Şimdi Ara

Oyungezer ve Level Dergileri (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.499
Cevap
19
Favori
331.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

Oyungezer ve Level Dergileri

(En Son Oy Tarihi: 3.5.2025)
Giriş
  • Bir arkadaş yazmış , OGZ'nin ayrılığının derginin Doğan grubuna satılmasıyla alakasız olduğuyla ilgili.
    Ne kadar derginin içinde olmasam da bana da öyle geliyor. 2 yıl önce dergi tirajlarından haberim yoktu o yüzden doğru olmayabilir ama bana şöyle geliyor;
    Derginin tirajları düştü, belki maaşlarda da sorun yaşandı , derginin satılacağını öğrenen yazarlar ayrılıp yeni bir dergi kurmaya karar verdi. Çünkü derginin satılmış olduğunu nasıl olsa herkes bilmeyecek, tiraj konusunda + veya - birşey olmayacaktı. Dergi satılınca bıraktılar ve büyük bir dalga yaratarak okurların çoğunu aldılar. Bence olayın Doğan'la alakası yok.

Benim de merak ettiğim konu posta ; bütün yazarlar varken daha zevkli oluyordu. Böyle bazen karşılıklı atışmalar olduğunda daha da eğleniyordum. Bir tek Tuna Şentuna'nın yazması bence pek iyi olmamış.
    Pek sondaki köşe yazılarına bakmıyorum şahsen ama geçen bir sayıda Kaan Kural'ın bir yazısını gördüm. Konuk yazar mı kendisi yoksa sürekli yazacak mı bundan sonra ? Yeni karmaşık oyunlarla ilgili bir yazıydı. Ne kadar kendisi basketbol yorumcusu olsa da yazısı hoşuma gitmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 10 Aralık 2009; 17:01:29 >
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• Level Gta IV'ye kaç vermişti hatırlayan var mı?..

Biri söylese de tekrar tekrar gülsek...

Orijinalden alıntı: crazytaxi

Merhaba Şefik Abi neden posta bölümünü sadece Tuna Şentuna yazıyor bunun nedenini öğrenebilirmiyim?
    bide Cem Şancı ekşisözlükten ayrıldı

- Posta bölümünün tek bir yazarda toplanmasının daha sağlıklı olacağını düşündük ve bu bölümü Tuna'ya devrettik.

- Bildiğim kadarıyla Cem Şancı sözlükten ayrılmadı, belki ara vermiş olabilir.

Orijinalden alıntı: smd

Benim de merak ettiğim konu posta ; bütün yazarlar varken daha zevkli oluyordu. Böyle bazen karşılıklı atışmalar olduğunda daha da eğleniyordum. Bir tek Tuna Şentuna'nın yazması bence pek iyi olmamış.
    Pek sondaki köşe yazılarına bakmıyorum şahsen ama geçen bir sayıda Kaan Kural'ın bir yazısını gördüm. Konuk yazar mı kendisi yoksa sürekli yazacak mı bundan sonra ? Yeni karmaşık oyunlarla ilgili bir yazıydı. Ne kadar kendisi basketbol yorumcusu olsa da yazısı hoşuma gitmişti.

- Posta bölümüyle ilgili bu eleştiriyi dikkate alacağız ve Posta bölümünün mevcut hali konusunda kendi aramızda görüşeceğiz.

- Kaan Kural sadece bir aylık bir konuk yazar olarak değil, sürekli olarak katıldı aramızda. Zaman zaman kendisinin yazılarını LEVEL'da bulabilirsiniz. Biz de Kaan Kural'ı aramızda görmekten fazlasıyla mutluyuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocko

quote:

- Posta bölümüyle ilgili bu eleştiriyi dikkate alacağız ve Posta bölümünün mevcut hali konusunda kendi aramızda görüşeceğiz.

- Kaan Kural sadece bir aylık bir konuk yazar olarak değil, sürekli olarak katıldı aramızda. Zaman zaman kendisinin yazılarını LEVEL'da bulabilirsiniz. Biz de Kaan Kural'ı aramızda görmekten fazlasıyla mutluyuz.

O zaman Kaan Kural'dan ayrıca bir Nba2k10 incelemesi isteriz

• arkadaşlar şimdi oyungezerin verdiği modern warfare 2 posteri güzelmi elinde olan varsa resmini çekip foruma koyabilirmi ? çok merak ediyorum göremedimde

Orijinalden alıntı: experienced

Benim için oyun dergisi GAME SHOW la başladı ve GAME SHOW la bitti gerisi hikaye , bir arkadaş çok güzel şekilde dergiyi tanıtmış sizlede paylaşam dedim...

Oyungezer ve Level Dergileri

Budur..

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

@Rocko
    AC2'ye bu kadar kötü not vermenin altında neler var.Bunu açıklarsanız seviniriz..
    Ben oynayıp bitirdim oyunu ilk oyundan hemen sıkılan ben bu oyunda son derece keyifli zamanlar geçirdim.İnceleyen kız arkadaş ile oynadığımız oyunlar çok farklı sanki.Öyle bir incelemiş ki alakasız alakasız oyunlardan örnek vermiş.Benim size sadece tek tavsiyem oyunlardan zerre anlamayan kişilere inceleme yaptırmayın.Özellikle de bu kız gibi sırf gösteriş için editör olmuş kişilere hiç taviz vermeyin.Aha bak işte bizim kadromuzda kız bile var gibisinden muhabbetlere girmeye hiç gerek yok.Rakip dergiye taş atacam diye incelemenin notu düşük tutulmaz.Lütfen bu tür konulara önem gösterin...

evet şununda bi cevabını alsak iyi olacak

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocko -- 19 Ağustos 2020; 14:49:26 >

quote:

Son sayınıza fazla bakamadığım için sordum Kaan Kural'ı. Artık basketbol oyunlarını o incelerse daha iyi olur bence

Biraz da Elif Akça'nın saç renginden az bahsetseniz daha olur gibi
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FreeMan_14

quote:

@Rocko
    AC2'ye bu kadar kötü not vermenin altında neler var.Bunu açıklarsanız seviniriz..
    Ben oynayıp bitirdim oyunu ilk oyundan hemen sıkılan ben bu oyunda son derece keyifli zamanlar geçirdim.İnceleyen kız arkadaş ile oynadığımız oyunlar çok farklı sanki.Öyle bir incelemiş ki alakasız alakasız oyunlardan örnek vermiş.Benim size sadece tek tavsiyem oyunlardan zerre anlamayan kişilere inceleme yaptırmayın.Özellikle de bu kız gibi sırf gösteriş için editör olmuş kişilere hiç taviz vermeyin.Aha bak işte bizim kadromuzda kız bile var gibisinden muhabbetlere girmeye hiç gerek yok.Rakip dergiye taş atacam diye incelemenin notu düşük tutulmaz.Lütfen bu tür konulara önem gösterin...

Bu sorunun saldırgan tarzı itibariyle cevap verilecek bir yanı yok bence ama yine de şöyle açıklayayım: Assassin's Creed II ofisimize geldi, o ayki dergiye yetişmediği için ilk olarak LEVEL Online'da yer vermeye karar verdik ve oynadık. Oyunu ofis geneli olarak da beğenmedik, daha doğrusu ilk oyundan daha iyi bulmadık. Ayrıca rekabet için de bir oyunu kurban edecek değiliz; oyun kötüyse kötüdür, vasatsa vasattır, iyiyse iyidir. Sırf genel kanıya eşlik etmek ve okurlara, LEVEL Online takipçilerine sevimli gözükmek için okur görüşlerine göre puan veremeyiz, puan şişiremeyiz. Aramızda oyunu beğenen oldu mu? Oldu ama her kişinin, yazarın, oyuncunun değerlendirmesi farklıdır. Bugün Max Payne'e 100 veren de var, 30 veren de... Gidip hesap sorabilir miyim? :)

Dünyadaki en yüksek oyun ortalaması GTA 4 e aittir.Verdiğiniz puan abartıdanda ötedir doğal olarak insan bir art niyet arıyor.Aynı şekilde Assassin's Creed de oldukça yüksek puanlara sahip.Kaldıki Gta 4 hakikaten verdiğiniz puanı haketmeyen bir oyundur.Elif adlı yazar Bu tarz oyunlardan hoşlanmıyorsa incelemeyide başkasına verinki gerçeçi puanlamaları görelim.Yoksa bu şekilde saçma puan sistemi devam edicek ve ben 1-2 hit oyunun daha bu tarz komik puanlarla ezildiğini gördüğüm taktirde hiçbir şekilde bu dergiye elimi sürmem.Ortalama bir oyuna düşük puan verseniz anlarım ama Gta 4 e verdiğiniz puan oldukça komik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FreeMan_14

quote:

@Rocko

Bu sorunun saldırgan tarzı itibariyle cevap verilecek bir yanı yok bence ama yine de şöyle açıklayayım: Assassin's Creed II ofisimize geldi, o ayki dergiye yetişmediği için ilk olarak LEVEL Online'da yer vermeye karar verdik ve oynadık. Oyunu ofis geneli olarak da beğenmedik, daha doğrusu ilk oyundan daha iyi bulmadık. Ayrıca rekabet için de bir oyunu kurban edecek değiliz; oyun kötüyse kötüdür, vasatsa vasattır, iyiyse iyidir. Sırf genel kanıya eşlik etmek ve okurlara, LEVEL Online takipçilerine sevimli gözükmek için okur görüşlerine göre puan veremeyiz, puan şişiremeyiz. Aramızda oyunu beğenen oldu mu? Oldu ama her kişinin, yazarın, oyuncunun değerlendirmesi farklıdır. Bugün Max Payne'e 100 veren de var, 30 veren de... Gidip hesap sorabilir miyim? :)

Şahsen ben GTA IV'e 80 veren dergiye ve yazara hesap sorarım. Gidip dergiyi almıyor olsam, o derginin objektifliğine güvenip para vererek almıyor olsam o hesap sorma hakkını kendimde görmem ama bu tür notlar hakikaten komik... 3-5 puan oynar veya gerçekten oyun kişilerin zevklerine göre şekil ve güzellik alan bir oyundur; amennah... Ancak herkesin iyi dediğine kötü demek ilgi çekme amacı gütmek gibi geliyor bana...

• bi hatırlatma Assassin's Creed II metacritic puanı 92
    http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/assassinscreed2
  • fallout 3 denen oyunda baya yüksek bi puan ortalamasına sahip ama bana göre 100 üzerinden anca 70 alır oda fallout adının hatrına. Bu konun üstüne neden bu kadar gittiniz anlamadım sonuçta herkes aynı şeyi düşünüp yazamaz.

Bu arada benimde şikayetlerim var. Level okuyucusuydum 2 ay önce bıraktım. Şimdi oyun dergisi takip etmiyorum böyle gidersede etmemeye devam edeceğim. OGZ de tamamen bir ciddiyetsizlik söz konusu zaten Sinan beyin içinde olduğu dergilerin hiç birine dokunmam. Level in bu yeni halide açıkçası benim çok hoşuma gitmedi biraz aşırı derinden bi değişim oldu. Yeni köşelerden bazıları bana göre tamamen boş ve gereksiz. Açıkçası derginin %30unu okuyamıyorum.Bide sırf bana mı denk geliyor bilmiyorum ama yeni Level in elimdeki her sayısında baskı hataları var. Bazılarında yazılar resimlerin üstüne kaymış bazılarında sayfalar okunamayacak kadar soluk veya silinmiş. Bazı yerlerde kelimeler yanlış yazılmış... Ne kadar beğenmeyenler olsada resim bolluğuda benim hoşuma gidiyor. Bence olması gerekende o sonuçta bi oyunu yazılarla anlatmak bi yere kadar fikir sahibi olmamıza yetiyor ama ekran görüntüleri oyun konusunda daha fazla şey öğrenmemizi sağlıyor.

• Level ı kuran ve oyun dergisi olmasına rağmen ciddi bir traj yapan derginin elemanları ogzi kurduğundan beri levelı alıp bakmadım bile

Orijinalden alıntı: experienced

Arkadaşlar ne kadar saçma bir tartışmanın içerisindesiniz bir bilseniz , benim zamanımdan kalan dergi okuyucuları da(Game Show okuyucuları) şu an OGZ dekiler için sizin LVL hakkında ne düşünüyorsanız aynısını düşünüyor du ama kimse sizin yaptığınız gibi sert yapıcı yada yıkıcı eleştiriler yapmadı , dergi almayı bıraktı ve bu bence yeterli bir tepkiydi, şu an ki ekonomik durum ise o zamana göre daha iyi değil ve her sektörde haklı olarak bir şirketleşme ve büyük çatı altında toplanma gereksinimi var , eğer LVL beğenmiyorsanız almak zorunda değilsiniz OGZ var ve trajların düşmesi LVL için ister istemez kendileri hakkında düşünme gereksinimi doğuracaktır.ama arz talep ekonomisinde siz ne kadar kötüsünüz deseniz bile satış olduktan sonra iyi olduklarını bilecektir,sonuçta hitap ettikleri kesim onları beğeniyor demektir.

Kendi forumlarında en ufak eleştiride ban yediğimiz için burda açık açık konuşuyoruz kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Oyungezer'de Level'da birbirlerini taşlamaktan bence eski kaliteyi yakalayamıyorlar.Level Oyungezer in çok gerisinde.Özellikle Elif adlı yazarın oyunlar hakkında Hiçbir bilgisi olmadığına inanıyorum.Gta 4 e oldukça düşük puanlar vermişti.Aynı şekilde Assassin's Creed ede hakettiğinden çok düşük puanlar verildi Farklı tarzda yazılar yazmaya çalışarak kendini ispatlamaya çalıştığının kanaatindeyim.

Oyungezerdede yanılmıyorsam Metallica hastası bir yazar vardı önceden cd oyunda yazardı bir süredir takip etmiyorum yanılmış olabilirim ama hala bu dergideyse Onunda Oyun incelemesi yapmayı bırakıp BlueJeanda müzik editörlüğü yapmasını isterim.çoğu zaman yazıları bayıyor beni.

Gamepro dergisindende aldığım tadı şu ana kadar hiçbir dergiden alamadım.Ama piyasadaki tercihimi sorarsanız oyungezer derim.

Bahsettiğin kişi Göktuğ Yüksel.OGZ de en sevdiğim yazarlardan biridir.Çok samimi ve içten aynı zamanda esprili incelemeleri var.Sırf onun için bile alınır bu dergi

• @Royal Archer Baskı hataları şans sanırım. Bende bu zamana kadar bir sorun çıkmadı.

@callofduty6 GameSpot'tan 8,5 almış Assasins Creed 1 var. Bence gayet kötü ve 1 saat sonra sıkan bir oyundu. O da var. Herkesin puanlamaları aynı olmayabiliyor maalesef.
  • Sayın Fırat Akyıldız' a attığım iki mail' ede henüz cevap alamadım fakat iki saat önce sayın Sinan Akkol' a attığım mail' e cevap geldi arkadaşlar...

Sinan Bey' e attığım mail;

Sayın Sinan Akkol öncelikle merhabalar. Derginizi ilk çıktığı günden beri alıp zevkle okumakatayım :) ama konumuz bu değil. Donanımhaber forumlarında açmış olduğum Oyungezer & Level başlıklı konumda uzunca bir süredir iki dergi arasındaki farkları, benzerlikleri ya da yapılan yanlışları konuşuyoruz. Son bir kaç gündür Level dergisinden yetkili olarak sayın Şefik Akkoç aramıza katılıp sorulamıza yanıt veriyor. Biz de istedik ki Oyungezer' den de bir yetkili aramıza katılsın ve onla da Oyungezer' in yanlışları hakkında konuşalım, aklımıza takılan soruları soralım. Sizin ya da bir yetkilinizin aramıza katılmasını istiyoruz kısacası ve bunu yaparsanız inanın çok seviniriz...

Sinan Bey' den gelen cevap;

Merhabalar Zafer bey,

Tabii cevap hakkımızı kullanmayı isteriz. Konuyu Tuğbek’e iletiyorum, o ilgilenecektir.

Saygılarımla,

Sinan Akkol

• @Pir
    çok güzel haber inş. Tuğbek abide gelir konuya
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.