özellikle PDP panellerde)

Her ne kadar dışarda böyle ürünler varsa da bunların asıl kullanım yerleri başkadır,siz PDP nizi bu tip
    ürünler ile temizlemeyeceksiniz!

Su bile bazı katmanlarda ilerde gölgelenme/harelenme şeklinde bozukluğu yol açmaktadır!

yaw bu konuları geçmişte çok işledik ve çok anlattık,yeniden aynı yere dönmeyelim ltf

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

sanırım yanlış anlama oldu..benim TV de çizik falan yok..sadece arkadaş öneride bulunmuştu kaydırma yap diye bende ona istinaden ilgili yazıyı yamıştım..
    ürün teşhir değildi ve servis kendisi kurdu..

ben sadece nelere dikkat etmeliyim diye sormuştum..
    fan olayını burada okumuştum ancak koskoca Panasonic böyle bir tehlikeyi düşünemeyecek kadar bilgisiz olamaz diye düşündüğüm için bile bile fansız olsada aldım..

priz olayını düşüneceğim..teşekkürler..

Dostum hayırlı olsun, sonunda almışsın GT50'yi. Servis kurulumunda Ölü Piksel testi yaptırdın mı? Çıktı mi birşeyler, ayrıca buzzing ile ilgili bir sıkıntı var mı?

• @vieraconnect teşekkürler arkadaşım. Cevap için sağol.

Orijinalden alıntı: 34srkn

bende yaklaşık 2,5 ay önce 42st50 almıştım.

1,5 ay normal ayarlarda kullandım, ileride iz sıkıntısı olmasın diye. sonrada sinema moduna geçtim.

ancak dün kaydırma çubuğu ile bir deneme yaptığımda, ekranda atv hd, star tv nin yıldızı ile internet çubuğunun izine rastladım. bu kanalların öyle aman aman uzun bir süre izlendiğini de zannetmiyorum. en fazla 3 saattir.ama yinede iz yapmış

normal yayın izlerken çok çok dikkatli bakmayınca belli olmuyor, göze batmıyor. ama beyaz ve çok açık renklerde, böyle bir iz olduğu zihnime kazındığı için göz de gidip onu buluyor diyebilirim.

benim anlamadığım o kadar dikkat ettim ve de piksel değiştirici açık olmasına rağmen neden böyle bir durumun neden yaşandığını anlamadım. madem görüntünün alıkonmasını engellemek için piksel değiştirici yani titreşim var, ama bu neden ize engel olmuyor?

bugün servisi aradığımda, onların yapacağı iş olarak 12 veya 24 saat kaydırma çubuğunu çalıştırmak olduğunu öğrendim. kendilerinin bu durumda değişim yapmadığını ve servis fişini gönderip Panasonic Türkiye ile irtibata geçmemin gerekeceğini söyledi

şimdi atv ve star da zoom1 ile kullanıyorum ama berbat birşey oluyor tabi.
    gece kaydırma çubuğunu açık bırakacağım. sonra da vakit bulduğumda 2-3 saat karıncalı ekran

bununla ilgili problem yaşamış ve izledikleri yol ile aldıkları sonuçları paylaşırsa sevinirim.
    @albani üstat da bu durumla ilgili yorumu ve tavsiyesini de yorumlarsa ayrıca memnum olurum

Burn-in/Retention konularında,bu başlıkta sayısını unuttuğum kadar msg larım vardır!

-Bu forumda veya başka yerlerde v.s PDP ler hk.zerre kadar teknik bilgisi olmayanlar o kadar yalan-yalnış
    bilgiler veriyorki,inanasım gelmiyor veya bu herifler kasıtlı bunları yapıyor! bunlardna bir tanesi bu forumda arada böyle
    şeyler saçmalayıp durmaktadır,vatandaşın da ciddi şekilde kafasını karıştırmaktadır

-ST Serisi bu tip sorunlara oran olarak çok daha fazla yatkındır,dikkat ederseniz zaten genel olarak da V/G/S olarak
    baktığımız da bu sorunların en çok S de olduğunu görmekteyiz,yine birilerinin dediği daha doğrusu "salladığı" gibi
    bunların FW ile de zerre kadar alakası yoktur,çünkü böyle işler için FW çıkmaz ve de olmaz!! adam işi bilmeyince ne görse
    FW ile düzelir yada bekle FW çıksın der

-Logo ların yoğunluğu ve pixelleri yorması ile alakalıdır bu daha çok belirgin hale gelen Logolar!
    Panelin SW sistemi G ve V de ayrıca farklıdır!!

Retention oluşmasını engelleyecek yapı zaten ne Pany de ne de Samy ve LGE adam gibi vardır!!
    Bu iş sadece Pio ya özgüdür(bu sistemi de zaten bunlar bulmuştu!)

Ancak Pio bile olsa "zorlarsanız" ondan da olur veya olacaktır ama bunu Pany ile mukayese ederseniz o zaman
    olmaz çünkü arada dağlar kadar fark vardır,hem teknik hemde bu sistemin çalışmaıs hem de kalite v.s olarak!

-Yine birileri veya özellikle o "birisi" sürekli olarak şunları yazıyor;bunlar eskindendi,bunlar 10 sene önceydi bunlar
    artık olmuyor,bunlar bilmem ne paneli oldu artık olmaz v.s v.s gibi saçma ve külliyen yalan şeyleri PDP bilgileri
    diye verir,kullanılan Receiver lar içinde başka bir saçmalığı var tam akıllara zarar
    İşin Elektriksel boyutunu ise,yine elektrik den hiç anlamadığı için bizim bazı bilgilerimzden yola çıkarak yine yalan
    yalnış şöyle şöyle olur deyip kestirip atıyor,başka başlıklardan bu şekilde gördüğünüz yalan-sallama bilgileri buraya
    getirin de cevaplarını tek tek vereyim! yaw ayıp ve günahtır be,bilmediğiniz şeyle riçin bir de biliyormuş gibi yazıp da
    vatandaşa bu bilgileri vermeyiniz

-Servisin dediği doğrudur;tek bir işlem vardır basitçe;"white-wash" yapmak ve bunun süreside aynen servisin söylediği gibi
    12/24saat gibi bir süreçte bunu çalıştırmak,bu genelde retention oluşumu yeniyse,ya tamamen ya da bir miktar azaltarak
    geçirilebilir ama işin bu kısmı bundan sonra tamamen "şansa" kalmaktadır! PDP ler her zaman yazdığım gibi ilk olması
    gereken ŞANS faktörüdür,çünkü çeşitli sorunlara PDP leri teknik ve sistem olarak fazla yatkındır!

>veya Analog kanala geç(yayın gelmesin panele)bu da white-wash işlemidir(zaten Servis de bunu yapar)

>izler ve benzeri oluşumlar normalde PDP lerde önce geçici sonra da kalıcı hale gelirler(yüksek oranda teknik olarak
    aynen böyledir)ancak çok az oranda ise direk kalıcı hale geldiği gibi zaman içinde ya hiç eksilmez yada belki biraz azalır!
    ancak sistem bunu her zaman algıladığı için,bir çalışma yapacaktır ama bu hiç bir zaman tam yeterli olmayacaktır!

>izler yine normal olarak zaman içinde azalır ama o hassas bölgede çok fazla logolar üste üste bindiği için bu temizleme işlemi
    hep gecikecek veya bir süre sonrada tamamen kalıcı olacağı gibi bezen de örneğin 2 hatta 3 logo izi üst-üste binecektir!!

>PDP ler de retention aslında her pixel çalıştığı sürece olur,çünkü pixeller kendi kendisinin her türlü güçlerini üretirler(fosfor
    gazı da bu sistemin bir parçasıdır)dolayısıyla pixeller on-off yaparken charge and de-charge işlemi yapacaklardır,sistem
    zaten bunu her an yapmaktadır ama işin asıl en önemli teknik kısmı da tam burasıdır! önce charge olacak sonra de-charge
    olacaktır ve bu da çok fazla hız gerektiren bir çalışmadır,birinsici bu çalışmanın hiç kesintisiz olması gerekiyor;tam stabil
    ve her bir pixeli bağımsız olarak(main-sub-pixel)bu hızda stabil ve hızlı ve tabiki "charging" işleminide kesintisiz olarak
    yapması gerekiyor ve burada en ufak bir sistem gecikmesi size o bölgede yapışma/yanma dediğimiz olayı meydana getirecektir!

Pixeller ayrıca bazı sabit bölgelerde sürekli bu şekilde bir çalışma sonucunda deforme olacağı için o bölge(logo bölgesidir genelde burası)
    artık o bölgede bu işlem sağlıklı olmayacaktır!

Zaten bundan sonrasını ve fazlasını biz değil,Üreticiler bile bilemiyor bunu da aşan yok henüz ve aşılacağı da yok,Pio burada
    ilk ve tek öüncü idi ama gerisi yani diğer Pany/Samy/LGE ise bu konuda hep sınıfta kaldılar!
    Pio da espri ise Modüllerin NEC olmasıydı(işin bu kısmının pio ile de hiç alakası yoktur,bu konuda da o malum tipler millete yalan dolan bilgiler
    veriyorlar,adamlar açmamışlarki panelin içini ne nedir bilsinler sadece "sallıyorlar")

>Pany deki panel-drive/subpixel-drive/on-off timing,charge/de-charge gibi öncelilke HIZ a dayalı konularda bir iyileşme olmadığı
    gibi yerinde sayma veya geriye düşme de var,yani o sallamacıların dediği gibi 10 sene evvel bu sorunlar oran olarak çok daha azdı!!

Ben V5x ler ilk çıktığında geçen sene bu konuda bir geniş detaylı bilgiler vermiştim,ancak daha sonra paneli teknik olarak izlediğimiz
    zaman,çoğu Pany bilgilerinin "kağıt üstünde" kaldığını görmüştük ve aslında anlatılan sistem doğru ama pratik de doğru olmadığını yine zaman
    içinde gözlemledik!

Bu iş öyle kolay değil veya yok Fosfor gazı var yok pixeller bağımsız çalışır yok her pixel kendi kendisinin aydınlanma işlemini yapar demekle
    olmuyor tabiki! ayrıca elektriksel harici kaynaklarla da zerre kadar alakayı oktur!(bunu bilmeyenler böyle sallıyor!)

++
    Sonuç olarak ilk etap da white-wash ki bunu sen de Serviste veya Merkezde herkes sadece bunu yapabilir,başka yolu da yoktur!olsaydı zaten
    bunu size ben değil Pany nin genel kullanım bilgilerin de verirlerdir,ayrıca KKılavuzlarını okursanız orada bunlar yazar ama sadece yazar
    devamı yoktur,çünkü devamın da ne yapılacağını Pany nin kendisi bile bilmiyor

white-wash dışında,harici müdahale ile o bölgeye sinyal gönderip(çeşitli programlar vardır bunun için!)1/2 veya 10 saat gibi çalıştırmak olabilir
    ve bu bahsettiğim işlem 90 ların sonunda bulunmuştu ve "mantık" ile üretilmiş ama tabiki %100 sonucu olan bir şey de değildir,90 larda
    ne ise 2013 de aynen böyledir!

Ben bu programlarını bazılarını vermiştim,sanırım başlığın başında olabilir yoksa yeniden bulup yüklerim veya siz netten arasanız da bulabilirsiniz
    Program lar genel de direk.exe den çalışır ve bağlayın panele PC yi verin görüntüyü+

Sanırım bir tanesi buydu;
    dfiles.eu
    Deposit Files
    http://dfiles.eu/files/7eguvn9bo

veya bununla da(pixelfixer) o bölgenin üzerine getirin 3 tane boyutu vardır ama siz kendinizde ayarlayabilirsiniz ve süresi vardır
    0-60 dak.gibi veya 0-12saat gibi çalıştın bir süre;
    dfiles.eu
    Deposit Files
    http://dfiles.eu/files/oanxoa4vw

Ancak bu ve benzeri programların hiç birisi alt-üst bar screen-retention veya pixel bozuklukları veya burn-in-image retention sorunlarında
    "kesin çözüm" değildir!!

-Ayrıca bazı kalıcı izler,zaman içinde temizlenir veya azalır veya çok hafif iz bırakır gibi bir durumda söz konusudur!
    -Ancak izler çok uzun süre(örneğin bir kaç ay)kalıcı haldeyse,paneli çamaşır makinesine atsanız bile temizlenmez geçmiş olsun diyoruz o zaman!

-Bir diğer işlem ise her akşam paneli kapatmadan önce 30dk.kadar white-wash yaptırıp paneli temizce yatırmak

-Çok FILM izleniyorsa(cinematic-video format da) alt-üst bar boşlukları bir süre sonra 2 siyah ton farkı yaratacaktır o bölgelerde!(screen-retention)
    yine white wash veya ekranı tamamen karartıp(veya DPB den siyah veya bir şekilde paneli siyah renkle kaplamak gibi) oluşan retention
    bölgesi için temizlik gerekiyor!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

quote:

sanırım yanlış anlama oldu..benim TV de çizik falan yok..sadece arkadaş öneride bulunmuştu kaydırma yap diye bende ona istinaden ilgili yazıyı yamıştım..
    ürün teşhir değildi ve servis kendisi kurdu..

ben sadece nelere dikkat etmeliyim diye sormuştum..
    fan olayını burada okumuştum ancak koskoca Panasonic böyle bir tehlikeyi düşünemeyecek kadar bilgisiz olamaz diye düşündüğüm için bile bile fansız olsada aldım..

priz olayını düşüneceğim..teşekkürler..

Dostum hayırlı olsun, sonunda almışsın GT50'yi. Servis kurulumunda Ölü Piksel testi yaptırdın mı? Çıktı mi birşeyler, ayrıca buzzing ile ilgili bir sıkıntı var mı?

teşekkür ederim..iyisi sizlerin olsun..evet sonunda aldım..dediğim gibi fiyatlarda pek düşme eğilimi yakın zaman görmediğim için ve de yeni seriler gelince şuandaki ürünleride almak zor olacağı için hemen karar verdim ve aldım..

ölü piksel testini yaptı mı bilmiyorum..benimde sormak aklıma gelmedi..buzzing olayını anlayabilecek zamanı henüz Tv karşısında geçirmedim..ancak şimdilik pek birşey fark etmedim..eski LCD Tv de bir cazırtı geliyordu..kulağım ona aşina olduğu için plazmadakini fark etmemiş olabilirim
    görüntü kalitesi ve ekran büyüklüğü için şunu söyleyebilirim; tek kelimeyle harika..
    SD yayın için çok iddialı değil diyebilirim ancak konu HD olunca kesinlikle insanı mest ediyor..renkler çok doğal ve canlı..SD yayını 2009 model C sınıfı araba tadında(focus megane)..HD yayında ise TV birden son model Mercedes BMW moduna geçiyor.

TV yi çok karıştıran biri değilim dolayısıyla smart ve oyun performansını değerlendiremiyorum..eğer sadece Film ve maç izlemek istiyorsanız bu TV yi kesinlikle tavsiye ederim.

gözlük olmadığı için 3D yi test edemedim..şimdilik aklıma gelenler bunlar..daha yeni olduğu için erken konuşmamakta lazım aslında..zamanla daha sağlıklı tecrübelerimi paylaşırım..umarım beni utandırmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oprema -- 15 Şubat 2013; 16:56:41 >

• Hayirli olsun..mahsuru yoksa nerden ne kadara aldiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: 34srkn

bende yaklaşık 2,5 ay önce 42st50 almıştım.

1,5 ay normal ayarlarda kullandım, ileride iz sıkıntısı olmasın diye. sonrada sinema moduna geçtim.

ancak dün kaydırma çubuğu ile bir deneme yaptığımda, ekranda atv hd, star tv nin yıldızı ile internet çubuğunun izine rastladım. bu kanalların öyle aman aman uzun bir süre izlendiğini de zannetmiyorum. en fazla 3 saattir.ama yinede iz yapmış

normal yayın izlerken çok çok dikkatli bakmayınca belli olmuyor, göze batmıyor. ama beyaz ve çok açık renklerde, böyle bir iz olduğu zihnime kazındığı için göz de gidip onu buluyor diyebilirim.

benim anlamadığım o kadar dikkat ettim ve de piksel değiştirici açık olmasına rağmen neden böyle bir durumun neden yaşandığını anlamadım. madem görüntünün alıkonmasını engellemek için piksel değiştirici yani titreşim var, ama bu neden ize engel olmuyor?

bugün servisi aradığımda, onların yapacağı iş olarak 12 veya 24 saat kaydırma çubuğunu çalıştırmak olduğunu öğrendim. kendilerinin bu durumda değişim yapmadığını ve servis fişini gönderip Panasonic Türkiye ile irtibata geçmemin gerekeceğini söyledi

şimdi atv ve star da zoom1 ile kullanıyorum ama berbat birşey oluyor tabi.
    gece kaydırma çubuğunu açık bırakacağım. sonra da vakit bulduğumda 2-3 saat karıncalı ekran

bununla ilgili problem yaşamış ve izledikleri yol ile aldıkları sonuçları paylaşırsa sevinirim.
    @albani üstat da bu durumla ilgili yorumu ve tavsiyesini de yorumlarsa ayrıca memnum olurum

Burn-in/Retention konularında,bu başlıkta sayısını unuttuğum kadar msg larım vardır!

-Bu forumda veya başka yerlerde v.s PDP ler hk.zerre kadar teknik bilgisi olmayanlar o kadar yalan-yalnış
    bilgiler veriyorki,inanasım gelmiyor veya bu herifler kasıtlı bunları yapıyor! bunlardna bir tanesi bu forumda arada böyle
    şeyler saçmalayıp durmaktadır,vatandaşın da ciddi şekilde kafasını karıştırmaktadır

-ST Serisi bu tip sorunlara oran olarak çok daha fazla yatkındır,dikkat ederseniz zaten genel olarak da V/G/S olarak
    baktığımız da bu sorunların en çok S de olduğunu görmekteyiz,yine birilerinin dediği daha doğrusu "salladığı" gibi
    bunların FW ile de zerre kadar alakası yoktur,çünkü böyle işler için FW çıkmaz ve de olmaz!! adam işi bilmeyince ne görse
    FW ile düzelir yada bekle FW çıksın der

-Logo ların yoğunluğu ve pixelleri yorması ile alakalıdır bu daha çok belirgin hale gelen Logolar!
    Panelin SW sistemi G ve V de ayrıca farklıdır!!

Retention oluşmasını engelleyecek yapı zaten ne Pany de ne de Samy ve LGE adam gibi vardır!!
    Bu iş sadece Pio ya özgüdür(bu sistemi de zaten bunlar bulmuştu!)

Ancak Pio bile olsa "zorlarsanız" ondan da olur veya olacaktır ama bunu Pany ile mukayese ederseniz o zaman
    olmaz çünkü arada dağlar kadar fark vardır,hem teknik hemde bu sistemin çalışmaıs hem de kalite v.s olarak!

-Yine birileri veya özellikle o "birisi" sürekli olarak şunları yazıyor;bunlar eskindendi,bunlar 10 sene önceydi bunlar
    artık olmuyor,bunlar bilmem ne paneli oldu artık olmaz v.s v.s gibi saçma ve külliyen yalan şeyleri PDP bilgileri
    diye verir,kullanılan Receiver lar içinde başka bir saçmalığı var tam akıllara zarar
    İşin Elektriksel boyutunu ise,yine elektrik den hiç anlamadığı için bizim bazı bilgilerimzden yola çıkarak yine yalan
    yalnış şöyle şöyle olur deyip kestirip atıyor,başka başlıklardan bu şekilde gördüğünüz yalan-sallama bilgileri buraya
    getirin de cevaplarını tek tek vereyim! yaw ayıp ve günahtır be,bilmediğiniz şeyle riçin bir de biliyormuş gibi yazıp da
    vatandaşa bu bilgileri vermeyiniz

-Servisin dediği doğrudur;tek bir işlem vardır basitçe;"white-wash" yapmak ve bunun süreside aynen servisin söylediği gibi
    12/24saat gibi bir süreçte bunu çalıştırmak,bu genelde retention oluşumu yeniyse,ya tamamen ya da bir miktar azaltarak
    geçirilebilir ama işin bu kısmı bundan sonra tamamen "şansa" kalmaktadır! PDP ler her zaman yazdığım gibi ilk olması
    gereken ŞANS faktörüdür,çünkü çeşitli sorunlara PDP leri teknik ve sistem olarak fazla yatkındır!

>veya Analog kanala geç(yayın gelmesin panele)bu da white-wash işlemidir(zaten Servis de bunu yapar)

>izler ve benzeri oluşumlar normalde PDP lerde önce geçici sonra da kalıcı hale gelirler(yüksek oranda teknik olarak
    aynen böyledir)ancak çok az oranda ise direk kalıcı hale geldiği gibi zaman içinde ya hiç eksilmez yada belki biraz azalır!
    ancak sistem bunu her zaman algıladığı için,bir çalışma yapacaktır ama bu hiç bir zaman tam yeterli olmayacaktır!

>izler yine normal olarak zaman içinde azalır ama o hassas bölgede çok fazla logolar üste üste bindiği için bu temizleme işlemi
    hep gecikecek veya bir süre sonrada tamamen kalıcı olacağı gibi bezen de örneğin 2 hatta 3 logo izi üst-üste binecektir!!

>PDP ler de retention aslında her pixel çalıştığı sürece olur,çünkü pixeller kendi kendisinin her türlü güçlerini üretirler(fosfor
    gazı da bu sistemin bir parçasıdır)dolayısıyla pixeller on-off yaparken charge and de-charge işlemi yapacaklardır,sistem
    zaten bunu her an yapmaktadır ama işin asıl en önemli teknik kısmı da tam burasıdır! önce charge olacak sonra de-charge
    olacaktır ve bu da çok fazla hız gerektiren bir çalışmadır,birinsici bu çalışmanın hiç kesintisiz olması gerekiyor;tam stabil
    ve her bir pixeli bağımsız olarak(main-sub-pixel)bu hızda stabil ve hızlı ve tabiki "charging" işleminide kesintisiz olarak
    yapması gerekiyor ve burada en ufak bir sistem gecikmesi size o bölgede yapışma/yanma dediğimiz olayı meydana getirecektir!

Pixeller ayrıca bazı sabit bölgelerde sürekli bu şekilde bir çalışma sonucunda deforme olacağı için o bölge(logo bölgesidir genelde burası)
    artık o bölgede bu işlem sağlıklı olmayacaktır!

Zaten bundan sonrasını ve fazlasını biz değil,Üreticiler bile bilemiyor bunu da aşan yok henüz ve aşılacağı da yok,Pio burada
    ilk ve tek öüncü idi ama gerisi yani diğer Pany/Samy/LGE ise bu konuda hep sınıfta kaldılar!
    Pio da espri ise Modüllerin NEC olmasıydı(işin bu kısmının pio ile de hiç alakası yoktur,bu konuda da o malum tipler millete yalan dolan bilgiler
    veriyorlar,adamlar açmamışlarki panelin içini ne nedir bilsinler sadece "sallıyorlar")

>Pany deki panel-drive/subpixel-drive/on-off timing,charge/de-charge gibi öncelilke HIZ a dayalı konularda bir iyileşme olmadığı
    gibi yerinde sayma veya geriye düşme de var,yani o sallamacıların dediği gibi 10 sene evvel bu sorunlar oran olarak çok daha azdı!!

Ben V5x ler ilk çıktığında geçen sene bu konuda bir geniş detaylı bilgiler vermiştim,ancak daha sonra paneli teknik olarak izlediğimiz
    zaman,çoğu Pany bilgilerinin "kağıt üstünde" kaldığını görmüştük ve aslında anlatılan sistem doğru ama pratik de doğru olmadığını yine zaman
    içinde gözlemledik!

Bu iş öyle kolay değil veya yok Fosfor gazı var yok pixeller bağımsız çalışır yok her pixel kendi kendisinin aydınlanma işlemini yapar demekle
    olmuyor tabiki! ayrıca elektriksel harici kaynaklarla da zerre kadar alakayı oktur!(bunu bilmeyenler böyle sallıyor!)

++
    Sonuç olarak ilk etap da white-wash ki bunu sen de Serviste veya Merkezde herkes sadece bunu yapabilir,başka yolu da yoktur!olsaydı zaten
    bunu size ben değil Pany nin genel kullanım bilgilerin de verirlerdir,ayrıca KKılavuzlarını okursanız orada bunlar yazar ama sadece yazar
    devamı yoktur,çünkü devamın da ne yapılacağını Pany nin kendisi bile bilmiyor

white-wash dışında,harici müdahale ile o bölgeye sinyal gönderip(çeşitli programlar vardır bunun için!)1/2 veya 10 saat gibi çalıştırmak olabilir
    ve bu bahsettiğim işlem 90 ların sonunda bulunmuştu ve "mantık" ile üretilmiş ama tabiki %100 sonucu olan bir şey de değildir,90 larda
    ne ise 2013 de aynen böyledir!

Ben bu programlarını bazılarını vermiştim,sanırım başlığın başında olabilir yoksa yeniden bulup yüklerim veya siz netten arasanız da bulabilirsiniz
    Program lar genel de direk.exe den çalışır ve bağlayın panele PC yi verin görüntüyü+

Sanırım bir tanesi buydu;http://dfiles.eu/files/7eguvn9bo

veya bununla da(pixelfixer) o bölgenin üzerine getirin 3 tane boyutu vardır ama siz kendinizde ayarlayabilirsiniz ve süresi vardır
    0-60 dak.gibi veya 0-12saat gibi çalıştın bir süre;http://dfiles.eu/files/oanxoa4vw

Ancak bu ve benzeri programların hiç birisi alt-üst bar screen-retention veya pixel bozuklukları veya burn-in-image retention sorunlarında
    "kesin çözüm" değildir!!

-Ayrıca bazı kalıcı izler,zaman içinde temizlenir veya azalır veya çok hafif iz bırakır gibi bir durumda söz konusudur!
    -Ancak izler çok uzun süre(örneğin bir kaç ay)kalıcı haldeyse,paneli çamaşır makinesine atsanız bile temizlenmez geçmiş olsun diyoruz o zaman!

-Bir diğer işlem ise her akşam paneli kapatmadan önce 30dk.kadar white-wash yaptırıp paneli temizce yatırmak

-Çok FILM izleniyorsa(cinematic-video format da) alt-üst bar boşlukları bir süre sonra 2 siyah ton farkı yaratacaktır o bölgelerde!(screen-retention)
    yine white wash veya ekranı tamamen karartıp(veya DPB den siyah veya bir şekilde paneli siyah renkle kaplamak gibi) oluşan retention
    bölgesi için temizlik gerekiyor!

++

Tüm bu yazılanı okuduktan sonra her ne kadar benim 2 aylık 65 ST 50 de şu ana kadar retansiyon veya burning her ne halt ise olmadı ise de PDP aldığıma pişman olmuş bulunmaktayım. Ömrümüz tepemizde giyotin gibi ekran yanığı korkusu içinde tv seyretmekşe geçecek..

PDP almayın arkadaşlar.. Eğer benim gibi büyük ekran 65" derdiniz yoksa alın led tv yi huzurla seyredin..

Kesinlikle pişman oldum PDP aldığıma..

• Bu lanet şeyden korunmanın hiç bir yolu yok mu?
    Mesela devamlı normal modda izlesek ne bileyim komtrast 30 üstünde olmasa veya netlik beşi geçmese vb gibi önlem yok mudur

PZ ler çok güzel panellerdi bu arada özellikle de PZ800/850 ler

Eskileri yenileri diye de bir şey yok PDP lerde ilk gün neyse bugünde aynı çünkü "sistem aynı"
    Ama birileri yok işlemci böyle oldu diyor ama o diyen eskinin Latency değerleri ile bugünküleri
    hala bilmiyor

Eskiden panel daha hızlıydı diyorum o birlieri bunun tam tersini söylküyor ama HIZ olarak eskileri
    çok daha hızlı gidiyor bunuda bilmiyorlar
    Game Mode bile yokken panelin Input-LAG ı 5/10ms olan PDP ler vardı ama günümüzde panel
    mıçını yırtıyor,İşlemcisi Dual-core yok Quad-core v.s(aslında bunlar başka işler için ama onuda bilmiyorlar!)
    diyorlar ama Input-LAG 20/25ms bu da en iyisi,daha altına inemiyor panel hatta bazılarında 30/35ms de
    geziyor iyide eskiler de böyle değildi o zaman yeni dedikleri panel nasıl hızlandı yaw

PDP panel sistemi tektir,sadece yapılan bazı rötüşlar ve iyileştirmelerdir ki bunlarda devede kulak misali bizim için!
    Paneli bilen birisi gelmiyorki buraya oturup şöyle güzel bir muhabbetler yapsak da millet de nereden
    geldiğimizi daha doğru "gelemediğimizi" öğrense

Efsane paneller 2009 kaldı veya bitti diyorum birileri hala "yeni" diyor yaw kafayı yememek işten değil!
    Pany efsane LCD leri bile 2008/2009 da bitti şimdikilerin sadece adı kağıt üstünde "yeni"!

gibi çok fazla örnek veririm,kimisi de bozulup panelini kaldırır pencereden filan atabilir

yaw oturun panelin tadını çıkarın,her panel zaten böyle değildir,ayrıca bu uyarıları ben forumlarda 2000 den beri yaparım
    DH de ise 2005 den yapıyorum,sürekli bardağın boş tarafına bakmayın ama neyin ne olduğunuda biraz öğrenin bu kadar
    basit,çünkü özellikle PDP ler tüm dünyada bir sürü "panel efsaneleri" anlatılır ve hepside külliyen yalan veya yalnıştır!

Bugün kullandığımız Display tip TV lerde PDP "hala" en iyisidir
    "FILM" işinde Sinema ve PJ den sonra yine en iyisidir

Genel sıkıntılar-sorunlar-hatalar v.s olarak LCD den çok daha iyi seviyededir!

Ancak PDP ler LCD lerden farklı olarak yapıları ve sistemleri v.s gereği farklıdır ve olaya salt bir "TV"" diye bakarsanız ki
    çoğu böyle bakıyor,o zaman bu yalnıştır! LCD yi her adam alır kullanır ama PDP ler kullanımda özen ve sabır isteyen
    ve sürekli gözünüzün üstünde olduğu bir yapıdadır! bunların da ben senelerdir yazdım kendi adıma,yani kafadan PDP alın
    derken bütün detaylarınıda özellikle kullanıcıyı sinir eden durumlarıda hep yazdım ve yazıyorum ve kafası yatmayan da hiç
    bulaşmasın o zaman diyede yazıyorum

Hadi iyi seyirler

• bu dur, bunun üstüne söz söylecek için ben söyleyecek söz bulamaıyorum :):):)

Orijinalden alıntı: MGÜ

Bu lanet şeyden korunmanın hiç bir yolu yok mu?
    Mesela devamlı normal modda izlesek ne bileyim komtrast 30 üstünde olmasa veya netlik beşi geçmese vb gibi önlem yok mudur

Yani devamlı rodaj ayarlarında kullansak bu burning olayının oluşmaması sağlanamaz mı? Yoksa ya nasip deyip şansa mı bırakacağız. Sözünü ettiğiniz sabır ve özenli kullanım anlamında soruyorum..Yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapalım. Şahsen ben rodaj ayarlarındaki görüntüden gayetle memnunum. Devamlı öyle kullanabilirim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Takinti yapmaniza gerek yok. Biraz ozen gostermeniz yeterli.

Plazmalar biraz zahmetlidir, fakat bunun karsiligini fazlasiyla verirler. Keyfini cikarin..

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • ben diyorum plazmalar naziktir kadin gibidir ilgi ister diye ama sallayan olmamış demek :)
    evine plazma almak kadin almak evlenmek gibidir
    baglı kalırsın plazmaya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 16 Şubat 2013; 9:30:37 >
  • quote:

gercek sinema modunda kontr. 38-40 arası kafama göre, netlik 0-6 arası kafama yayına göre,renk 30-35 arası yine yayına ve zevkime göre, canlı renkler / eko mod açık/kapalı yine kafama göre gündüz geceye göre takılıyorum haftada iki kez askam yatarken karıncalı ekrana bırakıyorum 30-40 dk 1 yıldan fazla oldu hiç logo izine rastlamadım..
    bu arada bu sayfalardan pdp alan yüzlerce insan var kaç tanesi logo yanığı ile karşılaşmış bi hesaplamak lzm? %3-5-7-10 neyse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 16 Şubat 2013; 9:36:55 >

• quote:

quote:

Yani devamlı rodaj ayarlarında kullansak bu burning olayının oluşmaması sağlanamaz mı? Yoksa ya nasip deyip şansa mı bırakacağız. Sözünü ettiğiniz sabır ve özenli kullanım anlamında soruyorum..Yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapalım. Şahsen ben rodaj ayarlarındaki görüntüden gayetle memnunum. Devamlı öyle kullanabilirim..

2006 dan beri panny plazma kullanıyorum rodajdan sonra kendi beğendiğim ayarlara getirip izledim,şu ana kadar
    hiç sorun yaşamadım,arada logo izi kalır gibi olsada farklı kanalları izleyince onlarda silinip gidiyorlar.kalıcı hiç bir iz
    olmadı şimdiye kadar.bence bu kadar takılmamak keyfini çıkarmak lazım, acaba olurmu diyerekte tv izlenmezki
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD

• quote:

quote:

@mgü

-Başlığımız çok eski ve aşırı fazla msg var dolayısıyla kimse okumuyor ya da öylesine okuyor v.s ama bütün bu sorduklarınız
    tek tek tüm cevaplarımı herhalde ben son 8 senedir aynen yazıyorum,Pio da yazdıklarımı da toplarsam sanırm 3bin/5bin msg olur
    PDP hk.

-"BIP" süreciyle,bahsettiğiniz Burn-in/Retention olayının birbirleriyle zerre kadar alakası yoktur!
    Bu sorunlar PDP lerin klasik çalışma prensibine göre ve tekniklerinin buna yatkın olması sebebiyle "HER ZAMAN" oluşabilecek
    bir riskidir!

Örneğin paneli bugün alırsın 1 hafta sonra iz bir yapışur bir daha hayatta çıkmaz!böyle bazı kişiler var burada,veya 1 ay sonya
    veya 3 sene sonra..... ne zaman nasıl yapışacağı hiç olmaz,hatta 15dk.Star veya ATV izlersin;bir bakmışsın aynen yapışmış
    daha sobraki günlerde azalır ve 1 ay sonra tamamen geçmiş olabileceği gibi azda olsa bir iz de kalabilir gibi örneklerde bolca vardır!

-90 ların ortasından beri ben bunun içindeyim,ilk gelen Pany panellerde böyledi son gelenler ise daha da bir nazlı ve hassas çıktı,
    tam 15 sene de ne değişti derseniz,hiç bir şey değişmedi,çünkü bunların "teknikleri" ilk gün neyse son günde öyle bitecektir!

Not;Teknoloji ile de alakası yok,kimileri teknik ile teknolojiyi sürekli karıştırıp,her gördüğüne "Teknoloji" diyor

Olan sadece Çözünürlülük ölçüsünün 852x480pixel den 1920x1080pixele çıkmasıdır,bir de arada rötüşlar ve ıvır-zıvır özelliklerin
    ilave edilmesi v.s v.s ama bizim için sistem "hep aynı"

852x480 paneller ilk nesil olanlar hem kalite hemde özellikle SD lerde süper idi ve bu panellerin bazı serilerini hala kullananlar vardır
    Ben yeğenime almıştım 2002 de 852x480 Pany 500,şuanda diğer bir odada çalışıyor ancak Contrast&Colour düştü haliyle ama SD lerde
    CRT kadar iş görüyor!

-Ekran yapışması sıkıntıları ise,PDP lerin hiç bir zaman aşamadıkları en büyük handikapları olarak kalmıştır!
    Pio ise NEC Modül kullandığı ve bu işin ana mutfağı olan NEC PDP ler ise bu sıkıntıları tam manasıyla değilse bile oldukça aşmıştır!
    Risk oranı Pany/LGE/Samy de 20/100 ise,NEC de 1-2/100 ancak çıkar! daha doğrusu mukayese bile edilemeyecek kadar farklıdır NEC ler

Ekran yapışmalarının en önemli sebebi on-off timing de-charge işleminin hızına bağlıdır! bu hız yeterli olmadığı sürece sweeping(temizleme)
    işlemi tam yerine getirilemediği için de haliyle pixel de-charge olamadığı için üzerine gelen diğer yükler ile de birleşince bu sweep işi
    tamamlanamayacaktır!

Ancak PDP lerde bu sweep çalışması,normalde sistem gereği siz paneli açtığınz anda çalışmaya başlar ve panel açık kaldıkça da aynen işlemeye
    devam eder! ancak bunu bitiremez çoğunlukla!!! işin bir diğer püf noktasıda burasıdır ve sistem bunu yapısı gereği sizin anlayacağınız dilden yazarsam
    "hafızasında" tutmaktadır ve bunu rutin olarak panel yeniden açılınca o bölgeyi mecburen sweep etmesi gerektiği için çalışacaktır,ama bunu tam
    temizleme olarak yapamayabilir veya zaman için de yapar ama yapışma yine de bir şekilde kalabilir!!

Bir diğer teknik durum ise,akşam panel kapanır;sabah açtığınızda,o sweeping işlemi bitiremediği için işlemi,örneğin siz ATV veya Star logosunu
    silik veya daha belirgin olarak görebilirsiniz ama panel çalışmaya başladığı anda sweep işlemi de çalışmaya başladığı için o iz bir kaç dakika sonra
    veya 20/30dk sonra kaybolacaktır!..... sistem normalde böyle çalışmaktadır!

Buradaki ana sorun(Pany/LGE/Samy nin PDP lerinde) hem kullanılan teknik sistemin hem Modülün yapısı hemde elektriksel çalışma ile birlikte
    bu pixellere yüklenin elektriğin boşalması prensibinden hareketle bunu çabuk yapamamalarıdır,ama Pio bunu siz daha paneli kapatmadan yapar
    ertesi güne tertemiz açılır kaldıkji Pio da bu risk çok düşüktür ve sistem mükemmel çalışmaktadır

Pany de ise bu sistem maalesef böyle değildir ve sweeping işlemi ağırdır ve Modül+teknik yapı ve SW bir şekilde stabil olmaması sebebiyle
    hız yeterince(sweeping-speed)olmadığı için her çeşit yanmaya karşı riski daha fazladır!

-Ben 15 senedir bu işin içinde sayılırım,bunca yıldır gözlemlediğim bazı çok basit tesbitler olmuştur,yukarıda yazdım bunu,"eskiden böyle değildi"
    diye! kısaca o zaman da elbette bu risk vardı ama bugün daha fazla
    ANCAK,Forumlarda/Satıcılarda veya bir şekilde ya kasıtlı ya da bilmeden sallayan/bu forumda da bazı tipler var,hele bir tanesi akıllara zarar bilgiler veriyor)
    insanları gerçekleri öğretmek yerine zaten sıfır bilgileriyle külliyen yalan-yalnış şeyleri sizlere veriyor ve bende ısrarla bu kadar açık-sert ve net yazıyorum
    ama laftan anlamıyorlar bir türlü,aç ülen şu paneşin içini göster bana neler neler var neler nasıl çalılıyor desem adam daha paneli bile açamayacak ama
    PDP ler konusunda Uzmanım diyor

TR de bu mereti adam gibi hiç bir forumda(USA da olduğu gibi)doğru ve anlamlı ve de her bir şeyiyle teknik olarak ele alıp da tartışamadık gitti

Ben bu panel için "Televizyon" değil dedim onu da millet anlamadı yaw bu şöyledir bu böyledir diye yazdım onuda anlamadılar,ya anlamak
    istemiyorlar ya da kasıtlı olarak anlamıyorlar,valla benden gğnah gitti gari

TFT-LCD ile PDP leri bir tutan veya basitçe yaw bu da bir TV denirse ve buna göre bir mukayese yapılırsa olmaz,ama biz de oluyor maalesef!

-Panel tip Display ler hiç bir zaman "evrimini" tamamlamış cihazlar değildir!bu şekilde de yakında kapanacak zaten!
    Bunu bilen biliyor bir de asıl Üreticiler biliyor,bunların sorunları bitmeyeceği gibi 2013 deki sorunlar oran olarak 2005 den çok çok daha fazla hale
    gelmiştir ama kimileri hala yok şu kadar İşlemci var diyor her ne alaka ise ya da Quad-core CPU var diyor,her ne alaka ise
    gibi saçma ve mesnetsiz şeyler yazıp,bunu AÇ desen adama açamayacak çünkü kendisi bomboş bu konuda;Üreticinin "hileli" Katalog bilgilerini
    alıp buraya getirip Dual-core bilmem ne var diyor devamı yok ama

++

Dışarda(özellikle USA/Canada ve Avrupada bir tek UK de) PDP kullaıcıları özeldir ve ne için bu mereti aldıklarını bilenlerdir!
    Adam salt bir "Televizyon" almak için bu mereti almaz/almıyor,bizde ise ne oluyor;adamın elinde 1,8 kağıt var ama istediği
    LCD yi alamıyor ve F/P diyerek o paraya ancak PDP alabiliyor ve ekranıda biraz büyük olunca,tam istediği oluyor ama adam
    aslında tipik bir PDP kullanıcı değil hatta hiç değil,ama elindeki paraya ona bir "panel" lazımdı o da onun için PDP almış oluyor!
    gibi aslında doğru olmayan bir durum vardır,bizde

PDP ler ışıklı ortam paneli değildir ama Pany ve diğerleri uyguladıkları filtering sistemler ile bunu ışıklı ortama kısmen daha uyumlu
    hale getirselerde burada yine bir hata yaptılar ve panelin PDP resim performansını,TFT-LCD lere benzetir gibi oldular,bir diğer yalnış
    durum ise,PDP ler hala hep gece zifiri karanlıkta en üst performansı vermesidir

Bu meretin en büyük özelliği,gece zifir karanlıkta en doğru "FILM" izleme performansı sunmasıdır tabi bir Sinema ve Projector den
    sonra geliyor PDP ler "FILM" için!!!
    PDP nin en büyük esprisi "FILM" izlemensi üzerinedir! diğerlerini de ne kadar verirse eyvallah denecektir!

ATV den bilmem ne izledim,yok Star daki şu Dizi de kötüydü,veya bilmem ne açık oturumunu izledim iyi değildi gibi tesbitler aslında
    bir PDP yi tarif edemez!!

Ancak maalaeef çoğu PDP kullanıcısı da "bizde" paneli bir "LCD" gibi görüp kullanmak istiyorki bu en büyük yalnıştır
    PDP kullanıcısı,panelini hiç bir zaman günün en fazla zamanını geçirdiği bir LCD Monitör eya Notebook veya bir LCD TV gibi görürse
    bu daha da büyük bir yalnıştır!

Siz bir PDP yi Sinema ve sonra Projector ile kumayese edip orada kalmalısınız!!

++

• Albani:-"BIP" süreciyle,bahsettiğiniz Burn-in/Retention olayının birbirleriyle zerre kadar alakası yoktur!
    Bu sorunlar PDP lerin klasik çalışma prensibine göre ve tekniklerinin buna yatkın olması sebebiyle "HER ZAMAN" oluşabilecek bir problemdir

Bu durumda BIP sürecinde sürece uymazsak ne kaybediyoruz?
    Buna bağlı olarak, anladığım kadarı ile dinamik mod yüksek keskinlik kontrast ve renk değerleri burning olayına zemin yaratmıyor ve değerleri istediğimiz kadar yükseltebiliriz..
    Bir de bende şu anda retansiyon hiç oluşmadı ama çubuk kaydırma olayını da tv aldığım iki aylık süreçte hiç uygulamadım. Sizce bu işlem belirli aralıklarla rutin bir period halinde uygulanmalı mıdır? Yoksa ateşi olmayan hastaya aspirin vermek gibi gereksiz bir işlem mi olur..

Servis den memnun kalmadım. Apar topar kurdular bir ayar yaptılar ve tek kelime açıklama yapmadan gidiyorlar dı ki ben sordum ne kadar zaman bu ayarlarla kullanayım diye bir ay dediler ve gittiler..

Siz de olmasanız ne yapardık bilmem.. Sabırlı katkılarınız için teşekkür ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Plazma lara bir türlü isinamadim gittim 55et5e Led aldım. Hem bıktım arastirmaktan, hem fiyatı iyi geldi hem de panasonic olması içime sindi. Gerçi henuz gelmedi ama memnun kalacagim diye tahmin ediyorum.

Bir kaç yerde "iyi bir reciever" kullanırsanız... Tarzı cümleler gördüm. Şu an Digiturk kullanıyorum, "Dt 9102HD" modeli. Bu "iyi bir reciever" sınıfına giriyor mu? Girmiyorsa bana bir kaç tane iyi reciever tavsiye edebilir misiniz?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.