Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
433
Cevap
267
Favori
84.383
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz bunlar ile nasıl uğraşacağız hastaneye gitmek için bile zor izin alıyoruz. Vekalet yada bu dilekçe imzası ile başkası işlem yapabiliyormu.

    Misal bunun için hastane karşısında bi büro yada eczanede masa açılsa biz oradan hizmet dökümüydü, faturaydı filan evraklarımızı ve iban versek işlemleri bi komisyon karşılığında yaptırsak. Devlet bu soygunu bildiği halde sesini çıkartmıyor. Bu işlemleri yaptırana iade ediyor sadece.

    Yazık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 12 Mart 2019; 15:1:36 >
  • Bende İzmirde buca tınaztepe hastanesine mail attım. Sgk nın sitesinin ekran görüntüsünü de eke koydum. Mailden yarım saat sonra telefon açtılar. İlgili birime ilettik ilgileniyoruz falan diye. Bakalım sonuç alırsam buraya yine yazarım. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim bu arada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu için teşekkürler. Merak ettiğim şu, hizmet alırken veya almadan önce her yere büyük tabela ile asıyorlar "bu hastaneden %x 'e kadar fark alınır" vs gibi. Bu şartlarda sağlık hizmeti alırken veya fatura ödeme kısmında imzalarken vs bunu kabul etmiş olmuyor muyuz acaba ?
  • suatin kullanıcısına yanıt
    Normalde ben de başvuracaktım eşimin doğum masraflaro için ama hastanelerin bunu yaptığını duydum. Gerekli açıklamar sağlık uygulama tebliğinde var(SUT). Haklarımızı biliyoruz ama uygulamaya geçip sonuç bile alsak bize daha sonrası için daha pahalıya mal olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda son günlerde gördüğüm en faydalı bilgi.İtiraz süresi ne kadarmış?Bu konuda bir bilginiz varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niceworkisc

    Cimere yaz dostum. Hastayı seçme yükümlülüğü var mıdır bilmem ancak şikayet üzerine bunu yapamaz bu hakkin kötüye kullanımıdır. Hukuk bunu korumaz. Cimere yaz, sağlık bakanlığına dilekçe verebiliyorsan ver. Böyle bir şey yapamazlar. Tazminat davası açsan bunu bile kazanabilirsin.

    Alıntıları Göster
    Dostum ben de aynen böyle düşünüyordum ama öyle değilmiş maalesef. İl Sağlık Müdürü öğretmenimizin bacanağı ve bizzat telefonda görüştüm. İlçe sağlık müdürüyle yüz yüze görüştüm. Cimere de yazsanız cevabını biz vereceğiz. Aynen böyle cevap yazıp veriyoruz dediler. Sanırım ben ilk değilim. Normal karşıladılar. Şaşıran olmadı. Ben bu ülkede adalet inancımı yitireli çok oldu. Aynı hastane 2 gün önce 4 yaşında bir çocuğu geniz eti ameliyatında öldürdü. Benim de artık oraya gidesim kalmadı. Hastaları yolunacak kaz gibi gören bir sistemden ne bekleyebiliriz ki? Gelenden geçenden MR Ultrason Kan ne kadar ürün varsa isteyen doktorlardan hipokrat yemini beklemek yanlış olur.
    Axa özel sağlık sigortam var. Onlara da söyledim. Sizi red edebilir böyle bir hakları var dediler. Anlaşmalı başka bir kuruma muayene olabilirsiniz dediler.

    Cimere yazmak bedava bir kez daha yazacağım bakalım ne cevap gelecek? Sizlerle de paylaşırım.




  • Kolan Hastanesi' nde acilde serum tahlil yaptırdım. 275 aldılar. Sonraki ay tamamlayıcı sigortayla gittim aynı işlemlere sigortaya yolladıkları fatura 110 tl. Aradaki fark resmen dolandırıcılık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilendirme için teşekkürler bundan sonra detaylı fatura talep edip inceleyeceğim
  • suatin kullanıcısına yanıt
    Hastanenin hasta seçme hakkı olurmu. Hastanede doktor filan dövmediyseniz sizi almaları lazım. Bu durumu cimere mahkemelere, Avrupa insan hakları mahkemesine götürün

    Hatta ufak bi hastalıktan acil girişi yapın onlar gene red edecekmi bu olayın sonucuna göre güzel bi avukat tutup uğraşın...
  • Ben her muayenede sgk dilekçe vs.. mekik dokumak zorunda mıyım. Yok mu E-Devletten Cimer'den şikayet imkanı. Veya belli periyotlarla bu hastanelere denetim, baskın falan yapılması lazım bu nasıl iş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    buyuk hastanelerin cogu siyasilerin elinde, boyle bir sey yapacaklarini zannetmiyorum. arada sivrilen 3-5 kisiye sus payi verip devam ediyorlar iste...

    bu arada benim de bir sorum var belki bilgisi olan vardir. benim su an sigortam yok, o yuzden hastaneler bana canlari istedigi kadar gecirebilir mi yoksa onun da bir siniri var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Hastanenin hasta seçme hakkı olurmu. Hastanede doktor filan dövmediyseniz sizi almaları lazım. Bu durumu cimere mahkemelere, Avrupa insan hakları mahkemesine götürün

    Hatta ufak bi hastalıktan acil girişi yapın onlar gene red edecekmi bu olayın sonucuna göre güzel bi avukat tutup uğraşın...
    Mahkemeden doktora: Hastanı seçebilirsin

    Aile hekimliği uygulamasında, hastalara isterlerse hekimlerini değiştirme hakkı verilirken, doktor a ise aynı hak verilmemişti.

    Bu hak, İstanbul'da Bakırköy 2 Numaralı Aile Hekimi Hekimliği merkezinde yaşanan olay üzerine mahkeme tarafından doktora verildi.

    İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 'nün itiraz etme hakkı bulunan karar Danıştay tarafından onanırsa, hekimler de artık hasta seçebilecek.

    Akşam gazetesinden Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, aile Hekimi Dr. Alev Doğan, kendisine kayıtlı Ahmet Yavaş'ın bazı taleplerini geri çevirince hastasıyla arasında tartışma yaşandı. Yavaş, hekimini değiştirmek yerine Dr. Doğan'a gitmeyi sürdürdü.

    Doğan, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak 'hastayı listemden çıkarın' dedi. Kurum, 'hakarete uğrayan hekimin savcılığa başvurabileceği'ni belirterek Doğan'ın isteğini reddetti.

    İstanbul Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğü aleyhine İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, Dr. Doğan'ı haklı buldu, hasta Yavaş'ın doktorun listesinden çıkarılmasına hükmetti.

    Mahkeme kararında 'Hekimler, mesleki veya şahsi sebeplerle hastaya bakmayı reddedebilir, tedaviyi bitirmeden hastasını bırakabilir. Ancak bu gibi hallerde tedavisinin aksamaması için hastasına zamanında bilgi vermesi şarttır' denildi.

    GÜVEN İLİŞKİSİ ZEDELENDİ

    Mahkeme kararında şunlar kaydedildi:

    Dava konusu uyuşmazlıkta, aile hekimi davacıyla hastası arasındaki diyaloglar ve tutulan tutanaktan, hekim-hasta arasında olması gereken güven ilişkisinin ve duygusunun zedelendiği ve bunun tedavide olumsuz sonuçlar doğurup ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vereceği açıktır. Davalı idarece, davacının haklı kabul edilebilecek başvurusunun değerlendirilip ilgili hastanın mağduriyeti oluşmayacak şekilde aynı aile sağlık merkezi içerisinde bir başka hekimle değiştirilmesi mümkünken yapılmamıştır. Bu nedenlerle Sağlık Müdürlüğü işleminin iptaline karar verilmiştir.


    Doktorun hasta seçme hakkı varmış. Hastane de doktor sizi istemiyor diyor. Herhangi bir tartışma yaşamadık. Tamamen hastane idaresinin tasarrufudur. Arkadaşlar ilk başlarda inanın ben de sizler gibi düşünüyordum. Ama ülke benim düşündüğüm gibi değilmiş. Bir yerden sonra sadece parayı veren düdüğü çalıyor. Erk kimdeyse o haklı oluyor. Sizi yıldırıyorlar.




  • Tebrikler. Artık birdahaki sefere ya kara listede olursunuz ya da birkaç organ eksik çıkarsınız. @yaky
  • Adamsın.
    Devletin bu durumu tespit edip haksız kazanç elde edildiğini anladığı anda ağır yaptırım ve cezalar getirmesi lazım. Yoksa bu; suçsuzun üstüne atılan iftiralarda kendinin suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışmasına benzer. İnsanı devlete soğutur. Umarım bu gibi durumlara devletimiz en güzel şekilde çözüm bulur.
  • Teşekkurler bilgilendirme için devlet keske sorgulasa ınsanları magdur etmese
  • Helal olsun, bilgilendirme için teşekkürler.
  • suatin kullanıcısına yanıt
    2012 de olmuş bu olay danıştay kararı ne oldu acaba biraz araştırdım ama bulamadım.

    Bizdeki en büyük sorun bunlarla uğraşacak vakit bulamamak. Randevü alamadığınız doktora gidip benle ne derdin var beni neden red ediyorsun sebebini yazılı olarak ver desen ne uyduracak acaba o doktor büyük ihtimal haberi bile yok sizden.

    Değişmesi gereken çok kanun yönetmelik var ama malesef bunlar konudaki gibi birilerinin işine yarıyor.
  • suatin kullanıcısına yanıt
    Herkes sizin gibi olsa hastaneler bu namusuzluğu yapamazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Herkes sizin gibi olsa hastaneler bu namusuzluğu yapamazlar.
    Kimse sorgulamıyor ki! Çevre ilçelerden köylerden kasabalardan servisle hasta çekiyorlar. Kimse ücrete itiraz etmiyor. Edenleri de benim gibi uzaklaştırıyorlar. Tezgah güzel. Sahibi milletvekili adaylığını da koydu. Kimse tekere çomak sokmaz. Biz devlet memuruyuz gücümüz bunlara yetmez. Uğraşmıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastaneye verilen fazla ödemeyi geri almak bir yana bazen özel hastanelerde özellikle doğum olaylarında gerçekleşen ölümleri halının altına süpürdükleri oluyor. Avukat olarak çok karşılaştık özel hastanelerden mağdur olanlarla. Dicem o ki zarar sadece keseye olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.