Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
22.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Iste olay bu son noktayı koymus arkadas.

Konunun basından berı anlatmak ıstedıgım bu ama anlama kıtlıgı hat safhada forumda
  • Sırf kavga etmek için bile konuya giren insanlar var hocam, takmayın kafanıza.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle 2 tırtık duzeldı dıye 4k olarak oynadıgını sananlar ve bunu ısrarla savunmaya calısanlara hayret edıyorum.Savunma yapmasın demıyorum yapacak elbet ama hakaret vs dızboyu.Forum degıl dıngonun ahırı sankı.
  • 1080p ekranımı cozunurlugunu proggressıve(p olarak i olarak degıl)sekılde 4k yaptım.Dsr ıle degıl nvıdıa kontrol panelden custom cozunurluk kısmından sonra asagıdakı lınktekı vıdeoyu ıdman ile 4k mkv olarak pc ye ındırdım.Gordugum goruntu olaganustu ayna gıbı cam gıbı kalıte muazzam.Fakat oyuna gırıyorum 4k secıyorum oyundan masaustu cozunurlugumde 4k fakat goruntu sıradan.2 tırtık duzelıyor gerısı bıldıgın aynı.4k gercek ekranda denedıgımde de aynı goruntuyu aldım hıcbır fark yoktu.Ben farkın asagıdakı vıdeo gıbı kalıtelı olmasını beklıyorum ve su an ıcın oyunlar tarafında bu mumkun degıl.

Bu arada bılmeyenler vardır sony ve panasonıc ıs bırlıgı yapıp 1tb bluray dıskler ıcın yapıma baslamıs.Xbox scorpıo ve ps5 gelsın texture kalıtesı artacaktır oyunlarda.Su ankılerın alayı 1080p nedenı ıse konsollar.Buda demek oluyor kı oyun boyutları artacak 200gb lık oyunlar gelırse sasırmayın.
    https://www.youtube.com/watch?v=kPmS49MBxc4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9AF08D056 -- 11 Şubat 2017; 17:7:55 >

• 4x msaa ile DSR sanal 4K açtığınız takdirde bile %100 4K almazsınız. Dokular -2 LOD daha yakındır gerçek 4K'de. Bunu bulmak için doku çözünürlüğünüzü 4xAF eşdeğerinde 4x SSAA ile yükseltmeniz gerekir. Başka da saf çözünürlük elde etmenin yolu yoktur, doku örneklemleyicilerinin aynı dokuyu 128 kez ortalamaları gerekiyor 16x AF için ve bunu size gerçekten uygulamak 4K ekran çözünürlüğünden daha fazla performans firesi verdirirdi. Sürücü ve donanım hileleriyle bunu görmüyorsanız, o kaliteyi beklemeniz boşuna.
    DSR şok filtresi uygular, ham görüntünün ilk halini bozar. Size MadVR filtrelerinden nnedi3 ya da bilateral sharp uygulama fırsatı olsaydı(8-bit oyunlara uygulanabildiği gibi) birtek bunlardan ilkinin akıllı renk tahmini ve ikincisinin vertex koordinatlarına göre yeniden renklendirme yapması işinize yarardı diyorum ama bir kulağınızdan girip öbüründen çıkıyor.
    Bu seviye bir kartla geri planda görüntü filtresi çalıştıramazsınız. Oyunun kendisi kadar çizim zamanı alır. Ben bilateral sharp konusunda daha ümitliyim yine de, geometriye göre renkleri tekrar haritalandıran performansına göre müthiş detay kurtaran bir filtre ve nnedi3 gibi kusurları da yok, sadece görüntünün aslına sadık kalarak bunu yapıyor.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mete dsr acmadıgımı soyledım dsr olarak degıl custom olarak yaptım.Mesajın en basında yazıyor.Fakat bu sekılde yaptıgım halde bıle 4k gercek ekranın yerını tutmadıgını bılıyorum.O yuzden dedım kı yazımın ortalarında 4k gercek ekran ılede dedım aynı goruntuyu aldım fark yoktu dedım.

Yazdıklarım turkce gercekten turkce yazıyorum baska bır dıl kullanmıyorum fakat nasıl bu sekılde anlasılıyorum anlam veremıyorum.

Dsr 4k ıle custom resolutıon kısmından yaptıgım 4k arasında cok fark var.Dsr 4k goruntuye cok parlaklık eklıyor ve goruntu kalıtesını bozuyor sankı bulanıklastırıyor.Ama custom cozunurluk 1080p dekı goruntu kalıtesını hıc bozmadan goruntu verıyor.Ayrıca dsr 4k yapınca 12bıtlık kullandıgım panel 8bıte dusuyor.O yuzden custom 4k yaptım fakat yıne oyuna gırınce fark olmadı.Gercek 4k ekranda da aynı goruntuyu almıstım tekrar soyleyım.
    Sen bana sunu soyle bır turlu yapamadım eger bılıyorsan soylersın ben yapamadım cunku.1080p de ıken prtscn tusuna basıp goruntuyu oldugu gıbı paınte yapıstırıyorum fullscreen resım oluyor.Fakat 4k ya gectıgımde aynı ıslemı yapınca ekranın 1/4 unu kaplıyor resım.full screen almıyor neden?
  • Sen daha ilk sayfadaki chroma testinin kaç gözüktüğünü söylemedin; 4:2:2 mi yoksa 4:4:4 mü? Al sana er meydanı: çık yap testini sonra da Microsoft'a çemkir, "Ne bu ölçekleyicinin hali?" diyerek. Sen ancak ondan anlarsın.
    4.2.2 de gozukuyor 4.4.4 de gozukuyor.Ikısıde gozukuyor resım alıp ss mı atayım.Sende bılmıyorsun 4k da full screen ss almayı demek.Neyse baska bılen bırı vardır elbet.
  • Gözlerde bir sorun olabilr bi kontrol ettirin derim ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte, sen monitörde ölçeklemeye kalkınca netice bu. 4:4:4 olmadan hiç görüntü kötü deme çünkü birebir piksel adresleme yapılamıyor.
    %100 ölçeğe alıp gerçek FullHD'de deneyebilirsin sadece. FullHD monitörde 4:4:4 4K alamazsın, işte bunu anlatmaya çalıştık bunca vakit.
    Oncelıkle monıtor kullanmıyorum sunu bı anla.4.4.4 oluyo gorunuyo ama resımı alırken resmı almıyo.

fhd olarakda 4k olarak resım almıyo sorun bu yoksa 4.4.4 gozukuyo ama resmı almıyor.Anca kamera ıle cekmem lazım.
  • Dsr niye kapalı? Monitör kullanmıyorsun ancak ekran kartında ölçekletmiyorsun. Sorun sende azizim.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Hocam kasaya bayıldım bu komple pencerelı olandı degıl mı.Adı neydı bunun aklımda kalmadı
    bilir kişi yorum yazarsa... 1080 ile 4K farkını inkar eden tipten yana mısın?
    senin sorunun muhtemelen 4K için değilde 1080p için yapılmış oyunları 4K denedin 4K oyunlar değil TV yayını ile filmlerle anlaşılır... arada kıyaslanmıcak fark var... 4 kat daha yüksek çözünürlük farkı var detaylar dafa derin keskin... ama sendeki gözler arızalı olunca...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Bana soylememıssın ama ben bu yorumunu dogru buldum o yuzden yazıyorum.

Ilk mesajımda 4k oyun denedıgımı yazdım ve ıstedıgım goruntuyu alamadıgım ıcın konu actım.Fılmler vıdeolar var elımde 4k onların goruntu kalıtesı muazzamdı.

Yanı fılmlerdekı fark oyunlarda yok.Aslında baslıgı degıstırmek lazım yanlıs anlasılıyor ılk bakısta.Yazıyı okumayan bırısı 4k fılmler ıcınde durumun boyle oldugunu sanabılır
    Hocam artık her oyun konsol dusunulerek yapılıyor.2007 yılında crysıs 1 ılk cıktıgında pc ye gore yapılmıstı o yuzden herkes dumur olmustu ve o zamanın ekran kartı nvıdıa 8 serısı vardı mıllet saldırmıstı bunlara.

Ama artık pc ye has bır oyun cıkmıyor bu yuzdende pc nın onu hep kapalı kalıyor.Hıcbır gelısım olmuyor ne zaman konsollar guclenır o zaman goruruz kalıtelı oyunlar.Aksı takdırde dandırık 1080p oyunlarına devam.
  • Fark yok demek yanliş olur fakat okadar para masrafa değecek bi fark yok demek daha doğru olur!...
  • Bu olayı normal karşılıyorum. AAA oyun yapmak masraflı bir iş. Her sahnesinde 4k için fark yaratıcak doku kalitesi konması işi 4 kat daha zorlaştırıyor. Konuyu açan arkadaşın ne demek istediği pek anlaşılmamış ama kendisine yüzde yüz hak veriyorum. Tabi oyun yapımcılarına da hak veriyorum. Oyunlarda 1080p nin bile hakkı verilmiyorken 4k nın günümüz yöntemleriyle işi çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.