Şimdi Ara

oyun oynarken kasılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD Athlon 64 X2 4200+ işlemci
    ASUS A8V-VM-SE anakart
    1024mb DDR oem RAM
    ATI Radeon HD3850 Ekran kartı
    Windows XP pro SP3

arkadaşlar son bikaç aydır şöyle bir sorunum var.oyun oynarken belirli aralıklarla belirli sürelerde oyun aşırı kasılıyor herşey kare kare oluyor.birkaç dakika sonra kendi kendine düzeliyor ve sorunsuz ve gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.ilk zamanlarda sıcaklıktan olduğunu düşünüp kasanın yan kapağını açarak çalıştırmıştım bilgisayarı ve sorun kalkmıştı bir sürede olsa.bende tozdandır diye düşünüp fanı vs herşeyi söküp sıkı bir temizlik yaptım ama sorunum hala devam ediyor (yan kapak açık olsa bile) ekstradan 2 fan aldım kasanın alt tarafına içeri hava üfleyecek şekilde taktım ( biri tam ekran kartının fanına hava sağlıyor) sorunum yine çözülmedi.speedfan programında herşey 40-45 derece arasındayken core sıcaklığı(ne olduğunu bilmiyorum) 52 derecede gözüküyor. birde şöyle birşey farkettim.anakart üzerindeki via 83371a chipseti okadar sıcakki 3 saniyeden fazla dokunamıyorum.sorunun kaynağı bu olabilirmi? birde aklıma şöyle bi sorun geliyor.power supply ın bütün çıkışları dolu.acaba yeterince elektrikmi veremiyor diye düşünüyorum ama saçma bir düşüncede olabilir bu bilmiyorum :D çok sinir bozucu bir durum ağız tadıyla oyun oynanmıyor.en sonunda satıcam o olcak.yardımlarınızı bekliyorum =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkLord87 -- 4 Ağustos 2009; 19:20:12 >

• driverların güncel olduğunu bir kontrol et bence... çoğu kişi bunu önemsemez ama çok büyük faydası olabiliyor
  • ekran kartının son driveri yüklü ancak sorun aynı...virüs vardır diye düşünüp format attım yine aynı şeyler... :(
  • İmkanın varsa dediğin gibi başka ama seninkinden daha güçlü bir PSU ile denermisin bakalım gene aynı sorun yapıcak mı? dedigin gibi kare kare olması ya yeteri kadar elektirk alamıyor yada ısınma sorunu! Ekran kartında o kadar aman aman elektirk isteyen bisi degil! sen genede bi dediğimi dene başka PSu ile bide şey aklıma geldi ekran kartın paylaşımlı mı? yani hafızası yetmezse ram'den beslenebilir Psu yu degistirdigin halde gene yaparsa birde bi tane daha 1024 ram tak bakalım gene yapıcak mı?
  • ekran kartı paylaşımlımı derken? onboard ekran kartı var ama kapadım biostan onu ram yemiyor...
  • güç yetmiyor olabilir. Bir de oyun oynarken ekran kartı sıcaklığına bir bakarmısın. Ona göre RivaTuner ile fan hızını ayarlatıcağım da.
  • speedfan programındaki core kısmı eğer ekran kartıysa 53-54 dereceyi buluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorununuzun ısıdan kaynaklandığını düşünmüyorum ram kaynaklı olabilir çünkü 53-54 derece kabuledilebilir bir sıcaklık.... sorununuz ramden kaynaklanabilir eğer son çıkan oyunları oynuyorsanız 1 gb ram yetersiz kalır.
  • belli aralıklarla olması kafamı karıştırıyor ama. mesela oyunu 5 dakika tüm detaylar full açıkken mütiş akıcı oynuorm hiçbi sorun yok ama sonra bir kasıyor 5 dakkada kare kare oynuyorum.sonra tekrar düzeliyor bi 10 dakka sora kasılıyor 3 dakka.bu hep böyle gidiyor :/
  • Abi senin ekran kartı ısınıyor başka bişi değil! bi ısı sorunun var sana ısıyı takip edebilceğin proğramları söylüyoruz bak oraya bize bilgi var diye ama sen hala bişi yapmamışsın benden bu kadar geçmiş olsun derim bunsan sonra sana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Racer_ali

Abi senin ekran kartı ısınıyor başka bişi değil! bi ısı sorunun var sana ısıyı takip edebilceğin proğramları söylüyoruz bak oraya bize bilgi var diye ama sen hala bişi yapmamışsın benden bu kadar geçmiş olsun derim bunsan sonra sana...

Üst tarafta ısıyı söylemiş ama dikkat etmediniz sanırım
  • board üzerindeki via 83371a chipsetini nasıl soğutabilirim? kesinlikle el değmiyor çok sıcak :s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.