Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
0
Favori
21.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Bır resme tıklarsan o dedıgın oluyor.Actıgın resme tıkla full ekran olsun bunuda mı bız ogretelım
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    SS 4k doğrudur ama senin resmin kapladığı alan 4te biri yani 1080p cahil
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Senin bu dünyada kimseye öğretecek birşeyin yok be kardeş. 4k ekranda senin resim açılınca 4te birinde witcherin karşılaştırma resmi var geriye kalan 4te 3 komple siyah. Yani gene 4k resmi 1080pye küçültüp atmışsın. Bak o attığın resmi 4k tv'ne doğal çözünürlükte aç 4k'da ne demek istiyormuşum anla. Bana hala 1080p monitörden resim atıyo bide boş boş konuşuyo
  • üşenmeden baştan sona kadar okudum aklıma bi soru geldi kimseyi rencide etmek niyetim yok
    zerre miktar da anlamam bu k olaylarından soru şu
    1080p de mx midir nedir onu full yapınca 4k ile aynı oluyor denmiş peki 4k da mx denen şeyi fulleyince netlik ne olur?
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Farkı buldum en arkadakı yukarda duran gunes gıbı amblemın altında bır dekor daha var.Onun cubukları 4k da daha net 1080p de bıraz daha puruzlu.Ama hala goruntu kalıtesı 1080p ıle aynı.4kat fps dususune kesınlıkle deger hatta 4k yetmez 8k olması lazım o cubukların dumduz gozukmesı lazım

    4k ıle 1080p arasındakı farka bakın daglar kadar fark varmıs cıdden
  • kolibandı K kullanıcısına yanıt
    Durum su 1080p de aa acılınca 4k ıle bırebır aynı olan goruntuyu alıyorsun.4k oynayınca gtx 1080 bıle 60fps zor verıyor oyunlarda ustune bırde aa acarsan 30fps ıle oynarsın ama netlık artar kalıte degısmez
  • eyvallah
  • Tv 50 inç ve getir abi bizde bakarsın he, yav he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Yahu kardeş 4k resmi 1080p'ye küçültmüşsün bir cahillikle atmışsın 1080p ekrandan bakıyorsun bide hala konuşuyorsun

    Sen bu kafayla gitmeye gitmeye devam et beyin bedava zaten. Keyifte sana ne akıl var ne birşey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weros

    philips ince ayarlarla güzelleşiyor da, içindeki yazılımları kağnı gibi oluyor

    İnce ayarla düzelir mi bilmiyorum ama gördüğüm TV'nin 4K görüntüsü gerçekten iyi değildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Ben kesınlıkle abarttıgını dusunuyorum hemde oyle boyle degıl.Hıc yanyana lg phılıps samsung bakma fırsatın oldu mu acaba.Olmus olabılır ama bırde benden dınle.Samsung tv lerın gercek dısı renk paletı var panelden kaynaklı olarak.Lg nın ıse renklerı soluk phılıpsın ıse tam olması gerektıgı gıbı renk kalıtesı var.

    Samsung tv ler bunu bır tek ben soylemıyorum bır cok kısı bılıyor zaten goruntude ınanılmaz canlılık ve parlaklık var.Buda yanyana olan tv lerde kıpkırmızı bır ferrarının phılıpste olması gerektıgı gıbı yanı dogal, samsungda ıse gercek dısı, lg de ıse soluk cıkıyor.

    Teknosa vatan gıbı yerlerde bu ıslerden anlayan sayısı bır elın parmagını gecmez.Samsungun renklerı cok parlak ve canlı buda hem gozu rahatsız edıyor hemde gercek dısı gozukuyor.Ayarlarını yapsan dahı gercekle alakası yok renklerın, yapay renk verıyor samsunglar.

    Bu tabıkı gorecelı bır kavram kımısı cok canlı cok renklı cok parlak ekran sever kımısı benım gıbı dogal olanı goze hıtap edenı gercek olan renklerı severBurada haklı haksız yok gorecelı bırsey.

    Ama bu olayın konumuzla hıcbır alakası yok.Konuyu dagıtmayalım konumuz 1080p ıle 4k arasındakı goruntu farkı






    Yok hocam abartmıyorum. Forumda mesajlarıma bakarsanız hiçbir konuda abartmayı sevmediğimi görebilirsiniz. Ben gördüğümü ve denediğimi yazdım görüntü gerçekten iyi değildi ve HD performansını da beğenmedim. Zaten satın alan arkadaşımda aldıktan sonra pişman oldu. Kurulum ekibi gelince o ekibe de söyledim. Bunun görüntüsü iyi değil kumlu dedim ve demo görüntülerde hiç hoşuma gitmedi. Ayrıca siyah performansını da hiç beğenmedim.

    Yanyana birçok televizyona bakma ve karşılaştırma şansım oldu. Boş zamanlarımda elektronik marketleri gezmeyi severim bende televizyon değil ama elektronik sektöründe yıllarca çalıştım. Televizyon uzmanı değilim ama az çok görüntüden anladığımı düşünüyorum.

    Samsung'un çok parlak görüntü veriyor eleştirinize katılıyorum. Bende 2 Samsung 1 tane de LG var ve LG gerçekten mat Samsung'lar ise canlı bir görüntüye sahip. Samsung gerçek görüntü vermiyor ama benim gördüğüm Philips'in görüntüsü gerçekten kötüydü.

    Ben size hatta tam modeli de vereyim hala Teknosa'da satılmaya devam ediyor. İsterseniz bu modeli gidin birde Teknosa'da kendiniz inceleyin. Belki bana katılırsınız. Modeli: 49PUS7101/12




  • kolibandı K kullanıcısına yanıt
    Dostum sen sakın 1080p de aa açınca 4k ile aynı görüntü oluyor deme bir yerde falan taşlarlar bakma bu arkadaşlara bilgi sahibi değiller. Zaten tüm mesajları okudum demişin sadece 2 kişi bu fikri savunuyor diğer mesaj çekenlerde bu arkadaşlar ne diyor diye bakıyor onun dışında forumun kalan bilir kısmı da 1080p ile 4k arasında görüntü kalitesi farkı yok diye bir konuya girme gereği bile duymuyorlar.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Peki sen ps4 de kasmasın diye pc de olan kaç grafik kapatılıyor biliyor musun ? Konuyu devamlı ps4 e çekiyorsun hayırdır sony paramı yedirdi forumda reklam yap bizim 4k pro tutmadı diye ? 1080p aa ve 4k muhabbetleri neden hep playstation 4 e döner oldu ? Ha pardon sen s7 edge ile hava atıyordun sabah donanımlar ve playstation arkadaşınındı sen 720p kullanıyordun arkadaşının sisteminden bahsediyordun bak unuttum 720p den 4k ya laf salladığını.



    Boş lafı keselim hodrimeydan diyorum kayboluyorsun tekrar diyorum o zaman gene kaybolma ama ?



    Burada tüm forum şahit olur iddiaya gireriz ortaya bişey koyarız ciddi emeğime değecek birşey bende izinli günümde benim sistemi iş yerine götürüp en iyi sony televizyonda ps 4 pro ile kıyaslarım hatta istersen sende gelirsin iş yerime görürsün canlı.



    Eğer ps4 pro battlefield 1, gta 5 ve ac unity gibi oyunlarda hatta onlarıda geçtim eski az grafikli oyunlarda bile 4k ya yakın performans sunarsa iddiayı sen kazanmış olacaksın. Senin dediğin gibi %85 e 100 gibi %15 lik azıcık farktanda bahsetmiyorum daha ciddi farktan bahsediyorum en kötü 2 katı netlik yoksa sen kazanacaksın.



    Eğer 4k ile 1080p arasında dağlar kadar fark varsa ben kazanıcam. Bunuda sana sormıcaz tabi iyi bi kamerayla video çekip foruma koyucaz forumdakiler karar verecek. Ortaya iyi bir iddia koyabiliyorsan uğraşırım ha kıvıracaksan boşa uzun mesaj yazıp alıntılama beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1080p ile aramda fark yok.

    -4K
  • Uzaktan izlediysen görememişsindir farkı. 55 inc tv de 4k optimal izleme uzaklığı 1.5m. Ve 2m den sonra 1080p ile arasında fark kayboluyo.

    Şu tabloyu inceleyiniz.

    http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Sizin nasıl fikriniz olabiliyor 2 megapiksel görüntü ile 8 megapiksel görüntü aynı diyebilecek kadar şaşmış bir görüş? Nereden tutsan elinde kalır, 'kameraları varmış'!
    Fırsatını bulsa elindekini övmek için yerin dibine sokar, işine gelmeyince 'fark yok'! Çok alemsiniz ama kimse sizin kumaşınızı olduğundan yüksek görmüyor.
  • Arkadaşlar hazır böyle bir konu buldum bir şey danışayım bilen arkadaşlara, keyifli oyunlar oynayayım, filmler izleyim diye samsung led s22d300 monitör aldım, hem hdim girişli hem full hd hem game mode vardı, herneyse eve geldim ps 3 e taktım görüntü ayarları 1080 p de olmasına rağmen görüntü kötü, desim hdmi kablo belki dandik gittim 4k destekli en iyisini aldım sonuç yine hüsran, film dizi izleyim diyorum görüntü çamur, ayarlaramı bakmadım youtubeden 4k video mu açmadım yok abi o berrak görüntü yok monitörde, bunun sebebi ne olabilir ne yapmam lazım, 300 liralık 720 p ekranlı tabletim ayna gibi berrak bu monitör resmen çöp gibi bir şey, ben mi yanlış bişey yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa diyorum ki gel kıyaslıyalım ortaya iddia koyalım gelen cevap canon 6d var bende thermaltake p5 montajlıyorduk falan hala ürünlerle havalar %15 fark var diyo 2 katı fark yoksa iddia senin diyorum gene ses yok. Neyse bilgisizle muhabbet sarmıyor bu konuya 2-3 saatim gitti toplamda ona yanıyorum. Ps4 pro ile pc 4k arasında %15 fark varmış. (Bu arada 1080p aa açık bilgisayarı 4k ile karşılaştırırken ps4 nerden çıktı bilmiyorum) Bunu iddia edenler ;



    Biri 720p kullanıyor komşunun tv de görmüş konu açmış

    Biri 720p kullanıyor arkadaşında görmüş yorum atıyor



    Sen bilmezsin dedikleri kişi yani ben senelerce 1080p msaa full oyun oynadım hep donanımları en yüksek seviyelerde tuttum 3 senedir 4k oyun oynuyorum IT bölümünde satış danışmanıyım etrafım monitör pc dolu gün boyu. Önceki bölümüm playstation ve xbox bölümü. Ama arkadaşlar benden iyi biliyor alıntılamadıkça bu konuya girmemeye çalışıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Hocam benim soruya bi el atarmısın, sen bilen bu işleri gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K UHD Texture pack olmayan hiçbir oyunda 4K'yı native alamazsınız günümüzde çıkan tüm oyunlar 1K ile çıkmaktadır, PS3-XBOX 360 dönemlerindeyse 720P olarak çıkıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.