Şimdi Ara

özel sektörde çalışanlar; devlette çalışıyor olmayı ister miydiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • artık çevremdeki serbest yapanlar, özel sektörde çalışanların , keşke devlette çalışsaydım dediğini duyuyorum.

işten kovulma derdi yok. maaş garantisi var. sanırım develtte çalışmak artık bir çok insana cazip geliyor.
    siz ne düşünüyorsunuz? eskisi gibi memura kız vermem diyen var mı?

• @koraytugay haklısın çalışmaktan korkmuyorsan özel sektörde barınırsın ve ilerlersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocka -- 18 Şubat 2009; 22:08:36 >
  • Son yıllarda devlet daha iyi..Özel sektör olarak para tahsil edeceğiz, maaş alacağız diye canımız çıkıyor. Batak şirketlerin sayısı çooooooook fazla
  • devlette paran garanti işin garanti ama yüksek hedefler varsa kesinlikle önünü tıkıyor. ama özelde olursan işini iyi yapıyorsan tüm kapılar sana açılır aranan adam olursun. sen işini seçersin.
  • bir devltte çalışmakta şöyle bir durum var bildiğim kadarıyla.
    mühendiste olsanız güneydoğuda bir yer çıkabiliyor. hakkari çukurca çıkabilir mesela.
    öğretmen bir kız akadaşım vardı. ailesi çok zengindi. ama kıza bitlisin bir köyü çıkmıştı. ben göndermezler diye düşünmüştüm. ama gönderdiler.orada kaldı 2 sene.
  • Özel sektörde çalışıyorum. Bu devlete sırtımı dayamam. Çalışkan biriyim ve tek amacım kendi işimin başına geçmek.
  • Özel sektörde çalışıyorum.Paranızı alma zamanınız şirketinizin o ayki kazancına bağlı, özellikle askerlik ya da evlenme arefesinde iseniz ve para biriktireyim diyorsanız gidin uzun dönem askerlik yapın daha iyidir özel sektörden.Ayrıca özel sektörde iyi çalışsanız da çalışmasanız da hakettiğinizi almıyorsunuz.Ben makine mühendisi olarak asla hakettiğimi kazandığımı düşünmüyorum.özel sektörde örneğin mesai bitim saati yoktur.Bu çalışmayı seven insanlar ve benim için sorun değil gibi dursada haksız sebepten (patronun tanıdığının gelmesi v.s.) ofiste fazla durmak,buna bir de mesai almamak deli ediyor insanı.Devlette kimse sana karışamaz, insiyatif sahibisindir,saat 5 dedi mi mesain biter, ay başında param yatacak mı derdi yoktur.Ayrıca sınavları takip ettiğin ve çalıştığın sürece önün de açıktır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özel sektörde çalışıyorum, gayet iyi ve mutluyum. Maaşlarda bazen sıkıntı olabilir özel şirket olduğu için ama şuanki konumum gayet iyi . . .
  • Devlet olurdu şansım olaydı..Ha özelde iyidir ama yerler adamı bitirirler sırf bir bölümün olsa dahi ne halt ettiğin belli değildir..ona bakayım derken ötekine ötekine sonra üstüne kalır her bişey.Aynen devlette saat 5 oldumu fırla cmt pazar mis gibi uyu..Çalışkansan devlettede yükselirsin. Oturursun oturursun kıçının şekli çıkar dönen koltukta.hoş özeldede durum farklı değildir keyfide wardır ama şirketin nolcagı belirsizdir.Nakit akışımız yok şirkette kısıtlamalara gitmek zorundayız derlerse suratına öylecene kalıverirsin lanet çekersn.yada mesai saatlerini indirip maaşta azaltmada yapabilirler.. etrafımda çok war görmekteyim. Yani açarsan dewlet kapısını kapayım deme..
  • özel sektörmüş peah Türkiyede en baba patron devlet asıl Amerika gibi yerde özel sektörde çalışcan ki gör o zaman işi burada istediği kadar çalıştırıyor özel sektör
  • Devlette ne uzar ne kısalırsın.. Yatsanda alırsın maaşını

Özelde işverenin beklentisi yüksek olur daha çok çalışırsın ama yükselmek, kendini geliştirmek sana kalmış bir durum..

Bende Özel bir maden şirketinde çalışıyorum. Olanakları devlet ile kıyaslanamaz bile herşeyim karşılanıyor, memnunum. Devlet kurumunun tek artı yanı benim gözümde iş, maaş garantisidir..
  • Devlette işe giren kendini sınırlandırır pek yükselemez maaşı sabittir ne kadar çalışırsan çalış ne kadar başarılı olursan ol hep aynı maaşı alırsın özelde ise kendini yükseltebilme şansın var tabi tersi durumu da var.
  • Aynı ikilemi ben de yaşamaktayım arkadaşlar...İkilemin bir ucunda şu var:

Özel sektörde, çalıştıkça daha iyi şartları elde etmek işten bile değil.Önünüze kariyer bakımından daha çok seçenek sunuluyor ve benzerlerinizden üstün olan yönleriniz salak bir testten daha fazlasıyle belirleniyor.Çalışmayı seviyorsanız özel sektör iyidir.Devlette ise üstlerinize,mevcut hükumete çeşitli yalakalıklar yapmadan yükselmeniz çok zor.Başarılı olsanız bile,mevcut hükumet taraftarı olmadığınız için idari görevlere gelmeniz mucizelere bağlı.Devlette sizden kötü olan biri,işini bilmeyen bir embesil bile aynı maaşı alabilir,hatta daha fazlasını bile alabilir.

Devlette ise,özelden az olmak kaydıyla (duruma göre değişir,ben kendi açımdan bakıyorum) maaş bellidir,belli bir günde tık diye yatar.Emekliliğiniz sağlamdır,ikramiyenizi alır kenara geçersiniz.Yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece işten atılmazsınız.Haftasonlarınız tatildir.Mesainiz 8-5 arasıdır;5'ten sonra Allah'ın kulu size iş yaptıramaz..

Benim tercihim özelden yana şu an,öyle de olacak gibi.Mesleğim veteriner hekimliği,ikinci üniversiteye de bu yaz başlayacağım (AÖF işletme).Ayrıca çalışmaya başladığım şehirde de y.lisansa başlayacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.