Şimdi Ara

ÖZEL SEKTÖR SİZİ KAÇ SAAT ÇALIŞTIRIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar is hukuku calisiyorum da yav bu kadar isciyi somurmeye acik kapi bırakan bir kanun görmedim
    Bu kanuna gore 14 yasindaki cocuk calisabilir
    Cirak ve stajer para degil sadaka aliyor
    Haftada 6 gün calismak mesru
    Haftada 66 saat calismak mesru
    İşverene tavsiye edilen de 45 saat (Allah razı olsun ya(!))
    Bu kanun derhal değiştirilmelidir arkadas insani değil bu şartlar cidden hard kapitalizm var bu ulkede

Sizi is vereniniz ne kadar calistiriyor ve fazla calisma ücretlerini ödüyor mu nedir durumunuz?

Yazıktır bu millete...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tarz durumlarda kurumsal firmalar dikkatli oluyor işçisinin emeğinin karşılığını veriyor, mesai ücretini eksiksiz yatırıyor. Çakma firmalar yaptığın mesaiyi yutturmaya falan çalışır. Tatil günlerinde çalışmaya zorlar. Bu yüzden kurumsal firmalarda çalışmayı tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

Bu tarz durumlarda kurumsal firmalar dikkatli oluyor işçisinin emeğinin karşılığını veriyor, mesai ücretini eksiksiz yatırıyor. Çakma firmalar yaptığın mesaiyi yutturmaya falan çalışır. Tatil günlerinde çalışmaya zorlar. Bu yüzden kurumsal firmalarda çalışmayı tavsiye ediyorum.

Üstat ceza ve iş kanunları berbat kanunlar düzelmedikçe ezilen insanlar bitmez

• kendi işim, bazen hiç uyumuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

kendi işim, bazen hiç uyumuyorum
    Değiyor mu peki

• pandemiden önce 45 saat şimdi 40 saat. 1 hafta evden 1 hafta işten çalışma

• quote:

Orijinalden alıntı: Rampage

pandemiden önce 45 saat şimdi 40 saat. 1 hafta evden 1 hafta işten çalışma

İyi kurtarmışsın hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2020 ocakta istifa etmiştim. telefon çalmazsa bilgisayarlar ve yazılımları ile uğraşıyordum. telefon çalınca insanların bilgisayarda yapamadıkları işler ile. en yorucu kısmı insanlar tabi. ne zaman telefon çalarsa yardımcı olmam gerekiyor. birim IT. çalışan sayısı 500. cihaz sayısı kişi sayısından fazla(bilgisayar+telefon).

yaz, kış, 7/24, bayram,tatil destek. askerdeyken de aramıştı bir kaç kişi. toplu mail ile aramamaya başladılar.

• Sabah 9 akşam 4

Cumarteside 9-4

Pazar yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 gün günde 8 saat / 7,5 saat normal mesai 0.5 dinlenme veya yemek olarak geçiyor..

Ayda 195 saate denk geliyor. Tam çalışma saati olduğu için extra bir fazla mesai çıkmıyor bu çalışma sitilinde.

Şu anda eleman eksiğim olduğu için 12 saat çalışıyorum 1 saat dinlenme olarak geçiyor. 4 çalış 2 izin yapıyorum. Buda 252 saat yapıyor. Fazladan 57 saatin mesai ücretini alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 29 Ocak 2021; 20:8:36 >
  • Mahalle esnafları ve anadolu şehirleri esnafları vb olsun. Zaten asgari ücret vermiyorlar. Günde 12 saat ayda 2 gün izin veriyorlar.Türkiye rezil rüsva bitik bir ülke. Özel sektörün bu kadar acımasız olduğu bir ülkede devlet memurluğunu azaltamazsın. Amerikada Avrupada 8 saatten fazla çalıştır bakalım ne oluyor? Amerikada fazla mesaide saatlik ücretin 1.5 katını alıyorsun bir de.Gözünü sevdiğimin insancıl memleketleri. Bir de bize bak orman kanunları geçerli

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Mahalle esnafları ve anadolu şehirleri esnafları vb olsun. Zaten asgari ücret vermiyorlar. Günde 12 saat ayda 2 gün izin veriyorlar.Türkiye rezil rüsva bitik bir ülke. Özel sektörün bu kadar acımasız olduğu bir ülkede devlet memurluğunu azaltamazsın. Amerikada Avrupada 8 saatten fazla çalıştır bakalım ne oluyor? Amerikada fazla mesaide saatlik ücretin 1.5 katını alıyorsun bir de.Gözünü sevdiğimin insancıl memleketleri. Bir de bize bak orman kanunları geçerli

Türkiye de fazla mesai ücreti 1 saatlik ücretinin 1,5 katıdır bu arada bilgin olsun.

• Nüfus çok olursa olacağı buydu

üremek yıkımdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

uygulanmayan kural benim için önemli değil. Hukuk kurallar olarak var olduğunda değil, uygulandığında vardır

• quote:

uygulanmayan kural benim için önemli değil. Hukuk kurallar olarak var olduğunda değil, uygulandığında vardır

Uygulamıyor kurumsal firmalarda mesai öyle ödeniyor ?

• Normal düzende haftada 6 gün 45 saat mesai olursa artık kaç saat olursa günde 12 saat haftada 7 gün yada 6 mesai ücreti veriyor ama kölelik başka birşey değil

Devlet kurumsal olmayan iş yerlerine yeterince denetim sağlayabiliyor mu? Cevap haır

• Çalıştırmıyorlar s....

• quote:

Devlet kurumsal olmayan iş yerlerine yeterince denetim sağlayabiliyor mu? Cevap haır

80 Milyonluk ülkede çıkıp tükkan tükkan gezemezsin zaten o bir hayal sadece.

Devletin bu kadar büyük çağlı bir ülkede denetim yapması için halkında katkısı olması gerekir.

Alo 170 hattı var. Maliye var. SGK var.

Kurumsal olmayan bir yere girdiniz çalışıyorsunuz. Mesai ücreti mi ödemiyorlar? Mesai öderken 1,5 kat kuralına mı uymuyorlar ? Çalışma saatleri dinlenme süreleri sıkıntılı mı? Yıllık izin hakkınızı mı kullanmıyorsunuz ?

Basit. Arayın gelsinler firma öyle bir ceza yiyor ki bir daha cesaret edemiyor çok inatçı keç inadı olanbiri filan olursa ancak 2 veya 3 şikayete kalır genelde ilk şikayette çözülür bu problemler.

Arkadaşım işçi hakları ile ilgili konularda devlet işçiden yana olur. Çünkü para patronda. Senden bir şey kazanamaz ama sen şikayet edersen patronun dötündeki dona kadar asılır. Siz şikayetinizi yapın devlet 30 saniye içinde para gelecek yerde belirir zaten :)

Türkiyede devlet her zaman sermayeder tarafındadır. Şikayet etniniz noldu adam sizi kovdu. İş bulmak kolay mı değil?İnsanlar 3 kuruş paraya günde 12 saat çalışıyor bu ülkede. Ülke gerçeklerinden kopuksunuz. Biraz hayata karışmanızı tavsiye ederim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.