![]()
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Profesör Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, kurdaki sert yükselişle ilgili, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı" sözlerinin ardından, "Dolarla işimiz var" diyerek 19 madde paylaştı. Gazeteci Ahmet Hakan’ın sunduğu televizyon programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan’ın ”Dolar yükselince telaşlanıyorum, kur yükselince telaşlanıyorum, ‘eyvah’ diyorum her şey pahalanacak, ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek. Endişelenmeli miyiz?” sorusuna ”Birincisi şunu sorayım size, dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı" sözleriyle cevap verdi. Prof. Özgür Demirtaş, Albayrak'ın sosyal medyada tepki toplayan sözlerinin ardından, "Evet elbette istemezdik ama tırnaktan saça kadar dolarla. O yüzden 'Dolarla işiniz mi var?' gibi bir soru sormak yerine, yapısal reformlarla bu bağımlılığı koparmak lazım" ifadelerini kullanarak 19 madde paylaştı. Prof. Demirtaş'ın paylaşımı şöyle: "Dolarla işimiz var: 1) İhracat yapmak için dışarıdan aldığımız tüm ara mallar dolarla. 2) Elektrik dolarla 3) Doğalgaz dolarla 4) Yediğimiz gıdaların tohumları dolarla 5) Gübre dolarla 6) Bir Gömlek Türkiye’de dikilse bile dışarıdan aldığımız pamuk dolarla, dokuma makinesi dolarla 7) Yeterli et yok. Dışarıdan aldığımız kesimlik hayvan dolarla. 8) Elektronik aletlerin çoğu dolarla 9) Çocuk kıyafetlerinin büyük kısmı dolarla 10) Telefon dolarla 11) Türkiye’de üretilse bile TV ünitelerindeki LCD ekran dolarla. 12) Bilgisayarlar dolarla. 13) Kimyevi maddelerin bir kısmı dolarla. 14) Kâğıdın hammaddesi bile dolarla. 15) Sağlık ekipmanları dolarla. 16) Yabancı ilaçlar dolarla. 17) Motor dolarla. 18) Türkiye’nin uydusunu fırlatması bile dolarla. 19) Aşı dolarla.
Yeter mi, devam edeyim mi? Evet elbette istemezdik ama tırnaktan saça kadar dolarla. O yüzden Dolarla işiniz mi var? gibi bir soru sormak yerine, yapısal reformlarla bu bağımlılığı koparmak lazım. Sevgiler. " https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1293638815186288640] < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Ağustos 2020; 14:35:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özgür Demirtaş'tan dolarla ne işiniz var diyen Albayrak'a 19 maddelik cevap

-
-
dolar niye 3.50 tl yi gördü adlı programdan
-
Kanal İstanbul demeyi unutmuş. Onuda devlet eliyle yapmaya kalkarlarsa dolar 10TL bile olur.
-
bide bu adama inanıp, şahlanıyoruz diyenler var ya, hah işte onlar umarım gün yüzü görmezler! umarım evlerine 1 ekmek götürmekten bile aciz kalırlar, gerçi bunlar omurgasızlar yine tayyibe şükrederler.. nede olsa müslüman..
-
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__dolar niye 3.50 tl yi gördü adlı programdan
uzun süredir şakkadanak satarak milleti şaşırtmaya çalışıyolar gerçekten
hatta arada birde 1-2 milyar dolarcık çerez niyetine piyasaya salıyolar
geldiğimiz durum dış güçlerin ne kadar acımasız olduğunun bir ispatı
-
quote:
dikkat ederseniz adamın soyismi batırel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 13 Ağustos 2020; 12:26:29 >
-
ve onun fanları küçük şakkadanaklar forumda
-
bence albayrak orada yanlış anlaşıldı. doların düşeceğini bu yüzden karşısındakinin endişelendiğini söylemeye çalıştı.
-
Mercedes, BMW alan alıyor, sorun sizde diyor
@ldr1907 valla seni tekrar takdir ettim kardeşim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende diyorum ne diyo bu
-
Farktmekte ve görmekteyiz ki birtakım odaklar ve kurumlar tatlı dilden anlamamakta ve ısrarla doğru kararlar vermemekteler. Suratlar köseleleşmiş tükürseniz yarabbi şükür diyecekleri bir hale gelmiştir.
Bu süreçten sonra işleri sulhle halletmenin imkansız olduğu görülmektedir. İş veya rant için kimlikleri hiçbir siyasi parti binasına düşmemiş olan vatandaşlarımızın sabrı ve metaneti kalmamıştır. Saraylarda oturup yanlış kararların sonucunu satılmamış insanlara ödetenlere ikinci bir şans verilmemelidir. Sandıkla gelen her zaman sandikla değil, bazen kanla göz yaşıyla kaldırılmalıdır. Nitekim koskoca maliye bakanı yüzü kızarmadan sesi titremeden "dolarla ne işiniz var" diye 2 nöronu birbirine yaklaştırsan en az 19 cevap verebileceği bir soru sorması onun ve yardakçılarının, efendilerinin ağa babalarının sandıkla gidecek şereften yoksunlaştıklarını kanıtlamaktadır. Bu millete cihan harbinden sonra verilen en büyük zararı bu hükumet vermiştir. Tüm dünya 2 nesilde çıtasını 2 kat yukarı taşırken vasıfsız ve hain iktidarımız sebebiyle baba dededen, oğul babadan daha kötü bir mali ve gelişmemiş ortama doğmaktadır. Cihan harbinde Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği mücadeleyle övünen nesle, onun yaptıklarını uygulamaya sokma fırsatı ve zorunluluğu doğmuştur. En kısa sürede bu iktidara karşı mücadele başlatılmazsa Atatürk ölmüş ve yüreklerdeki yaşamı da son bulmuş demektir.
Bu da benim son seviyeli yorumumdur.
Saygılar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Reis sizin sağlığınızı düşünüyor. Tekel falan o yüzden satıldı, bu zamlar da o yüzden yapılıyor... Hayınlık yapmayın
Reis'ten önce hangi lider Sigarayla bu kadar uğraştı? Mavri Mira Fetöcülerinden misin, yoksa Pontus Rum mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hey gidi heyyyyy yazık
-
-
Özgür Demirtaş ekonomi bakanı olsa keşke youtube kanalında da çok güzel bilgiler paylaşıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
AKP'nin ekonomi danışmanı idi bu adam düşünün kadroyu ekonomi bakanı danışmanı fıkra olarak anlatsalar inanmazdım ama bunlar gerçek , her millet hakettigi gibi yönetilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7735754F2Kanal İstanbul demeyi unutmuş. Onuda devlet eliyle yapmaya kalkarlarsa dolar 10TL bile olur.
Hayal değil ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
dolar niye 3.50 tl yi gördü adlı programdan |
bide bu adama inanıp, şahlanıyoruz diyenler var ya, hah işte onlar umarım gün yüzü görmezler! umarım evlerine 1 ekmek götürmekten bile aciz kalırlar, gerçi bunlar omurgasızlar yine tayyibe şükrederler.. nede olsa müslüman.. |
Ekonomi bakanına doların neden,nasıl etkilediğini açıklıyoruz ya, bu ülke bundan daha kötüsünü göremez herhalde. |
dikkat ederseniz adamın soyismi batırel ![]() |
Kan man, arkadaş ne dedi bilmiyorum da, feto konusunda ak parti ve ak partililerin pek konuşma hakkının olduğunu düşünmüyorum. Zira ben üniversiteye girdiğimde 16 yaşında idim ve ak partililer "hoca efendi" derken kendisine "feto" diyordum. Bundan tam 17 yıl önce... 16 yaşında bir çocuğun kandiramadigi ilkokul mezunu bir davar kelli felli ve en az benim kadar zeki olduğu 19 yıldır iktidarda olmalarından belli olan kodamanları kandırdı, yersen. O zamanlar sizin ağ babalarınızın beni şahsen tehdit etmişliği vardır: "Fetullah Gülen hocaefendiye feto diyemezsin" şeklinde... Ciddiye aldık mı? Yok. Tırt. Ateş olsa cürümü kadar yer yakar dedik, geçtik gittik. Gülen'e Feto, cemaat mensubuna da fetocu demeye devam ettik. Sonradan gördünüz kelli felli adamların ağzını sildigi peçeteyi yemek için rekabet etmesini falan... Güya prof olmuş herif. Sahte prof... ------- O yüzden, arkadaş ne dedi bilmiyorum, onunla ilgilenmiyorum, sen haklı olabilirsin de, Ak Parti'li birinin feto hakkında ileri geri konuşmaması lazım gelir. Zira ben 17 yıl önce söylediklerimi söylemeye devam ediyorum. Dönmedim... Her dediğimde de zamanla haklı çıktım. Hamasete girmedim. Milleti kamplaştırmadım. Feto gibi yapılanmaları hiç yüceltmedim. Aksine, bu devletin liyakat yapısına yerleşen sülükler olarak gördüm. Aynı tavrı ve omurgalı duruşu bir Ak Partili kardeşimden hiç görmedim. O yüzden bir ak partili kardeşimin feto hakkında atıp tutma hakkı olduğunu düşünmüyorum. Hakkı yenen biz, memuriyeti yanan biz, mobbinge uğrayan biz, feto tarafından her türlü hakkı gasp edilen biz, uyaran biz, günü geldiğinde engelleyen biz, kan döken ve kanı dökülen biz. Bır bır konuşan siz. Tanka atlet tıka, jete terlik at, iyi gelir. O arada ergenekondan 3 yıl yatmış iki emekli albay, kuvvet komutanlık binasında 40 fetocuyu beylik tabancası ile maymun etmekle uğraşıyordu. Feto subayları da ne kadar beleşe rütbe aldıklarını belli etmiş oldular. İki emekli subayı 40 kişi paket edemediler. 2 gün sonra da hiçbirşey olmamış gibi, yakın gözlüklerini takip tartışma programına katıldı bu tontiş görünümlü amca. Gerçek subay onlardı. Beleşçilerin aklını aldılar. Bir tanesi var, emir astsubayına "ucunda şahadet var" emri verip darbe komutanı olan generali öldürttü. O astsubay şehidimizi hepiniz tanıyorsunuz: Ömer Halisdemir. O yüzden azıcık omurga yahu. "Yanlış yaptık" deyin oturun. Arkadaşın laflar da yanlış, kan alma falan. Ama buna karşı savunma "fetocuları yatırdık, sizi de yatırırız" olmamalı. Siz bir şey yapmadınız. Bır bır konuştunuz ancak. İşi gene işi bu olanlar yaptı. Elini taşın altına koyarak. Onların kanı üstünden artizlik yapmayın. Bunu yapanın ağzını bu millet er ya da geç büker. Ben diyeyim. |
Farktmekte ve görmekteyiz ki birtakım odaklar ve kurumlar tatlı dilden anlamamakta ve ısrarla doğru kararlar vermemekteler. Suratlar köseleleşmiş tükürseniz yarabbi şükür diyecekleri bir hale gelmiştir. Bu süreçten sonra işleri sulhle halletmenin imkansız olduğu görülmektedir. İş veya rant için kimlikleri hiçbir siyasi parti binasına düşmemiş olan vatandaşlarımızın sabrı ve metaneti kalmamıştır. Saraylarda oturup yanlış kararların sonucunu satılmamış insanlara ödetenlere ikinci bir şans verilmemelidir. Sandıkla gelen her zaman sandikla değil, bazen kanla göz yaşıyla kaldırılmalıdır. Nitekim koskoca maliye bakanı yüzü kızarmadan sesi titremeden "dolarla ne işiniz var" diye 2 nöronu birbirine yaklaştırsan en az 19 cevap verebileceği bir soru sorması onun ve yardakçılarının, efendilerinin ağa babalarının sandıkla gidecek şereften yoksunlaştıklarını kanıtlamaktadır. Bu millete cihan harbinden sonra verilen en büyük zararı bu hükumet vermiştir. Tüm dünya 2 nesilde çıtasını 2 kat yukarı taşırken vasıfsız ve hain iktidarımız sebebiyle baba dededen, oğul babadan daha kötü bir mali ve gelişmemiş ortama doğmaktadır. Cihan harbinde Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği mücadeleyle övünen nesle, onun yaptıklarını uygulamaya sokma fırsatı ve zorunluluğu doğmuştur. En kısa sürede bu iktidara karşı mücadele başlatılmazsa Atatürk ölmüş ve yüreklerdeki yaşamı da son bulmuş demektir. Bu da benim son seviyeli yorumumdur. Saygılar... |
AKP'nin ekonomi danışmanı idi bu adam düşünün kadroyu ekonomi bakanı danışmanı fıkra olarak anlatsalar inanmazdım ama bunlar gerçek , her millet hakettigi gibi yönetilir |
Benzer içerikler
- discord açılmıyor
- erlik kimdir
- yetmez ama evet nedir
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- c35 beton
- tusaş anka
- trendyol satıldı mı
- mobil veri çekmiyor
- eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
- yurt dışı telefon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X