Şimdi Ara

OYUNCULUK~FIGURANLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aranizda oyunculuk~figuranlik yapmis kisiler varsa tecrubelerini paylasabilirler mi?
    Bu ise adim atmak icin neler yapmamiz lazim, ne gibi ozelliklerimiz olmali vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kiz konusu olsa cevap yazardiniz ama
    up
  • Up
  • Yardımcı olmaya çalışırım. Konuyu biraz açabilirsen tabi

Figuranlık başka bir durum, oyunculuk bambaşka.

Eğitim mi almak istiyorsun ?. Direkt dizilerde oynamak mı?. Tiyatro başka şey, dizi başka şey. Tiyatro oyunculuğu başkai dizi oyunculuğu başka.

Eğer amaç dizilerde oynamaksa, Eğitim alabilirsin. Almam diyorsan bir cast ajansına yazılıp iş beklersin. Tipin müsaitse ( yakışıklılıktan bahsetmiyorum ) işler hızlı olur. Şans biyerde.
  • bir liseli vardı kendini justin sanan ona sor
  • Bende yakın zamanda yazılmayı düşünüyorum birkaç sorum var.
    Cast ajans ile ajans aynı şeylermi yoksa Cast dedikleri daha farklı birşeymi? Farklıysa aradaki fark ne
    Birde figuranlıktan oyunculuğa terfi etmek gibi bir şans varmı? Yoksa beğenilsen bile eğitim almadığın için figuran olarakmı kalırsın?

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdwatcH

Yardımcı olmaya çalışırım. Konuyu biraz açabilirsen tabi

Eğitim mi almak istiyorsun ?. Direkt dizilerde oynamak mı?. Tiyatro başka şey, dizi başka şey. Tiyatro oyunculuğu başkai dizi oyunculuğu başka.

Eğer amaç dizilerde oynamaksa, Eğitim alabilirsin. Almam diyorsan bir cast ajansına yazılıp iş beklersin. Tipin müsaitse ( yakışıklılıktan bahsetmiyorum ) işler hızlı olur. Şans biyerde.

Abi yarin internetten basvuru yapicam. bi tanidigin uye oldugu ajans var. Ona sorup bilgi alayim dedim ama oyunculuk icin set ortamini bilmek gerekiyormus falan dedi. O figuranlikla baslamis senelerdir oyunculuk yapiyor.
    Cok samimi olmadigim icin fazla rahatsiz edemedim, bilgi de alamayinca direk dh ye konu actim. Bu islere nasil, nerden baslamak lazim.

• Beni 2 ajanstan çağırdılar fakat oyunculuk yeteneğim olmadığı için ilk başta figuranlık ile başlatacaklarmış. İş başına 25-150 lira arası veriyorlarmış. İlk iş için para vermiyorlar ve kayıtlar için 20-50 lira arası bir para alıyorlar. Ben yanaşmadım. İlk işi alıp sonra atarlar diye düşünüyorum.

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • Her işte olduğu gibi ajanslar arasında da farklar var. Ajans var Ajans var :). Bazı ajanslar sadece figuran yollarlar diziye. Bazıları dizilerin Cast çalışmasını alır ve genelde kendi oyuncularını yerleştirir. Bu açıdan seçeceğiniz ajans çok önemli. Sizinle uğraşması, Dizi seçmelerine yollaması ( audition ) reklam seçmelerine bol bol yollaması gerekir. Sizinle ilgilenmesi gerekir. Tabii sizde bir gelecek gördüyse.

Gelelim iyi bir ajansa girmenin yolları. İlk tanışmada veya başvuruda doğal olarak size " SEN KİMSİN ? " sorusu sorulacaktır. Yani sen kimsin, napıyosun, naptın bu zamana kadar, oyunculukla ne kadar ilgilendin, 100bin oyuncunun arasından bana farkını söyle. gibi sorularla onların bir şekilde gözlerine girmeniz gerekir. bu da ajansın size güvenmesini sağlar ve sizin için koşturur.

Figuranlıktan Oyunculuğa yükselme şansı biraz zordur. ama örnekleride bolca mevcuttur. Sabır çok önemlidir bu işte. Zaten oyunculuğun yüzde 60 ı beklemektir.

Tabii iyibir eğitminiz, deneyimiz ve tiğiniz var ise ( yakışıklılıktan bahsetmiyorum aranan tipten bahsediyorum ) Bırakın cast ajansını, Menajer sistemiyle çalışın.

• quote:

Her işte olduğu gibi ajanslar arasında da farklar var. Ajans var Ajans var :). Bazı ajanslar sadece figuran yollarlar diziye. Bazıları dizilerin Cast çalışmasını alır ve genelde kendi oyuncularını yerleştirir. Bu açıdan seçeceğiniz ajans çok önemli. Sizinle uğraşması, Dizi seçmelerine yollaması ( audition ) reklam seçmelerine bol bol yollaması gerekir. Sizinle ilgilenmesi gerekir. Tabii sizde bir gelecek gördüyse.

Gelelim iyi bir ajansa girmenin yolları. İlk tanışmada veya başvuruda doğal olarak size " SEN KİMSİN ? " sorusu sorulacaktır. Yani sen kimsin, napıyosun, naptın bu zamana kadar, oyunculukla ne kadar ilgilendin, 100bin oyuncunun arasından bana farkını söyle. gibi sorularla onların bir şekilde gözlerine girmeniz gerekir. bu da ajansın size güvenmesini sağlar ve sizin için koşturur.

Figuranlıktan Oyunculuğa yükselme şansı biraz zordur. ama örnekleride bolca mevcuttur. Sabır çok önemlidir bu işte. Zaten oyunculuğun yüzde 60 ı beklemektir.

Tabii iyibir eğitminiz, deneyimiz ve tiğiniz var ise ( yakışıklılıktan bahsetmiyorum aranan tipten bahsediyorum ) Bırakın cast ajansını, Menajer sistemiyle çalışın.

Cast ajansi ve menajer sistemini acabilir miyiz acaba?
    set ortamiyla hic tanismadim bu beni negatif etkiler haliyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecenin sesi 101

quote:

Yardımcı olmaya çalışırım. Konuyu biraz açabilirsen tabi

Abi yarin internetten basvuru yapicam. bi tanidigin uye oldugu ajans var. Ona sorup bilgi alayim dedim ama oyunculuk icin set ortamini bilmek gerekiyormus falan dedi. O figuranlikla baslamis senelerdir oyunculuk yapiyor.
    Cok samimi olmadigim icin fazla rahatsiz edemedim, bilgi de alamayinca direk dh ye konu actim. Bu islere nasil, nerden baslamak lazim.

Alıntıları Göster
    quote:

Oyunculuk için set ortamını bilmek gerekir. Lakin elzem bir durumda değildir. Set ortamını 15-20 dakika anlatsam o bile yeter. Oyunculukla ne alakası varmış anlamadım.

Benim tavsiyem Bırakın figuranlığı. Bi eğitim alın. işler nasıl dönüyor bakın, eğitim aldıkça işin içine giriyosunuz. Çevreniz genişliyor ve yolunuzu kendiniz çiziyorsunuz.

Nerden başlamak lazım.... Tabii yaş önemli burda ve asıl amacın ne olduğu. Asıl amaç Oyunculukmu yoksa dizi oyunculuğula gelen şöhret para vs mi . bnunun cevabını iyi vermek gerekir.

• Cast ajansları ortalama 50 ile 500 arasında değişen oyuncuları olan. O oyuncuları deyim yerindeyse Yapım firmalarına pazarlayan bir şirket diyelim kabaca.

Menajer de aynı sistemi işler. lakin en fazla 15- 20 tane oyuncusu vardır. o oyuncuları çok çok iyi tanır. en yakın arkadaşlarından bile iyi tanır. Ne gibi rollere gideceği, ne gibi rollerde başarılı olacağı, hangi projede oynaması gerektiğini, ki en önemlisi de hangi projeleri red etmesi gerektiğini iyi bilir.

Menajer sistemi çok daha iyidir. ama girmek zordur.

quote:

Oyunculuk için set ortamını bilmek gerekir. Lakin elzem bir durumda değildir. Set ortamını 15-20 dakika anlatsam o bile yeter. Oyunculukla ne alakası varmış anlamadım.

Benim tavsiyem Bırakın figuranlığı. Bi eğitim alın. işler nasıl dönüyor bakın, eğitim aldıkça işin içine giriyosunuz. Çevreniz genişliyor ve yolunuzu kendiniz çiziyorsunuz.

Nerden başlamak lazım.... Tabii yaş önemli burda ve asıl amacın ne olduğu. Asıl amaç Oyunculukmu yoksa dizi oyunculuğula gelen şöhret para vs mi . bnunun cevabını iyi vermek gerekir.

Sohret ve para desem cok hayali olur zaten:)
    su an 19 yasindayim ve ogrenciyim. Ders ders ders bi yerden sonra sıkıliyorsun. Benim amacim olursa hem oyunculuga adim atmak hem de kendimi farkli alanlarda da gelistirebilmek, cevre yapmak vs
    bu arada siz bu islerin icinde misiniz?

• Bulunsun

ama cidden dizi sinema önemli değil amacım oyunculuk diyorsanız, Konservatuar sınavlarına hazırlanmaya başlayabilirsin :)

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• Kocaelinde var. Yani enson vardı. belediye tiyatrosunda snırım. tam bilmiyorum ama araştırırsanız iyi olur. ama var olduğuna eminim. Hatta şu sıralar oyun çıkartıyorlar diye biliyorum. En azından asistan olabilirsiniz.

İStanbulda yaşıyorsanız tiyatro eğitim veren kurumlar var. HAftasonu eğitimi veya haftaiçi akşamlar gibi. Onlara kayıt olup bitirip ilerde oyunculuk için diziler için altyapı kurmuş olursunuz.

ama cidden dizi sinema önemli değil amacım oyunculuk diyorsanız, Konservatuar sınavlarına hazırlanmaya başlayabilirsin :)

Kurs isini arastiracagim, paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim. Bu isin icinde misiniz acaba?

• bizim okulda var bitane ilayda kızın adı . hayat devam ediyomu ne öyle bi dizi varmış . yetimhaede kız olarak oynuyo . 5 bölümlüğüne imza atmışş . 1-2 haftadır oynuyo . 5.bölümün sonunda ölcekmiş

1500 tlde para
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.