Turkiyede ciddi bir ötv indirimi gelmeden hatta sıfırlanamadan artık araba almanın mantığı kalmamıştır. Daha artacakmis artarsa artsın toplu ulaşıma binerim en azından kendimi enayi gibi hissetmem bir araba servet gömüp. Fiyatlar zaten astronomik, yakıt giderleri 3 katına çıktı, araca inanılmaz bir para ödüyorsun en ufak kazada çok büyük kayıp riski. Maaliyetlerden korkudan zaten keyifli kullanma ihtimali 0. Ha ben Manuel clio ya 65bg 300k veririm diyen varsa gitsin alsın sıraya yazılsın hatta. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 17 Şubat 2022; 7:27:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ötv indirimi gelmezse araç alınmaz artık

-
-
İlk aracını alacak olanlara çok yazık. 10k maaş alan birisi bekar haliyle en iyi ihtimal 3 sene peşin biriktirip 4 sene de taksit ödeyerek alabilir. 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 sene para biriktirene kadar arabanın fiyatı 2 katına çıkar. Biz araba alması imkansız diyelim kısaca.
ilk aracımı 2013 senesinde almıştım; Mitsubishi Colt 1.3 İnvite. o zaman 17 BİN TL ye almıştım. maaşımda yaklaşık 2500 TL idi.
yani 7 aylık maaşımla alabiliyordum ki 7 bin peşin; 10 bin TL ihtiyaç kredisi çekerek çok rahat şekilde aracımı almıştım.
Şu anda maaşım 10 bin TL civarı; kıdemim arttı-tecrübem arttı; aynı aracın model yılı yaşlanmış , KM si 200 binlere gelmiş olanları bile 100 BİN TL den kapı açıyor . en az 10 aylık maaşım ediyor ki km si daha düşük ;modeli yüksek olanlara bakmaya kalksam 150-160 bin isteniyor.
En az 15-16 aylık maaş eder.
yani 2013 yılında 7 aylık maaşımla alınabilen benzer bir aracı;yaklaşık 10 yıl sonra; almaya kalksam ortalama 15 AYLIK maaşımı yedirmem gerekiyor ki normal bir ülkede olsak 10 yılda maaşıma-kıdemime gelen zamlarla belki de 5 ayda alabilecektim aynı aracı.
-
Forumda herkes maaşlı işçi. Esnaf ve ticaretci adamlar cebini doldurmaya devam ediyor onlar gayet alır. Bakma sen esnafın ağladığına en iyi dönemde bile işler nasıl desen buna şükür be abi diyorlar. Bi saç sakal olmuş 80 100 lira 10 tane adam alıyor bir günde az akıllı olun maaşla tabi birşey alınmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2019 da bizim arkadaş dacia alacaktı 90 oldu 100 oldu aldım alacam bayi stok yok dedi satış yok falan110 120 derken midesi bulandı vazgeçti leğen plastiğinden araba içi onu bu paraya almam dedi halbuki parası yetiyordu neyse bu eleman 300 bin küsürden arsa aldı şimdi o arsaya müteahhit girdi 1 milyon tl verdiler satıp istediği arabayı alır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 clio parasına arsa almış
şimdi satsa 3 egea ancak alıyor. fena zarar etmiş
-
2019 yılı son çeyreğinden beri ötv indirimi bekleniyor. 100binlik corolla 450bin oldu bu süreçte, hala bekleniyor.
indirim falan olmaz.
-
geçen ben de bir hesap yaptım, borca girip sıfır araç alalım , ordan sonra da eve doğru yürürüz diye düşündüm ama sıfır araca 500 bin bağlayıp kazada haşat olması durumunda 500 binin çöp olacağını düşününce irkildim
. 2018 yılında 80 bin liraya 0 araç alınca da aynı korkuyu yaşamıştım ama 500 bin ile 80 bini kıyaslayınca durumun vahameti iyice ortaya çıkıyor.
-
araç fiyatları hakikaten saçma sapan. hem kurun yüksek olması hem de vergilerin yüksek olması bunun ana nedeni. nas hikayesine kuru everestin zirvesine çıkardı. batırdı yani kısaca.
bu hükümet ötv indirimi falan yapmaz. ben buna inanmıyorum. ama bunlar giderse yeni gelecek hükümetin bir şeyler yapacağına inanıyorum.
kısaca bunların bir an önce gitmesi lazım. gerçekten ülke berbat durumda. sadece araba değil, her şeyin fiyatı uçmuş durumda.
-
bence paradan 1 sıfır atılması lazım fiyatlar çok mantıksız oldu. temmuzda tekrar maaşlara zam da yapılmalı bu fiyatlarla piyasa küçülmeye gider.
-
İlk arabam Opel Corsa'yı 2014 yılında (2011 model sunrooflu) aldığımda yarısını nakit yarısını krediyle almıştım, totalde tamamı (nakit + kredi+faizi) 20 aylık maaşıma denk geliyordu.
Şimdi yeni modelini falan geçtim direk aynı model ve km deki aracı şimdi almaya kalksam hem de o kadar sene eskimesine rağmen 30 aylık maaşım yapıyor..
2014-2011=3 , 3 yaşındakiyani 2019 Corsa'lara göre kıyaslayınca da 50 leri buluyor
Haa ama bu ülkenin 30 yıllık vatandaşı olarak genel tecrübem insan hayatı dışında her sene her şeyin pahalanıyor olması. Bir şeyi şimdi almazsam seneye aynı şey için çok daha fazlasını ödeyeceğimi anlamış oldum.
-
müteahit çöp fiyat verir ilk başta 2 milyona kadar gider o rahat
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
OTV indirecek hukumet herkes arac alacak eee sonra ? Oradan kazanamadiklari vergi nereden cikacak sence?
ötv inse de herkes alamaz ki, araç yok piyasada diyorlar, satmıyorlar.
-
Kabul edelim. Paramız değersiz, halkın çoğu fakir.
Elin Fransızı en pahalı Kadjar için için 41150 Euro fiyat alıyor. Asgari ücret 1500 Euro
Bizim Temel için tek seçenek var. Onun da fiyatı 655000. Asgari ücret 4250 TL
Birinin 27 maaşta alabileceği arabayı öteki 154 maaşta alabiliyor.
-
Araba lükse giriyor bu ülkede. Normalde yurt dışında 5.000 euro 10.000 euro arasına süper 2. el arabalar alınıyorken. Türkiye de 2. el pazarı acayip durumda sıfırından bile pahalıya satılıyor neredeyse.
-
Paradan acil 1 sıfır atılması lazım. Ama maaşlar 425 TL düşünce halk anlamaz bunu isyan çıkartır. Ama acilen 1 sıfır atılması lazım. Mesela domates 35 TL değil 3.5 TL olması lazım.
-
zaten ben hesabı hep 1 sıfır atarak yapıyorum.
2008 yılında
asgari ücret 435tl .
dolar 1,2 tl,
benzin 3,1 tl
altın 66 tl
şimdi hesabı şöyle yapıyorum. butun bunları 10 ile çarpıyorum bu gunku değerle kıyaslıyorum.
dolar 12 tl olursa normal su anda yuksek ,
benzin 30 tl ye kadar giderse normal su anda ucuz ,
altın 660 tl olmalı su ara yuksek
boyle yorumluyorum.
-
Hakkaten sadece araba fiyatlarından 1 sıfır atılsa yine birim olarak Amerika seviyesine gelemiyoruz şaka gibi gerçekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

ilk aracımı 2013 senesinde almıştım; Mitsubishi Colt 1.3 İnvite. o zaman 17 BİN TL ye almıştım. maaşımda yaklaşık 2500 TL idi. yani 7 aylık maaşımla alabiliyordum ki 7 bin peşin; 10 bin TL ihtiyaç kredisi çekerek çok rahat şekilde aracımı almıştım. Şu anda maaşım 10 bin TL civarı; kıdemim arttı-tecrübem arttı; aynı aracın model yılı yaşlanmış , KM si 200 binlere gelmiş olanları bile 100 BİN TL den kapı açıyor . en az 10 aylık maaşım ediyor ki km si daha düşük ;modeli yüksek olanlara bakmaya kalksam 150-160 bin isteniyor. En az 15-16 aylık maaş eder. yani 2013 yılında 7 aylık maaşımla alınabilen benzer bir aracı;yaklaşık 10 yıl sonra; almaya kalksam ortalama 15 AYLIK maaşımı yedirmem gerekiyor ki normal bir ülkede olsak 10 yılda maaşıma-kıdemime gelen zamlarla belki de 5 ayda alabilecektim aynı aracı. |
Forumda herkes maaşlı işçi. Esnaf ve ticaretci adamlar cebini doldurmaya devam ediyor onlar gayet alır. Bakma sen esnafın ağladığına en iyi dönemde bile işler nasıl desen buna şükür be abi diyorlar. Bi saç sakal olmuş 80 100 lira 10 tane adam alıyor bir günde az akıllı olun maaşla tabi birşey alınmaz.
|
3 clio parasına arsa almış şimdi satsa 3 egea ancak alıyor. fena zarar etmiş |
Benzer içerikler
- hgs etiketi yapıştırmak zorunlu mu
- toyota corolla gli otomatik vites yorumları
- peugeot 306 kronik sorunları
- fiorino yakıt tüketimi
- egea cross urban 1.4 fire 95 hp yorum
- omada 5 fiyat
- dacia pikap
- toyota corolla 2023 fiyat listesi
- peugeot engelli araç fiyatları 2025
- silence s04
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X