Şimdi Ara

Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
10.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Üretiyorsun, Türkiye fakir bir ülke değil. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisisin, uluslararası otoriteler sanayileşmiş ülke statüsüne derecelendiriyor Türkiye'yi. Türkiye'nin sıkıntısı ekonomi yönetimi ve gelir dağılımında, üretimde değil. Asgari ücrette de 70 dolar hedeflemedi hiç bir zaman ne alaka 70 dolar?

    Türkiye'nin 2020'de ne üretip sattığın buradan bakabilirsin;

    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçtitradingeconomics.com
    Turkey Imports By Category
    https://tradingeconomics.com/turkey/imports-by-category

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt

    Alayı bende bloklu olduğu için neler saçmaladıklarını görmüyorum ama eğer bu helikoptere "yerli ve milli" diyorlarsa, yalanın daniskasıdır bu ve yalan inandıkları dinde en büyük günahlardandır. Atak T129 İtalyan MV Agusta A129 Mangusta helikopterinin klonudur (bir nevi kopyasıdır). Ne tasarımı yerlidir, ne de motoru yerlidir.


    Bir ürüne yerli ve milli diyebilmek için tasarımının ve üretiminin Türkiye'de yapılmış olması, kritik avioniklerininin tasarımının, üretiminin ve yazılımlarının yine Türkiye'de yapılmış olması esastır.


    Yerli ve milli diyebileceğimiz ürünler ancak İHA'lar olabilir.

  • Pakistan Çin in kucağına oturdu.Aldırır mı adam Tr den helikopter.Pakistanın yeni kardeşi Çin.Tr den avanta gelmeyince kendini Çin'e sömürtecek para karşılığı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Bir ürüne yerli ve milli diyebilmek için tasarımının ve üretiminin Türkiye'de yapılmış olması, kritik avioniklerininin tasarımının, üretiminin ve yazılımlarının yine Türkiye'de yapılmış olması esastır.

    Bu satırları yazmışsın iyi güzel de e zaten Atak'ın bu birimleri Türkiye'de yapıldı? Mangusta'nın aerodinamik tasarımı alındı ve bu tasarımdan esinlenilerek yeni bir tasarım ortaya çıkartıldı, daha geniş, daha uzun ve daha güçlü bir tasarımı bizzat Tai Ankara'da yaptı. Aerodinamik tasarımı alındı çünkü bu aerodinamik tasarımı oturtacak tecrübe için uzun yıllar gerekiyor bizim geçmişimizde de bir helikopter tasarımı olmadığı için daha önce böyle bir yol izlendi zaman avantajı için.

    Yani tasarımı Tai baştan yaptı, sadece kritik olanları değil bütün avioniklerini Türk şirketler yaptı, yazılımı gene tamamen Türk şirketler yaptı, Görev bilgisayarını tamamen Aselsan yaptı.

    Bahsettiğin şeylerin tamamı zaten Türkiye'de yapıldı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    L3Harris esasen bir Amerikan firmasıdır ve Kanada'da büyük bir operasyonu vardır, kanadadadki L3 Harris Amrikan L3Harrisin kardeş firmasıdır. L3Harris ABD hükümetiyle iş yapan en büyük 10 silah/savunma sanayi firmasından biridir, battığı yalandır. Yıllık geliri 20 milyar dolardan fazladır. 50.000 çalışanı vardır.


    Battığı kuyruklu siyasal islamcı yalanıdır. TB2 Bayraktar için aldıkları bir kaç yüz kamera bu şirketin iş hacminin 10 binde biri bile değildir.

  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    Öncelikle projeyi desteklediğimi belirteyim. Savunma sanayine yapılan her türlü yatırımı destekliyorum ve bu kapsamda bu projeyi de desteklişyorum. Benim eleştirdiğim husus, iktidarın ve iktidar destekçilerinin propaganda ve hamasette ölçüyü kaçırmalarınadır.


    Bu projeye %100 yerli ve milli diyorlar. Hayır değildir. MV Agusta A129 lisansları alınmasaydı, bugün bu proje ortada olmayacaktı. MV Agusta airframe'i, mekaniği ve avioniği üzerine geliştirme yapıldı, bazı kritik aksamlar yerlileştirildi. Gövdenin biraz uzayıp genişlemesi tasarımı yerli ve özellikle de "MİLLİ" yapmaz, modifikasyon yapar.


    Bir ürünü ve lisansını alıp onu yerel ihtiyaçlar doğrultusunda modifiye etmek başka şeydir, Tasarımından üretimine tamamen yerli ve milli bir ürün ortaya koymak başka şeydir.


    Ben bu projeyi destekliyorum. Hiç bir ülke sıfır tecrübeyle yeni ve rekabetçi bir ürün ortaya koyamaz. Yıllarca montaj sanayi diye eleştirilen projeleri de destekledim. Eğer elinde bir ürünü geliştirmek için gerekli mühendislik altyapın ya da know-how'un yoksa bir yerden başlarsın, bu montaj olur, başka bir şey olur. Zamanla işin püf noktalarını öğrenirsin ve sen de ortaya yeni bir şeyler koymaya başlayabilirsin.


    Benim bunlara itirazım yok. Benim itirazım siyasal islamcı cahil cühela takımına.


    Bu proje ile dünya devler ligine girdiğimizi, dünyanın tir tir titrediğini iddia ediyorlar. Dahası bu savunma projelerinin AKP ile başladığını sanıyorlar ya da bilerek yalan söylüyorlar. Böyle şaklabanlık, böyle yalancılık olmaz.


    İtirazım bunadır.


    MV Agusta A129:

    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti

    Atak T129:

    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 9 Ocak 2022; 16:3:21 >




  • Motoru Amerikanın, pervanesi başka bir ülkenin, üstündeki silahlar bilmen hangi ülkenin. Sorarlarsa yerli üretim.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Yanlış anladım özür dilerim sizden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    Nebatinin açıklaması var savunduğunuz adamların ne dediğini bilmiyorsun papağan gibi eski açık sarı dersin ancak sorgulamadanPakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Her zaman savunma sanayi projelerinin siyaset üstü, partiler üstü tutulması gerektiğini savunmuşumdur çünkü bu bir "beka" meselesidir. Siyasi partiler elbette yaptıklarıyla övünebilirler, "bizim iktidarımızda savunma sanayi çok gelişti" diyebilirler, bu doğaldır ama şu ikisini yapamazlar:


    1. Savunma sanayi yatırımları doğası gereği süreklilik arz eden yatırımlardır ve bir çok iktidarın bu yatırımlarda az ya da çok payı vardır. Bu paylar görmezden gelinemez, yok varsayılamaz. Bugün savunma sanayinde söz sahibi firmaların hepsi AKP öncesi kurulmuştur ve AKP öncesinde de başarıları vardır. Dahası bugünkü başarıların çoğunda AKP öncesi işe alınmış kadroların payı büyüktür. Başarının tamamını sahiplenmek ahlaksızlıktır.
    2. Kısmen önemli ve değerli kazanımlar dünyanın en büyük başarısıymış gibi yalan propaganda yürütülemez. Helikopter üretmen seni dünyanın en ileri, en müreffeh ve en modern-medeni devleti yapmaz. Bugün Endonezya, Arjantin ve Güney Afrika bile helikopter üretiyor. Oysa bu siyasal islamcılara göre siah üretiminde AKP sayesinde dünya lideri olduk.


    List of Helicopter Manufacturers (helis.com)


    Siyasi propagandaya evet ama akıl ve makuliyet ölçüsünde ve ahlaki sınırlar dahilinde. Geçmişte yapılanları hiçe saymak, ülkeyi ikiye bölmektir, bölücülüktür. Biz olmasak Türkiye olmazdı demek akıl tutulmasıdır.





  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Dediklerimle onun ne açıklaması var? Saf mısın sen arkadaşım bak bakalım yukarıda ekonomi ile ilgili ne demişim.

    Cahil insanlar cehaletini göstermek suç bu forumda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum, tekrardan teşekkür ederim yorumlarınız için. Hepimizin istediği bu tür projelerin yüksek yerlilik oranıyla üretilmesi ve kaliteleleriyle birer marka değeri haline gelmeleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt

    ulan sallayip sallayip duruyorsun. bu helikopteri italya kendisi bile uretmiyor artik. zaten bu yuzden 8 sene once komple uretim bandlarini da Turkiye`ye gonderdi. kritik parcalar pervane vs gibi hala italya`dan getiriliyor.


    ne anlatiyon sen ya? :D


    gorev bilgisayari mi yerliymis?



    Gorev bilgisayarinda hangi yerli uretim CHIP`i kullaniyoruz la soylesene?


    Yazilimi da mi bizimmis? Hangi gelistirdigimiz dilde yazdik da kendi urettigimiz chip`in makina kodlarina gore compile edebiliyor olduk?


    yazilimdan da anladigin yok degil mi? Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti 


    hele `dis govdesinin gelismis tasarimi` yalani!


    one kisma konuslandirilmak istenen ASELFLIR 30-40 kg daha agir oldugundan, ilk prototiplerin havada manevra sorunlari yasadigi biliniyior. hatta prototiplerden biri bu yuzden dustu. sonra gidip italyan muhendislerden yardim istendi. ne anlatiyon sen ya Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti 


    sizin cenahtan bir halt olmaz kardesim. o ovdugunuz bayraktarlar balonu hele. sen sende 40.000 dolar verecek para bul, sonra git istedigin uniye yazil amerika`da ... uniyi bitirince doktora icin girmek daha da kolaylasiyor. hatta sana bitirdigin uniden bile teklif alirsin. nerden mi biliyorum? ben normalde 30.000 pound a gelen bolumu bursla 4.000 pounda okudum master yaparak. sonra universite geldi ayni paraya doktora da okuyabilecegimi soyledi. ama ben istemedim ... yani yoksa doktora da okurdum. hele amerika`nin oyle dandiriko universitelerinde senelik 40.000 dolara havada kaparlar seni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 9 Ocak 2022; 18:1:31 >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Olay o mu sence? ABD Rusyanın Çinin satışını iptal ettirebilir mi ? Ben söyleyeyim ETTİREMEZ. Bizimkini ETTİRMİŞ ama. Gurur duydum.

  • Yav he he..Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti
    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçtisavunmasanayist
    Pakistan: "ATAK alımından vazgeçmedik" | SavunmaSanayiST
    https://www.savunmasanayist.com/pakistan-atak-alimindan-vazgecmedik/
    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçti
    Pakistan 1,5 milyar dolarlık T129 Atak helikopteri siparişinden vazgeçtisavunmasanayist
    Pakistan'ın Bayraktar TB2 SİHA Tedarik Ettiği İddiası
    https://www.savunmasanayist.com/pakistanin-bayraktar-tb2-siha-tedarik-ettigi-iddiasi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 9 Ocak 2022; 18:55:45 >
  • Arkadaşlar vazgeçme yok.

    Alikopter Yerli ve milli olmadığı için satış izni bekleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dellialli D kullanıcısına yanıt

    Atakdan daha iyi füzet atıyorsunuz tebrikler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.