Şimdi Ara

ÖZEL SEKTÖR MÜ, KAMU SEKTÖRÜ MÜ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene yapılan kpss sınavına girdim ve cok yuksek olmasada normal bir memurluk pozisyonu kazanabileceğim. Daha sonrasında da kamuda uzmanlık sınavlarına hazırlanacağım( bazı uzmanlıklara puanım yetecek gibi)

Ama diğer taraftan da aynı süre içinde Mali müşavirlik staja baslatma sınavına girdim ve kazandım. eylül ayında stajımı baslatacapım.

Yalnız bnm kafamı kurcalayan şey baslıkta yazdıgım yazı. Kamu sektörünün mü özel sektör mü? birinde yükselme, kendini geliştirmene bağlı iyi bir maas ama sürekli sömürülme ve en ufak bir krizde sana yansıyan olumsuzluklar. Diğer tarafta bazı kurumlar hariç yükselme imkanı olmayan ne uzalıp ne kısalacağım kamu sektörü. Su sıralar karar vermem lazım ama gercekten kararsız kaldım, siz olsaydınız benm yerimde ne dusunur ne karar verirdiniz?

bir ymm firmasında çalışıyorum, istanbulda oturuyorum. Siz olsaydınız böyle bir durumda hangisini seçerdiniz?

• Dediğin gibi gecen gündüzüne karısır,canını dişine takarsın ama ozel sektorde yukselmek zor iştir.Yaptıgın calısma,iş için harcadıgın zaman aldıgın maas ıle dogru orantılı degıldır.

Buyuk hedeflerın yok ise,kafam rahat olsun gerisi bos dersen kamu.

Benim tercihim kamu olurdu.Yukselıcem diye omrunu sadece calısma ile harcama.İnsan hep daha fazlasını ister.Müdür yardımcısı olursun,müdür olursun sonra genel mudurluk hayalleri kurmaya baslarsın uzar gider.
  • Liberal demokrasiyi savunan biriyim.Tabii ki özel kurum ve ya kuruluşlarda çalışmak iyidir...
    Çünkü türkiye'de ekonomik istikrarı sağlayacak olan kuruluşlar özel ve tüzel kişilerin elinde bulunan sektörlerdir.
    Devlet risk almaz, sana 65 yaşına kadar iş garantisi verir ne yaptığın veya yapmadığın umrunda değildir.Aldığın %2-3'lük zam emeğindeki artışla orantılı değildir.
    Ama özel sektörde kariyer yaparsın.yeteneğine, hırsına göre maaşın o derece artar velakin makam atlarsın.
    İş garantin yoktur ama bu senin devlet kurumlardaki gibi yan gelip yatmanı engeller ve kazandığın paranın helalliğini kuvvetlendirir.

Türkiye'de özel sektör yatırım artışının payı yüzde 34, kamu’daki yatırım artışının payı yüzde -8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatliBomba -- 12 Mart 2011; 20:28:33 >
  • Kamu sektörü derdim neden diyecek olursan kendım bılgısayar teknısyenıyım özel sektörde mılletın agız kokusunu cekıyorsun ayrıca patronlar en ufak hatanda senı fırcalıyorlar hem yerın saglam degıl ıs yerı kapandımı sende ısten cıkırılacaksın baslıcaksın 0 dan ıs aramaya kamuda boyle bır sey yok yerın saglam ısın guzel paran gununde yatar kafan dınç olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qnR

Kamu sektörü derdim neden diyecek olursan kendım bılgısayar teknısyenıyım özel sektörde mılletın agız kokusunu cekıyorsun ayrıca patronlar en ufak hatanda senı fırcalıyorlar hem yerın saglam degıl ıs yerı kapandımı sende ısten cıkırılacaksın baslıcaksın 0 dan ıs aramaya kamuda boyle bır sey yok yerın saglam ısın guzel paran gununde yatar kafan dınç olur :)
    Kamu sektörü kolaya kaçmak; Özel sektör zoru seçmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

Kamu sektörü kolaya kaçmak; Özel sektör zoru seçmek.

Alıntıları Göster
    Kamu diyorum,bunu aylık minimum 6.000 tl kazanan ve sosyal hayatı nerdeyse olmayan bir işletmeci olarak diyorum.
  • kafası basmayanlar kamuyu seçer,kafası basanlar özel sektörü seçer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

kafası basmayanlar kamuyu seçer,kafası basanlar özel sektörü seçer
    liberal demokrat demek :)

iki zıt kavram.daha neler görecegiz bakalım.allah sen büyüksün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwsnc

Alıntıları Göster
    sabah 8 akşam 5 haftasonu tatili ve risksiz normal bi hayat istiyorsan memurluk. Yok ben zoru severim risk alırım çok çalışırım çok kazanırım dersen özel sektörü seçebilirsin tabi riskleri göze alıyorsan. Bi bakmışın sabah kriz patlamış işsiz kalmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Kamu diyorum,bunu aylık minimum 6.000 tl kazanan ve sosyal hayatı nerdeyse olmayan bir işletmeci olarak diyorum.

+ size katılıyorum
  • quote:

Neye göre?
    Kolaysa kpss'ye gir en yüksek kadrolara yerleşecek puanı al birde kpds dil sınavından a sertifikası al sonra konuş.3 milyon adayın her türlü üniversite mezunun arasından iyi bir kamu kurumuna girmek kafasızlık değildir.
    Sanki devlete memur olmak çok kolaydı, sanki devlet açmış kollarını gelin diyor da kamuya girenlerin kafası basmıyormuş.Sadece 6500 kadro vardı o kadar adayın seçebileceği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Neye göre?
    Kolaysa kpss'ye gir en yüksek kadrolara yerleşecek puanı al birde kpds dil sınavından a sertifikası al sonra konuş.3 milyon adayın her türlü üniversite mezunun arasından iyi bir kamu kurumuna girmek kafasızlık değildir.
    Sanki devlete memur olmak çok kolaydı, sanki devlet açmış kollarını gelin diyor da kamuya girenlerin kafası basmıyormuş.Sadece 6500 kadro vardı o kadar adayın seçebileceği.

Alıntıları Göster
    İddalıysan işinde Özel Sektörü seç

Yok salla başı al maaşı diyorsan kamuyu seç

Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankasındaki kariyer memurluklarını bunun dışında tutuyorum. Zira Dışişleri Bakanlığı gerçekten memurun hakkını verdiği bir bakanlıktır, ne zaman önünden geçsem her zaman ışıklar açık , burda geceyken, amerikada öğlen

Eğer Dışişlerine girersen kariyer memuru olarak, Büyükelçiliğe kadar yolun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 13 Mart 2011; 6:12:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

İddalıysan işinde Özel Sektörü seç

Yok salla başı al maaşı diyorsan kamuyu seç

Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankasındaki kariyer memurluklarını bunun dışında tutuyorum. Zira Dışişleri Bakanlığı gerçekten memurun hakkını verdiği bir bakanlıktır, ne zaman önünden geçsem her zaman ışıklar açık , burda geceyken, amerikada öğlen

Eğer Dışişlerine girersen kariyer memuru olarak, Büyükelçiliğe kadar yolun var

Alıntıları Göster
    rahat olursun derler hani ve bu sebeple de kamu seç diyebilirler sana. özel sektörde bireyler arası iletişimden tut rekabete kadar daha aktif bir durum söz konusu olacak olması, bu düşünceye itiyor olabilir ama yanlış düşüncedir derim. karşına bir şekilde zorluklar çıkacak ve bundan kaçamayacaksın. dolayısıyla yapacağın bu seçim için bence fark yok. sonuçta öyle ya da böyle vakit geçireceğin için sonra bir bakmışsın yıllar geçiyor. sonra yine keşke onu öyle değil de böyle tercih etseydim demeye başlayacaksın. lakin öbürünü de tercih etmiş olsaydın karşına bu sefer de başka zorlukların çıkacağını düşünmeyi sonra akıl edeceksin.. kimbilir belki de herşey çok yolunda gidecek ? sen de mesut mesut bir yaşam süreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

rahat olursun derler hani ve bu sebeple de kamu seç diyebilirler sana. özel sektörde bireyler arası iletişimden tut rekabete kadar daha aktif bir durum söz konusu olacak olması, bu düşünceye itiyor olabilir ama yanlış düşüncedir derim. karşına bir şekilde zorluklar çıkacak ve bundan kaçamayacaksın. dolayısıyla yapacağın bu seçim için bence fark yok. sonuçta öyle ya da böyle vakit geçireceğin için sonra bir bakmışsın yıllar geçiyor. sonra yine keşke onu öyle değil de böyle tercih etseydim demeye başlayacaksın. lakin öbürünü de tercih etmiş olsaydın karşına bu sefer de başka zorlukların çıkacağını düşünmeyi sonra akıl edeceksin.. kimbilir belki de herşey çok yolunda gidecek ? sen de mesut mesut bir yaşam süreceksin.

Alıntıları Göster
    Devlette de yükselirsin özel sektörde de...

Özel sektörde, YMM yanında çalışıyorum diyosun, akabinde stajını başlatacaksın, bildiğim kadarıyla 4 yıl staj sürüyor daha sonra yine YMM için tekrardan sınav falan var yanlış bilmiyorsam.. Yani tam manasıyla uzun ve meşakkatli bir yol. En sonunda YMM olursan ve iyide bir çevren olursa güzel işler yapar, iyi para kazanırsın. Lakin süreç uzun.. Tabi birde bu sınavlara hazırlanmak için vaktin olması gerek.

Kamuyu seçersen, önce memur olursun, uzmanlık sınavı KPDS sınavına girersin, ilerlersin bir şekilde. Ha çok fazla ilerlemessin tabi yukarda arkadaşın bahsettiği dışişleri gibi bir bakanlığa girersen önün açık olur. En kötü ihtimalle bürokrat olursun.

Burada seçim senin, her iki tarafı da iyi düşünmen gerekir, ona göre bir karar vermen gerek.

Ben şu an ki konumumda Devlete girme şansım olsaydı, kesinlikle girerdim..

• quote:

demokrasinin olmadığı yerde liberalizm, liberalizmin olmadığı yerde tam demokrasi olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

quote:

demokrasinin olmadığı yerde liberalizm, liberalizmin olmadığı yerde tam demokrasi olmaz.

Alıntıları Göster
    başlığa göre konuşayım, çok para istiyorsan ve kafan ileri derecedeyse, özel sektöre gir. yok ben fazla kafa yormam diyorsan , aza kanaat ederim diyorsan kamuya gir derim .

• quote:

Orijinalden alıntı: rize çayı

başlığa göre konuşayım, çok para istiyorsan ve kafan ileri derecedeyse, özel sektöre gir. yok ben fazla kafa yormam diyorsan , aza kanaat ederim diyorsan kamuya gir derim .

Alıntıları Göster
    Ben işimi sağlam şekilde yürütmek,fazla yorulmak istemiyorum,rahat ve huzur istiyorsan kamu ama aşırı derecede çalışıcam,zorluklara katlanacam ve aşırı derecede yüksek paralar alacam gecem gündüzüm demeden çalışıcam derken özel sektör.
  • ohohoohh

liberalizmin oldugu yerde asla tam demokrasi mümkün olmaz.
    liberalizm orman kanunudur.
    aksini iddaa etmek hayalciliktir.
    quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

quote:

• Bence özel sektör tamam çok çalışıyorsun ama aldığın para kazandığın itibar yetiyor sana devlette müdürde olsan sıradan memursun yattığın yerden para kazanmak kazandığın paranında helalliği tartışılır duruma açık üniversite yıllarımda aradığım hocayı bulamıyorum hoca derse gelmiyor ama maaşını alıyor yani helal değil bence özelde imkan çok fazla heleki inşaat sektörü lokomotif görevi görüyor devletten sağlam bir sektör :)
  • ozel sektor sıkıntılı ne zaman ne olucagi hic belli olmaz imkanim olsa 1 dakika dusunmem kamu derim kafam rahat olur saglikli olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.