Şimdi Ara

Ötv indirmi devam eder mi (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ötv indirmi devam eder mi (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 3.2.2019)
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 31 Aralık 2018; 12:27:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence şimdi devam ettirmezler ama Enflansyonla mücadele kapsamında Memur zam farkı düşük çıkması için nisan mayıs haziranda tekrar yaparlar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım etmez. İhtiyacı olan aldı zaten uzamasının bi espirisi yok. Borçlanmayı bıraksın millet anca zenginin parasını işletiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertyAdams -- 30 Aralık 2018; 0:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dts006

Bence şimdi devam ettirmezler ama Enflansyonla mücadele kapsamında Memur zam farkı düşük çıkması için nisan mayıs haziranda tekrar yaparlar :)
    :) hocam işin şakası bi yana mecbur devam edecekler yada degisik bi formül bulacaklar

Kasim aralıkta arac almayan gidipte ocak şubatta hiç almaz

Devletin ciddi gelir kaybı olur bunu göze almazlar diye düşünüyorum

• En az secimlere kadar bu sekilde devam eder..Hatta kalici olarak bu sekilde devam edecegi konusuluyor..Tabi yinede yuksek rakamlar..

• Bencede devam eder.Matrah fiyatları yükselerek daha fazla ÖTV indirimine giren araç olur.

Uçuk olacak ama bence matrahlı sistem kalkacak.Bu sistem kesinlikle fiyatları yukarı çekiyor.

• Hangi indirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dün yeni aracımızı aldık. Satıcı ötv indiriminin uzayacağına emin lduğunu istersek ocakta tescili yapabiliceklerini söyledi. Akabinde 2019'da tescilinin yapılmasıyla ötv, mtv gibi vergilere gelecek zamların sorumluluğunun bana ait olacağı şeklinde bir sözleşme imzalatmaya çalıştı.

Yer mi anadolu çocuğu? Madem eminsiniz bu sözleşme nedir dedim? Yap tescili ver arabamı dedim aldım arabamı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fark eder mi? onu sormalıyız önce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel otomatik sportage, suzuki swift ve jimny, ford focus gibi modeller ülkeye giriş yaptı.

Halen 2017 stoğu olan markalar var. Yeni gelen modeller, stokta bulunan araçlardan dolayı bana süre uzar gibi geliyor.

Yılın son günü açıklanırsa açıklanır. Yoksa sonrasında yine yıl sonuna mı kalır bekleyip görmek lazım.

Ötv indirimide tek başına yeterli değil. Firmalarında fiyatların düşmesi noktasında birşeyler yapması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Umarım etmez. İhtiyacı olan aldı zaten uzamasının bi espirisi yok. Borçlanmayı bıraksın millet anca zenginin parasını işletiyorlar

Şu gönderiyi 20 bin defa likelamak istiyorum.

Bu otomobil işinde devlet+banka+distributor+bayi haricinde kimse bişey kazanmadı.

En düşük vergi elektriklide, on da bile %3 ötv + %18 kdv var. Kimsede demiyor ki bu arabayı senmi ürettinde kdv koyuyorsun?

Sanki vergi kalkmış gibi araba bakmaya gidenler var yav. %15 ya. %15 ne.
    Yeni Passat 2.0 hak ettiği gibi full paketi 50 Bin tl olana kadar araba almama protestom devam edecek.

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Devlet dövizi eski seviyesine düşürecek, sivil araç ithalatı getirecek, motor hacmine göre bile en fazla vergi %12 olacak. O zaman adam gibi arabaya binmeye başlar millet.

Ha birde kesinlikle yerli otomobil üretilmeli. Yoksa yıllar boyunca dışarıya para çıkar ülkeden.

• Marttaki seçimlere kadar devam eder. Belki gümrükteki 2018 model araçların son çekilme tarihi olan hazirana kadar bile uzatılır.

Birçok kişi bu indirimde araç aldı ama bir o kadar da firmaların tutmu yüzünden almadı. Ötv uzasın o zaman alırım diyenler var.

• 2018 yıl sonundaki toplam satış adeti 590 bin civarı olacak, 2019 da ise 400 bin civarı olacak. Elinde üç beş kuruş dövizi olanlar son atışlarını yaptılar ve eldeki cephane bitti. Bu durumda 2019 yılında araba alabilecek potansiyeldeki müşteri sayısı oldukça düştü kabaca bir hesapla devlet önümüzdeki yıl 600.000*40.000=24 milyar tl gelir kaybına uğrayacak. Bu çok büyük bir gelir kaybı olur, gelecek yıllardaki MTV-akaryakıt gibi kemiksiz vergi alınan enstürmanları da etkileyecek ve kaybın boyutları artacak. Bu tablonun sürdürülemez olduğu çok açık. ÖTV nin daha da aşağı çekilmesini bekliyorum. Taktik basit piyasaya giriş fiyatını cazip tut sonra MTV den, akaryakıttan, bakımdan, trafik cezalarından aradaki farkı kapatırsın.
  • Fiyat konusunda yazıp yazıp duranlar var. Hani Aralıkta fiyatlar inecekti ne oldu diye.
    Aralıkta fiyatlar niye inmedi bunu düşünmek lazım.
    Elimizde 300bin civarında stok var diye resmi açıklama yapan adamlar 2 ayda 120bin belki satmış olacaklar.
    Kalan arabalar ne oldu diye soran yok.
    Yılbaşı gecesi resmi gazetede uzatılma kararı çıkar diye düşünüyorum.
    Çıkmasa bile; ÖTV indirimini gerçekten yansıtan 2-3 marka/model olduğunu düşünürsek, satış yapamayınca fiyatları normale çekmeye başlarlar.
  • bence de devam eder konut faizleri bile devlet bankalarinda düştü. piyasa da istenilen hareketlilik olmadi,
    hatta yeni yilda ötv indirimi bile yeterli olmaz düşük faiz olmadiktan sonra, kimsenin araba aldigi falan da yok 10-15 bin indirim icin.
  • seçime kadar devam edebilir 31 ocakta açıklanır uzattık diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Fiyat konusunda yazıp yazıp duranlar var. Hani Aralıkta fiyatlar inecekti ne oldu diye.
    Aralıkta fiyatlar niye inmedi bunu düşünmek lazım.
    Elimizde 300bin civarında stok var diye resmi açıklama yapan adamlar 2 ayda 120bin belki satmış olacaklar.
    Kalan arabalar ne oldu diye soran yok.
    Yılbaşı gecesi resmi gazetede uzatılma kararı çıkar diye düşünüyorum.
    Çıkmasa bile; ÖTV indirimini gerçekten yansıtan 2-3 marka/model olduğunu düşünürsek, satış yapamayınca fiyatları normale çekmeye başlarlar.
    yıl 2019 olmuş bazı markalar 2016 model sıfır araç satışı yapıyor, 2017 model sıfır araç satmayan firma neredeyse yok. Adamlar taktiği de bulmuş araç bitti, ÖTV kalkacak bir daha bu fiyatları bulamazsınız, son fırsat. Sözlerle piyasa gerçekleri örtüşmüyor, fare kapanına koyulan bir dilim beyaz peyniri fırsat görenler elbette yine zarar edecekler. Peynir yemek isteyen akıllı fare yolunun üstüne koyulan peynire değil, depodaki peynire kendi açtığı yoldan gider.

• Etmez. Ama seçim seçeneği de var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.