Şimdi Ara

OYUNCULUK~FIGURANLIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Figuranlık yapan arkadaşım bıraktı bu işi haftada en fazla 2 kere çağırıyordu ajans ve günlük 30 tl veriyorlardı. Arka sokaklar dizisinde polis olarak rol alcaktı ajansın verdiği terli pisli polis gömleği yüzünden tartıştı ve bıraktı figüranlığı. İşin kötü tarafı sabah 6da kalkıp giderdi mecidiyeköye dönüşü malum set 15 - 20 saat sürse o kadar kalmak zorundaydı. 1sene sürekli figüranlık yapanlara ufaktan ufaktan karakter rol veriyorlarmış diye duymuştum ama şansa bu işler

Orijinalden alıntı: Love ya

quote:

Orijinalden alıntı: AdwatcH

İStanbulda yaşıyorsanız tiyatro eğitim veren kurumlar var. HAftasonu eğitimi veya haftaiçi akşamlar gibi. Onlara kayıt olup bitirip ilerde oyunculuk için diziler için altyapı kurmuş olursunuz.

ama cidden dizi sinema önemli değil amacım oyunculuk diyorsanız, Konservatuar sınavlarına hazırlanmaya başlayabilirsin :)

Kurs isini arastiracagim, paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim. Bu isin icinde misiniz acaba?

evet.
  • bu işlerde hiç deneyimin yoksa ve paran yoksa bütün ajanslara kayıt olacaksın 1 tane ajansa kayıt olup beklersen çok beklersin şansını arttırmak için hepsine kayıt ol eğer paran varsa ve dizilerde sürekli oyuncu olarak oynamak istiyorsan burda oyunculuk eğitimi devreye giriyor eğer oyunculuk eğitimi ile iligli belgen varsa seni sürekli oynayacağın diziye gönderirler ve ona görede 2000 3000 tl para alırsın tabi eğitim ücretleride çok uygun değil belediyenin verdiği tiyatro eğitim veren yerleri var oraya gidebilirsin yada para verirsin özel oyunculuk eğitimi veren yerlerde 4 yıl eğitim görürsün belgeni alırsın dizilerde oynarsın figüran olarak başlarsan ajansın seni çağırmasını bekleyeceksin çağırdı diyelim sete gidiyorsun sette bir sürü insan bekliyor dizide oynamak için birde sette adam seçiyorlar seni seçene kadar bekliyorsun eğer hava soğuksa sıcak bir yer yoksa donarsın bende ajansa kayıt oldum oyunculuk yaptım bunları biliyorum oyunculuk eğitimi olmadan bu işe girme çok beklersin 20 tl veriyor ajanslar konuşursan 50 100 tl verirler gerçekten bu işi yapmak istiyorsan 4 yıllık eğitimini gör ondan sonra başla bu işlere figüranlıkla olacak iş değil

PSN xCixLandx

• İyi ve kaliteli ajanslar sözleşmeli çalışır.

sözleşme yaptığınız ajansın dışında başka bir ajansa kayıt olamazsınız.

sözleşme yapmayan ajanslarda en az 2000 tane oyuncu vardır. şansızı çok zor.

Fikirlerine saygı duyarım ama sözleşmesiz dandik 10 tane ajanstansa. 1 tane sözleşmeli adam gibi ajans işi daha mantılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickim25Cm -- 30 Mart 2012; 22:46:24 >

Orijinalden alıntı: Love ya

Arkadaslar aranizda oyunculuk~figuranlik yapmis kisiler varsa tecrubelerini paylasabilirler mi?
    Bu ise adim atmak icin neler yapmamiz lazim, ne gibi ozelliklerimiz olmali vs vs.

Yaptım boş iş. Kuzenım ekip başı oldu o yuzden baya yakından inceledim. Sızı kullanıyorlar hep paranızı bıle dogru durust vermıyorlar. Oyuncu olmak ıcınse tanıdık olmak gerekyıor bızzat ajans sahıbınde gordum ıyı rol olunca tanıdıklarına verıyor. Veya yapımcalar onlar hep tanıdıklarını çağırıyorlar.
  • ben figüranlık yapmıyorum özel tip olarak gidiyorum bir ajansa kayıt olman lazım mümkünse sözleşmesi olmayan bir ajansa kayıt ol örneğin benim gittiğim ajans lions ajans burda sözleşme yapmadılar zorunluluk yok sana tavsiyem bu tarz ajanslara kayıt ol set tecrüben olur
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.