Şimdi Ara

Palit Gamerock 4090 41.580 TL 🔥 🔥

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bu paralara degecek oyunda yok ki piyasada.

Bu para yerine ps5 + oled tv + ps5 kardeslik ile oyun almak daha mantikli geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olabilir neden olmasın indirimi paylaşıyoruz

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

Ben öyle yaptım👍🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiç biri 4k 120hz gerçek oyun deneyimi yaşatmıyor. Kusura bakmayın konsollar hala çok geride. Pratik çok pratik ama geride..

• road35 R kullanıcısına yanıt

4k120 monitör çıkmadı diye biliyorum

Ki 4080 gibi kartlar da DLSS ile RT'siz 4K 120 yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam gelmiş 41.580TL kurtarmadı demek ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

4k 120+ monitörler çıkalı iki sene oldu.

4k 120 çok oldu hocam cıkalı. Ayrıca 4080 4k 120 yapamaz çoğu oyunda. Benim 7900xtx yapamıyor mesela hogwarts yapamıyor god of war yapamıyor rdr2 yapamıyor. Kaldı ki 4080 den güçlü bir kart 4k da

• Dlss yazmışsınız pardon. Yapar ama bir anlamı yok gerçek 4k olmuyor o zaman. Görüntüyü bozuyor dlss vs.

• Kampec kullanıcısına yanıt

olabilir :D  

Güçlü dediğiniz kart %5 civarı güçlü. Ray Tracing olan oyunlarda malesef 7900xtx sürünüyor. Özellikle yazdığınız oyunlardan biri olan Hogwarts. 4080 ile yine bir oynanabilirlik var. Frame Generation ile kurtarıyor. Dlss göreceli kavram. Bazı oyunlarda güzel çalışıyor native yakın bazı oyunlarda o kadar başarılı değil. FSR gibi bir seçenekten çok daha iyi en azından. AMD kendini toparlasada rakip olsa doğru düzgün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BhdrBss -- 6 Nisan 2023; 18:20:17 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Niye iki tane ps5 alıyon ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Konuda ki 4090

• hoksi kullanıcısına yanıt
    Sonda ki ps5 kardeşlik dediği oyunlara az para vermek için oyunları ortak ödedikleri bir sistem

4k 240 bile var, asus strixin bir modeliydi, hatta gecenlerde 4k 240 oled çıkti diye bir haber gördüm diye hatırlıyorum.

Öylede hocam oyunlar RTX 4090'a göre tasarlanmıyor ki. Bütçesi olup alana saygım sonsuz. Benim olsa bende alacağımda. Oyun için RTX 4090 almak. Ülkemizde Egea, Linea'nın gidebileceği kalitede tasarlanan çukurlu, yarıklı, yamalı yollarda paraya kıyıp yere sıfır Lamborghini almak - kullanmak gibi.

RTX 4090 alacağım, bir de üstüne üstelik her oyunun - firmanın kendi launcherı, Epic'i - Steam'i kendi oyun kütüphanesine üye olacağım, hepsini ayrı ayrı takip edeceğim. Bilgisayarın driverleri, ince ayarları, Windows'un veya diğer yazılımların niş ayarları ile uğraşacağım. RTX 4090 ile performans sorunu olmayacağından ince ayar yapma zorunluluğu olmayabilir fakat RTX 4090 alacak kadar oyun'a önem veriyorsam büyük ihtimal Windows'un özelliklerini, servislerini bile kendim kapatmak, ayarlamak isterim. Yoksa hazır bir oyun sistemi alıp geçer oyunun otomatik belirlediği ideal ayarlarda 80-100 Fps, Full HD 144 Hz monitör ile takılır giderim.

Gerçi yine eskiye göre yazılım ve donanım sektöründeki gelişme Allah'tan var da günümüzün tepe seviyesi bilgisayar donanımları eskisi kadar boşta, uykuda kalmıyor konsollara ve düşük - orta donanıma göre tasarlanan oyunlarda. Ray Tracing'di, yüksek fps'ydi bu gibi canavar kartlara bir nebze olsun ek mesai olabilecek şeyler yapabildiler sağolsunlar. 

Ray Tracing söz konusu değilse, oyunda da yazılımsal bir hata- sorun yoksa DLSS'sizde 4090, 4K'da 120 FPS'yi bir çok oyunda rahat veriyordu diye hatırlıyorum testlerden. Bu kartı sadece oyun için alamam ben kenarda tüm ihtiyaçlardan bağımsız 100-200-300 bin TL'em olsa da.

Nvidia her sene bu en tepe modelleri ile ortalığı yakıp kavuruyor, 2 sene sonraki orta seviye kart 2 sene öncesinin tepe seviyesinden daha iyi performansı daha az enerji ile verebiliyor, daha sessiz bir şekilde. İş, ticari bir gelir söz konusu değilse en tepe seviyesine bu parayı vermek yerine 4070 ti alıp, uhd yerine qhd'de 100-120 fps hedeflemek veya 21:9 bir monitör alıp 2560x1080 yada 3440x1440 gibi bir çözünürlükte ideal bir oyun deneyimi beklemek daha makul.

4090, 41 bin TL, 4K@120 HZ monitör başlangıç fiyatları 14-15 bin TL'den başlıyor, biraz daha paraya kıyıp güzeli deyip 20 bin TL'de monitör. İşlemciye 20 bin TL, güç kaynağına 5-10 bin TL. Oyunlarda RTX 4090, i9, Ryzen 9 için ekstra grafik detayı, yapay zeka gibi seçenekler olsa ver parayı al karşılığını 

Apple, umarım artan GPU gücü ile bu sektöre yatırım ve ilgisini arttırır. Madem büyük - fazla para veriliyor bari bu kadar keşmekeşlik, angarya olmasın. Konsol gibi ucuz olmasın tamam 3-5 bin dolarlık oyun sistemi olsun millet alsın, tek marketten patır patır indirsin oynasın güzel güzel oyununu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Nisan 2023; 14:38:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.