Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
22.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında 1080p ile 4k arasında çok büyük fark var . Bu fark sizin anlamam sebebiniz tvyi pc modunda çalıştırmanız .Bendede aynı durum var pc modunda çalıştırınca 1080p ve 4 k arasında gerçekten çok az fark oluyor farkı anlıyorsun ama gerçekten bariz fark yok.
    tv yi pcye pc moduyla degilde oyun konsolu moduna çalıştırınca işter fark burda çok belirginleşiyor.https://forum.donanimhaber.com/gtx-1050ti-den-gtx-1080ti-ye-gecmek-ve-hayal-kirikligi--137132068 hatta burda konu bile açtım 4k ya alınca görüntü çok degişmiyor diye . Tv yi pc modunda çalıştırısan fark etmez tabi...

• Çok anlamam ama, o kalite farkının anlaşılabilmesi için önce oyun içeriklerinin 4k'ya yarışır çözünürlükte textureleri desteklemeleri gerekmez mi?

Benim bildiğim yakınlarda gears5 fullhd textureyle geldi. Ondan önce far cry 5 vardı sanırsam birde ffxv var yanlış bilmiyarsam.

Kısaca oyun desteklediği müddetçe fark olacaktır mutlaka. Çünkü dört kat daha fazla ayrıntı sığıyor 4k'ya. Fakat oyunun da o ayrıntıları verebilecek texture desteği sunması gerekir. Sunmadıktan sonra kalite farkı olamaz. Ancak biraz daha geniş alanlar olur o kadar.
  • 2 sene önce yazdıklarım hala geçerli bırak 1080 ile arasında fark yok lafını 2k ile arasında 2 kat netlik farkı vardır. 3700 tl ye sıfır 4k, 144 hz, Gsync, Ips, Hdr400 monitör satın aldım. Arkadaşlarım ile kıyasladık Asus pg278qr kullanan arkadaşım ve 2 arkadaşım daha aradaki farka şok oldu. Ben gözleri lazerle çizdirdim sana da tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 30 Kasım 2019; 5:4:20 >
  • 1080p ile 4k arasında fark yok diyen biri ile hiç münakaşaya girmemek lazım. Pscafede ps4 pro var. 4k nedir bilmeyen adamlar bile bu farkı görüp, baya netmiş abi diyor. Bir tarafta 1080p fifa 20 açıyorum, diğer tarafta 4k , fark kabak oğlu kabak bir şekilde belli oluyor. Fark yok diyenin ya tv'si bozuktur, ya da gözleri.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Cok merak edıyorum ne gordugunu?Ben ve 4 arkadasım hıcbır fark goremedık.Yapmadıgımız denemedıgımız sey kalmadı.Hadı sadece ben goremesem dıcem tamam sorun bende.Dıgerlerıde goremedı farkı.Farktan kastım tabıkı netlık artıyor ama beklenılen kalıte yok hıcbır oyunda.

Pc dekı her oyunu denedık neredeyse en barız fark gears 5de gorduk.Ama yınede tam kalıte alamadık.55ınch phılıps oled tv + gtx 1080ti olan sıstemde denıyoruz tabıkı.

Bana kalırsa senın gordugun sey kalıte degıl netlık.
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Konunun en basından berı zaten netlıgın arttıgını heralde 10 defa soyledım.Ama tabıkı bızım mılletımız sadece baslıgı ve ılk satırı okudugu ıcın bu cevapları normal karsılıyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 30 Kasım 2019; 0:50:27 >

• F3point kullanıcısına yanıt
    Evet anlatmak ıstedıgım sey bu vıdeoda da gozukuyor zaten.Goruntu kesınlıkle daha keskın, daha net ama daha kalıtelı degıl.
    1080p 2.073.000 pıkselden olusuyor 4k ıse 8.294.000 pıkselden.Tabıkı daha net ve keskın olacak ama kalıtelı olması ıcın oyunların 4k texture destegıne ıhtıyacı var.Gercek 4k texture lı oyunlar cıktıgında o zaman dıyecez ohaa 4k ya bak dıye.
    Gercek 4k texture desteklı bır oyun yaklasık olarak 400gb-500gb olacaktır.Sımdıkı yamalar ıle yapılan yok mod ıle yapılanların hepsı goz boyama.Neymıs hıgh resolution texture pack 3-5gb lık yama cıkarıyorlar mıllet sanıyor gercek 4k yok oyle bırsey.
    Zaten gercek 4k oyunları kaldırabılmesı ıcın ekran kartı bellegının ortalama olarak 32gb olması gerekıyor.Aynı zamanda sıstem ram mıktarının 64gb olması gerekıyor kı takılmadan rahatca oynatabılsın.

Bu forumdakı cogu kısı su an gercek 4k gordugunu zannedıyor ama asıl 2022den sonrakı oyunları gorduklerınde o zaman anlayacaklar su ankı 4k nın kalıtesını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 30 Kasım 2019; 14:51:8 >
  • Hocam sizin 4k dan beklentiniz neydi o zamanlar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    4k cıktıgında oyunlarında buna gore yapılmasını beklemıstım acıkcası ama konsollar bu duruma engel oldu.Oyunların kalıtesı yerınde saydı.Su an ıcın 4k cok luzumsuz gelıyor sebebını acıkladım zaten.Asıl 2022 ve sonrasını merak edıyorum.Fotorealıstıc goruntuler gorecegız ve kalıteyı doruklarında yasayacagız.

Netlık ve berraklık ısteyenler 4k kullansın ama kalıte ıcın bıraz daha beklıcez ne yazık kı
  • Her nesilde böyle birileri çıkacak herhalde.

30fps üstünü ayırt edemezsin

144hz ile 60hz arasında fark yok

Şimdi de 1080p ile 4K arasında görüntü farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9AF08D056

Konunun en basından berı zaten netlıgın arttıgını heralde 10 defa soyledım.Ama tabıkı bızım mılletımız sadece baslıgı ve ılk satırı okudugu ıcın bu cevapları normal karsılıyorum artık
    Netlikten başka ne farkı bekliyordun. 1080p de 2 milyon piksel gösterilirken, 4k da 8 milyon piksel gösteriliyor. 5 metreden 43" tv'ye bakmadığın müddetçe bu farkı görememen imkansız gibi bir şey. Ayrıca tv'lerde upscaling özelliği var. Bu da seni yanıltır. Bu farkı daha iyi anlaman için, pc çözünürlüğünü 4k, oyunu 1080p ayarlayacaksın. Bu haliyle tv upscaling yapmadığı için bulanık görünütüyü daha net göreceksin. Bu testleri ben bir çok kez yaptım.O yüzden kimse bana fark çok az veya sadece az bir netlik farkı var diye beni inandıramaz.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Kımse senı ınandırmaya calısmıyor burada gorulen, gozlemlenen bırseyden bahsedılıyor.Sen baska gozlemlersın baska bırı baska gozlemler gayet normal.Bırı cıkar 60hzden fazlasına gerek yok anlamsız der dıgerı cıkar 240hz olmazsa olmaz der.Bırı 1ms der dıgerı ha 1ms ha 4ms o farkı kımse goremez der.
    Buyuk ıhtımal dedıgın gıbı upscalıng olayından kaynaklanıyor.Gozlemledıgımız kadarıyla 1080p ekranda 1080p goruntu guzelken, 4k ekranda 1080p camur gıbı, 2k ıse ehh ıste ıdare eder.

Neyse dedıgım gıbı 2022de hersey anlasılır
  • konu çok uzamasın diye yazıyorum her türlü senaryoyu (oyun düzeyinde) deneme imkanım oldu. bulgularımı paylaşiyim

1080P ile 1440P arasında kalite farkı artışı büyük

1440P ile 4K arasında kalite farkı var ama 1080P ile 2K arasındaki kadar çok değil

2K ile 4K arasındaki farkı net anlayabilmek için 27" in üstüne çıkmanız gerekiyor (bak şekil a: 31.5" masaüstü 4k monitör zırvalığı)

4K boş iş fiyat / performasn açısından. 120fps 2K her zaman büyüktür 60fps 4K

dağılabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 2 Aralık 2019; 16:26:28 >
  • Katılıyorum ve aynılarını soyledım ama dogruyu soylemek bu forumda yanlıs.Yanlısı soyleyınce haklı oluyorsun
  • lg 50uk6470 tv de netflix izlerken hdr destekli yayınlarda pek fark yok hdr modelinden kaynaklı mı ? Siz ne düşünürsünüz
  • Fotorealizm ile cozunurlugun alakası yok sanırım. Bana çözünürlükten ziyade gerçekçi görüntü daha önemli geliyor. 1080p GTA v - 1080p rdr2 arasında aynı nesil konsollarda bile önemli bir fotorealizm farkı var mesela. GTA6 Next gen konsollarda 1080p ama çok gerçekçi görüntüyle çalışsa daha memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.