Şimdi Ara

Özel araçla Türkiye-Macaristan rotası tavsiyeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi aracımla Macaristan'a gideceğim. Rota Kapıkule'den Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan. Bilinen şeyler dışında bu rotaya dair ipuçları verebilecek varsa sevinirim. Örneğin Kapıkule sınır kapısının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aşırı kalabalık olduğunu öğrendim. Sırp arkadaşımdan Sırbistan-Macaristan sınırında çok bilinen, otoyol üzerinde bulunan ve navigasyon uygulamalarının önerdiği Röszke sınır kapısı yerine yolu 20-30 Km uzatarak Tompa sınır kapısını kullanmanın daha iyi olacağını öğrendim. Sofya-Niş arasında birçok yerde hız sınırının 50km/s olduğunu ve çok sık hız kontrolü yapıldığını öğrendim. Bu tür tavsiyeler işime yarayacaktır.

• Bulgaristan için E-vinyet alman lazım.https://www.bgtoll.bg/tr/ bu internet sitesinden kredi kartı ile alabilriisn. gidiş gelişine göre tarihleri ayarlamayı unutma 1 gün bile yanlış olursa cezayı kitlerler. atıyorum 2 aylık bi tura çıkıyorsan vinyeti 2 aylık almana gerek yok. bi giidş bi geliş için alabilirisin. e vinyetin çıktısını almayı unutma yanında bulundur.

ayrıca yunanistan hariç gece güngüz farların AÇIK olsun. Yoksa ceza yersin.

bunun gibi reflektör yelek bulundurmak zorundasın.

emniyet kemeri konusunu zaten bahsetmiyorum. ve senin dediğin gibi kesinlikle hız sınırlarına uy. trafik kurallarına uy. dur yazan yerde dur sağına soluna bak öyle geç.. yaya geçicinde yayaya yol VER

döner kavşakta, kavşak içindekinin yol hakkı var. direk kavşağa dalma...

yani uzun lafın kısası kurallara uy...

yunanistanda terlikle araç sürmek yasaktı geçen yaz. bu yaz da devam ediyordur.

internet sıkıntı olacaksa bende maps.me uygulamasını indir. ülkelerin haritalarını indir. offline olarak nevigasyon çok güzel çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 11 Haziran 2019; 16:2:11 >

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Avrupa ülkelerinde uzun süre otomobil kullandım. Bizden farklı olan kurallara, daha doğrusu bizim Türkiye'de uygulamadığımız ama onların uyguladığı kurallara aşinayım. Ama bu rotayı ilk kez kullanacağım. Sırbistan ve Bulgaristan'da ilk kez araç kullanacağım. Zaten Yunanistan'a girmeyeceğim. Reflektör ve yelek zorunluluğu dışındaki konuları biliyordum. Yanıma alacağım. Bilgiler için teşekkürler.
    Offline navigasyon için Sygic yükledim. Maps.me de yükleyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Avrupa ülkelerinde uzun süre otomobil kullandım. Bizden farklı olan kurallara, daha doğrusu bizim Türkiye'de uygulamadığımız ama onların uyguladığı kurallara aşinayım. Ama bu rotayı ilk kez kullanacağım. Sırbistan ve Bulgaristan'da ilk kez araç kullanacağım. Zaten Yunanistan'a girmeyeceğim. Reflektör ve yelek zorunluluğu dışındaki konuları biliyordum. Yanıma alacağım. Bilgiler için teşekkürler.
    Offline navigasyon için Sygic yükledim. Maps.me de yükleyim.
    Baktım Sygic ücretliymiş, maps.me bedava. Ben maps.me yi Avrupa'da çok kullandım. Memnunum.

Belgrad'da kalacak yer ayarlayın çünkü akşama kadar ancak oraya varabilirsiniz. Ertesi gün Macaristan'a girersiniz. Çok uzun bir yol değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 26 Temmuz 2019; 8:44:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Baktım Sygic ücretliymiş, maps.me bedava. Ben maps.me yi Avrupa'da çok kullandım. Memnunum.

Belgrad'da kalacak yer ayarlayın çünkü akşama kadar ancak oraya varabilirsiniz. Ertesi gün Macaristan'a girersiniz. Çok uzun bir yol değil.

Alıntıları Göster
    Dün akşam yolculuğu tamamladım. Yazdığım rotadan gittim. Makedonya, Yunanistan üzeri döndüm. Yol boyunca Sygic kullandım. Birkaç eksiği dışında, gayet memmnun kaldım. Programı ve haritaları ücretsiz indirdim. Crackli versiyonunu da indirmiş olabilirim. İndireli 1,5 ay oldu. Şu an hatırlamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.