Şimdi Ara

OYUNDAYKEN BİLGİSAYARIN KAPANIP AÇILMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, NFS Payback yükledim bilgisayarıma bugün daha doğrusu EA Access aldım. Oyunu açınca daha yükleme ekranında bilgisayar aniden kapanıyor ve geri açılıyor. Bu GTA 5'de de olmakta ama onda biraz oynayınca kapanıyor. ETS 2'de kapanmıyor. Sıcaklıkla ilgili bir sorun yok. Neredeyse hiç 60 dereceyi görmüyor. Fanları fulleyip de girsem oyuna, yine de sorun devam ediyor. Sorun neden kaynaklıdır sizce? Güç kaynağımı yetersiz diye düşünüp Prime95, Furmark, HDD Tune'yi aynı anda çalıştırıp test yaptım yani maksimum enerjiyi çektim ama sorun olmadı. Kafayı yemek üzereyim lütfen yarım edin.

(Oyunu açıyorum yükleme ekranında 60 fps alırken saniyeler içinde 60,25,1 FPS'ye düşüp kapatıyor kendini) Ve evet siz sormadan söyleyeyim updateler yüklü driverlar son sürüm ve kurulu.

Sistem özelliklerim:

İntel Pentium G5600 İşlemci

Sapphire Pulse Mini RX570

Adata 8GB DDR4 2400 MHZ RAM

Corsair VS450W

Toshiba 5400 RPM 1 TB Harddisk (OYUN BURADA)

Longline 120 GB SSD (WİNDOWS10 BURADA)

• Voltaj sorunu gibi duruyor. BIOS'da Game Mode tarzi bir ayar yaptiniz mi? Afterburner vb bir programla masaustunden frekans - voltaj ayarlarini degistirebilecek bir program yuklediniz mi? Bu tip programlari kaldirip deneyin.
  • farklı amd driveri deneyin, denemeden ddu ile güvenli modda silin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Afterburner kurulu fakat fps değerlerini görmek ve ekran kartı fan hızını ayarlamak için kullanıyorum. Demin MSI X BOSTER Adlı yazılımı kurup denedim biraz oynayabildim ama yine sonra aniden kapanıp açıldı bilgisayarım.
  • Olay görüntüleyicisinden bu hatayı alıyorumOYUNDAYKEN BİLGİSAYARIN KAPANIP AÇILMASI
  • Lütfen yardım edin kafayı yemek üzeriyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ubernoob44

Lütfen yardım edin kafayı yemek üzeriyim.
    Format atip temiz kurulum yapmayi deneyin, ekstra bir program kurmayin. Guncel driverlar ve oyunu kurup deneyin sadece. Sorun devam ederse donanimsal bi sebep aramak gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güç kaynağından olma ihtimali yüksek RX570 kullanıyorum 500w güç kaynağı varken pubg oynadığım sırada aniden ekran kararıp bilgisayar kapanıyordu, güç kaynağını değiştirdikten sonra sorun ortadan kalktı, 450-500w kağıt üstünde yeterli görünse de bu tür kartlar için sorun teşkil edebiliyor.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Sorun devam ediyor.
  • PSU'nun yetmemesi bana oldukça saçma geliyor.Çünkü aynı anda hem prime 95 hem furmark hem de hdd tuneyi açtım yani PSU yu zorladım sorun olmadı. Sorun oyuna girince başlıyor.
  • PSU'dan kaynaklı olabilir. Kullandığınız ekran kartı her ne kadar mini olsa bile 450W az geliyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ubernoob44

PSU'nun yetmemesi bana oldukça saçma geliyor.Çünkü aynı anda hem prime 95 hem furmark hem de hdd tuneyi açtım yani PSU yu zorladım sorun olmadı. Sorun oyuna girince başlıyor.
    Söylediğiniz gibi ise sorun psudan değil. Çift kanal bellek kullanıyorsanız tek kanal deneyin, yazılımsal olarak arkadaşın dediği gibi format atarak sadece sürücü ve sıkıntı çıkartan oyunlardan birini kurup deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 3 Temmuz 2019; 19:40:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Güç kaynağından olma ihtimali yüksek RX570 kullanıyorum 500w güç kaynağı varken pubg oynadığım sırada aniden ekran kararıp bilgisayar kapanıyordu, güç kaynağını değiştirdikten sonra sorun ortadan kalktı, 450-500w kağıt üstünde yeterli görünse de bu tür kartlar için sorun teşkil edebiliyor.
    eski güç kaynağınızın ve yeninin modeli ne hocam, eskisi güçsüz değilse 500 wattın genede yetmez mi, 500 watt +80 bir psu zaten 450 watt vererek 12v den 38A sağlıyor, rx570 için fazlasıyla yetmeli aslında, tabi cpu çok güç tüketmiyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

eski güç kaynağınızın ve yeninin modeli ne hocam, eskisi güçsüz değilse 500 wattın genede yetmez mi, 500 watt +80 bir psu zaten 450 watt vererek 12v den 38A sağlıyor, rx570 için fazlasıyla yetmeli aslında, tabi cpu çok güç tüketmiyorsa

Alıntıları Göster
    Fspnin hexa 80+ bir psusu vardı islemcim ryzen 1700 aslinda yetmesi gerekirken ağır oyunlarda bu tür seyler oluyordu şuan evganin 600w bir güç kaynağını kullanıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kasayı yan yatır

şaka kısmı.

power olma ihtimali yüksek

ciddiyet kısmı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.