Şimdi Ara

Babamın Eski Evini Müteahhite mi verim Kendimmi Yapmaya Çalışim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
10.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Babamın Eski bi Evi var.
    Malum Deprem Bölgesi Sayılıyor İstanbul.
    Müteahhite Sordum. 150 bin tl ye 3 katlı yeni bi bina yaparım dedi.
    200 metre kare bi arsa ama yol payı falan düşüyo.
    bu işlerdende Anlamam.
    Kendi YAptıran Zorluk yaşayan oldumu.
    Bi yol haritası çizmek istesem kendim halledebilirmiyim kazıklanırmıyım falan..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babamın Eski Evini Müteahhite Vermek mi, Kendim Yapmaya Çalışmak mı?

Eski bir evi yenileme kararı, önemli maliyetler ve çabalar gerektiren karmaşık bir süreçtir. İki ana seçenek vardır: evi bir müteahhite vermek veya kendiniz yapmaya çalışmak.

Evi Müteahhite Vermek

• Avantajlar:
      • Profesyonel bir müteahhit, işi verimli ve güvenli bir şekilde halledebilir.
      • Müteahhitler, gerekli izinleri almak ve müteahhitlik çalışmaları için gereken lisans ve sigortalara sahip olmaktan sorumludur.
      • Müteahhitler, proje yönetimi, malzeme tedariki ve işçilik maliyetlerini yönetme konusunda uzmanlığa sahiptir.
    • Dezavantajlar:
      • Müteahhite ev yaptırmak fiyatları yüksek olabilir.
      • Müteahhitler yoğun olabilir ve projenin başlaması zaman alabilir.
      • Müteahhitlerle iletişim kurmakta ve beklentileri yönetmekte zorluklar yaşanabilir.

Kendim Yapmaya Çalışmak

• Avantajlar:
      • Evi kendiniz yapmak, maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlayabilir.
      • Kendi evinizi inşa etmek, size daha fazla özelleştirme ve kontrol sağlar.
      • Kendin yap projeleri, becerilerinizi geliştirmenize ve evinize kişisel bir dokunuş katmanıza olanak tanır.
    • Dezavantajlar:
      • Kendi binanızı yapmak, zaman alıcı ve yorucu bir süreçtir.
      • Gerekli bilgi ve becerilere sahip değilseniz, hatalar yapabilir ve pahalı onarımlara yol açabilirsiniz.
      • Kendi evinizi inşa etmek, zamanınızı alabilir ve diğer sorumluluklarınıza müdahale edebilir.

Hangisi Sizin İçin Doğru?

Doğru seçim, bireysel koşullarınıza bağlıdır. Zamanınız ve bütçeniz kısıtlıysa, evi bir müteahhite vermek daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, paradan tasarruf etmek, evinize kişisel bir dokunuş katmak ve becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, evi kendiniz yapmaya çalışmak daha uygun olabilir.

Evi müteahhite vermek veya kendim yapmaya çalışmak konusunda kararsızsanız, bir profesyonelden tavsiye almanız önerilir. Müteahhitler, proje kapsamını, maliyetleri ve zaman çizelgelerini anlamanıza yardımcı olabilir ve kendi kendine yapma projelerinin zorlukları hakkında size bilgi verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum İstanbul'un neresinde bu ev Ataşehir'deyse bizimde var orada fiyatları 300-400 Bin Tl arası... Sahibinden.com'da araştır neredeyse ev.
  • Arsanın imar durumu nedir? İnşaat alanı, kaç kata izin verildiği? Tapu ve kadastrodan öğreniliyordu sanırım.
  • Ben müteahhit yaptığı binadan ev alır diye biliyodum,paramı veriliyor
  • Azıcık aklın ve özgüvenin varsa kendin yap
  • Kendiniz yapmaya karar verirseniz proje tasarım için irtibata geçebilirsiniz.
  • 150 bin liraya yapacağı 3 katlı evin her şeyinden çalar, başka türlü yapılmaz çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen yaparsan daha iyi olur, uğraşacaksın aşikar tabiki, belki müteahhite versen daha bile çok uğraşacaksın en azından kendin yap pastayı da kendin ye kafan da rahat olsun.
  • Ev lüx bir yerde değil Sancaktepede..
    hiç Araştırma yapmadım.
    Müteahhit ler evet kat karşılığı yapıyor. Kat karşılığı yaptırmak istemezsem 150 istiyor.
    Bu işlerden anlamam. o kadar nakitte yok zaten.
    bankadan kredi çeksem 150 tl 250 geri ödesem uzun vadede
    daireler bana 80 civarına malolmuş olucak en kötü ihtimal.
    Müteahhiti karıştırmayıp kendim yapmaya kalksam belki dahada uyguna mal edebilicem.
    ama işte önce eski ev yıkılacak o işlem için ne yapmak gerek ne kadar gider.
    plan yeniden çizilecek galiba ona ayrı para.
    bunun sıralaması nasıl oluyo. ortalama fiyatla.
    Bi arkadaşım normal bir dairenin fiyatı en fazla 45 50 bin tl mal oluyor demişti.
  • Önce bi Tapu Kadastroya uğrim o zaman.
    Kaç kat falan diye.
    nasıl oluyor bu işler diye.
    Depremde kesin yıkılacaktır. onunda bi avantajı olurmu.
    eski binayı depreme dayanıklı olmadığından yıkıp yeniden yapmak istiyorum diye.
    yada güçlendirme yapmaktansa yıkıp yeniden yapmak daha ii olur diye. belediyenin bunun için daha uygun şartları imkanları oluyormu diye.
  • Arkadaşın doğru demiş. Müteahhite verdiğin zaman adamın hangi malzemeyi kullandığını bilemezsin. Kendin yaparsan da ustalarla uğraşmak zorunda kalacaksın ki ustayla uğraşmak bu dünyadaki en zor işlerden birisidir. Ben daha işini gününde yapan bir usta görmedim.

Müteahhit kat karşılığı yapıyorsa en mantıklısı o olur. Hem kendi için de yaptıracağı için herşeyin ucuzuna kaçmaz hem de krediyle falan uğraşmazsın.
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacak ama, b+3 kat ev yapmak istiyorum.İlk kazmasından anahtar teslimine kadar kendim yapmak istiyorum.
    Bu işlerden pek anlamam, ama ne gerekiyorsa ugrasır, yaparım. Günlük 1-2 saatimi ayırabilirim.
    ilk kazmadan itibaren bu işin sıralaması nedir? 150 m2 bir ev için 1. sınıf(lüx değil) malzeme ile imarı, belediyeye ödenen harcı, hafriyatı, kazması, bina örmesi, dış sıvası, iç elektrik su vs. ne kadara mal olur. Bunun normal sırası nedir, ortalama maliyeet kadardır?
    Teşekkürler.
  • hocam maddi geliriniz düzgünse hiç vermeyin mutahite eğer zorluk fılan çekiyorsunuz verip sizede daire düşer onlarıda kıra verebilirsiniz muutahitler %40 ile giriliyor benim bildigiğim kadariyla yada yarı yarıya 10 daire varsa 5 senın 5 onun tabi bunlarda daireler küçük çıkma olasılıgıda arsaya göre değişiyor
  • Ben olsam iki katlı villa yaptırırdım.
    Apartmanda yaşıyorum şimdi arsam olacakta yaptıracağız.
    Arsa fiyatına villa yapılır ne astronomik fiyatlara çıktı emlak sektörü de.
    Bakıyorsun her yerde inşaat var ama düşmek yerine fiyat sürekli yükseliyor.

Yapılan binalara bakıyorsun yok. Herkes kafasına göre yapıyor şehir estetiğini bozuyor.
    Belediyelerin şehrin belirli semtleri için inşaat planı hazırlaması lazım dış cephelerin en azından benzemesi lazım.
    Avrupanın gotik veya barok mimarisi gibi bir mimari oluşturmamız lazım ama belediyeler de ancak kendi ceplerine, seçimlere çalışıyor. Bizim yalnızca seçimleri çalışacak adama ihtiyacımız olmasa da bazı kitle(%49) belli partiye basıyor ve baktığımda ancak gösteriş çabası ve seçimlere hazırlık yapılıyor.

Biliyorsunuz seneye seçimler var. En azından bir kere hangi partiye ne sebeple atacağınızı düşünün arkadaşlar.
    Her ne kadar biz seçiyor olsak da bunun vebalini çocuklarımız çekebilir.

• şu an evim var ve apartman dairesi. Yani satıp kiraya çıkıp kendim yapacagım. Ortalama elimde nakit 250 bin tl civarı olacak.yani herşeyini peşin vereceğim. b+3 kat yapılabiliyor.tabi hepsini karşılar mı bilmiyprum ma yettiği kadar yapıp üzerinede ayda 2 bin tl ile kalanını yapmayı planlıyorum.Ancak sorun bu konuda herangi bir tecrübe ve bilgiye sahip olmamam. Yukarıdada yazdıgım gibi kazma vurup anahtar teslimine kadar ki süreç nedir_? nerelere para yatırılır ne kadar yatırılır. Daha kazmayı vurmadan cepten çıkacak para nedir? vb.. vb.. bu konuda bir ön bilgi sahibi olmak istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.