< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Boş değil arkadaşlar. Baya güzel bölüm. İki sene okuyup hemen işe gireceksiniz. Şu an maaşlar 20 bin ile 25 bin arasında değişiyor. Genelde yaptığınız şey ise Firewall ürünlerini yönetmek. Çok okumak istemiyorum, hemen işe gireyim diyorsanız gidin bence. |
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Bölümü Açılan Üniversiteler ve İş Garantisi
Siber güvenlik, modern dünyada kritik bir alan haline geldi ve Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümü, bu alanda uzmanlaşmak isteyenler için çok önemli bir eğitim imkanı sunuyor.
Türkiye'de, birçok üniversite Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümü açmıştır. Bu programlar, öğrencilere siber güvenlik tehditlerini belirleme, önleme ve yanıt verme becerilerini kazandırmak üzere tasarlanmıştır.
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Bölümü Açılan Bazı Üniversiteler:
İş Garantisi
Siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü uzmanlarına yüksek talep vardır ve bu alanın mezunlarına genellikle iş garantisi sunulmaktadır. Siber saldırıların artmasıyla birlikte, işverenler siber güvenliği sağlama ve korumanın öneminin farkına varmaktadır.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Bölümüne Geçiş
Meslek yüksekokulu veya başka lisans programlarından mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümüne geçiş yapabilirler. DGS puanları ve tercih edilen üniversitelerin kontenjanlarına göre geçişler yapılmaktadır.
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Bölümü Dersleri
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümü dersleri, öğrencilere güvenlik kavramları, ağ teknolojileri, işletim sistemleri, saldırı tespiti ve müdahalesi gibi alanlarda bilgi ve beceri kazandırmaktadır. Bazı temel dersler şunlardır:
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü bölümü, siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenler için sağlam bir temel sağlar ve yüksek iş garantisi sunar. Üniversitelerdeki programlar ve DGS ile geçiş seçenekleri, bu alana ilgi duyan bireylere çeşitli eğitim fırsatları sunmaktadır.
|
boş iş. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 4 Temmuz 2023; 15:16:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Boş değil arkadaşlar. Baya güzel bölüm. İki sene okuyup hemen işe gireceksiniz. Şu an maaşlar 20 bin ile 25 bin arasında değişiyor. Genelde yaptığınız şey ise Firewall ürünlerini yönetmek. Çok okumak istemiyorum, hemen işe gireyim diyorsanız gidin bence. |
|
Katılıyorum, bunun üzerine uzaktan falan lisansa tamamlanılırsa da çok faydası olur. Şuan dünyada en az veri bilimi kadar siber güvenlikte aşırı önemli. Böyle bir şeye odaklanılması güzel olmuş. |
|
|
|
Yurt disinda siber guvenlik alaninda arastirma ve danismanlik yapan, uzun suredir farkli hacker/guvenlik communitylerinde aktif rol alan biri olarak siber guvenlik odakli lisans programlarini (ulkeden bagimsiz olarak) genel olarak yanlis bir tercih olarak goruyorum. Lisansta ogrenilmesi gereken temel konseptlere odaklanilmasi gerek, bu tur programlar genelde bu tur temelleri atliyorlar ve sonuc olarak cogu kisi temel konseptlere hakim olmayarak mezun oluyor. Ozellikle iki senelik bir bolum durumunda bu sure birakin guvenlik konularina odaklanmayi, temelleri ogrenmek icin bile yetersiz bir sure. Spesifik teknolojilere odaklanmak temelleri ogrendikten sonra yapilmali. Maalesef sektorde bu tarz cok fazla kisi goruyoruz, ne yaptigini bilmeden rastgele seyler yapan insanlar, ne yaptigini aciklayamayan insanlar... Elbette bunlari ogrenmek icin belirli bir bolum okumaya gerek yok. Birlikte calistigim bir suru universite mezunu olmayan veya teknik olmayan bolumlerden mezun olan yetenekli insanlar var. Temelinde merak ve caba isi hepsi. |
|
Olması gereken aslında bu fakat bilişim alakalı mühendisler genelde yazılım ve donanıma yöneldiği için sanırım buraya pek eleman kalmıyor. Benim gördüğüm şu an Fortinet sertifikası olanları Siber Güvenlik Uzmanı olarak işe alıyor kurumsal firmalar. Bu ön lisans programları da sanırım buna yönelik olacak. Pen test yapabilen eleman kolay kolay yetişmiyor. TT iş ilanına bakalım:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 5 Temmuz 2023; 5:3:32 > |
|
Lütfen sana ulaşabilirmiyim bu bölümü okuyosun bende düşünüyorum ve okuyan birisini arıyorum sormak istediğim şeyler var cvp verirsen çok sevinirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|