Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
318
Cevap
0
Favori
21.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum bende 720p kullanmıyorum 4k kullanıyorum yeni bir kullanıcı da değilim senelerdir kullanıyorum. 10 senelik battlefield bad companyden tutda yeni çıkmış oyunlara kadar hepsini 4k da bitirdim nasıl görüntü farkını böyle basit görüyorsun anlamadım. 1080p de açabileceğin her şeyi aç 4k'nın yanına yaklaşamaz. 165 hz olsun diye asus pg279q aldım 1 ay sonra sattım 4k dan sonra 2k bile bana 1080p gibi geldi benim denemediğim monitör azdır ilk defa 4k kullanan birinden bu yorumu görüyorum. Hadi diyelim ki benim gözlerde sorun var evime gelen kaç tane 2k ultra ve 1080p ultra kullanıcısı görüntüye şok oldu. Yoldan geçene şu başlıkta yazanı sorsan güler geçer ben 4k ile 1080p arasında görüntü farkı yok diyenin donanıma verdiği paraya üzülürüm.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Evet 27 inç 1080P monitör ile 27 inç 4K monitör arasında uçurum var ama bu uçurumu oluşturan 1080P'nin 27 inçte çamur olması, 4K değil. 17 inç 1080P laptop monitörü ile şu anda kullandığım 4K monitör arasında netlik ve doğal AA haricinde bir fark göremiyorum. Bir de renk HDR farkı vardır

Ha şimdi 1080P'ye geçer miyim, kesinlikle hayır zira beni çamur gibi görüntü bekliyor olacak 27 inçte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Arkadaş hoşaftan anlamayan bir şeker sarrafı(!).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salona yenı 4k 50ınch hdr tv aldım mecbur almak zorunda kaldım eskı tv bozuldu.Ilk ısım odyssey, shadow tomb raıder, bf5 ve mıddle earth shadow of war denemek oldu.
    4k ekranda 2k pek sırıtmıyor ama 1080p tam camur oluyor fakat 1080p olan odadakı tv de 1080p kalıtesı 4k ekrandakı 1080p kalıtesınden cok daha ıyı.
    4k tv dekı renk kalıtesı ekranda hdr oldugundan dolayı muazzam.
    4k tv de sadece bır oyunun grafık kalıtesı hosuma gıttı oda mıddle earth shadow of war cunku 4k texture pack ve 4k cınematıc pack yuklu.
    Dıger oyunlardakı texturelar 1080p oldugundan fark sadece netlık oluyor.

Sımdı benım bu konuyu acmamdakı sebep bırbırımızı kandırıyoruz 4k dıye ıdı.Hala ıddıa edıyorum kı kalıte olarak 1080p ve 4k arasında bır fark yok 4k texturesı olan oyunlarda olanlarda kesınlıkle fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 31 Aralık 2018; 0:55:26 >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    "Kank, sizin şeker fabrikasındaki son durumu almak için sana bağlanıyoruz, söz sende—": ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey ppi ve seyir mesafesi ile ilgili.

23 inç full HD ile 49 inç 4k arasında fark yok kalite aynıdır.

Renk doygunluğunun da çözünürlükle alakası olmaz. O panele ilgili.

Ha 23 inç 4k ile 23 inç full HD arasındaki fark bariz yani bunu tartışmanın bir anlamı yok bayağı da tartışılmış ama...

• 720 ve 1080 için de aynı şeyleri diyenler çoktu, 1080p'nin asla "mainstream" olamayacağını hararetle savunuyordu kimileri

aynı şey 4K için de olacak

ama daha vakti var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 20 Ocak 2019; 12:7:21 >
  • 2 sene önceki konuyu hortlatmamın anlamı nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu zurnanın zırt dediği yer. Klavye mouse düzeninde / masa sandelye düzeni işte oyun oynanınacak ise en az 45 cm uzaklıktan monitora baktığımız farz edelim. 24-25 inç bana göre büyük olsa da maks değerlerdir. Üsütünde büyük boyutlarda ekrana tam hakim olamazsınız.Göz değil kafanızı oynatmanız gerekir. 4k denilen meret yakınlaştıkça
    1k arasıdnaki fark açılır. Çoğu 4k montiro devasa boyutlarda alan üzerien düşen piksel aynı olunca 8k da osla yanı görüntü kaltesini elde edersin. 21-22 1k monitor 23-24 2k ya eşit 18-19 ini 900 p orana eşittir. Farzimahal söylüyorum değerler tam tutmuyor olabilir. TV konsnda 2.5-3 meterden 1k ile 2k 50inçde farkını anlayamadım 4k az biraz farkediyor. doğal 4k yayın verilirse upscale ile fln olmuyor. 2k arada derede kaldı. 4k çok büyük montörler alıp sistem kurmak çok gereksiz gamepad vs kullnılmıcaksa. 22inç 1080p 60/75 hz monitöre kurulmuş sistemden aldığın fayda nın n1.5 katını alıcaksın 4k monitörlük ssitemle. Sana maliyeti 4 katı oalrak dönücek. Marjinal fayda teorisi iktisatta, Azalan verim yasaları fizikte vs. Evrenin kanunu. Piyasa stndart bu demiş sütünü talep ediyorsan pamuk eller cebe.

• 4k ile 1080p arasında dağlar kadar fark var. Bugün 1080p monitör kullanan biri 640*480 çözünürlüklü grafiklere nasıl çamur gibi diyebiliyorsa, 4k monitör kullanan biride 1080p'ye çamur gibi diyebilir. Fakat maalesef 4k bugün hala ulaşılabilir olmaktan uzak çoğu PC oyuncusu için. Maliyet ve ulaşılabilirlik açısından konsolda oyun oynamak daha mantıklı şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 21 Ocak 2019; 8:58:46 >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Dağlar kadar fark olabilir. Ama 480p 1080p ayrımı kadar olmadığı kesin. olau sayıdan ibaret değil. Teoride 16k ile 64k arasındaki ayrımı da yapabileceğinize inanıyor musunuz? 27 inç 4k ekranda 50cm den daha uzaklaştığınızda insan gözü artık pikselleri ayırt edemiyor. Yani 50cm uzaklığından bakın size bir 4k bir de 400k ekran getirsinler farkı anlamazsınız. Bunu şu yüzden söylüyorum. 480p çok düşük çözünürlük. O seviyede gözün seçmesi daha kolay. Ama insan gözünün limitlerine yaklaştığınızda ayrım daha zor oluyor. 1080p ile 4k monitör arasında monitörün dibine girmediğiniz sürece çok ciddi (daha doğrusı sizin yazdığınız kadar ciddi) fark yok.

• Aynı durumu şu sıralar deneyim ediyorum. Evimdeki Samsung 46" 4K televizyona bağladım kasayı(1060 var) native 4k 60fps olarak ayarladım.
    Witcher 3,Fifa 19,Dark Souls 3,GTA 5,Batman AK vs. Hiçbir oyunda 4K'da bariz bir fark göremedim. 4K çözünürlükte iken tırtıklanma olayının azaldığını, uzak mesafe netliğinin arttığını ve jagged edges sorununun azaldığını farkettim.

İnsan daha büyük bir fark görmek istiyor arada kaç katı pixel yoğunluğu var. 720p den 1080p ye geçildiği dönemler bile görüntü kalitesi çok artmışken bu durumu yaratanın çözünürlük farkı olmadığını düşünüyorum.

Gerçek anlamda 4K çözünürlük için bir oyun yapılmadı henüz. Şuan bize ray tracing diye pazarladıkları olay gibi kimi oyun ortam aydınlatmasında kullanıyor kimisi yansımada kullanıyor kimi oyun gölgelendirmede kullanıyor vs. Günümüzde tümünü kullanan bir oyunu hiçbir pc kaldıramayacağı için ucundan yediriyorlar ve ray tracing diye pazarlıyorlar.
    4K'nın hakkını veren bir oyunu belki yeni nesilde görebiliriz.

• Soner_o7 kullanıcısına yanıt
    Tv lerde ekstra görüntü işlemcisi düzelticisi aligoritmalar var.

32" biri 4k biri fullhd monitörlerde bak anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Kasım 2019; 3:24:0 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Sonra da monitörle arasında bir ton gecikmesi var. Monitöre bile ölçekleme yaptırmayın diyoruz.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Abi 2 tane monitörün karşısına geçecek 4k biri fullhd 32" görecek.

Tv de olmaz o iş.

32" fullhd den 32" 2k1440p ye geçtim fullhd çamur gibiymiş nerdeyse 1440p bile ucu ucuna kurtardı.

27" 2k1440p düzgün prof panel bir monitörde tn falan değil adam gibi 10 bit bir oyun oyna dilin önüne düşer benim düştü..

eski 15" 1280x1024 tatları aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Kasım 2019; 3:44:37 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    10 bit konusuna katılıyorum. Kaybolan çok detay var.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bunda bir oyna hz mz boş iş dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 21 Kasım 2019; 4:0:0 >

• Bu arada 1920x1080'in 4 katı 3840x2160. Yani 1080p olan bir görüntü izlendiğinde buradaki her bir piksel doğrudan 4 piksele yükseltiliyor(kafa kafaya uyuyor) 4096x2160'ta bu olmuyor. Belki bu çözünürlükte kullananlar 1080p'i çok kötü bulabilir. Bence karşılaştırma tv 4k-1080p/monitör 4k/1080p olarak ayrı düşünülmeli. Filmlerde de çok ciddi bir real/fake 4k muhabbeti var ki onu da göz önünde bulundurmak lazım. Bant genişliği yüksek gerçek bir 4k film 1080p'e fark atar tartışmaya gerek yok ama oyunlar için aynı şey söz konusu değil. En azından her oyunda değil. 4k tv'ye atari takıp Super Mario da oynarsın(abartıyorum tabii ki zordur giriş/çıkış muhabbeti) esas mevzu ''kaynak''; belki 2000li yıllarda çıkmış bir oyunu da açarsın ama sana gelen doku kalitesi düşükse hiçbir şeye yaramaz. Yine de güncel oyunlarda 4k'nın hakkını verecek oyun yok demek haksızlık olur. Özellikle otomobil yarışlarında uzaktaki arabaları görmede 4k'nın faydası büyük. Yine de ben şu anda oyunlarda 4k'ya esas değecek geçişin yeni konsollarla geleceğini düşünüyorum.

• ugurr999 kullanıcısına yanıt
    4K'nin gereksinim olduğu hiçbir eser yok. Sanal görsellerin en büyük kaybı, öncülün kayıplı bir şekilde yansıtılıyor olması. Xbrz gibi bir filtre olsa çok fark atar ama görüntü motoruna yerleştirilmesi gerekiyor. Tüm af örnekleme prensiplerini altüst edecek bir şekilde yapılması gerekir. Yoksa o 4K de 4K değil, FullHD de 1080p değil aslına bakarsan. Yarı yarıya fire veriyor en kötü senaryodayken. Yerel iyileştirmesi var diye her birinden dörder piksel vermiş olmuyor her renk örneğinden. Bunu akıllı hale getirmenin yollarını arıyorlar. Renkleri komşu düzlemlerden seçince çok akıllı bir clut tablosu ortaya çıkıyor hraa örneklemde. Her kenarı bir örneklem sayabiliyorlar. Komşu kenarların renk örneği baz alınınca hiç örneklemsiz 4x MSAA, 4x MSAA varken ise bedavadan 4x SSAA oluyor gibi düşün.
  • Koskoca 2 yıl gecmıs hala oyunlarda 4k ya daır bır gelısım yok.4k oldugu gıbı yerınde saymıs.Tahmınen 2022 gıbı bu durumun duzelecegını dusunuyorum.

1080pden 2k ya gecıste fark gorulurken aynı farkı 4k ya gecıste goremıyoruz.1080pden 2k ya %70 oranında kalıte artıyorsa 2k dan 4k ya ancak %30 artıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.