Şimdi Ara

Oyungezer ve Level Dergileri (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.499
Cevap
19
Favori
328.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

Oyungezer ve Level Dergileri

(En Son Oy Tarihi: 3.5.2025)
Giriş
  • Arkadaşlar ne kadar saçma bir tartışmanın içerisindesiniz bir bilseniz , benim zamanımdan kalan dergi okuyucuları da(Game Show okuyucuları) şu an OGZ dekiler için sizin LVL hakkında ne düşünüyorsanız aynısını düşünüyor du ama kimse sizin yaptığınız gibi sert yapıcı yada yıkıcı eleştiriler yapmadı , dergi almayı bıraktı ve bu bence yeterli bir tepkiydi, şu an ki ekonomik durum ise o zamana göre daha iyi değil ve her sektörde haklı olarak bir şirketleşme ve büyük çatı altında toplanma gereksinimi var , eğer LVL beğenmiyorsanız almak zorunda değilsiniz OGZ var ve trajların düşmesi LVL için ister istemez kendileri hakkında düşünme gereksinimi doğuracaktır.ama arz talep ekonomisinde siz ne kadar kötüsünüz deseniz bile satış olduktan sonra iyi olduklarını bilecektir,sonuçta hitap ettikleri kesim onları beğeniyor demektir.
  • @Rocko
    AC2'ye bu kadar kötü not vermenin altında neler var.Bunu açıklarsanız seviniriz..
    Ben oynayıp bitirdim oyunu ilk oyundan hemen sıkılan ben bu oyunda son derece keyifli zamanlar geçirdim.İnceleyen kız arkadaş ile oynadığımız oyunlar çok farklı sanki.Öyle bir incelemiş ki alakasız alakasız oyunlardan örnek vermiş.Benim size sadece tek tavsiyem oyunlardan zerre anlamayan kişilere inceleme yaptırmayın.Özellikle de bu kız gibi sırf gösteriş için editör olmuş kişilere hiç taviz vermeyin.Aha bak işte bizim kadromuzda kız bile var gibisinden muhabbetlere girmeye hiç gerek yok.Rakip dergiye taş atacam diye incelemenin notu düşük tutulmaz.Lütfen bu tür konulara önem gösterin...
  • Hem de nasıl alakasız. Misal GTA III.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 9 Aralık 2009; 12:24:26 >
  • Bu ay çok kötüydü level... en iyisi ogz
    Bir kere çok büyük hatalar var oyun incelemelerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dihaş -- 9 Aralık 2009; 17:45:47 >
  • konu son postlarda maddi ve ticari kaygılar olayına kaymış, bi arkadaş güzel ifade etmiş.
    büyük dikdörtgenlerden kareler kopar. çeşitlilik ve rekabet kaliteyi arttırır, arttırmalı.
    ama benim gözümde lvl ve ogz tekken iki olduktan sonra iki kaliteli dergi ortaya çıkmadı.
    kaldı ki kendi yorumumdur, lvl de 2 sene geçti kendini tem toparlayamadı.
    ayrılışta yaşanan olaylar şahsidir, bize uzaktan hoş gelir, ama birilerinin hayatlarını ciddi şekilde etkilemiştir, bilemeyiz tabi dışardan.
    ama okuyucuyu da bi yere kadar ilgilendirir sonuçta, profesyönellik ayrılma depresyonunu hızlı bi şekilde atmayı yaptığınız işe odaklanmayı gerektirir.
    ogz çok hızlı çıktı meydanlara, bu da normal oyun sektöründe tecrübesi yüksek editörlerden çoğu oraya geçti, azı kaldı belki.
    siz bocaladınız, anlayışla karşılamak lazım, ama 2 yıl toparlanamamak için çok uzun bi süre.
    tabi ben toparlanamadığınızı düşündüğüm için, siz ve sadık okuyucularınız (her ay orjinal oyun için almayan, lvl olduğunuz için alan) için toparlanmış haliniz bu olabilir.
    levele antipati zamanla oluştu, zamanla yıkılacaktır, ama o zaman başlangıcı sizin bazı şeyleri düzeltmenizden sonra başlayacak ve yavaş ilerleyecek...
    ama siz başlamazsanız, o da başlamayacak. ilk defa dışarda bi lvl editörüne denk geldim, bu benim için bir başlangıçtır.

bi kaç soru da ben sorayım rocko bey,
    1 leveli yıllarca aldım, 2000den beri. o zamanların bazı sayıları için hatırlarım: inboxta okuyucular poster poster, oyun oyun diye inlerdi.
    sinan akkol zaman zaman poster vermenin bile dergiye yüklediği maliyeti ifade edip postersiz sayılar için kusura bakmamamızı isterdi.
    çok seyrek orjinal oyun hediye ederdi.
    levelin tirajı o zamanlar ne idi hatırlamıyorum... sorum: 2 yıldır her ay orjinal oyun vermenizin bütçesi nerden geliyor? (atladığınız ay varsa affedin)
    sinan akkol ve o zaman ki yönetim mi cimriydi, siz mi çok cömertsiniz,
    yoksa doğan burda ilk zamanlar ogz'yi bu tarz bi rekabet ile bastıracağını düşündüğü için mi bu işe girişti de sonradan tirajlar hepten düşmesin diye 2 yıldır devam ediyor?

2 orjinal oyun vermeyi bıraksak da %70 okuyucumuz bizi almaya devam eder gibi bi iddaa ya da düşünceniz ya da savuncanız olur mu?

3. batman kapaklı sayınızda puanları 6 civarı indie tarzı serbest yayın oyunlarından 4 tanesini aynı sayfada incelemiştiniz,
    puanı 3-4 gibi bir iki oyunu 2 sayfa incelemiştiniz, büyük stüdyolardan, bunun nedeni ne idi?
    tam oyun adlarını veremiyorum, dergiyi muhafaza etmediğim için. sniper elite verdiğiniz sayı, ramazan bayramında.
    bunun nedenini merak ediyorum.

4. sondaki köşe yazılarını hep okurum, orda yine hatırlayamadığım bi yazarın yazısında iki şey dikkatimi çekmişti
    birincisi yayın yönetmenine yöneltilen bir "ben mi yazacam bu kadar şeyi" gibi bir cümle ve
    yayın yönetmeninin "kim yazacak hayvan herif?" şeklinde cevabı şeklindeki kurgu.
    yönetim ortamında böyle bir üslup var mı? yoksa o yazar kafasında öyle mi kurguladı? sert üslup olur stresli ortamda da, köşe yazısında neden böyle bahsedilir?
    şahsen ben üzülmüştüm gerçekten böyle bişey var diye, hala da öyle olduğuna inanıyorum.

5. aynı yazar aynı yazısında yazarlığın zor taraflarından bahsederken gerektiğinde tatilde bile internet cafeye gidip oyunu oynayıp inceleme yazmak gibi bir laf etmişti.
    çok fazla tatil beldesi gezmedim ama bildiği 3-4 tanesinde gerektiği için internet cafe kullandım.
    bırakın tatil beldelerini, 3 katlı en ciks internet kafelerin bile kaçı orjinal oyun kullanıyor? bu bi oyun yazarı için hatalı bir itiraf oldu benim için.
    ama şu tatil beldesinde şu internet kafede şu orjinal oyunu şu zamanda oynadım ve incelemesini yaptım diye kontrol edilebilir bir ispat gelirse, özür dilerim ben.
    kendi notebookuma kurup oynama ifadesi yoktu, internet kafe üzerinden idi o cümleler.

6 12 sayfalık batman incelemeniz vardı, resimler güzeldi hoştu ama 6 sayfalık inceleme (onda da resimler vardı) kadar kelime yoktu.
    batman gibi kapak konusu bi yapım 12 sayfa ayırıldığı halde neden rahatsız edici nitelikte az kelime ile incelendi?

4 tanesi son aldığım batman kapaklı sayınızdan farkettiğiniz gibi.
    öğretmenlik yapıyorum, iyi niyetimi suistimal eden öğrenciler çok çıkıyor, en kibar tabirle tiye almaya çalışanlar.
    bazen çok kızıyorum ama yine de özünde iyi insanlar, iyi çocuklar olacaklarına inanıyorum en haylazının bile, en azından inanmak istiyorum.
    level için de benzer duygulara sahip sayılırım.

• quote:

"12 yaşında da yazar olur 65 yaşında da olur"

Çok mantıksız. Evet yazar olur ama bizim bahsettiğimiz yazar olması değil bunu, yaşının verdiği dünyaya göre değerlendirmesi ve bu dünya biraz counter dünyasında oluşmuş bir dünya. Sanitarium, Planescape, Monkey Island, Larry, Doom, Duke Nukem, Simcity, Tomb Raider zamanını bilmeden hatta Eye Of Beholder'lar yada River Raid'leri bilmeden elinde ki işin iyi olup olmadığını bilmesi biraz şansa kalmış olur.

Dragon Age:Origin oynadıktan sonra gerçekten muhteşem denebilir ama neye göre? Baldur's Gate'ten haberi var mı? Onun için klasik kimine göre klişe ama "öncesini bilmeden sağlıklı düşünmek imkansızdır... "

Edit Büdüt: İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OcEloTT -- 9 Aralık 2009; 18:53:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OcEloTT

quote:

"12 yaşında da yazar olur 65 yaşında da olur"

Çok mantıksız. Evet yazar olur ama bizim bahsettiğimiz yazar olması değil bunu, yaşının verdiği dünyaya göre değerlendirmesi ve bu dünya biraz counter dünyasında oluşmuş bir dünya. Sanitarium, Planescape, Monkey Island, Larry, Doom, Duke Nukem, Simcity, Tomb Raider zamanını bilmeden hatta Eye Of Beholder'lar yada River Raid'leri bilmeden elinde ki işin iyi olup olmadığını bilmesi biraz şansa kalmış olur.

Dragon Age:Origin oynadıktan sonra gerçekten muhteşem denebilir ama neye göre? Baldur's Gate'ten haberi var mı? Onun için klasik kimine göre klişe ama "öncesini bilmeden sağlıklı düşünmek imkansızdır... "

Edit Büdüt: İmla...

17 yaşındayım ve Merlin'in Kazanında yazıyorum. Bilmiyorum, kendi icraatım olan şeyleri dışarıdan yorumlamak harcım değildir. Ama yazılarımın çehresine oranla aleyhime herhangi bir eleştri almamışsam, yaşa bakmaksızın herkes belli bir kalitede yazı yazabilir zannımca. Ben bunu çıkardım en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 9 Aralık 2009; 22:29:45 >

• Arkadaşlar çok sıkıştırıyoruz, valla Rocko hocam bir daha uğramicak buralara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 9 Aralık 2009; 20:42:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

konu son postlarda maddi ve ticari kaygılar olayına kaymış, bi arkadaş güzel ifade etmiş.
    büyük dikdörtgenlerden kareler kopar. çeşitlilik ve rekabet kaliteyi arttırır, arttırmalı.
    ama benim gözümde lvl ve ogz tekken iki olduktan sonra iki kaliteli dergi ortaya çıkmadı.
    kaldı ki kendi yorumumdur, lvl de 2 sene geçti kendini tem toparlayamadı.
    ayrılışta yaşanan olaylar şahsidir, bize uzaktan hoş gelir, ama birilerinin hayatlarını ciddi şekilde etkilemiştir, bilemeyiz tabi dışardan.
    ama okuyucuyu da bi yere kadar ilgilendirir sonuçta, profesyönellik ayrılma depresyonunu hızlı bi şekilde atmayı yaptığınız işe odaklanmayı gerektirir.
    ogz çok hızlı çıktı meydanlara, bu da normal oyun sektöründe tecrübesi yüksek editörlerden çoğu oraya geçti, azı kaldı belki.
    siz bocaladınız, anlayışla karşılamak lazım, ama 2 yıl toparlanamamak için çok uzun bi süre.
    tabi ben toparlanamadığınızı düşündüğüm için, siz ve sadık okuyucularınız (her ay orjinal oyun için almayan, lvl olduğunuz için alan) için toparlanmış haliniz bu olabilir.
    levele antipati zamanla oluştu, zamanla yıkılacaktır, ama o zaman başlangıcı sizin bazı şeyleri düzeltmenizden sonra başlayacak ve yavaş ilerleyecek...
    ama siz başlamazsanız, o da başlamayacak. ilk defa dışarda bi lvl editörüne denk geldim, bu benim için bir başlangıçtır.

Kişisel görüşleriniz için bir şey diyemem tabii ki. Bahsettiğiniz ayrılıktan sonra birçok tecrübeli yazar da (Fırat Akyıldız, Tuna Şentuna, Cem Şancı, Hasan Başaran, Ümit Öncel, Korcan Meydan, Ali Aksöz, Ömür İklim Demir, Tunç Dindaş...) LEVEL'da kalmıştır, ayrılanların çoğunluğu birkaç yıllık serbest yazardır. Bu nedenle LEVEL'ın bocalaması ya da toparlanamaması gibi bir durum yoktur bizim açımızdan.
    quote:

bi kaç soru da ben sorayım rocko bey,
    1 leveli yıllarca aldım, 2000den beri. o zamanların bazı sayıları için hatırlarım: inboxta okuyucular poster poster, oyun oyun diye inlerdi.
    sinan akkol zaman zaman poster vermenin bile dergiye yüklediği maliyeti ifade edip postersiz sayılar için kusura bakmamamızı isterdi.
    çok seyrek orjinal oyun hediye ederdi.
    levelin tirajı o zamanlar ne idi hatırlamıyorum... sorum: 2 yıldır her ay orjinal oyun vermenizin bütçesi nerden geliyor? (atladığınız ay varsa affedin)
    sinan akkol ve o zaman ki yönetim mi cimriydi, siz mi çok cömertsiniz,
    yoksa doğan burda ilk zamanlar ogz'yi bu tarz bi rekabet ile bastıracağını düşündüğü için mi bu işe girişti de sonradan tirajlar hepten düşmesin diye 2 yıldır devam ediyor?

LEVEL'ın eski şirketindeki modeli ile yeni şirketindeki modeli aynı değildir tabii ki. LEVEL, yeni dönemdeki modeliyle orijinal oyun ve poster verebilecek imkanı kendi başına yaratmıştır. Bu durumda cimri olmaya ya da okurları ödüllendirmekten kaçınmaya gerek yoktur. Kaldı ki -Türkiye'deki hiçbir derginin olduğu gibi- LEVEL'ın zarar uğruna bu tip ekstra maliyetlere girme lüksü yoktur. Bu noktada yaygın olan bir yalanı ya da yanlış bilgiyi tekrar düzeltmek isterim: LEVEL, sırtını bağlı olduğu şirkete dayamadan, kendi kendine dönen bir yapıya sahiptir. Hiçbir derginin sırtını bağlı olduğu şirkete dayama lüksü yoktur.
    quote:

2 orjinal oyun vermeyi bıraksak da %70 okuyucumuz bizi almaya devam eder gibi bi iddaa ya da düşünceniz ya da savuncanız olur mu?

LEVEL'ın satış rakamlarında tabii ki orijinal oyunun payı vardır ama bu oldukça azdır. Zaten tüm dergiler için de promosyonların satışa katkısı sanıldığından oldukça düşüktür.
    quote:

3. batman kapaklı sayınızda puanları 6 civarı indie tarzı serbest yayın oyunlarından 4 tanesini aynı sayfada incelemiştiniz,
    puanı 3-4 gibi bir iki oyunu 2 sayfa incelemiştiniz, büyük stüdyolardan, bunun nedeni ne idi?
    tam oyun adlarını veremiyorum, dergiyi muhafaza etmediğim için. sniper elite verdiğiniz sayı, ramazan bayramında.
    bunun nedenini merak ediyorum.

Indie oyunlara ayrılan sayfa sayısı ve önemli yapımlara ayrılan sayfa sayısı ayrıca belirleniyor, sayfa sayılarını puanlara göre belirlemiyoruz. Örneğin; Modern Warfare 2'ye 10 üzerinden 2 verilecek olsa da böyle önemli bir yapıma bolca sayfa ayrılabilir.
    quote:

4. sondaki köşe yazılarını hep okurum, orda yine hatırlayamadığım bi yazarın yazısında iki şey dikkatimi çekmişti
    birincisi yayın yönetmenine yöneltilen bir "ben mi yazacam bu kadar şeyi" gibi bir cümle ve
    yayın yönetmeninin "kim yazacak hayvan herif?" şeklinde cevabı şeklindeki kurgu.
    yönetim ortamında böyle bir üslup var mı? yoksa o yazar kafasında öyle mi kurguladı? sert üslup olur stresli ortamda da, köşe yazısında neden böyle bahsedilir?
    şahsen ben üzülmüştüm gerçekten böyle bişey var diye, hala da öyle olduğuna inanıyorum.

Tabii ki aramızda böyle bir diyalog yok; bu tamamen şaka yollu bir diyalogdur. Zaten arasında bu tip bir diyalog olan insanların bir arada çalışması da mümkün değildir :)
    quote:

5. aynı yazar aynı yazısında yazarlığın zor taraflarından bahsederken gerektiğinde tatilde bile internet cafeye gidip oyunu oynayıp inceleme yazmak gibi bir laf etmişti.
    çok fazla tatil beldesi gezmedim ama bildiği 3-4 tanesinde gerektiği için internet cafe kullandım.
    bırakın tatil beldelerini, 3 katlı en ciks internet kafelerin bile kaçı orjinal oyun kullanıyor? bu bi oyun yazarı için hatalı bir itiraf oldu benim için.
    ama şu tatil beldesinde şu internet kafede şu orjinal oyunu şu zamanda oynadım ve incelemesini yaptım diye kontrol edilebilir bir ispat gelirse, özür dilerim ben.
    kendi notebookuma kurup oynama ifadesi yoktu, internet kafe üzerinden idi o cümleler.

Bahsettiğiniz yazıyı şu an hatırlayamadım ama incelenecek oyunlar yazarlarımıza bizim tarafımızdan posta ile gönderilir ve yazarlar da her nerede ikamet ediyorlarsa oyunları teslim alıp inceler.
    quote:

6 12 sayfalık batman incelemeniz vardı, resimler güzeldi hoştu ama 6 sayfalık inceleme (onda da resimler vardı) kadar kelime yoktu.
    batman gibi kapak konusu bi yapım 12 sayfa ayırıldığı halde neden rahatsız edici nitelikte az kelime ile incelendi?

Laf kalabalığı yapmadan, oyunun neye benzediğini bol görseli ve öz bir şekilde anlatan bir tarzı benimsediğimiz için bu tarzı sevmemiş olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocko -- 10 Aralık 2009; 14:58:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pir

Arkadaşlar çok sıkıştırıyoruz, valla Rocko hocam bir daha uğramicak buralara...

Yok yok, buradayım ;)
  • genel olarak yorumlara bakıyorum da ,insanlar ya 10 yıllık ahbabı ile muhabbet edermiş gibi yada 'ne de olsa suratını görmüyorum,sert dozda eleştirsem ne olur' gibi takılıyor . eleştiri yapmanında bir adabı olmalı bence ,kırıcı olabilecek cümlelerden kelimelerden biraz sakının.
  • LeveL'de güzel bir dergi Oyungezer'de fakat son zamanlarda LeveL'in bazı incelemelerini pek beğenmiyorum :( Ama bu demek değilki Level kötü bir dergi... Fakat eskiden daha güzeldi tabi bu benim görüşüm. Ama bazıları çok abartıyor. Onun dışında posterler,dvd içeriği vs vs.. gayet güzel.
    Sevdiğim yazarların bazıları Ogz'de bazılarıda Level'da ..Fakat bence Level biraz daha editör almalı daha iyi ve güzel incelemeler yapabilecek birilerini , birde oyunu sevmeyen kişiye o oyunun incelemesi verilmemeli bencede ASC 2 nin incelemesi kötü olmuş + Bencede bazı sayfalarda resimler gerçekten abartılıyor . Oyunu almadan dediğiniz gibi oyun içi görüntüleri görmek isteyenler için Dvdnin içine Oyun içi görüntüler bölümü açılabilir. Yoksa dergide biraz boşluk hissi yaratıyor aslında bence bir sakıncası yok ama arkadaşlarımdan biride söylemişti aynı şeyi :) Bu arada diğer yorum yapan arkadaşlarada buradan sesleniyorum bazılarınız çok saçma yorumlar yapıyor . İnsanların çalışma şevkini kırıyorsunuz. Eleştiri yapıcaksanız olmasını istediğiniz şeyleri , gördüğünüz yanlışları , eksikleri vb. şeyleri burada düzgünce yazarsanız daha sağlıklı cevaplar alırsınız. Şefik hocamada verdiği cevaplar için teşekkürler.

Oyungezer ve Level Dergileri

Bu arada bazı kişiler Level almadan Level hakkında , OGZ almadan Ogz hakkında yorum yapıyor diyorlar onun için bir SS çekeyim dedim .. Her 2 dergiyide alıyorum.Dergilerin hepsini koymadım sonra toplaması zor oluyor xD Fakat Level'in son sayılarını almadım... Bu arada üst tarafa bir tane EGM karışmış ama ellemedim. Kapandığı için üzüldüm , anısına kaldırmadım onu oradan :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 10 Aralık 2009; 15:51:00 >

• Burada birde Oyungezer yetkilisi olup o dergi ile ilgili eleştirilere cevap verseydi daha güzel olurdu. Gerçi hiç Oyungezer ile ilgili eleştiri yok o ayrı. 5 sayfa yazıyı okudum bütün eleştiriler Level'a. Ben iki dergiyide alıp okuyorum ama burada yapılan sert eleştiriler kadar ciddi bir problemlerinin olduğunu henüz hissedemedim. (arıza bende demekki:) Keşke ülkemizde oyun sektörüne hitap eden iki dergi değil daha fazla dergi olsaydı hepsini alıp okusaydık. Benimde şikayetim Oyungezer'den. Önceki sayfalarda bir arkadaş daha bahsetmiş bu konudan. Oyungezer dergisi İzmir'de ayın 6-7-8 gibi günlerinde raflarda olabiliyor. Level ise ayın 1'i dedin mi rafta. Oyungezer bence bu problemini çözmeye çalışsın. Aylık dergi ayın 7'sinde çıkmaz. Kesinlikle dergi için ciddiyetsiz bir yayın anlayışı. Dergiyi elinize alıp kapağı incelediğinizde bir haftadır Level'da okuduğunuz oyunların aynılarını görünce durup düşünüyorsunuz zaten alayım mı diye. İçerikler %80 aynı. Tabiki bu bir eleştiri değil içerikler benzer olabilir fakat aradaki süre Oyungezer'e eksi yazıyor bu da böyle biline...

(Yinede Oyungezer'i alıryor muyum ? Evet :)) Ama ayın 1'inde çıksın daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodwin

Burada birde Oyungezer yetkilisi olup o dergi ile ilgili eleştirilere cevap verseydi daha güzel olurdu. Gerçi hiç Oyungezer ile ilgili eleştiri yok o ayrı. 5 sayfa yazıyı okudum bütün eleştiriler Level'a. Ben iki dergiyide alıp okuyorum ama burada yapılan sert eleştiriler kadar ciddi bir problemlerinin olduğunu henüz hissedemedim. (arıza bende demekki:) Keşke ülkemizde oyun sektörüne hitap eden iki dergi değil daha fazla dergi olsaydı hepsini alıp okusaydık. Benimde şikayetim Oyungezer'den. Önceki sayfalarda bir arkadaş daha bahsetmiş bu konudan. Oyungezer dergisi İzmir'de ayın 6-7-8 gibi günlerinde raflarda olabiliyor. Level ise ayın 1'i dedin mi rafta. Oyungezer bence bu problemini çözmeye çalışsın. Aylık dergi ayın 7'sinde çıkmaz. Kesinlikle dergi için ciddiyetsiz bir yayın anlayışı. Dergiyi elinize alıp kapağı incelediğinizde bir haftadır Level'da okuduğunuz oyunların aynılarını görünce durup düşünüyorsunuz zaten alayım mı diye. İçerikler %80 aynı. Tabiki bu bir eleştiri değil içerikler benzer olabilir fakat aradaki süre Oyungezer'e eksi yazıyor bu da böyle biline...

(Yinede Oyungezer'i alıryor muyum ? Evet :)) Ama ayın 1'inde çıksın daha iyi olur.

goodwin oyungezerin normal ayın 1 nde çıktığı görülmüş müdür ?
    Sinan beyin çalıştığı bütün dergilerde bu böyle diyor geçiştiriyor dergi bazen ayın 6 nda içeriği yaynlanmıyor bile. Ama Sinan bey şöyle oldu böyle oldu diye her ay aynı ciddiyetsizliği yapıyorlar. Beğenmediğim çok zayıf yazarları olduğunu birçoklarımızın bildiği levelin belki de tek güzel tarafı bu. Ayın 1 nde hatta çoğunda 1 nden önce içeriğinden haberdar olmamız. Gerçi ayın 25 nde çıksa ne olur ? okunacak ciddi bir inceleme mi bulabiliyorsun o da ayrı mesele. Yalnız dikkat ediyorum oyungezerin forumları cıvıl cvıl. millet bir samimi hava yakalamış sahip çıkıyor dergisine ama levelin forumları hayalet kasaba gibi. Bana kalırsa alanların çoğu poster için , bazı online oyunların keyi için ya da bilemedin verilen tam sürüm oyun için alıyor.

• Oyungezer'de Level'da birbirlerini taşlamaktan bence eski kaliteyi yakalayamıyorlar.Level Oyungezer in çok gerisinde.Özellikle Elif adlı yazarın oyunlar hakkında Hiçbir bilgisi olmadığına inanıyorum.Gta 4 e oldukça düşük puanlar vermişti.Aynı şekilde Assassin's Creed ede hakettiğinden çok düşük puanlar verildi Farklı tarzda yazılar yazmaya çalışarak kendini ispatlamaya çalıştığının kanaatindeyim.

Oyungezerdede yanılmıyorsam Metallica hastası bir yazar vardı önceden cd oyunda yazardı bir süredir takip etmiyorum yanılmış olabilirim ama hala bu dergideyse Onunda Oyun incelemesi yapmayı bırakıp BlueJeanda müzik editörlüğü yapmasını isterim.çoğu zaman yazıları bayıyor beni.

Gamepro dergisindende aldığım tadı şu ana kadar hiçbir dergiden alamadım.Ama piyasadaki tercihimi sorarsanız oyungezer derim.
  • Merhaba herkese.

Yıllardır LEVEL dergisini her ay düzenli olarak edinip, takip ediyordum. LEVEL'ın kadrosunun büyük bölümü ayrılıp OGZ'yi çıkardıklarında da LEVEL okumaya bir süre devam ettim. Fakat şunu söylemeliyim ki, LEVEL'ın OGZ çıktıktan sonraki tarzı, eski LEVEL ile alakasızdı. Bambaşka bir dergi olmuştu LEVEL. Ben de bu yüzden OGZ'yi takip etmeye başladım ve öyle devam ediyor şu anda da...

Benim bu iki dergi ile ilgili görüşlerim bunlar; bu sayfalarda yazılanların çoğuyla paralel yani... Ama şöyle bir sorun var ki, adamların ekmeğine, emeğine ve çabalarına hakaret ediliyor. LEVEL dergisini okumayabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, size itici gelebilir. Ama her ne olursa olsun ortada bir emek var. Sizin yaptığınız iş ile ilgili böyle ağır eleştirileri müşterilerinizin arasında işitmek hoşunuza gider miydi? Olayı bir de böyle düşünün ve dikkatli yorum yapın derim...

Saygılar.

• Merhaba Şefik Abi neden posta bölümünü sadece Tuna Şentuna yazıyor bunun nedenini öğrenebilirmiyim?
    bide Cem Şancı ekşisözlükten ayrıldı
  • Ben de internette her istediği içeriğe anında erişmenin büyüsüne kendini bir kere kaptırdığı için basılı oyun dergilerini takip etmeyenlerdenim. Son durumlardan pek haberim yok o yüzden, etrafımdan iki dergiyle ilgili de iyi kötü yorumlar duyuyorum.

Yine de burada Şefik Akkoç beye diyaloğa açık, serinkanlı ve aklıbaşında duruşu için teşekkür etmek için dergiler hakkında güncel bilgi sahibi olmama gerek yok. Gerçekten internet gibi herkesin "Aynı durumda ben olsam böyle sözler işitsem ne hissederdim" demeden ağzına geleni söyleyebildiği bir ortamda böyle ortaya çıkabilmek büyük bir olgunluk göstergesidir ve bence çalıştığı kuruma da pozitif bir not olarak yansımaktadır.

Yorum yapan arkadaşlarımızdan da kibarlık sınırları içerisinde kalmalarını ve olayları kişisel boyutlara dökmemelerini rica ediyorum, keşke her ulaşmak istediğimiz kurumdan bir temsilciyle burada böyle sohbet fırsatımız olsa.. Değerini bilelim..

.. diyerek dünyanın en iyi oyun "dergisi" olan Google'a geri dönüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Llythem -- 10 Aralık 2009; 16:38:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Oyungezer'de Level'da birbirlerini taşlamaktan bence eski kaliteyi yakalayamıyorlar.Level Oyungezer in çok gerisinde.Özellikle Elif adlı yazarın oyunlar hakkında Hiçbir bilgisi olmadığına inanıyorum.Gta 4 e oldukça düşük puanlar vermişti.Aynı şekilde Assassin's Creed ede hakettiğinden çok düşük puanlar verildi Farklı tarzda yazılar yazmaya çalışarak kendini ispatlamaya çalıştığının kanaatindeyim.

Oyungezerdede yanılmıyorsam Metallica hastası bir yazar vardı önceden cd oyunda yazardı bir süredir takip etmiyorum yanılmış olabilirim ama hala bu dergideyse Onunda Oyun incelemesi yapmayı bırakıp BlueJeanda müzik editörlüğü yapmasını isterim.çoğu zaman yazıları bayıyor beni.

Gamepro dergisindende aldığım tadı şu ana kadar hiçbir dergiden alamadım.Ama piyasadaki tercihimi sorarsanız oyungezer derim.

Bahsettiğin yazar Göktuğ Yüksel. Şuan Oyungezer dergisinde yazıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 10 Aralık 2009; 16:51:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: experienced

genel olarak yorumlara bakıyorum da ,insanlar ya 10 yıllık ahbabı ile muhabbet edermiş gibi yada 'ne de olsa suratını görmüyorum,sert dozda eleştirsem ne olur' gibi takılıyor . eleştiri yapmanında bir adabı olmalı bence ,kırıcı olabilecek cümlelerden kelimelerden biraz sakının.

Katılıyorum. Kavga eder gibi sert mesajlar atmak yerine fikrinizi daha yapıcı bir şekilde iletebilirsiniz arkadaşlar, zor birşey değil. Lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olalım.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.