Şimdi Ara

Otomobil tamircisi arabayı alı koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araba krank mili kesti krank mili kesen arabayı tamire götürdük krank mili dışında motorda başka hasar yoktu. Her neyse Arabanın tamiri için gerekli olan yağlar haricinde tüm parçaları satın aldık sadece krank mili değişimi yapıldı motor indirildi geri takıldı tamir bir gün sürdü. Bu tamirci yağlara ve harcadığı malzemeye 400 lira fatura çıkarmış tüm parçaları almamıza rağmen ve işçilik olarak 820 lira kesmiş araba eski model bir skoda ve daha kötüsü bu paranın tamamını hemen ödeyemeyeceğimizi söylediğimizde arabayı vermeyi reddetti. yani 1230 lira civarı bir parayı almadan arabayı iade etmeyecekmiş.

    Sizce arabayı bu şekilde alıkoyma hakkı var mı?

    Ve tamiri bir gün süren arabaya 820 lira işçilik ve 300 lira yağ masrafı çıkarılması normal mi ?


    Edit:Soran oluyor arabayı ben gidip bir 500 lira verip aldım olay olduğunda şehir dışındaydım babam ilgileniyordu ben gidince adam birşey diyemedi sonraki ay da bir 500 lira daha verdim hesap kapandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaViZIPKIN -- 15 Aralık 2019; 19:16:30 >







  • Krank kestiyse buna ne sebep oldu tam olarak ne iş yapıldı motor toplama işi bir gün sürer zaten burada sıkıntı yok biraz daha detay verin tam olarak hangi parçalar değişti ?
  • Ben net bir şekilde ne kadar çıkacağını sormadan aracı tanımadığım ustaya vermem. Ustaysa baksın ne kadar alacağını söylesin. Yok öyle yaptıktan sonra fiyat verme falan.
  • baştan fiyat konuşmamışmıydınız ? usta sızı yolmaya çalışmış açık açık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrEvo

    Ben net bir şekilde ne kadar çıkacağını sormadan aracı tanımadığım ustaya vermem. Ustaysa baksın ne kadar alacağını söylesin. Yok öyle yaptıktan sonra fiyat verme falan.

    aynen .ne kadar sürer fiyat ne olur .usta lara her zaman peşinen sorun.öperler yoksa.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Sadece Krank Mili değişti onu gerekli contalar ile birlikte biz satın aldık tamirci yağ değişimini kendi yaptı. Krank milinin fazla ağırlıktan kestiği söylendi motorda veya başka bir yerinde herhangi bir hasar yok.

    Krank milini bizim almamızın sebebi piyasada 420 lira olan aynı marka krank miline 560 lira istemesiydi.
  • MaViZIPKIN M kullanıcısına yanıt
    Tamam işte contalar değiştiyse kapaklar taşlanmaya gitmiştir. O yüzden yükselmiştir fiyat. Normalde conta değişimi 500 600 TL civarı. Krank milinin fiyatı ise diyecek birşey yok kendi karını koymuş işte üzerine.
  • önceden fiyat konusmadan is mi yapilir ?

    He yapilir tanidiktir gecirmeyecegini bilirsiniz guvenirsiz o ayri ya da saglam zengin olmaniz lazim neyse parasi veririz hesabi
  • baştan fiyat konuşulmadıysa usta geçiriyodur. Ha kötü niyetliyse ararsın 155i arabama şu adreste el konuldu, parasını ödememe rağmen inkar ediyor dersin polis gelir aracını alır gider 5 kuruş parada ödemezsin
  • MaViZIPKIN M kullanıcısına yanıt
    hocam 3 farklı yerden aynı iş için teklif al bakalım, ne fiyat teklif edecekler.
    Eğer fiyat çok farklı ise, itiraz edersin pazarlık yaparsın vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    hocam 3 farklı yerden aynı iş için teklif al bakalım, ne fiyat teklif edecekler.
    Eğer fiyat çok farklı ise, itiraz edersin pazarlık yaparsın vs.

    Öyle yapacağız artık.
  • Aldığı malzemeler neymiş önce onu isteyin, ben 4 litre yağı 65 TL ye alıyorum. Hadi kazıklan 100 tl ver. antifriz koysan o da 60 tutar en fazla. 300 liralık malzeme ben sayamadım malesef...

    diğer yandan işçilik bu civarda olur. Motor söküp toplamak periyodik bakım gibi ucuz olmaz.

    her ne ise, en büyük hata : "usta bu işi bize kaça yaparsın?" diye en başından sormamak olmuş. En azından sürpriz olmazdı.

    kolay gelsin.
  • boşuna okuduk yemin ederim. Para sanayide
  • ben olsam döverdim o adamı
  • Hocam geçmiş olsun ama işi yaptırmadan önce sormak şart. Ortalama bir şey söylemesi lazım ki sizde kendinizi ona göre ayarlayın.
  • Yok mu çevrende tanıdık usta al adamı beraber gidin.Hesaplama yaptırsın parçaları teker teker sonra diğer yerlerden fiyat al.Motora şu şu işlemleri yaptıracağım bana kalem kalem fiyat çıkar yarın arabayı getireceğim.

    Sonra gidersin hesaplaşmaya , skoda favorit mi araba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Efendy

    boşuna okuduk yemin ederim. Para sanayide

    kesinlikle katılıyıorum.bu aralar sanayide kayınpederin araba için biraz araştırma yaptım.adam sadece el işçiliği mazot pompasını sökmek için 600 lira almıs.bozuk mazot pompasını tamir etmek için 2.500 lira almışlar.vicdansızlık.ben kesinlikle sanayicilerle iş yaparken 3 4 yere sorarım.bazılarında din iman yok bi tane vida sıkıyor 50 lira istiyor.elimden geldiğince kendim halletmeye çalısırım halledemezsen ustaya giderim.sanayicilere çok dikkat edicen.onu bunu bilmem.kesinlikle ön araştırma yapmadan sanayiye girmiycen
  • net fiyat vermeyen ustaya kesinlikle aracımı vermem. böyle çakallar var sanayide. "valla kesin konuşmak zor, fiyat veremem, söküp bakmak lazım, kem küm/gak guk...".şu cevap benim için oradan koşarak uzaklaşmak için yeterli bir sebep.
  • çalıntı ihbarı ver :P
  • Parayı öde, mümkünse kart ile ve slipleri sakla. Fatura iste. Büyük ihtimalle vermeyecektir KDV ödememek için. Servis fişi al ki ne yaptığı belgelensin. Fişte imzası ve kaşesi olsun. Tüm bu belgeler ile tüketici hakem heyetine (parasal miktarından dolayı yaşadığın ilçeninkine) bir dilekçe ile başvur. Paranın büyük kısmını geri alırsın. Fatura kesmediği için maliyeye, yapmadığı hizmet için fahiş bedel talep ettiği için savcılığa dolandırıcılıktan başvur. Bunları yaptıktan sonra zaten sana yalvaracaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.