Yarbay
25 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 78 (Bu ay: 0)
Gönderileri
3G'min kulaklık girişi bozuldu, filmi değişmesi gerekli. Ben de bir telefoncuya verdim ve bana 60 lira dedi. E zaten değişmek üzere telefon ama bir yıl daha idare etmek zorundayım. Ben de biraz araştırdım ve filmi 10 liraya buldum. Değiştirmeli miyim? Kendim yapabilir miyim?

Film bu:http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/iphone-3g-kulaklik-filmi-hemen-teslim-84929000
Asus'un EAH5870'ine sahibim. Daha önceden, anakart değiştirmeden önce voltaj kontrolü yapabiliyordum ama artık olmuyor. Z77A-G45 anakartına sahibim. Catalyst 13.4 kullanıyorum.

Afterburner'a bilinen tüm ayarları yaptım, SmartDoctor ise kartımı hiç görmedi.

Bir termal macun yenilemesinin ardından 850 olan çekirdek hızını 950'ye çektim ve full yükte 69-70 derecede oyun oynuyorum. Kartın sınırlarını biliyorum, 90-100 dereceye kadar kafam rahat. O yüzden değiştirene kadar kartın potansiyelini kullanmayı düşünüyorum. Ama bir türlü voltajı açamadım.

Var mı bir öneriniz?
Bugün en sonunda 3570k alıyorum ve yanında da bir soğutma almayı düşündüm. Araştırmalarıma göre F/P olarak en iyi soğutmalardan biri Contac 30. Ama bir sıkıntım var. Kasama sığacak mı? Kasanın yaklaşık genişliği 17.5 cm ve yan tarafında büyük bir fan var. Bu fanı tutan komponentlerin bir kısmı da kasanın içinde. Kasa da şu:

Sığar mı? Sığmazsa önerileriniz neler?
Tecil zamanlarıyla ilgili herhangi bir bilgi bulamasam anlayacağım ama hepsi internet üzerinde çorba olmuş durumda. Sanırım yönetmelik değişmiş ve muayene süresi 1 ocaktan itibaren 14 aya çıkartılmış. Eski sisteme göre ise Ekim son tarih.

Şimdi tecil ettirmek için ne kadar vaktim kaldı? Gece gece aklıma takıldı bu, yarın önce muhtarlığa oradan da askerlik şubesine gideceğim ve soracağım. Ama aklıma takıldığı ve içimi rahatlatma gereği hissettiğim için sormak istedim.

Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. İşlemcim black edition olmadığı için FSB ile OC yapmak zorundaydım, yaptım da. Ramleri 533'e çektiğim zaman CL7 oluyorlar, bu doğal. Ama OC ile eski hızlarına getirdiğimde CL7 kalıyorlar. Bu stabilite sorunlarına yol açar mı? Biostan CL9 yapmalı mıyım?

Panelde yazanlar güncel değil. x3 450 işlemciyi 14 çarpan ve 257 FSB ile 3.6 GHZ'de kullanıyorum.
Arkadaşlar, bu işlemcinin üretimi durmuş ve neweggde bulabildim. Vergi yüzünden sipariş vermek istemiyorum ve Türkiye'de de satılmıyor gibi. En azından ben bulamadım.

Sizce vereceğim gümrük vergisine değer mi? Sanırım vergidir, osudur, busudur benden 125w'lık yeni anakart parasını da götürür... Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ben bir Athlon II x3 kullanıcısıyım. Phenom II x4'e geçiş yapacaktım ama anakartım 95w TDP desteklediği için geçmedim. Sizce, FX4100 beni paklar mı? Yapılacak OC'den sonra BF3 gibi sistem zorlayan oyunları rahatça oynatır mı ki?

Ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca ufak bi dip sorucuk :D : Anakartıma panelden bakabilirsiniz. Sizce bir anakart performansa ne kadar etki ediyor? OC'yi saymıyorum çünkü bu anakartın da OC performansı bir hayli iyi. Genel olarak, chipsetten bahsediyorum.
Merhaba arkadaşlar.

X3'ümün 4. çekirdeği açık, Gskill'in soğutmalı, 1.5V 1333MHZ 4 GB tek modül belleğine sahibim.

İşlemciyi 1.46 V'ta, 3.60 GHz'te stabiliteyi yakaladım. Ama ram'leri autoda bıraktığımda 1066'ya çekiyor(CL7 oluyorlar aynı zamanda) ve oradan OC yapıyor. Kısaca şu an 1200 MHz'de çalışıyor ram.

Sizce, ne yapmalıyım? Ramimin soğutmasına güvenip 1333'e geri yükseltmeli miyim? Ve stok fanı değiştirmeden, nasıl değerlere çıkabilirim?

Unutmayın; bu ilk denemem ve ileride, belki çok yakında alacağım yeni anakart ve işlemci için bir deneyim.

Teşekkürler.
Arkadaşlar, rami 4 gb'a çıkarınca 64bit windows kurma zamanım geldi ama 4. çekirdek açıkken windows boot olmuyor. 32 denedim tekrar, sorunsuz çalışıyor. Üzerine OC bile yapabiliyorum(Panelde görebileceğiniz üzere). Var mı öneriniz, tavsiyeniz?
Merhaba arkadaşlar. Bu önümüzdeki aylarda sistemim tamamlanmış olacak.

Sistemim imzamdaki şekilde, inceden bi' OC var(İleride işlemci için özel soğutma alıp, arttırmayı düşünüyorum). Alacağım ekran kartı ise HD6850 veya 6870. Ama şöyle bir durum var ki ben 1 yıl içinde yeni bir anakart ve FX serisi işlemcilere geçiş yapabilirim(Çıkarlarsa tabii). Ve AMD'nin 8xxx serisine geçişinde(Muhtemelen 7'den uzak duracağım) alacağım yeni bir ekran kartı olacak.

Şu anki sistemi önümüzdeki aylarda yaşanacak olan oyun yağmuru için ayarlıyorum, o yüzdendir bu acelem. Bana önerebileceğiniz, bu sistemi ve bahsettiğim upgrade'leri karşılayabilecek, 200 lirayı aşmayacak(Hatta 150 olsa daha iyi olur), sağlam bir PSU önerebilir misiniz? Bunların dışında istediğim tek şey sistemin olabildiği kadar modüler ve stabil çalışması.

Tamam, 3 kuruşa 5 köfte gibi oldu ama yardım ederseniz makbule geçer, kafam rahatlar.

Teşekkürler.
Hakkında
Hakkımda:
heyooo
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.298
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 171.154 (Bu ay: 114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.