Şimdi Ara

OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞ DEĞİŞİMİ ÖNEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
38.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servise gittiğimde tek duyduğum söz bu yağ değişmez ömürlük oluyor.Birde ismi lazım değil bir yetkili servis bu yağ bizde yok demesiyle kendimi dışarı atmam bir oldu.2011 arabanın yağı nasıl olmaz oda ayrı bir konu.Bit ustaya degistirttim yağı zaten ağam şaham bir işçiliği yok tıpkı motor yağı değişimi.1den 2 ye geçerken hafif titreme vardı suan yok şanzımanın rahatladigini farkediyorum.Bu arada araç 75.000 de ve yağının daha önce değişmediğini varsayıyorum zira aldigim dayı bunlara dikkat edecek bir tip değildi.Buyrun buda çıkan yağ
    OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞ DEĞİŞİMİ ÖNEMİ

• hsn_33 kullanıcısına yanıt
    hsn_33 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

dediğim gibi servis bu ömürlük diyor dişli arasında gezen basınca maruz kalan yağın ömürlük olmasi zaten mantığıma ters

ünide profesör bize akışkanlar mekaniği dersinde sıvıların bile sürtünmeden dolayı deformasyona uğradığını söylemişti. bizim sanayideki ustalar da çok biliyorlar ya, ömürlükmüş o yağ...
  • Özel değilse aracın marka modelini öğrenebilir miyiz ? (:

Renault Fluence 4 ileri BVA şanzıman

Değiştirmekle çok iyi etmişsiniz.

Güle güle kullanın.
    3008
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

dediğim gibi servis bu ömürlük diyor dişli arasında gezen basınca maruz kalan yağın ömürlük olmasi zaten mantığıma ters

ünide profesör bize akışkanlar mekaniği dersinde sıvıların bile sürtünmeden dolayı deformasyona uğradığını söylemişti. bizim sanayideki ustalar da çok biliyorlar ya, ömürlükmüş o yağ...
    3008
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel ilk yağ değişimi(***)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada hangi yağı koydunuz şanzımana, bazen farklı marka yağda ileriki dönemde sorun çıkarabiliyorda, uygun şanzıman yağını bulabildiniz mi.
    3008
  • İyi olmuş değiştirdiğiniz
    Çoğu insan şanzıman yağını bile bilmiyor ya da gerek duymuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size onu diyen yetkili servisin kapısından bir daha kesinlikle girmeyin. Genellikle tork konvertörlü araçların sanzıman yağı 60.000 km yada x yılda değişir, bunu ben değil bizzat aracın servis kitapçığı söylüyor.(marka ve modele bağlı olarak km ve yıl süresi değişiklik gösterebilir)

Hatta bazı servisler sanzıman yağı değişiminden sonra tork konvertörünün içerisinde bir miktar eski yağ kaldığı için 500-1000 km sonra birkez daha değiştirilmesini önerirler...

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    4.yıl (60,000) bakımı için aracı servise götürdüğümde şanzıman yağı değişimi iş emrinde çıkmayınca müşteri danışmanı da şaşırdı geçen gün Cruze için 60,000 bakımında değişim yaptık bunda neden yok dedi.
    Yıllık bakım listelerini inceleyince Aveo araçlara takılan Aisin şanzımanların yağ değişimini 7.yıl 105,000 bakımında yapılacağı bilgisine ulaştık.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Sanzimanin kac lt yag aldigi bilgisine nereden ulasabiliriz acaba ? Aracimin kullanim kitapciginda bu bilgiye yer verilmemis maalesef.
  • Ben bu konuyu güncel bir siteye şikayet olarak yazınca servisten arandım müşteri temsilcisi sorularıma cevap veremeyince servis şefini arattı.Kendisinden bu şekilde bilgi aldım genelde 4 lt koyuyoruz şanzıman ısınınca bilgisayara bağlanıp ayrıca yağ seviyesi kontrolü yapıyoruz takribi 2 saat sürüyor dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 3 Ocak 2017; 18:17:23 >
  • Araba 60.000 deyken de servise gitmiştim musteri temsilcisi bayan 350 tl dedi.Kabul ettim bayan ısrarla değiştirmeyin yazıktır günahtır paranıza o paraya 10 bin bakımı yaptırın dedi.Yağınız daha ilk günki gibidir dedi.O kadar ısrar edince bende tamam deyip ayrılmıştım.
  • Herkese merhabalar. Benimde picasso aracım var. Ne hikmetse bu Fransızlar yaptıkları araçların sanzuman yağını değiştirmeye gerek duymuyorlar. Citroen servisi sanzuman yağını değiştirmeye gerek olmadığını söylüyor, paramizla bile sanzuman yağını degistiremiyoruz.
  • Evet yukaridaki mesajımda belirttigim gibi degistirtemedim servise bende mecburen dışarıda degistirtmek zorunda kaldım.Sizinde güvendiginiz bir usta varsa dışarıda da yaptırılır çok zor bir işlem değilmiş
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.