Şimdi Ara

Overhead Press Alternatifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. programımda overhead press var fakat barı yüksek bir yerden alacak alet yok salonda. bu hareketin alternatifini veya varsa daha iyisini söyler misiniz acaba? overhead yerine dediğiniz egzersizi yapacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Overhead Press Alternatifleri

Overhead press, üst vücut gücünü geliştirmek için harika bir egzersiz olsa da, bazı kişiler için uygun olmayabilir. Neyse ki, overhead press'e alternatif olarak kullanabileceğin birçok egzersiz var.

Overhead Press Yerine Ne Yapılabilir?

• Dumbbell Shoulder Press: Overhead press'e benzer bir hareket, ancak dambıl kullanarak yapılır. Bu, eklemlere overhead pressten daha az baskı uygular.

• Kettlebell Swing: Kettlebell swing, hem üst hem de alt vücudu çalıştıran dinamik bir egzersizdir. Omuzları güçlendirmenin yanı sıra kardiyovasküler sağlığı da iyileştirir.

• Lateral Raise: Lateral raise, omuzları izole ederek güçlendirmeyi hedefleyen bir egzersizdir. Dambıl veya direnç bandı ile yapılabilir.

• Front Raise: Front raise, ön omuzları güçlendirmeye odaklanır. Overhead pressten daha izole bir egzersizdir.

• Arnold Press: Arnold press, omuzların tüm kısımlarını çalıştıran karmaşık bir egzersizdir. Yukarı doğru pres ve rotasyon hareketini birleştirir.

Bu alternatifler, overhead press'in yerini alırken omuzları güçlendirmeye ve geliştirmeye yardımcı olabilir. Hangi egzersizin senin için en iyisi olduğunu belirlemek için bir fitness uzmanına danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lütfen yardım arkadaşlar.
  • +++++++++
  • Agirligi haltercilerin kaldirdigi gibi yerden kaldirabilirsin duzgun bir formda bence. Ama illaki alternatif dersen seated dumbell pressi oneririm ama ohp kadar komplike degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    ohp daha iyi diyorsun yani hocam. peki dediğin şekilde yapmayı deniyeceğim zaten zor bir hareket yani ağır kilolarla giremem herhalde. yeni başladım 2 hafta oldu barbell i kaldırabileceğimi bile dusunmuyorum zaten ohp de iyi olmak kendi kilo ağırlığını kaldırabilmek demek diye düşünüyorum.
  • benim çok sevdiğim standing military press dene derim. veya arnold shoulder press, dumbell shoulder press, barbel row deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galis0 -- 15 Eylül 2016; 18:55:32 >
  • galis0 kullanıcısına yanıt
    evet hocam military press de güzel ayrıca yeni başladığım için belki 17 kg olan barbell i bile kaldıramıyacam dediğin hareketi ohp yerine koyabilirim. yeteri kadar güçlendikten ve dumbel ile kaldıracağım ağırlık maximum a ulasınca başka egzersiz denerim ne düsünüyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bench Press artık artmıyor :(
    8 yıl önce açıldı
    Dumbell press omuz sakatlığı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • chatlck C kullanıcısına yanıt
    bence gayet mantıklı. hareketi ilk kez yaparken önemli olan doğru şekilde yapılması. asla zorlanıp, yanlış şekilde yapılmamalı.
    gerekiyorsa 2kg de başla, ağırlıksız başla. zaten her hafa azar azar arttırırsın. belirli kiloya çıkmak için hiç acele etme.
    sakatlanmamak, motivasyon kaybetmemek çok daha önemli noktalar.
    tamam hocam hareketi zaten ağırsağlam da izlemiştim ayakta belimiz düz dirsekler yere dik ve kollar omzumuzun tam yanında. doğru öğrendiğimi düsünüyorum hareketi yanlışım varsa düzeltin lütfen. ve evet postür çok önemli tüm egzersizlerde olduğu gibi kendime uygun bir kiloda başlar her hafta prograsive overload yaparak arttırım azar azar.
    evet hocam dogru. ayrıca, aşağıdaki linkte en aşağıda search kısmına tüm hareketleri yazıp, bulabilirsin.

tamam hocam sağolun bilgi için. cok tesekkurler.
  • Arnold Shoulder Press öneririm.
  • hazır bu konuda sorayım . cable oblique twist egzersizinin alternatifi var mıdır? yapamıyorum ayaklarım kaydığından hareketi yada kaymamam için öneri?
    oblique hareketleri, belin yan kısımlarındaki kasların gelişimini sağlar. eğer belini inceltme hedefin varsa bu hareketi çok tavsye etmem. ab calısman ve yediklerine dikkat etmen daha verimli olabilir 6 pack için başlangıçta.
    bu egzersizde makineye yakın ayağının ucu yere basmalı, diger ayak uzak olan tam basmalı. omuzlara paralel dogru hareketi yapabileceğin agırlıkla başlamalısın.

benzer egzersizler: Weighted Ball Side Bend, Decline Oblique Crunch, Hanging Oblique Knee Raise olabilir.
    hocam biliyorum oblig kaslarını çalıştırıyor egzersiz. egzersizin formunu da biliyorum fakat yaparken kayıyorum ayaklarım kayıyor yani dengeyi sağlayamıyorum 20 kg ile başladım zor yaptım egzersizi kendim zaten 63 kiloyum fazla mı başladım acaba?
  • olabilir hocam, rahatca yapana kadar düşürebilirsin. her hafta 1 tık arttır dene, rahatsan devam. değilsen sonra artttır.

yeni baslıyorm diye anladım o sebeple detay vermek istedim. kolay gelsin
    sağolasın yeni başladım fakat çok uzun bir araştırma sonrasında başladım hem imkanlar sıkıntılıydı hemde zamanım yoktu o yüzden. en iyisi dediğin egzersizlere bi bakayım hemde ağırlıkları azaltmayı denerim ikisi de olmazsa yapmam yani çokta sevdiğim bi kas değil programda var diye yapayım diyordum
    hocam şimdi baktım da dumbel shoulder press ve military arasında fark yok ben mi göremedim anlamadım. arnold press de yukarı kaldırırken çeviriyoruz bunu anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.