Şimdi Ara

Otomobilden Süt Kokusu Çıkarma Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın ön yolcu kısmına yere bir kaç gün önce süt döküldü ve şu anda çok ağır rahatsız edici bir koku var. Servise sorduk, aracın döşemesini söküp ve keçe değişikliği yapıp temizliyorlarmış. Yalnız araç 3-4 gün orada kalacak, araç lazım olduğu için vermedik. Bunun dışında zefiran adlı dezenfektanı kullanarak temizlemek tavsiye ediliyor. Bu konuda bilgisi, deneyimi olanların yardımını bekliyorum.

Teşekkürler.

• hocam biz sağ koltuğa ayran dökmüştük. önce sildik falan neyse dedik geçti herhalde. 2 3 güne o kadar kötü kokmaya başladı ki, arabaya binemeyecek duruma geldik. sonaxta bir tanıdık vardı da, onlar bir şekilde hallettiler. koku kalmamıştı. değişik kimyasallarla temizlediklerini söylemişlerdi. isterseniz size yakın bir şubesi vs varsa danışın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: just sky

hocam biz sağ koltuğa ayran dökmüştük. önce sildik falan neyse dedik geçti herhalde. 2 3 güne o kadar kötü kokmaya başladı ki, arabaya binemeyecek duruma geldik. sonaxta bir tanıdık vardı da, onlar bir şekilde hallettiler. koku kalmamıştı. değişik kimyasallarla temizlediklerini söylemişlerdi. isterseniz size yakın bir şubesi vs varsa danışın derim.

Sonax 1500-2000 lira arasında fiyat verdi. Honda yetkili servisi 400-500 liraya yapacak. Sanırım ona yaptıracağız.

@cupra_mann902
    Servisin de söylediği o şekilde. %99 koku geçer dediler. Bu hafta araç lazım olduğu için veremeyeceğiz ama önümüzdeki hafta serviste yaptıracağız muhtemelen. Yalnız bir de servis keçeyi değiştireceğiz dedi.
  • Gecmis olsun. Bizim arabanin bagaja dokulmustu. Tam 6 ay kokusu gecmedi. Kapali garajda bagaj hep acik kalsa da geciremedik.arac ici de cok kotu kokuyordu. Temizlettik falan ama fayda etmedi. 6 ayin sonunda araci sattiktik. Kokudan degil , ihtiyactan satmistik alan adam nasil cikarmistir bilemiyorum.

10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eliniz bu işe yatkinsa kimselere yüzlerce lira vermeyin.. Aracın kitapçığında koltukların nasıl sokulecegi yazar, kitap yoksa internet var.. Koltuğu sökün, sütün döküldugu kumaşı çok yıpratmayacak şekilde su bazlı ürünlerle silin temizleyin.. 1500 2000 lira veya servislere 500 600 lira falan vermeyin.. Hepi topu taş çatlasın 50 60 liraya halledilecek bi sorun için ne arabasiz kalın nede parasız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 19 Ekim 2016; 19:10:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• Araba sattirir.

yalnız hocam şöyle bir durum var, arkadaşın ne kadar döküldü bilmiyorum ama dökülen miktar fazlaysa koltuğun içine işleyip, orda bakteri üretip kokmaya devam ediyor. yani sadece koltuğun dış kumaş kılıfını silmekle bitmiyor mesele.

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Tam ben diyodum hizli davranmissinz hocam,evet araba sattirirr..
    2 haftaya kurur gider

Orijinalden alıntı: shifisitert

2 haftaya kurur gider

Kurur ama sorun araçtaki rahatsız edici koku. Temizlenmeden kokunun geçmesi pek mümkün değil.

yalnız hocam şöyle bir durum var, arkadaşın ne kadar döküldü bilmiyorum ama dökülen miktar fazlaysa koltuğun içine işleyip, orda bakteri üretip kokmaya devam ediyor. yani sadece koltuğun dış kumaş kılıfını silmekle bitmiyor mesele.

Benim koltuğa değil, yerdeki döşemeye döküldü. İlk önce koltuklar sökülecek daha sonra alt kısımdaki döşeme ve keçe sökülecek. Aracın şasisi kalacak sadece. Keçe değişecek, döşeme bir kaç defa yıkanıp geri yerine takılacak.

Orijinalden alıntı: _magnetar_

quote:

Benim koltuğa değil, yerdeki döşemeye döküldü. İlk önce koltuklar sökülecek daha sonra alt kısımdaki döşeme ve keçe sökülecek. Aracın şasisi kalacak sadece. Keçe değişecek, döşeme bir kaç defa yıkanıp geri yerine takılacak.

Alıntıları Göster
    koltukları değiştirin olmadı aracı değiştirin
    süt yogurt kokusu araba sattırır

• Bagaja dökülmüştü stepne kapağını döşemeyi falan
    Çöpe atarak kurtuldum hem de çıkarıp defalarca tazyikli su ve sabunla yıkamama rağmen şu an orda sunta ve bagaj havuzu var.

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Bagaja dökülmüştü stepne kapağını döşemeyi falan
    Çöpe atarak kurtuldum hem de çıkarıp defalarca tazyikli su ve sabunla yıkamama rağmen şu an orda sunta ve bagaj havuzu var.
    Araç için en çok korktuğum olaylardan biri.Süt ürünleri dökülünce bakteri oluşturuyor ve bu da hiç geçmeyen kokuya yol açıyor.
    Dökülür dökülmez bir şeye emdirmeniz lazım döşemenin altına geçerse araç cenabet oluyor.
    Burnum biraz hassas, arkadaş 2012 yılında Kango aldı, süt dökmüşler. Yıl olmuş 2016 hala aynı muhteşem kokuyu alıyorum

Orijinalden alıntı: Akinci

Araç için en çok korktuğum olaylardan biri.Süt ürünleri dökülünce bakteri oluşturuyor ve bu da hiç geçmeyen kokuya yol açıyor.
    Dökülür dökülmez bir şeye emdirmeniz lazım döşemenin altına geçerse araç cenabet oluyor.
    Burnum biraz hassas, arkadaş 2012 yılında Kango aldı, süt dökmüşler. Yıl olmuş 2016 hala aynı muhteşem kokuyu alıyorum

Alıntıları Göster
    Süt dökülür dökülmez hemen nemli bezle silip acilen oto kuaföre gitmek lazım ciddi bakteri üretiyor bu sıkıntı felaket kötü kokuyor
    ozonla temizleme yapın iyi bir kuaföre gidin

• Yaklaşık 1 hafta önce, Antalya'dan Konya'ya dönerken, canım oğlumun (3 Yaşında) önce süt içmesi ve akabinde arabanın içine kusması ile serüvenim başlamış oldu. Bu arada aracımı sıfır almıştım ve aracım daha 2 aylık mercedes... Kusmadan 5 dk sonra hemen bir tesise girdik ve eşim koltuk temizleyici ve su ile kusmuktan eser bırakmadı. Lakin 1-2 saat aradan sonra arabam feci şekilde kokmaya başladı. Başımdam geçen bu olayı siz değerli forum üyeleri ile paylaşma gereği duydum, hakikaten çok sıkıntılı bir olay...

1- Öncelikle aracınıza, süt, yoğurt ve ayran dökülürse veya aracınıza biri kusarsa, süt veya kusmuklu alan, su, deterjan veya temizlik ürünleri ile KESİNLİKLE temas edilmemeli ve temizlemeye çalışılmamalıdır. Su ve deterjan değdiği anda süt ve kusmuk içerisindeki bakteriler bayram etmektedir ve çok hızlı bir şekilde çoğalmaya başlamaktadır.Biz temizlemeye çalışarak bakterilere bayram ettirdik resmen....

2- Aracınıza kusulursa ya da süt, ayran veya yoğurt dökülürse kağıt havlu veya kuru bir bez ile kabası alınmalıdır. Böylece bakterilen çoğalması engellenmiş olur. Kesinlikle su ve temizlik ürünü ile temizlemeye çalışmayın...

3- Aracı gelir gelmez oto yıkamacıya götürmeme rağmen parfüm sıkmaktan başka bir işlem yapılmadı ve bu çözüm en fazla 2 saat idare edebildi.

4- Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde kendim bir çözüme ulaştım. Öncelikle sirke ile suyu karıştırarak kusmuklu alana fısfıs yardımı ile sıktım. Yarım saat kadar bekledikten sonra sirkeli suyu, halı yıkama makinesi ile iyice çektim... Suyu çektikten sonra güçlü bir fön makinesi ile o alanı iyice kuruttum.. Kurulama işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

5- İyice kuruduktan sonra internetten sipariş ettiğim FORSCHER SÜT KOKUSU VE ARAÇ KOKU GİDERİCİYİ o alana iyice yaydım. Ürün toz şeklinde ve kimyasal bir ürün. İki gündür aracımdan süt kokusu kesildi.

6- Ayrıca internetten aynı gün Dr.Mat diye bir ürün daha sipariş etmiştim ancak bu ürün henüz kargoda ve elime ulaşınca o ürünü de tedbiren kusmuklu alana sıkmayı düşünüyorum. Mevcut haliyle aracımdaki sorunu büyük oranda çözdüm.

Olumsuzluk yaşarsam buradan tekrar paylaşımda bulunacağım. Edindiğim tecrübeleri siz değerli forum üyelerine paylaşmak istedim. Bu tarz bir durumla karşılaşmamanız ümidiyle HOŞÇAKALIN.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhmt Drmz

Yaklaşık 1 hafta önce, Antalya'dan Konya'ya dönerken, canım oğlumun (3 Yaşında) önce süt içmesi ve akabinde arabanın içine kusması ile serüvenim başlamış oldu. Bu arada aracımı sıfır almıştım ve aracım daha 2 aylık mercedes... Kusmadan 5 dk sonra hemen bir tesise girdik ve eşim koltuk temizleyici ve su ile kusmuktan eser bırakmadı. Lakin 1-2 saat aradan sonra arabam feci şekilde kokmaya başladı. Başımdam geçen bu olayı siz değerli forum üyeleri ile paylaşma gereği duydum, hakikaten çok sıkıntılı bir olay...

1- Öncelikle aracınıza, süt, yoğurt ve ayran dökülürse veya aracınıza biri kusarsa, süt veya kusmuklu alan, su, deterjan veya temizlik ürünleri ile KESİNLİKLE temas edilmemeli ve temizlemeye çalışılmamalıdır. Su ve deterjan değdiği anda süt ve kusmuk içerisindeki bakteriler bayram etmektedir ve çok hızlı bir şekilde çoğalmaya başlamaktadır.Biz temizlemeye çalışarak bakterilere bayram ettirdik resmen....

2- Aracınıza kusulursa ya da süt, ayran veya yoğurt dökülürse kağıt havlu veya kuru bir bez ile kabası alınmalıdır. Böylece bakterilen çoğalması engellenmiş olur. Kesinlikle su ve temizlik ürünü ile temizlemeye çalışmayın...

3- Aracı gelir gelmez oto yıkamacıya götürmeme rağmen parfüm sıkmaktan başka bir işlem yapılmadı ve bu çözüm en fazla 2 saat idare edebildi.

4- Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde kendim bir çözüme ulaştım. Öncelikle sirke ile suyu karıştırarak kusmuklu alana fısfıs yardımı ile sıktım. Yarım saat kadar bekledikten sonra sirkeli suyu, halı yıkama makinesi ile iyice çektim... Suyu çektikten sonra güçlü bir fön makinesi ile o alanı iyice kuruttum.. Kurulama işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

5- İyice kuruduktan sonra internetten sipariş ettiğim FORSCHER SÜT KOKUSU VE ARAÇ KOKU GİDERİCİYİ o alana iyice yaydım. Ürün toz şeklinde ve kimyasal bir ürün. İki gündür aracımdan süt kokusu kesildi.

6- Ayrıca internetten aynı gün Dr.Mat diye bir ürün daha sipariş etmiştim ancak bu ürün henüz kargoda ve elime ulaşınca o ürünü de tedbiren kusmuklu alana sıkmayı düşünüyorum. Mevcut haliyle aracımdaki sorunu büyük oranda çözdüm.

Olumsuzluk yaşarsam buradan tekrar paylaşımda bulunacağım. Edindiğim tecrübeleri siz değerli forum üyelerine paylaşmak istedim. Bu tarz bir durumla karşılaşmamanız ümidiyle HOŞÇAKALIN.....

hocam emrhaba. yorumunu için teşekkürler. forscher marka tozu nasıl kullandınız acaba? direk kuru toz halinde mi döktünüz yoksa suyla flaan karıştırıp mı döktünüz? dedemin arabasına da süt döküldü araç leş gibi osuruk-bok karışımı gibi kokuyor. dr mat adlı ürünle ilgili yorumunuzu da bekliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.