Bildirim
Oyunlarda Vsync?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Kısaca ve anlaşılır olarak özetlersem:
Vertycal Syncronization anlamına gelir(yatay senkron mu senkronisazyonmu bilemem). Diyelim ki oyun esnasında kamerayı çevirdiğin sırada ekranda yatay çizilmeler/kırılmalar oluşur. Onları önlemek için o ayar kullanılır. Tabi ki oyundaki performanstan birazcık yer.
Anlatabilmişimdir umarım. -
Anladım teşekkür ederim. Yani kırılmaları önlüyor. -
kırılmaları önlüyor ve genelde fpsnin belirli sbt bi seviyede kalmasına neden oluyor açıkçası bnce çokta gerek yok bu özelliği kullanmaya.. -
pes 2008 de 1680*1050 çöz. mutlaka kullanmak zorunda kalıyosunuz çok kırılma oluyor... -
turkcesi "dikey senkronizasyon" anlamina gelir.
kisaca, ekran kartindan gelen frame sayisinin, monitorun o cozunurlukte verdigi tazeleme hizindan fazla olmamasi seklinde sinirlanmasi olarak aciklanabilir.
monitore 1 snde gosterebileceginden fazla kare gitmeyecek oldugundan, v sync kapali oldugunda yirtilma adiyla bilinen goruntu bozulmasi olusur... -
Bu kırılmalar hiç başıma gelmedi ya da ben göremedim. Yardımcı olanlara teşekkür ederim. -
Birazda monitorune bağlı ben hep açmak zorunda kalıyorum vsync siz kırlmalar çok belli oluyor özellikle pes 08 vsync siz oynanmıyor vsync nin en çok açlılması gerek oyun bence pes 08 kesinlikle açın oyun akıyor -
birde pop da da oluyordu kırılma değilde prens çok hızlı ahareket ediyordu bundan dlayı kontrol edilmiyordu vsync acınca düzeldi -
Bir nevi yenileme hızı ayarı. Oyunun Hz' sini monitörün ki ile eşitler. Düşük Hz zaten gözü yorar ve zararlıdır. Bu yüzden monitör de 75hz' den aşağı kullanmayın.
Bazı oyunlarda bu özelliği kapatırsanız, otomatik 60hz' ye iner ve kırılmalar oluşur. Gözü de feci yorar siz anlamasanız bile. Vsync' yi açtığınız anda monitör 75hz ise, oyunda aynı ayara gelir ve güllük gülistanlık oynarsınız. -
Demek gözlerimin bir süre sonra yanması bu yüzden -
vsync deki oyun konforunu keşfettikten sonra artık onsuz oyun oynayamıyorum.
ama bazı oyunlar 30 fps ye kitliyor o oyunlarda açmıyorum 60 fps den aşağısı beni kesmiyor çünkü -
yav monitörün tazeleme hızı fps den düşük olursa kırılma denilen şey olur ara ara.
Mesela 60hz ile çalışan monitörde 75 fps ile oyun oynarsanız görüntüde kırılmalar olur ara ara
VSYNC, FPS ile Hz nin değerlerini eşitler. Başka da bi işe yaramaz.
Bazı oyunlar 30 bazı oyunlarda 60 FPS ye sabitlenmiş olabiliyo zaten.
C&C3 30'a sabitlenmiştir örnek vermek gerekirse.
60 FPS ye sabit oyun çok olmaz çünkü çok az sistem bu değeri tutturabilir sürekli olarak. Çok hızlı aksiyon oyunları dışında da gerekli değil zaten. 25 FPS normaldir -
biraz geç olmuş ama sana tam açıklamasını yapayım kısaca V-SNYC yi kapat çünkü frame limiter gibi bişey, saniyede oynatıcak görüntü karesini sabitliyor eğer bayağı bi yüksekse, görüntüde kırılma falanda olmuyo eski mönitörlerde varsa bilmem,conter strike v-snyc açıkken 75 fps kapalıyken 280 falan artık bunu duyduktan sonra açarmısın bilmem ama şunu söyleyim oyun 25 fps alıyosa vsnyc açsanda kapasan da fark etmez çünkü fps zaten düşük -
pes dışında hiçbi oyunda işe yaradığını görmedim. -
quote:
Orjinalden alıntı: Baterist
pes dışında hiçbi oyunda işe yaradığını görmedim.
Siz görmemiş olabilirsiniz ama bu yaramadığını göstermez,GTA,TomRaider-Underworld vs...gibi oyunlarda ben bizzat VSYNC açık kapalı olrak denedım ve işe yarıyo!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 2 Mayıs 2009; 21:48:07 > -
Ben de gereksiz diye kapıyorum hep ama kırılmalardan dolayı şikayet ediyorum bazı oyunlarda. Öğrendiğim iyi oldu.
Allah aşkına gereksiz birşey olsa her oyuna koyarlar mı -
ya arkdaşlar mönitörden mönitöre göre değişiyodur kırılma denilen şey pes oynamadım ama bende fps yi düşürmekten başka bi işe yaramadı
250-500 fps alan oyunlarda en ufak mi kırılma görmedim mönitör 75 hz fareyi hızlıca hareket ettiriyom koşup zıplıyom en ufak bişey görmedim görüntüde bulanıklanma okunmamazlıkta olmuyor bende hep açardım iyi bişey diye ama bugun mantığını anlayınca tövbe bi daha açmam -
quote:
Orjinalden alıntı: QbLaY!!!
quote:
Siz görmemiş olabilirsiniz ama bu yaramadığını göstermez,GTA,TomRaider-Underworld vs...gibi oyunlarda ben bizzat VSYNC açık kapalı olrak denedım ve işe yarıyo!!!
gta vice city oynuyorumframe limter var v-snyc yerine yazmışlar 30 fps ye sabitliyo açıkken oyun yavaşlıyo 30 karede oyun olduğu belli oluyo kapatıyom 120 falan oluyo öyle çok gözebatar bi kırılma görmedim ben yani dikkatli bakmayan anlamaz zaten bu konuyu açılınca dikkat ettim 1-2yerde falan oluyo okumadan önce var mı yokmu bilmiyodum diğer oyunlarda da hiç görmedim gta dışında, o da okuyan kıllanmasın dakka başı kırılıyo diye yok öyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 2 Mayıs 2009; 23:15:14 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: MIKROP DOGAN
quote:
Orjinalden alıntı: QbLaY!!!
quote:
gta vice city oynuyorumframe limter var v-snyc yerine yazmışlar 30 fps ye sabitliyo açıkken oyun yavaşlıyo 30 karede oyun olduğu belli oluyo kapatıyom 120 falan oluyo öyle çok gözebatar bi kırılma görmedim ben yani dikkatli bakmayan anlamaz zaten bu konuyu açılınca dikkat ettim 1-2yerde falan oluyo okumadan önce var mı yokmu bilmiyodum diğer oyunlarda da hiç görmedim gta dışında, o da okuyan kıllanmasın dakka başı kırılıyo diye yok öyle
Hangi oyunda yapmışlar vsync açıkken max 30 fps olayını merak ettim,saçmalıktan başka bişey olmamış,monitöre göre değşir.Vsync fps yi teorik olarak düşürür ancak sizin alacağınız fps monitörünüzün HZ inden fazla olduğu zamn gerçeklerşir bu,kaldı ki benm görmüş olduğum (yakın tarih)60 dan aşağı Hz olan bi monitör yok,Zaten 60Fps de süper bi değer keşke tüm oyunlar da 60 alabilsek!!!
Benzer içerikler
- resident evil 8 türkçe dublaj izle
- watch dogs 2 açılmıyor
- oyun puanlama sitesi
- demo oynatan siteler
- prototype 3
- cs2 bunny kodu
- valorant yeni hesap açma
- cs2 fps arttırma
- crysis 4
- cs 2 wall hack kodu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X