Şimdi Ara

OTOMATİK FOCUS 2.ELDE NEDEN PARA ETMİYOR..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.elde dikkat ettim ve bikaç tane karşıma çıktı focusların eski kasaları 2002 ve 2004 arası olan otomatik şanzımanlı olanlar manuele göre 2000-3000ytl daha ucuz bunlarda bir sorunmu var bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaş varmı..

mesela 2001 ghia manuel focus atıyorum 17.000ytl alabilirken.. aynı paraya 2002 yada 2003 hemde makyajlı otomatik focus alabiliyorsun..

• otomatik Focus çok yakıyor hatta şöyle söyleyim çoooook yakıyor
  • 2.elde bence artık hiçbirşey para etmiyor...

otomatik otomobilin bakım masrafları düz modele göre biraz daha tuzlu ve sorun çıkarma olasılığı yüksek olduğu kanısı yaygın olduğu için otomatik ürünler biraz daha düşük seyrediyor...

çünkü şanzıman bir arıza çıkarsa ki en az 5 ile 9 bin ytl arası masraf demektir...!!!
  • Büyük ihtimalle çok yaktığı için.
  • aracın test verisini baktım 8 litre manuel focus 8.8 litre ise otomatik focus yakıyor arada çok büyük bir tüketim farkı yok hatta vw bora 8valf olan motorun manuel versiyonu 8.9 yakıyor (arabam.com test verileridir) aslında fazla yüksek bir yakıt tüketimide yok acaba kronik bir hastalığımı var..????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 2 Haziran 2007; 13:53:45 >
  • bunların hiçbiri değil arz talep meselesi türkiyede tercik düz vitesten yana otomatik kullanma alışkanlığı olsa duzlerın fıyatı düşer otomatıgınkı çıkar zaten baştan otomatık aldıgında 2 kağıt fazladan verıyorsun.amerıkada duz yok sayılır belki avrupada yarı yarıyadır.arz talep fiyat dengesını çıkarır.2ci el aslında bızım ulkemızde olmaması gereken düzeyde.amerıka ve avrupada araç ıkıncı el oldugu an yar yarıya fıyat farkeder 5 6 sene kullandıysan 3/2 oranında düşer.
  • alıcısı az olduğu içinde değeri düşebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet sıfırını alırken otomatiğe extra para veriyoruz ama satarken manuel ile aynı hatta dahada aşağı değerine satıyoruz..galiba bizim ülkemiz otomatiğe pek sıcak bakmıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

bunların hiçbiri değil arz talep meselesi türkiyede tercik düz vitesten yana otomatik kullanma alışkanlığı olsa duzlerın fıyatı düşer otomatıgınkı çıkar zaten baştan otomatık aldıgında 2 kağıt fazladan verıyorsun.amerıkada duz yok sayılır belki avrupada yarı yarıyadır.arz talep fiyat dengesını çıkarır.2ci el aslında bızım ulkemızde olmaması gereken düzeyde.amerıka ve avrupada araç ıkıncı el oldugu an yar yarıya fıyat farkeder 5 6 sene kullandıysan 3/2 oranında düşer.
  • Çok yakıyo ,vites topuzu 60 model O302 lerin vites kolu gibi iğrenç görünüyo
  • valla bende 2000 model otomatik focus vardı arkadasın 6 silindirli bmw sinden fazla yakıyordu 2004 senesinde sattım düz vitesden pahalıya sattım demek şimdi millet bu arabanın fazla yaktıgını ögrenmiş.
  • o zaman senin focusta sorun vardır... arkadaşım otomatik focus çok yakmaz hatta en az yakan otomatikler arsındadir. tabi modeline göre şimdi tutup da bana honda civic demeyin. daha az yaktığını biliyorum. en az yakanlar arasında dedim zaten en az yakan demedim.

focusun asıl sorunu şanzumanda. çabuk eskiyor ve araba çok hantal. 14.5 gibi bir değerde 100km hıza ulaşıyor. hadi bunu da geçtik. arabanın ara hızlanmaları da berbat. araba resmen tekliyor. ben nerdeyse 2,5 aydır bir otomatik vites araba araştırıyorum.

vardığım sonuç şu: alacaksan opel astra veya vectra alacaksın. aynı şekilde daewoo da iyi... şimdi hey hey honda ne güne duruyor diyenlere otomatik vites tamiri japonlarda ne kadarmış bir arştırsınlar derim. değer diyene lafım yok. zor bozulur diyene de lafım yok... ancak honda bir kere bozulunca opelin 5 kere bozulması halindeki parayı ödüyorsunuz. kaldıki opelin şanzumanı da öle kolay kolay bozulan cinsten değil. honda teknoloj,k olarak gelişmiş bir şanzuman kullanıyor olabilir ama cebini düşünen classic otomatik şanzumandan şaşmamalı. 500 ytl ye tamir ediliyor. tabi arızanın boyutu da buna etken. ama 1600 e şanzumanı sıfırlarım dedi. 5000 ytl de honda için fiyat biçti...
    otomatik vitesli arabaları kullanırken bakımına çok dikkat etmelisin. özellikle şanzuman yağını vakti geldi mi hatta vakti gelmeden değiştirmelisin. bunlar hep ek masraf. yakıtı da cabası.
    yeni nesil otomatik viteslerin çoğu arıza halinde cidden adamın anasını ağlatır cinsten. sıfır otomatik vites alınacaksa honda veya hyundai alınmalı. ne iş demeyin zira biri 5 diğeri 6 yıl garanti sunuyor.

aslında 2. el otomatik vites alınmamalı ama alınacaksa da opel makul fiyatıyla açık ara önde üstelik ara hızlanmaları da tatmin eder.

tabi bunlar benim fikrim... ve henüz yarı olgunlaşmış vaziyetteler.. tam olgunlaşınca zaten arabayı almış olurum

• quote:

Orjinalden alıntı: bhe

o zaman senin focusta sorun vardır... arkadaşım otomatik focus çok yakmaz hatta en az yakan otomatikler arsındadir. tabi modeline göre şimdi tutup da bana honda civic demeyin. daha az yaktığını biliyorum. en az yakanlar arasında dedim zaten en az yakan demedim.

focusun asıl sorunu şanzumanda. çabuk eskiyor ve araba çok hantal. 14.5 gibi bir değerde 100km hıza ulaşıyor. hadi bunu da geçtik. arabanın ara hızlanmaları da berbat. araba resmen tekliyor. ben nerdeyse 2,5 aydır bir otomatik vites araba araştırıyorum.

vardığım sonuç şu: alacaksan opel astra veya vectra alacaksın. aynı şekilde daewoo da iyi... şimdi hey hey honda ne güne duruyor diyenlere otomatik vites tamiri japonlarda ne kadarmış bir arştırsınlar derim. değer diyene lafım yok. zor bozulur diyene de lafım yok... ancak honda bir kere bozulunca opelin 5 kere bozulması halindeki parayı ödüyorsunuz. kaldıki opelin şanzumanı da öle kolay kolay bozulan cinsten değil. honda teknoloj,k olarak gelişmiş bir şanzuman kullanıyor olabilir ama cebini düşünen classic otomatik şanzumandan şaşmamalı. 500 ytl ye tamir ediliyor. tabi arızanın boyutu da buna etken. ama 1600 e şanzumanı sıfırlarım dedi. 5000 ytl de honda için fiyat biçti...
    otomatik vitesli arabaları kullanırken bakımına çok dikkat etmelisin. özellikle şanzuman yağını vakti geldi mi hatta vakti gelmeden değiştirmelisin. bunlar hep ek masraf. yakıtı da cabası.
    yeni nesil otomatik viteslerin çoğu arıza halinde cidden adamın anasını ağlatır cinsten. sıfır otomatik vites alınacaksa honda veya hyundai alınmalı. ne iş demeyin zira biri 5 diğeri 6 yıl garanti sunuyor.

aslında 2. el otomatik vites alınmamalı ama alınacaksa da opel makul fiyatıyla açık ara önde üstelik ara hızlanmaları da tatmin eder.

tabi bunlar benim fikrim... ve henüz yarı olgunlaşmış vaziyetteler.. tam olgunlaşınca zaten arabayı almış olurum

Hantallıktan bahsederken focusun otomatik şanzumanı için diyorsun sanırım bende manuel var hızlanma gayet başarılı.

• yapma kardes 5-9 bin arası masrafda nedir ya araba 15 bin oluo 5 bin masraf olurmu hiç
    bilmiyorum ama bana çok geldi
    gerçektede böylemi
    birde
    bzı araçların otomotik vites kolları ne kadar çirkin ya
    meganında çirkin focusunda çirkin
    iğrenç
    zorunlumu yani bu
    böyle çirkin yapmak zorundalarmı
    göz nizam yokmu bu adamlarda anlamıs değilim
  • Bende geçen gün tam tersi bir durumla karşılaştım. Adamın biri 2001 Model 70.000 KM deki Otomatik Ford Focus Ambiante'ye 17.000 YTL istedi
  • Focusu bilemiycem. Bende otomatik mondeo var. Bu arabanın düzleri 12-13Litre yakarken benimki 15-16litre yakıyor. Çok yakıyor ama otomatik vitesleri çok sağlam gerçekten. 265000 kilometredeki aracın vitesi yağ değişimi haricinde hiç bakım görmedi, sapasağlam.

Aracın 0-100 değeri 12.1 sn. (Kendim test ettim) Spor moduna alıp Overdrive ı iptal ettiğimde 11,4 saniyeye düşüyor.

Biri opelin otomatikleri iyi demiş. Babamda ve bende iki tane otomatik vectra vardı(biri 98 diğeri 2001 model). Babam çok titiz olmasına rağmen 4 defa bozuldu. 3500YTL sırf vites tamirine gitti. Benimkinin de tork konvertörü uçtu. 1150YTL harcadım. (henüz 35000km deyken oldu bu) Sonunda sattım ve ankaranın en ünlü otomatik viste tamircilerinden birinin tavsiyesi ile otomatik mondeo aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 2 Haziran 2007; 17:13:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

vites topuzu 60 model O302 lerin vites kolu gibi iğrenç görünüyo

Kesinlikle katılıyorum, gerçi yeni focusu bile güzel yapamamışlar biraz uzun olmuş sadece...
  • otomatik alırken de daha çok para kullanırken de bakımı vs si daha çok para ,yani her yönden başa bela....bence biraz zahmet edip vites değiştirmek daha güzel...e tabi::: zengine zahmet mi olurmuş ::: parası çok olan bozulunca yenisini alır ... biz de burda boşuna yazıp çizelim....
  • demek sonuç şu arkadaşlar focus otomatik alırken bi dert satarken bi dert..
  • En güzel otomatik vites topuzlarını Vw,Bmw,Merso,audi yapyor

İğrenç olanlar ise:Ford,Renault,Nissan,Fiat...
  • peki focusa alternatif olarak seat leon 1.6 16v signo olabilirmi çünkü bendeki eski bir dergide focusdan sonra sürüşü en keyifli otomobil leon deniyordu üstelik aralarında golf 307 astra megane gibi sınıfının ciddi rakipleri olan bir testti..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.