Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (603. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • arkadaşlar G20e modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ama bir türlü istediğim renkleri tutturamadım
    beyazlar ya biraz pembemsi, ya da biraz yeşilimsi
    ileri ayarlardan red green blue vb ayarlarla fazlasıyla oynadım ama bir türlü bembeyaz bir beyaz yakalayamadım
    var mı budur bunun bir ince ayarı veya standartı?
  • tx-p50g20e aldım sd yayın görüntüsünden çok memnunum ancak harici hdd den divx seyretmek istiyorum usb ye bagladıgımda hdd tanındı yazıyor wiera tools da "cihaz yok" uyarısı veriyor usb den filim seyretmek için ne yapmam lazım el kitapcıgından yeterli bilgi yok yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

kısık degerler derken mesela bunun bir örneği varmıdır ?
    yada bip yaparken kullanmamız gereken değerleri veren bir linkte uygundur
    teşekkürler....

Orijinalden alıntı: korcin

arkadaşlar G20e modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ama bir türlü istediğim renkleri tutturamadım
    beyazlar ya biraz pembemsi, ya da biraz yeşilimsi
    ileri ayarlardan red green blue vb ayarlarla fazlasıyla oynadım ama bir türlü bembeyaz bir beyaz yakalayamadım
    var mı budur bunun bir ince ayarı veya standartı?

Pana son yıllarda Native renklerden uzak paneller yapmaktadır.Panel kaliteli olsa da renk istenilen kaliteyi veremiyor malesef.(Bununla ilgili şikayetler okumuştum).Sende bu sorunu yaşamaktasın. Saygılar

Orijinalden alıntı: universteli

Pana son yıllarda Native renklerden uzak paneller yapmaktadır.Panel kaliteli olsa da renk istenilen kaliteyi veremiyor malesef.(Bununla ilgili şikayetler okumuştum).Sende bu sorunu yaşamaktasın. Saygılar

ilginçtir ki, yatak odasındaki 2 yıllık 37pv70f modelinin verdiği renkler daha başarılı
    vardır muhakkak bunun da bir ayarı, kurcalamaya devam
  • Panasonic'ten 10-15 serilerinden hiçbir tvnin alınmasını tavsiye etmiyorum. Daha önce de belki forumda belirtilmiştir, siyah seviyesi diğer üreticilerden daha iyi başlasa da 1500 saate gelince tv sürüş voltajını giderek arttırarak siyahları griye kaydırıyor. Sİyah parlaklığı 1500 saatte 2ila 3 katına katına çıkıyor. Yeni 2010 serilerinde de bunun daha az da olsa olacağı Panasonic tarafından yapılan açıklama ile belirtilmiş. Hatta konu ile ilgili davalarda açılmış tüketiciyi yanıltma sebebiyle Amerika'da.

Şu anda plazma alacaklara zamanla bozulan siyah kalitesi sıkıntısından muzdarip olmayan Samsung ve LG'lere yönelinmesini tavsiye edeceğim. Çok uzun zamandır Panasonic kullanıcı ve destekçisi bir kullanıcı olarak bu beni çok üzdü ama maalesef gerçekler bu şekilde. Daha fazla bilgi almak isteyenler AVSforumda konuyla ilgili forum başlığına bakabilirler.
  • G20 niz hayırlı olsun bildiğim kadarı ile usb girişleri sadece klavye bağlamak ve hd'e kayıt yapmak için kullanılıyor. Divx için kart yuvasını kullanmanız gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daneel

Panasonic'ten 10-15 serilerinden hiçbir tvnin alınmasını tavsiye etmiyorum. Daha önce de belki forumda belirtilmiştir, siyah seviyesi diğer üreticilerden daha iyi başlasa da 1500 saate gelince tv sürüş voltajını giderek arttırarak siyahları griye kaydırıyor. Sİyah parlaklığı 1500 saatte 2ila 3 katına katına çıkıyor. Yeni 2010 serilerinde de bunun daha az da olsa olacağı Panasonic tarafından yapılan açıklama ile belirtilmiş. Hatta konu ile ilgili davalarda açılmış tüketiciyi yanıltma sebebiyle Amerika'da.

Şu anda plazma alacaklara zamanla bozulan siyah kalitesi sıkıntısından muzdarip olmayan Samsung ve LG'lere yönelinmesini tavsiye edeceğim. Çok uzun zamandır Panasonic kullanıcı ve destekçisi bir kullanıcı olarak bu beni çok üzdü ama maalesef gerçekler bu şekilde. Daha fazla bilgi almak isteyenler AVSforumda konuyla ilgili forum başlığına bakabilirler.

www.avsforum.com
    Panasonic 11G/12G/13G black levels have seemingly doubled overnight? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339

AVS Forumda Cnet ten alınan değerler;
    Sıfır 50G10 un başlangıçta 0.008 fl olan siyah seviyesi
    50G10 un 1500 saat sonunda siyah seviyesi 0.023 fl

Diğerleri;

Samsung C7000 sıfır plazmanın siyah seviyesi 0.033 fl
    LG 50PK750 sıfır plazmanın siyah seviyesi 0.026 fl

Sıfırları böyleyse ilerde ne olur?, cesaret edipte alanlar görecektir:)

• Bilgilendirme için çok teşekkürler
    Şu an piyasada bahsettiğiniz sorunun yaşanmadığı , alınabilecek Panasonic Plazama yok mu peki ?

quote:

Panasonic'ten 10-15 serilerinden hiçbir tvnin alınmasını tavsiye etmiyorum. Daha önce de belki forumda belirtilmiştir, siyah seviyesi diğer üreticilerden daha iyi başlasa da 1500 saate gelince tv sürüş voltajını giderek arttırarak siyahları griye kaydırıyor. Sİyah parlaklığı 1500 saatte 2ila 3 katına katına çıkıyor. Yeni 2010 serilerinde de bunun daha az da olsa olacağı Panasonic tarafından yapılan açıklama ile belirtilmiş. Hatta konu ile ilgili davalarda açılmış tüketiciyi yanıltma sebebiyle Amerika'da.

• AVSforumda LG veya Samsungun voltaj seviyelerini kullanım saatine göre değiştirdiğine dair bir bilgi yok, hatta tam tersini belirten postlar var. Siyahın griye kayması sadece panasoniclere has bir durum gibi gözüküyor şu anda. 2010 serileri ile yapılmış uzun süreli bir test bulunmadığından yeni serilerde ne kadar griye kayma olduğu ancak belirli bir süre geçtikten sonra ortaya çıkacaktır.
  • arkadaşlar bu siyahlardaki grileşmenin çok abartıldığını düşünüyorum.. teknik değerlere baktığınızda kayda alınacak bir durum yok gibi..

Bu IFC ile ilgili olay nedir? neden kapatılmasını öneriyorsunuz öğrenebilirmiyim.
    televizyonu almadan önce demo modunda izlediğimde (abartılı olmakla birlikte)
    kayan yazılarda netleşme sağladığını gösteriyordu.
    kendimde kontrol ettim kayan yazılarda bulanıklığı ve titremeyi ortadan kaldırıyor
    özellikle ufak ve hızlı akan yazılarda net bir şekilde fark yaratıyor.

Kullanım talimatları kitapçığında "görüntüyü düzeltmek için görüntü kare hızı oranını telefi eder"
    şeklinde bir ibare var fakat ben yukarda yazdığım fark dışında gözle görülür bir fark göremedim.

ne olduğunu merak eden arkadaşlar için
    IFC --> Intellegent Frame Creation
    Menu > Kurulum Ayarları > Diğer Ayarlar yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhandogan

Selam arkadaşlar

Bu IFC ile ilgili olay nedir? neden kapatılmasını öneriyorsunuz öğrenebilirmiyim.
    televizyonu almadan önce demo modunda izlediğimde (abartılı olmakla birlikte)
    kayan yazılarda netleşme sağladığını gösteriyordu.
    kendimde kontrol ettim kayan yazılarda bulanıklığı ve titremeyi ortadan kaldırıyor
    özellikle ufak ve hızlı akan yazılarda net bir şekilde fark yaratıyor.

Kullanım talimatları kitapçığında "görüntüyü düzeltmek için görüntü kare hızı oranını telefi eder"
    şeklinde bir ibare var fakat ben yukarda yazdığım fark dışında gözle görülür bir fark göremedim.

ne olduğunu merak eden arkadaşlar için
    IFC --> Intellegent Frame Creation
    Menu > Kurulum Ayarları > Diğer Ayarlar yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz

Akvaryum etkisi yaratıyor, ekranda hareket eden objeler bir yavaşlayıp bir hızlanıyor gibi gözüküyor, doğal görüntü olmuyor. Kayan yazılar biraz daha iyileşecek diye çekilecek dert değil. Plazma almanın baş sebebi bu merete ihtiyaç duymamak başarılı hareketli görüntü çözünürlüğü için.

• quote:

Orijinalden alıntı: targan

quote:

www.avsforum.com
    Panasonic 11G/12G/13G black levels have seemingly doubled overnight? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

AVS Forumda Cnet ten alınan değerler;
    Sıfır 50G10 un başlangıçta 0.008 fl olan siyah seviyesi
    50G10 un 1500 saat sonunda siyah seviyesi 0.023 fl

Diğerleri;

Samsung C7000 sıfır plazmanın siyah seviyesi 0.033 fl
    LG 50PK750 sıfır plazmanın siyah seviyesi 0.026 fl

Sıfırları böyleyse ilerde ne olur?, cesaret edipte alanlar görecektir:)

Şimdi benim anlamadığım konu, panasonic ilk geldiğinde 0.008 fl ve 1500 saat sonra 0.023 fl oluyor tamam. Diğer cihazlarınki bundan zaten daha fazla biri 0.033 ve biri 0.026. E niye Samsung veya LG alıyoruz o zaman? Onların ilk alındığı halde bile panasonic'in 1500 saatten sonrakinden daha yüksek değeri.

• Evet 2010 model Samsung ve Lg plazmaların siyah seviyeleri Panasoniğin gerisinde ve yeşilimsi diyor değerlendirme. (aslında merak da uyandırdı yeşilimsi siyah nasıl oluyor:)
    Bulduğum linkte bana ilginç gelen (Panasoniğin bu diğer ikisi ile kıyaslanmıyacağından emindim.) ;
    Adamlar indirimli 350$ a kalibre ediyorlar panelleri, demek ki o kadar faydalı bu iş.
    Araştırmak lazım.
  • 3000saatte siyah seviyesinin ne olacağını kimse bilmediğinden tavsiye etmiyorum. Ayrıca 0.024 Cnet'in ölçtüğü, 0.030lar civarında ölçüm alan 2000saate dayanmış kullanıcılar olmuş. 2006 panasonic'in siyah performansının yanyana konulan 2009 panasonicten daha iyi olduğunu söyleyenler bile var.

Kimseye zorla aldırmayacak halimiz yok bizimki tavsiye, illa plazma alacaksanız gidin başka marka alın, ya da seneye çıkacak ve bir ümit bu dertten muzdarip olmayacak panasonicleri bekleyin derim şahsen.

Ayrıca aynı sitede LG PK550 0.0132fl siyah ölçümü vermiş, Pk750 tek referans değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 20 Nisan 2010; 18:43:09 >
  • plazma alacaksanız 1-Pioneer (hala bulmak mümkün) 2- Panasonic başka marka ve modellere bakmayın.

3000saatte siyah seviyesinin ne olacağını kimse bilmediğinden tavsiye etmiyorum. Ayrıca 0.024 Cnet'in ölçtüğü, 0.030lar civarında ölçüm alan 2000saate dayanmış kullanıcılar olmuş. 2006 panasonic'in siyah performansının yanyana konulan 2009 panasonicten daha iyi olduğunu söyleyenler bile var.

Kimseye zorla aldırmayacak halimiz yok bizimki tavsiye, illa plazma alacaksanız gidin başka marka alın, ya da seneye çıkacak ve bir ümit bu dertten muzdarip olmayacak panasonicleri bekleyin derim şahsen.

Ayrıca aynı sitede LG PK550 0.0132fl siyah ölçümü vermiş, Pk750 tek referans değil.

quote:

My 50V10 now has 2000 hours. Checked my black levels tonight with a chroma 5 and i1pro meter and they are at .027. If I remember correctly the last time I reported my levels on here they were around .020. I will also say that my set has a wonderful picture and while viewing content I do not notice a problem with my blacks. My screen however is grey when taking measurements in a totally dark room.

bütün thread burada
    www.avsforum.com

black level konusu iyice ajite edilmeye başlandı.elinize hassas ölçüm cihazı alıp tamamen karanlık odada ölçüm yapsanız dahi çıkan fark yukarıda. günlük kullanımda rahatsız edecek bir noktaya asla ulaşmayacak bir fark bu. Ölçüm yapan ve yollayan kullanıcıların büyük çogunlugu halen renklerin ve plazmanın güzelliginden bahsediyorlar. Panasonic plazmalar asla kuro olamayacaklar. ama hepimizin bildigi gibi kral öldürüldü. elimizde cüzi bütçelerle alabilecegimiz en iyi plazma olarak sadece panasonicler var ve elinde ölçü aletiyle ekranını ölçen pimpiriklilerin feryatlarına bakmayın. feryat edenler, benim gibi sıradan kullanıcıların plazmaya baktıgı gibi bakmıyorlar, beklentileri farklı. bu fiyata referans model falanmı bekliyorlar anlamıyorum onuda. sanki g15 özelliklerindeki bir makinayı aynı fiyatı geçtim, %30 yakın fiyatına alabilecekler. Neyse panasonic sahipleri takmayın kafanıza bunları. plazmalarınızın keyfini çıkartın.

iyi günler

• dün arkadaşa g20 aldık ben bu gün görebildim.bimeks 2400tl..
    ilk başta siyah seviyesi dvd ve uydu dreambox hiç hoşuma gitmedi
    sonra xbox bağlayınca ve 720p açınca içim rahat etti.

demekki sd seyredecekeseniz full hd panel kaynaksız pek başaralı değil .
    1024 çözünürlük hala çok iyi
    yok dijihd alırım derseniz olabilir. v10 lu bi abimiz illa dijihd bağlayın farkı görün diyoo..
    gerçekten benim px80 muhteşem gösteriyo ..

---------------------

siyah seviyesi artışı g10 larda görüldü sonra g15 şimdide g20 çıktı
    ki o seviyeleri gözle algılamak çok zor
    zaten her kanalın her dvd nin her oyunun siyah seviyeleri farklıdır..

ama evde SD seyredicem kabloTV yada sd uydu bağlıyacam diyenler 1024x768 çözünrlük alsınlar

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.