Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • media player desteği geniş bir cihaz.hiç bir dosya açılmıyorsa sorunu başka yerde arayın.formatla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Orijinalden alıntı: ferhat-gur

arkadaşlar size bir sorum olacak.
    50st50 hz 2000 50vt30 un hz si 600.
    bu şu anlamamı geliyor: 50st50nin görüntü kalitesi 50vt30 den daha iyi veya en
    azından daha hızlı bir tv.
    bu iki tv karşılaştırıldığında hangisi ağır basar.tam olarak farkları nelerdir.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    not: 50vt30 aldım henüz kurdurmadım.bu konuyu almadan sormam gerekirdi aslında ya neyse

Panelin hayırlı olsun+

1-Hz değerlerine hiç "takılma" çünkü o değerler bildiğiniz anlamda örneğin bir HIZ faktörü ile zerre kadar alakası yoktur(bunlar "Hileli" bilgilerdir!!)
    Aslında değerler doğru ama tanımları hilelidir,dolayısıyla geçiyorsunuz bunları

2-VT3 ayrıca ST den çok daha performanslı bir paneldir
    Pany de V ler her zaman en performanslı ve en az sorunlu tek Seridir!

Ayrıca V ler 2009/2010/2011/2012 de hep en panellerdi,V3 lerde dolayısıyla bu konuda çok iyidir,ST yerine V3x almak da elbette
    çok daha doğru bir tercihtir

3-Pany de verilen Hz değerleri de ayrıca "Sub-field-drive" dediğimiz ve sadece CINEMA Mode "aktif" olan ve pixellerin hem 24fps hem de
    50/60 da FILM içeriğine uygun olarak Pany nin kendi geliştirdiği,"yazılımsal"işleme tekniğidir;bunun daha iyisi ve performanslı ise Pio dadır tabiki

Ancak bu değerleri verirken bu herifler,rakamları farklı tanımlara taşıyarak sizlere farklı bir algılama yaratırlar,yani aynen "yedirirler"
    bizim gibi bu işi bilenler de "aman yemeyin bunları" diye uyarırız hatta odunu veririz sakın yemeyi diye

Çünkü Forumlardaki çeşitli "tipler" bunları kendileri yedikleri gibi sonrada bilgi diye buralarda yazıp sizlere yedirmek istiyorlar(bana o kadar
    bu konularda şikayet ve danışanlar varki!!)ben de elimden geldiğince ve grekiyorsa sert olarak bunları bir yere kadar dile getiriyorum!

Dikkat ederseniz arada buraya yazıyorum yokmu yeni "panel efsaneleri" diye
    örneğin geçenlerde birisi bir şey yazmış yine akıllara zarar ve birisi de bana sormuş,bende her zamanki üslubumla bunu cevapladım

Not;Forumda bir sürü Pany başlıkları görmekteyim ve çoğu ya cevap alamıyor yada bouşuna cevap bekliyor,gelin bu başlıktan takip edin ltf
    onun bunu daha hayatında paneli bilmeyen/içini açıp ne olduğunu tanımayan sistemini bilmeyenler,PDP bilgileri diye sadece "sallıyorlar"!!

LCD ler konusu pek böyle değil hatta bana göre hiç değil ama TR de ve dahi DH de inanılmaz bir PDP ler hk.yalnış ve dahi yalan bilgiler
    dolanıp durmaktadır,ayrıca Mağazalardaki Satıcıları özellikle PDP konusunda kesinlikle dinlemeyin

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

@Albani üstad Dt50 ile Hx850 aynı sınıfta değerlendirilebilir mi yada sen ne şekilde konumlandırabilirsin? Keza Philips 7007 yi de bu bağlamda değerlendirmeye alsan..
    Buarada ben 47 inc alıcam arkadaşlar en iyi seçenek hangisiyse ona yönelicem.

@John

Sen bu forumun bazı başlıklarını hiç okuma,bir de yazana bak;kim yazmış diye;daha da fazlasını istersen gelir bana sorarsın!

-DT50 ayrıca HX8x ile aynı sınıfta değildir

-Senin bütçen 85x için OK ise bunu al sonrada ilgili başlığına gel ben sana oradan açıklarım takıldığın bir şey varsa!

-Phil 8/9 OK ama 7 için aynı şeyi söylemiyorum ancak yine de bir DT5 den çok daha doğru bir tercihtir!

++

NOT;Beyler,bu şekilde bazı panelleri soran veya araştıran ve almak isteyenler öncelikle "bütçe" belirtsinler????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Şubat 2013; 14:45:50 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: isbabur

Albani hocam. .. yıllar önce seni dinlemiş pany 42 pv 70 f plasma almıştım ve cok memnun kaldım tekrar tşkler. ..

Şimdi 55 inç tv almak istiyorum ve tavsiye bekliyorum senden.

3D önemli değil olmasada olur.

Dsmart hd kullanıyorum. Ve hdd den film izliyorum.

WT 50 demişsin okudum yorumlarını.

Ne dersin abi?

Iyi geceler. ..

Kardeş ben WT50 demedim hiç bir zaman;sadece bu panel daha gelmeden önce "hele bir gelsin bakarız" demiştim ilk başta
    sonra geldi gördük,sonra yabancı kullanıcıları okudum sonra bazı teknik durumlarını değerlendirdim sonrada "sil bunu" dedim

Evet Seri bu sene bir raz farklı teknik yapıda çıktı ve hem DT hem de WT iyi değil,ayrıca buna karşılık inanılmaz pahalı idi(WT)
    bu sebebten değil TR,Avrupada bile satılamadan stoklarda kaldı durdu,ancak DT performans ve teknik olarak,WT den daha iyi
    ama bunda da istenen doğru resim kalitesi alınamıyor ve Baclit sistemi iyi değil v.s v.s bunları zaman içinde çok anlattım burada ve
    diğer forumda,açıkçası benim artık tavsiye bir seriler değil bunlar,ancak yine de fiyatı ciddi düşürse F/P olarak demesem bile en azından
    fiyatı itibarıyla o da sadece DT tabiki alınır+

Sana tavsiyem Pany LCD yerine Sony/Phil panellere bak

Sıkı FILM ci isen yine PDP ye devam et VT5 OK dir++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Şubat 2013; 14:53:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: ferhat-gur

arkadaşlar size bir sorum olacak.
    50st50 hz 2000 50vt30 un hz si 600.
    bu şu anlamamı geliyor: 50st50nin görüntü kalitesi 50vt30 den daha iyi veya en
    azından daha hızlı bir tv.
    bu iki tv karşılaştırıldığında hangisi ağır basar.tam olarak farkları nelerdir.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    not: 50vt30 aldım henüz kurdurmadım.bu konuyu almadan sormam gerekirdi aslında ya neyse

Panelin hayırlı olsun+

1-Hz değerlerine hiç "takılma" çünkü o değerler bildiğiniz anlamda örneğin bir HIZ faktörü ile zerre kadar alakası yoktur(bunlar "Hileli" bilgilerdir!!)
    Aslında değerler doğru ama tanımları hilelidir,dolayısıyla geçiyorsunuz bunları

2-VT3 ayrıca ST den çok daha performanslı bir paneldir
    Pany de V ler her zaman en performanslı ve en az sorunlu tek Seridir!

Ayrıca V ler 2009/2010/2011/2012 de hep en panellerdi,V3 lerde dolayısıyla bu konuda çok iyidir,ST yerine V3x almak da elbette
    çok daha doğru bir tercihtir

3-Pany de verilen Hz değerleri de ayrıca "Sub-field-drive" dediğimiz ve sadece CINEMA Mode "aktif" olan ve pixellerin hem 24fps hem de
    50/60 da FILM içeriğine uygun olarak Pany nin kendi geliştirdiği,"yazılımsal"işleme tekniğidir;bunun daha iyisi ve performanslı ise Pio dadır tabiki

Ancak bu değerleri verirken bu herifler,rakamları farklı tanımlara taşıyarak sizlere farklı bir algılama yaratırlar,yani aynen "yedirirler"
    bizim gibi bu işi bilenler de "aman yemeyin bunları" diye uyarırız hatta odunu veririz sakın yemeyi diye

Çünkü Forumlardaki çeşitli "tipler" bunları kendileri yedikleri gibi sonrada bilgi diye buralarda yazıp sizlere yedirmek istiyorlar(bana o kadar
    bu konularda şikayet ve danışanlar varki!!)ben de elimden geldiğince ve grekiyorsa sert olarak bunları bir yere kadar dile getiriyorum!

Dikkat ederseniz arada buraya yazıyorum yokmu yeni "panel efsaneleri" diye
    örneğin geçenlerde birisi bir şey yazmış yine akıllara zarar ve birisi de bana sormuş,bende her zamanki üslubumla bunu cevapladım

Not;Forumda bir sürü Pany başlıkları görmekteyim ve çoğu ya cevap alamıyor yada bouşuna cevap bekliyor,gelin bu başlıktan takip edin ltf
    onun bunu daha hayatında paneli bilmeyen/içini açıp ne olduğunu tanımayan sistemini bilmeyenler,PDP bilgileri diye sadece "sallıyorlar"!!

LCD ler konusu pek böyle değil hatta bana göre hiç değil ama TR de ve dahi DH de inanılmaz bir PDP ler hk.yalnış ve dahi yalan bilgiler
    dolanıp durmaktadır,ayrıca Mağazalardaki Satıcıları özellikle PDP konusunda kesinlikle dinlemeyin

++

Teşekkür ederim Albani Hocam.aldım paneli öyle duruyor.1 ay içinde kurdurucam.
    ama bu kuruluma gelen arkadaşlara neler danışmalıyım hocam.
    benim panel teşhir ürünüydü sıkıntı çıkar diye de korkuyorum açıkcası.
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayemir18

Vatan'dan ST50E serisinden 42"(1497TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) ve 50"(2399TL Maksimum&Bonus kampanyası Peşin fiyatına 12 Taksit) NEOPLAZMA(Plazmanın iyileştirilmişi diyorlar artık her nasılsa özelliği neyse?) paneller alarak aranıza katıldım. Sıkı bir sinema sever ve arşivci olmakla birlikte, TV kanalları ve HD yayınlardan da mümkün olan maximum randımanı alabilmek isterim. DigiTürk / Dsmart vb. üyelikler yahut uydu alıcısı tavsiyesinde nokta atış rica ediyorum. Next minix düşünüyordum ancak yine minik olsun uzman tavsiyesi olsun istedim. Miniklerden uzak dur denirse de tavsiyeye uyarım! Cepte internetim sınırsız... TV ye aktarabilirim sanırım. Yine de sormak isterim; Kablosuz modemle internet düşünmeli miyim yoksa ceptelin modem özelliği kâfi midir? Son olarak bu kablosuz aktarımlı uydu alıcıları 2 tv de aynı anda farklı kanal izlemeye imkan tanıyor mu ve görüntü kalitesi açısından ne durumdadırlar?
    (ALBANİ: "VİVİD" diye yetişkinlere özel filmler yapan sanıyorum Kanada'lı bir film şirketi vardı. O Vivid senin kullandığın Vivid midir? Nedir bu Vivid esprisi? Ayrıca Egeli misin? Gari kelimesini kullanıyor olman dikkatimi çekti?
    Receiver konusunda net olmak gerek sanırım. Aşağıdaki ürünler benim rahat erişebileceğim ürünlerdir... Bunlardan en iyileri hangileridir? Beni üzmeyecek, st50 ile uyumlu görüntü kalitesini hangisi sunabilir?
    ATLANTA HD BOX SMART+KLAVYE+WiFi Uydu Alıcısı
    Linx Ne-1090 Linux Full HD USB/PVR HDMI Wifi Dijital Uydu Alıcısı
    Dreambox DM-600PVR Kart Girişli İnternet Paylaşımlı Dijital Uydu Alıcısı
    Sunny 15100 Full Hd Uydu Alıcılı Smart Box
    Goldmaster Pvr-1045 Hd Smart Uydu Alıcı
    Next Twin Diamond Hd Uydu Alıcısı
    Atlanta Diamond HD Box Mini Full HD PVR Uydu Alıcısı
    Atlanta Hd Box NEO (Full Hd + PVR) Dijital Uydu Alıcısı
    NextStar YE-18500 Plus Hd Dijital Uydu Alıcısı
    Goldmaster Ranger Plus Full Hd Uydu Alıcısı
    Linx Ne-1070 Full HD USB/PVR HDMI Ethernet Dijital Uydu Alıcısı
    Hiremco ChipBox HD Dijital Uydu Alıcısı
    Next Minix FULL HD USBMOVIE Uydu Alıcı (Mavi)
    Goldmaster Silver Full Hd Uydu Alıcısı
    NEXT MINIX HD COOL UYDU ALCISI
    Hiremco Galaxy Mini USBMOVIE FULL HD Uydu Alıcısı ve Media Oynatıcı

(ALBANİ: "VİVİD" diye yetişkinlere özel filmler yapan sanıyorum Kanada'lı bir film şirketi vardı. O Vivid senin kullandığın Vivid midir? Nedir bu Vivid esprisi? Ayrıca Egeli misin? Gari kelimesini kullanıyor olman dikkatimi çekti?

Evet Egeli Bergama lıyım

ülen alem adamsın,o Vivid ile bu vividi nereden karıştırdın da aklına geldi
    neyse,o vivid bildiğin Vivid ama benim bahsettiğim daha doğrusu bu işi bilenlerin panel TV lerde kullandığı vivid başka şeydir ama sen istersne bunları karıştır gari
    nasılsa ikiside çok renkli,canlı acaip göz yoran pırıl-pırıl v.s v.s

Ayrıca "nokta atışı Receiver" demişsin ama o yazdığın cihazların hepsi de karavana yaw
    ancak bunları da tabiki alabilirsin ama bunlar karavana,nokta atışı filan değildir

DT/DS için tercih senin,çünkü bunların durumu farklıdır!

DT için bugün sadece kendi verdikleri Receiver lar ile izlersin veya bazı TR montajlı(Beko/Vestel/Arçelik gibi) bir panel alırsın onunla birlikte sana
    DT Cam+Card verirler ve bunu ext.bir Receiver a bağlayarak izlersin gibi bir özel durumuda vardır!

DS de ise Cam+Card abonelik sistemi olduğu için,bunu satın alırsın sonrada bir Receiver alırsın ona takar izlersin bağımsız olarak!

Receiver için imzama bak! o imza da bir tane daha cihaz vardı ama onu bir dostuma sattım(Humax HDCI2000)

Nokta atışı+Kalite+Marka+Resim kalitesi v.s v.s için TR deki tek adres aşağıda verdiğim link dir!(veya bir yer daha var orasınıda sorarsan onuda verebilirim)
    Olay budur diyeceğin şimdilik tek konu da budur!

http://forum.donanimhaber.com/m_57856738/mpage_1/key_/tm.htm

++

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

2013 model üst segment Panasoniclerde Twin HD tuner olması ile ilgili,
    İki ayrı dvb tuneri ve CI+ destekli iki ayrı modül&kart girişi oldugu anlamına mı geliyor arkadaşlar?
    Harici receiver almak yerine, digiturk ve d-smart gibi platformları bir arada panelin dahili dvb-s tunerlerı izleyebilmek demek herhalde bu.

Panasoniclerin dahili tunerlarının gayet iyi olduğunu, hem kendi tecrübelerimden hem de ustaların yorumlarından biliyorum.
    Eğer yukarıda yazdığım gibiyse bu sistem, iki ayrı dijital platformu tek bir cihazla seyretmek için ayrıca technisat, kathrein gibi receiverlar almak durumunda kalmayız.

Hani ben her zaman diyorum ya;maç bitti uzatmalar oynanıyor diye herifler de tam uyanık çakal,hala bu panelleri bitirmeyip böyle gördüğünüz
    atraksiyonları özellik diye koyup maçı uzatıyorlar,çünkü TFT-LCD/PDP gidilecek yol kalmadı yani yol filan bitti!!

Bahsedilen özellikler olaya şöyle bakınca,çoğu insan için güzel bir durum ama her iki CAM sistemini çalıştırmak öyle kolay değildir
    daha doğrusu stabil çalıştırmak zordur!

Kaldıki her Receiver da bunu beceremiyor,paneller nasil becerir burasını bilemem! zaten dikkat ederseniz Core/Dual/Quad v.s gibi İşlemcilerin
    kullanılması da böyle ıvır-zıvır özellikler içindir ama forumda bazıları var,bunlara takıp,panel de şu var bu var şöyle işlemci var deyip
    millete yalan bilgiler veriyor çünkü bizim panelin HIZ konusu dediğimiz olayla bunun hiç bir alakası yoktur,insanlar da böyle yalan sallama
    bilgilerle vay ve be panale bak bilmem ne işlemci var diyor

Ayrıca bahsettiğin Techni Receiver tüm panellerden(Pany de dahil)çok çok daha iyi resim performansı vermektedir
    SD ler ve HD ler de v.s,Kati de aynınen bu şekilde ve Avrupadaki bir çok MARKA Receiver da böyle!

Ayrıca DVB-S/S2 Tunerler ciddi manada sıkıcı ve istediğin her bir numarayı yapamadığın cihazlardır ki ben de kullanıyorum yeni aldığım Tosh panelde
    ama kafayı yedim 1,5 aydır,çünkü çoğu şeyi yapamıyorum hatta kanal bile silinemiyor v.s kısava bizim gibi bu konuda prof.adamların işine dahili
    alıcı filan yaramaz ise de çoğu insanın işine ise fazlasıyla yeter!

Pany deki DVB-S/S2 Tuner resim kalitesi de(PDP ler için söylüyorum)oldukça iyidir ve kişi de bizim gibi değilse bununla çok güzel idare eder ve Receiver
    almasına gerek yoktur!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: resatzen

yeniden merhaba arkadaşlar
    geçen seneki 2 korkunç samsung tecrübesinden sonra sizden aldığım cesaretle 2 gün önce mediamarktan 50vt50 almış bulunmaktayım. tv nin eve gelişi kurulması ilk çalıştırılışı filan süper zevkliydi. görüntüsüne işlevlerine sesine varıncaya kadar herşeyiyle bence şu an bana hitap edebilecek en iyi tv.yi aldığımı düşünüyorum. son zamanlarda pek siteye girememiştim. son mesajlara bakınca bu burnin belası yeniden sanki alevlenmiş gibi. bunları tekrar okuyunca inanın bir an pişmanlık yaşadım sanki. kumanda devamlı elimde en boy oranlarını sürekli değiştiriyorum. allahtan bu ikinci tvim. ilk tv oturma odasına gitti. çoluk cocuk hanım kimseye elletmiyorum yenisini.

işi iyi bilenlere iki sorum olacak birincisi
    daha önceden siteden indirmiş olduğum aşağıdaki programlar mevcut elimde bu burnin olayından çok korkuyorum. bunları nasıl çalıştırmam lazım belli bir sırası varmı yoksa kafama göremi oynatayım.

Break-In Images---Break-inbyCAN----TESTPatternsALLbyCAN-----HDTVBurn-In

ikincisi
    ayrı bir media playerdan film oynatırken en boyları değiştirebiliyorum ve thx film modunu açabiliyorum fakat tvnin kendi playerından film seyrederken bazı filmlerde en boy değişmiyor vede görüntü modunda thx seneçeği olmuyor. bunun nedeni nedir acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

Doğru bir techi yapmışsın,panelin hayırlı olsun+

O benim verdiğim program BIP süreci içindir Burn-in ile alakası yoktur,zaten BIP programlarının da böyle ekran izleri ile alakası yine yokdur!

Sen sanırım bu başlığı iyi okumamışsın ama sana tavsiyem geriye doğru giderek benim msg larımı takip etsen yeter+

Picture-size için bahsettiğin durum doğrudur ama her panelde böyledir bu çalışma! dolayısıyla Int.MP den durum bahsettiğin gibidir!

Ayrıca THX mode(FILM içindir)ve sadece ext.BD/HD-DVD/PS3/XBox için org.media 1080p/24fps için tam doğru ayardadır ama THX
    durumu aslında "Sinema" da tam doğrudur,panellerde olay bildiğin gibi değildir! ama sen bu modun görüntüsünü beğeniyorsan
    bazı kaynakları(ext.)veya panelden SD&HDTV izlediğin zamanda kullanabilirsin!

++

• son dakika! :)

LG 3D led Tv almak yerine Pana Plasma almaya karar vermiş durumdayım. İsabetli bir karar galiba?

50st50 ve 50vt50 arasında kararsızım. ST almam için geçerli bir sebep varmı? bu sebep için aradaki fiyat farkı değer mi?

Beyler paneli alıp da aylar boyunca kurdurmak için beklemeyin!

++

UYARI;Panel tip TV ler "iklim şartlarından" ciddi etkilenirler!

-Nem
    -Isı(soğuk-sıcak)
    -Uzun süre pixelleri hareket etmeyen yatık/yorgun dediğimiz paneller

PDP paneli bu şekilde bekletirseniz(özellikle çok soğuk iklimlerde)hemen kurmuyoruz!
    örneğin paneli monte edilecek yere getirip 24 saat kadar kutusundan çıkarıp(veya çıkarmadan kutunun üstünü açarak)
    veya Garanti başlaması durumu sebebiyle hiç kutudan çıkarmadan 24/48saat kadar ılık,az nemli v.s ortamda bekletip
    sonra monte etmek gerekiyor(daha doğrusu işin aslı budur ama ne kadar uyulur orası meçhul ancak bazı PDP lerde aşırı soğuk
    depaolarda aylarca beklemiş panellerde çeşitli kurulum sorunları çıkar çıkıyor)

Veya paneli yine böyle bir ortamdan salona getirdiğimiz zaman 6/12 saat kadar kutusunda ekranı yere gelicek şekilde yatırmak
    ama bunu yaparken dikkatli ve paneli kıracak bir şekilde değil,yani yatıtken kırmayın paneli
    Sonra kaldırıp 12 saat kadar daha bekletmek doğru bir işkemdir!

++

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: resatzen

yeniden merhaba arkadaşlar
    geçen seneki 2 korkunç samsung tecrübesinden sonra sizden aldığım cesaretle 2 gün önce mediamarktan 50vt50 almış bulunmaktayım. tv nin eve gelişi kurulması ilk çalıştırılışı filan süper zevkliydi. görüntüsüne işlevlerine sesine varıncaya kadar herşeyiyle bence şu an bana hitap edebilecek en iyi tv.yi aldığımı düşünüyorum. son zamanlarda pek siteye girememiştim. son mesajlara bakınca bu burnin belası yeniden sanki alevlenmiş gibi. bunları tekrar okuyunca inanın bir an pişmanlık yaşadım sanki. kumanda devamlı elimde en boy oranlarını sürekli değiştiriyorum. allahtan bu ikinci tvim. ilk tv oturma odasına gitti. çoluk cocuk hanım kimseye elletmiyorum yenisini.

işi iyi bilenlere iki sorum olacak birincisi
    daha önceden siteden indirmiş olduğum aşağıdaki programlar mevcut elimde bu burnin olayından çok korkuyorum. bunları nasıl çalıştırmam lazım belli bir sırası varmı yoksa kafama göremi oynatayım.

Break-In Images---Break-inbyCAN----TESTPatternsALLbyCAN-----HDTVBurn-In

ikincisi
    ayrı bir media playerdan film oynatırken en boyları değiştirebiliyorum ve thx film modunu açabiliyorum fakat tvnin kendi playerından film seyrederken bazı filmlerde en boy değişmiyor vede görüntü modunda thx seneçeği olmuyor. bunun nedeni nedir acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

Doğru bir techi yapmışsın,panelin hayırlı olsun+

O benim verdiğim program BIP süreci içindir Burn-in ile alakası yoktur,zaten BIP programlarının da böyle ekran izleri ile alakası yine yokdur!

Sen sanırım bu başlığı iyi okumamışsın ama sana tavsiyem geriye doğru giderek benim msg larımı takip etsen yeter+

Picture-size için bahsettiğin durum doğrudur ama her panelde böyledir bu çalışma! dolayısıyla Int.MP den durum bahsettiğin gibidir!

Ayrıca THX mode(FILM içindir)ve sadece ext.BD/HD-DVD/PS3/XBox için org.media 1080p/24fps için tam doğru ayardadır ama THX
    durumu aslında "Sinema" da tam doğrudur,panellerde olay bildiğin gibi değildir! ama sen bu modun görüntüsünü beğeniyorsan
    bazı kaynakları(ext.)veya panelden SD&HDTV izlediğin zamanda kullanabilirsin!

++

burn-in için sormamıştım zaten BIP süreci için soruyorum hangi görüntüelri çalıştırayım rodaj için. birde bu görüntüler dönerken ayarlar nasıl olmalı ?

(eski mesajlara bak demişsin ama inan 400 sayfayı geçkin mesaj var. gerçekten haklısın ama samanlıkta iğne aramaya benziyor. bir süre sonra sıkılıp vazgeçiyorsun.)

• @Albani

Zamanında G20 panelin dahili tunerı ile izlediğim teledünya yayınlarından gayet memnundum.
    VT30 da deneme fırsatım olmadı.
    VT/ZT60 paneller bir gelsin de üstad, alan/deneyen olur muhakkak twin tunerı da.
    O zamana kadar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

@Albani üstad Dt50 ile Hx850 aynı sınıfta değerlendirilebilir mi yada sen ne şekilde konumlandırabilirsin? Keza Philips 7007 yi de bu bağlamda değerlendirmeye alsan..
    Buarada ben 47 inc alıcam arkadaşlar en iyi seçenek hangisiyse ona yönelicem.

@John

Sen bu forumun bazı başlıklarını hiç okuma,bir de yazana bak;kim yazmış diye;daha da fazlasını istersen gelir bana sorarsın!

-DT50 ayrıca HX8x ile aynı sınıfta değildir

-Senin bütçen 85x için OK ise bunu al sonrada ilgili başlığına gel ben sana oradan açıklarım takıldığın bir şey varsa!

-Phil 8/9 OK ama 7 için aynı şeyi söylemiyorum ancak yine de bir DT5 den çok daha doğru bir tercihtir!

++

NOT;Beyler,bu şekilde bazı panelleri soran veya araştıran ve almak isteyenler öncelikle "bütçe" belirtsinler????

Yorumun için teşekkür ederim Albani.Öngörümü teyit etmiş oldun bende benzer şekilde düşünüyorum. Hx850 için 4 bin gibi bir bütçem var zaten.Yalnız mayıs ayında baya bir hareketlenme olacak sanırım yeni seriler. Bunu Samsung, Sony bayiilerinden de doğrulattım. Fiyatlar mayıs ayında çok daha iyi seviyelere de gelebilir. Aceleci olmakta pek istemiyorum.
    Kaldı ki, bende Sony 40S3000 var panel ciddi anlamda kalite ama salona da almayı düşünüyorum.
    Hocam forumda Tv deyince akla ilk sen geliyorsun zaten. Her başlıkta senin bilgilendirici yorumlarını bulabiliyoruz eksik olmayasın..

• quote:

Orijinalden alıntı: knn06

son dakika! :)

LG 3D led Tv almak yerine Pana Plasma almaya karar vermiş durumdayım. İsabetli bir karar galiba?

50st50 ve 50vt50 arasında kararsızım. ST almam için geçerli bir sebep varmı? bu sebep için aradaki fiyat farkı değer mi?

çok teknloji düşkünüysen olmuşken en iyisi olsun diyorsan 4-5 bin lira tv ye verebiliyorsan vt50
    bütçe kısıtlı ise st50 fiyat/perf. bakımından oldukça iyi
  • Albani; Sağol bizimoğlan... Technisat ile Kati 913 iyi demişsin de Humax'ı ayrı bir övmüşsün öte yakada(display) ... Benim bi dayıoğlu var Fransa'da... Tutturmuş Next'in üstüne tanımam Yeni çıkan minix pembesinden bi tane alıvereyim diyorum, yengen çok seviyor o rengi. Hem fiyatı da çok güzel geliyor. 2 tane birden alcek olunca paraya kıyamıyor insan ST50E Neoplazma dedim bak benim PDP'ler... Biri 42" diğeri 50" Üle bizimoğlan uygun fiyatlı fullHD bi uydu alıcı deyivecesen deyive bene gari... Yoksa Humax'ı nerden alcez onu deyive... Aydın'da yoksa İzmir'e gide alırız. Deyivecesen deyive deyivemicesen deyivecek olanlar vaa Selamlar, sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayemir18 -- 18 Şubat 2013; 16:10:58 >

• quote:

neden GT50 değil?

Ferhat panelin şayet Teşhir ise o zaman hemen kurdur,neden 1 ay filan bekliyorsun! çağır hemem kurdur,varsa bir sakatı zaten hemen görürsünüz
    ve Servis de ona göre Rapor tutar v.s

Beyler paneli alıp da aylar boyunca kurdurmak için beklemeyin!

++

UYARI;Panel tip TV ler "iklim şartlarından" ciddi etkilenirler!

-Nem
    -Isı(soğuk-sıcak)
    -Uzun süre pixelleri hareket etmeyen yatık/yorgun dediğimiz paneller

PDP paneli bu şekilde bekletirseniz(özellikle çok soğuk iklimlerde)hemen kurmuyoruz!
    örneğin paneli monte edilecek yere getirip 24 saat kadar kutusundan çıkarıp(veya çıkarmadan kutunun üstünü açarak)
    veya Garanti başlaması durumu sebebiyle hiç kutudan çıkarmadan 24/48saat kadar ılık,az nemli v.s ortamda bekletip
    sonra monte etmek gerekiyor(daha doğrusu işin aslı budur ama ne kadar uyulur orası meçhul ancak bazı PDP lerde aşırı soğuk
    depaolarda aylarca beklemiş panellerde çeşitli kurulum sorunları çıkar çıkıyor)

Veya paneli yine böyle bir ortamdan salona getirdiğimiz zaman 6/12 saat kadar kutusunda ekranı yere gelicek şekilde yatırmak
    ama bunu yaparken dikkatli ve paneli kıracak bir şekilde değil,yani yatıtken kırmayın paneli
    Sonra kaldırıp 12 saat kadar daha bekletmek doğru bir işkemdir!

++

hemen kurdurayım ozaman hocam uyarın için çok teşekkür derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

çok teknloji düşkünüysen olmuşken en iyisi olsun diyorsan 4-5 bin lira tv ye verebiliyorsan vt50
    bütçe kısıtlı ise st50 fiyat/perf. bakımından oldukça iyi

Aslında acele ile yazınca yanlışlık yapmışım. ST50 ile GT50 arasında kıyaslama yapıyordum.

2000 2500 TL arası bir şey bakıyorum. ST ideal galiba.

SD ve HD yayın, arada laptopdan film ve nadiren ps3 de oyun oynamak amaçlı

• Arkadaşlar öncelikle bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler diyip hemen hikayemi yazmaya başlıyorum. 2012 haziranında tx-p 46 st33e modeli bi tv aldım, Panasonic yetkili servisi de arkadaşım aramızda kalsın :) kurulumda bana rodaj süresinin bu modellerde olmadığını istediğim gibi kullanabileceğimi söyledi, dinamiğe getirme yeter dedi, ben de dinamiğe getirmeden arada bi renkleri değiştirdim falan çok kurcalarım sabit tutmam, birini açar birini kaparım özelliklerin. herneyse aradan yaklaşık 7 ay geçtikten sonra benim ekranımda 5 dk. herhangi bi görüntü seyredeyim, logo veya ekranda sabit duran görüntüler yapışıp kalıyor. o kadar iğrenç bir durum ki, durmadan temizleyici şeridi açmak zorunda kalıyorum. servise göndermeyi düşünüyorum ama, kendi yapabileceğim herhangi bişi varmıdır, program görüntü vs.? şimdiden çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben 50 GT50 kullanicisiyim ve ST50 almamamin sebebi GT'deki THX Cinema Modu idi. ST'yi bilmem amam THX modu bana cok basarili geldi, renkler ve kontrast olsun cok hoş bir goruntusu var. Ama ST'de de True Cinema modu var almadan once bak, karsilastir oyle karar ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.