Şimdi Ara

Oyunlarda Vsync? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
27.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vsync oyunlar için çok önemlidir hem ekranın tazeleme hızı ile fps arasındaki senkronizasyon bozukluğundan oluşan görüntüdeki kırılmalar önlenir hemde daha yumuşak bir oynanış sağlar kontrol panelden default açık olmalıdır çünkü nadirde olsa bazı oyunlarda vsync desteği olmuyor mesela Wheelman
  • zaten ekran kartinin control panelinden hic ayar yapmayin hepsinde 3d uygulama secsin kalsin.yukaridada yazmistim eger fps yuksekse v-sync acikken fps yi sabitliyo.eger 25 ten asagi ise hic bi fark yapmiyor. Gta san andreasta acikken 25 ten yukari cikmiyor kapaliyken 60 oluyo.ama oyunlarinda max fps si var consoldan gerekli ayarlari yaparak sistemin alabilecegi max fps yi alabiliriz.arkadas demis daha yumusak bi oynanis sagliyor diye dusuk fps ile nasil rahat oynanabilinir ki
  • Gidipte oyunları 2600pro ve 8600gt gibi kartlarla oynarsan rahat oynayamazsın tabi ben vsync ile daha kaliteli oynamadan bahsediyorum
  • bak ben ne diyorum diyelim ki sen sistemin 150 fps alicak ama v-sync acikken 75e 60 a yada 30a sabitliyor 30 eski oyunlarda.sen v-sync acikken gtx295 bile kullansan o fps yi gecmez cunku oyunu v-sync ile sinirlandirmis olunuyo.sen gidipte 15-25 fps alan bi oyunda v-sync yi acarsan bilgisayarina haksizlik etmis olursun
  • Orada hem fikirim zaten fps 30'dan aşağı düşüyorsa bende açmam vsync'i
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

Orada hem fikirim zaten fps 30'dan aşağı düşüyorsa bende açmam vsync'i

zaten 60 fps ile 120 fps arasında bi fark yok varsa bile benim gözüm algılayamıyor 30 ile 60 arasındaki fark belli oluyor ama 25-30 arası oyun olduğu belli oluyo aşağısı zaten berbet ama 60 ve yukarısı olunca gerçekmiş gibi tam akıcı oluyo bizzat cs de test ettim konsoldan fps_max ı 30 yaptım böyle bi kasıyomuş gibi geldi ama 60-80-120 yapınca bi fark sezemedim ben v-sync kapalı kullanmamım nedeni de ben kırılma görmediğim için fps yüksek olsun diye.print screen yapıp okulda kapıştırıyoz arkadaşlarla

• Multiplayer oyunlarda açmıyorum çünkü kesinlikle fark yaratıyor kontrol panel'den vsync'i default on yapıp bunu aktif etmek istemediğim bazı oyunlar için özel profiller oluşturuyorum en basit yolu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Mayıs 2009; 17:48:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarikay93

Bu kırılmalar hiç başıma gelmedi ya da ben göremedim. Yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Misal futbol oyunlarında aniden sağdan sola gidişlerde ekranın ortasında düz bir çizgi çıkıyormuş gibi olur.
  • bunu bilmem iyi oldu.
  • Bu konuda çok başarılı bir yazı var şu adreste.
    Okuyalım, aydınlanalım.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/09/19/lcdlerde-oyun-problemi-refresh-rate/
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

Multiplayer oyunlarda kesinlikle açmıyorum kesin farkediyor

multiplayerde 1-2 fps bile fark ediyor sırf soldier of fortune 2 oynuyoz fps si düşük olan arkadaş hemen vuruluyo test ettik
  • lol de vsync'in ne işe yaradığını anlamak için gösterilen basit bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=bjGnakbhpp0

farkettiyseniz vs aktif değişlken 300 küsür fps vardır ama kırılmalar oluşur fakat vs aktif iken sabit 60 fps vardır fakat kırılma oluşamz
  • Hayret enerji-elektrik tasarrufu kısmını kimse yazmamış;

V-sync kapalıyken, ekran kartı (GPU) ~%100 olarak çalışır. Yani maksimum fps almak için, maksimum gücünü kullanır. Diyelim bir oyunda bu şekilde 100fps alıyorsunuz. V-sync'i açınca, fps maksimum 60 olur, 60 üstüne çıkabilecek yerlerde GPU, kullanım oranını düşürür. Böylece GPUsuna göre, oyun boyunca %60-70 vb. değerlerde çalışır GPU. Bunun sonucu, hem enerjiden tasarruf eder, hemde normal çalışma sıcaklığının çok altında çalışır. (buda yavaş fanlar ve sessizlik demek) GPU-Z gibi programlarla log tutarak gözlemleyebilirsiniz. (Ayrıca benim sistemimde CPU darboğazı olduğunda, GPU saat hızını kısarken, sıcaklık sorunu olduğunda, önce kullanım oranını düşürüyor. (Hali ile Fps düşüyor, sıcaklığı en çok etkileyen şey kullanım oranı yani)

Ben V-sync kullanmıyorum. Bunun nedenide, V-Sync'i açtığımda 60 fps sabit bile olsa, mouse lookta bir takılma, yavaşlama var gibi oluyor. Triple Buffering açılınca düzeliyormuş ama denemedim.

• arkadaşlar oyunlarda v-sync sabitmi olmalı yoksa değişkenmi benim ekran kartı kötü o yüzden en iyi performans için hangisini yapmalıyım
    ????????????????????????????????????????

• arkadaşlar oyunlarda v-sync sabitmi olmalı yoksa değişkenmi benim ekran kartı kötü o yüzden en iyi performans için hangisini yapmalıyım
    ????????????????????????????????????????
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.